Jump to content


Photo

Very low signal of GSM

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
XVitaha

XVitaha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Orange San Francisco
Hi everyone. I have a problem with my Orange San Francisco - all the time I have a very low signal of GSM module. In system information I have signal level -101 dBm and can't make or receive any calls.
First I have 2.1-update1 Build OUK_P729BV1.0.0B10, then i was flased it to custom rom with Froyo. Didn't work.
Also i was trying to fix antenna contacts like in that topic http://android.modac...p...t&p=1557126 but it also didn't solve my problem.
Now i am having above 1 min of low signal and next 2-3 min. don't have any signal. Tried sim cards of 2 mobile operators.

Would be very grateful for any help, because i am from Ukraine and can't return the phone to the seller.

P.S. Sorry if my English very bad

Edited by XVitaha, 05 April 2011 - 02:58 PM.

  • 0

#2
Swimmerboy

Swimmerboy

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 319 posts
  • Location:Scotland
  • Devices:Orange San Francisco

Hi everyone. I have a problem with my Orange San Francisco - all the time I have a very low signal of GSM module. In system information I have signal level -101 dBm and can't make or receive any calls.
First I have 2.1-update1 Build OUK_P729BV1.0.0B10, then i was flased it to custom rom with Froyo. Didn't work.
Also i was trying to fix antenna contacts like in that topic http://android.modac...p...t&p=1557126 but it also didn't solve my problem.
Now i am having above 1 min of low signal and next 2-3 min. don't have any signal. Tried sim cards of 2 mobile operators.

Would be very grateful for any help, because i am from Ukraine and can't return the phone to the seller.

P.S. Sorry if my English very bad


Might be bad news then - I had exactly the same problem with my first Blade. Tried 3 different operators sim cards in it with stock and custom Roms and nothing helped. Tried everything I could to fix it but it was a hardware fault and I had to take it back to where I purchased it from for a replacement.

Has this problem just started or has it been like this since you've had it?

  • 0
Posted Image

#3
XVitaha

XVitaha

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Orange San Francisco

Has this problem just started or has it been like this since you've had it?


This problem was already when I taken the phone. I Will writing to my seller on ebay, maybe he would give me another one.

  • 0

#4
Violinist

Violinist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Nexus one, ZTE Blade
Also from Ukraine, have the same issue. Kyivstar ~ 95-110dbm. Nearby nexus - 55dbm on the same sim.
Tried flashing GEN 2 Radio - nothing changed, but I was able to see Utel network (UMTS 2100) but can not connect to it. (RLS4b Rom).
Also tried all wi-fi antenna fixes - nothing.
Noticed that signal can be around 85-90 dbm if phone is laying down for awhile on a same place, but on a light move - signal will fall again to ~ 101 dbm

  • 0

#5
Violinist

Violinist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Nexus one, ZTE Blade
Hi, Finally I repaired my phone with the same problem.

Main problem was in antenna's circuit pathes. I attached what was done by one my friend to resolve this issue.

Ps. now It's even beat nearby nexus on the same sim-cards =) 51 dbm vs 55 dBM on Nexus

Attached Files


Edited by Violinist, 28 April 2011 - 06:32 PM.

  • 0

#6
dave_mx85

dave_mx85

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Blade

Hi, Finally I repaired my phone with the same problem.

Main problem was in antenna's circuit pathes. I attached what was done by one my friend to resolve this issue.

Ps. now It's even beat nearby nexus on the same sim-cards =) 51 dbm vs 55 dBM on Nexus

Hello just one question,did you solder the little wire?because mine circuit it seems to be good...

  • 0

#7
Violinist

Violinist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Nexus one, ZTE Blade
tried to make more detailed shots.

Attached Files


  • 0

#8
Violinist

Violinist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Nexus one, ZTE Blade
and another one

Attached Files


  • 0

#9
Violinist

Violinist

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:Nexus one, ZTE Blade
and the last one

Attached Files


  • 0

#10
hundsmiachn

hundsmiachn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi

Thanks very much !
Very clear to see where the solder points are ....

regards
Erich

  • 0

#11
mobile579

mobile579

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts

Hi, Finally I repaired my phone with the same problem.

Main problem was in antenna's circuit pathes. I attached what was done by one my friend to resolve this issue.

Ps. now It's even beat nearby nexus on the same sim-cards =) 51 dbm vs 55 dBM on Nexus


Does anyone know what was done? Does something need cleaning with some IPA or is soldering required?

There is no indication on the photo what was changed?

TIA

  • 0

#12
Skip Tracer

Skip Tracer

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol UK
  • Devices:Nexus 7+G300+Moto G
  • Twitter:@3plus5

Does anyone know what was done? Does something need cleaning with some IPA or is soldering required?

There is no indication on the photo what was changed?

TIA


I think it’s the very fine piece of wire bridging the contacts.

That wire is like a cat’s whisker, glad mine works alright. :unsure:

  • 0

#13
anything-but

anything-but

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 457 posts
  • Gender:Male
  • Location:Higham,Kent.
  • Devices:Huawei Ascend G300
Been having a no signal issue with my blade,looks like i`ll be digging the soldering iron out to try this as a last resort to kissing it goodbye! :(

  • 0

#14
buachaille

buachaille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Orange San Francisco
Thanks Violinist !

I was a bit skeptical that this would work, but desperate enough to try. Fiddly bit of soldering, but managed it and where I was getting 0 to 1 bars before, now 3 to 4 in exactly the same spot. Difference between binning the phone and keeping it. Cheers bud.

  • 0

#15
Dennis 29

Dennis 29

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
guys plz help me... I have the same problem and i did follow those steps, well how can i find that connector "soldier" and what are the simulteneously procedure !?
I really do want to use this phone...

  • 0

#16
-danger-

-danger-

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco 2.2
Violinist

Привет. у меня похожая проблема.
купил blade на ebay.
продавец твердит, что все было с ним ок.
пробовал множество прошивок.
Просто не видит ни одну GSM сеть.
"Укртелеком" только есть в списке, но не регистрирует телефон в этой сети.
Уровень зашкаливает за -100 dBM и выше.

Поможет ли мне твой фикс с проводом?

Edited by -danger-, 31 December 2012 - 11:17 AM.

  • 0

#17
-danger-

-danger-

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco 2.2
Has anyone got any good results with soldering points?
I have the same issue..

Edited by -danger-, 02 January 2013 - 12:28 PM.

  • 0

#18
-danger-

-danger-

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco 2.2
please help me someone

  • 0

#19
kamal_saran

kamal_saran

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Devices:dell xcd35
I followed all steps but signal is not good but better than. But was it before.....is there any other way. To to improve signal via hardware

  • 0

#20
-danger-

-danger-

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco 2.2

I followed all steps but signal is not good but better than. But was it before.....is there any other way. To to improve signal via hardware

can you make some photos too? because I don't really understand what points on motherboard need to be joined/soldered.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users