Jump to content


Photo

LCD replacement and Internal SD upgrade


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#21
uvz

uvz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Location:Milano [Italy]
  • Devices:Dell Streak

BTW i have also ordered some of these LEDs to change the LED under the captive buttons...
...........
I'll keep you guys updated


very interesting the colored leds B)

you can also rotate the home led/button to portrait orientaton?

thanks for the tutorial, nice job :D

  • 0

#22
goodhanrry

goodhanrry

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:i900

Do u know what it was before.



I get the test 1520 on streakdroid 1.9.0 with the original sd card,that means the 8g class6 card can not help my phone speed up?

  • 0

#23
Seacare

I get the test 1520 on streakdroid 1.9.0 with the original sd card,that means the 8g class6 card can not help my phone speed up?



It seems that you are right in the sense if there is no increase, it is senseless. I think the key difference is the class microsd card used. The first person who listed this used a class 10 which is considerably quicker than a class 6. I have a class 6 in now and it seems quicker but am going to pick up a class 10 today at fry's and see what the difference. with class 6 8gb sdhc card Benchmark = 1533

Edited by Seacare, 09 April 2011 - 12:23 AM.

  • 0

#24
jonnybruce

jonnybruce

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Dell Streak
Upgraded mine last night by cutting away at the cover inside.
I did it fairly carefully and eventually got the internal card out.
(Its a struggle releasing it as there is not much room with the cutout)
Popped my new 4gb class 10 in and just started it up.
And yes, the streak started repairing itself and booted fine (after a while)
I did a factory reset too for the fun of it!
Anyways am up and running on 1.9.0 and my quadrant has gone from around 1800
to around 2200 with the only change being the new card.
I would say I think this mod was worth it but now I notice that my headphone icon keeps coming
on intermittently on the notification bar. That is a pain as it kills all sound obviously!
Is there a switch I have bent somewhere in doing this mod?
Has anybody had this prob, and has a cure?

  • 0

#25
gypsydigi

gypsydigi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Dell STreak

Upgraded mine last night by cutting away at the cover inside.
I did it fairly carefully and eventually got the internal card out.
(Its a struggle releasing it as there is not much room with the cutout)
Popped my new 4gb class 10 in and just started it up.
And yes, the streak started repairing itself and booted fine (after a while)
I did a factory reset too for the fun of it!
Anyways am up and running on 1.9.0 and my quadrant has gone from around 1800
to around 2200 with the only change being the new card.
I would say I think this mod was worth it but now I notice that my headphone icon keeps coming
on intermittently on the notification bar. That is a pain as it kills all sound obviously!
Is there a switch I have bent somewhere in doing this mod?
Has anybody had this prob, and has a cure?



Weird problem with the headphone jack. I am not sure.

Great to see it gave good numbers.

I'll be cutting my case also. Seems like a must do mod.

Edited by gypsydigi, 09 April 2011 - 06:32 AM.

  • 0

#26
XsCode

XsCode

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@XsCode

Anyways am up and running on 1.9.0 and my quadrant has gone from around 1800
to around 2200 with the only change being the new card.


And a factory Reset

  • 0

#27
Techneut

Techneut

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:Everything!
  • Devices:Dell Streak 5

Upgraded mine last night by cutting away at the cover inside.
I did it fairly carefully and eventually got the internal card out.
(Its a struggle releasing it as there is not much room with the cutout)
Popped my new 4gb class 10 in and just started it up.
And yes, the streak started repairing itself and booted fine (after a while)
I did a factory reset too for the fun of it!
Anyways am up and running on 1.9.0 and my quadrant has gone from around 1800
to around 2200 with the only change being the new card.
I would say I think this mod was worth it but now I notice that my headphone icon keeps coming
on intermittently on the notification bar. That is a pain as it kills all sound obviously!
Is there a switch I have bent somewhere in doing this mod?
Has anybody had this prob, and has a cure?


Well, the headphone jack is situated at the backside of the internal SD card! Maybe, you have been a little bit too enthusiastic?
In your case, I would CAREFULLY cut out some more of the plastic cover, to reach the jack and take a closer look at it.
Only, i am NOT an expert, and mine (fortunately) still works as it should do after the cutout.

  • 0
Techneut®
Are you the dove or the statue?

#28
Biti

Biti

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei U8230
I have got a ZTE V9 7' Tablet, and I crashed my LCD, touch panel not damaged, only the LCD. What do you think it's possible to replace it somehow? I didn't find any ZTE LCD screen on ebay or anywhere, can I replace to other 7 inch LCD?

  • 0

#29
jonnybruce

jonnybruce

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Dell Streak

And a factory Reset

No, it had had a factory reset before anyway.
I pretty much always do a factory reset now (from the first black screen) when I change rom's.
The ONLY change was the card.

  • 0

#30
Acky1337

Acky1337

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bognor Regis
  • Devices:Dell Streak
  • Twitter:@-
what does this do to warranty? is it void or it can still be brought into fixing?

  • 0

#31
MrTheKLine

MrTheKLine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Location:Rathcoole, Co. Dublin, Ireland
  • Devices:Dell Streak (Mini5)
  • Twitter:@MrTheKLine

what does this do to warranty? is it void or it can still be brought into fixing?


If you open up almost any device your warranty is not good. If your screen broke becuase of your own fault you will have to pay for it to be fixed but even if you opened it up you just pay and they fix it, but if it broke under normal operateing condissions then you can demand they replace the faulty screen.

  • 0

#32
rebski

rebski

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Devices:Dell Streak
Upgrading the inner SD card on my list of projects to do so thanks for all the detail. I figure that if I am going to go to all this effort then I might as well get a 32gb Micro SDHC.

This thread will be invaluable for getting it recognised and usable
http://android.modac...is-puppy-input/

Here in the UK I see that Play.com sell a Lexar Class 10 for £68.99 delivered.

There is a review on the Lexar which raises the issue of a bottleneck on the device itself (not a Streak in this instance), so I guess I will find out in due course. Sorry, I am not allowed to post either the name of the site of the full link but a search on Lexar 32GB Class 10 microSDHC Memory Card Review should bring it up.

XDA has a useful thread which seems to rate the Patriot Class 10 as slightly better but is about £9 more expensive in the UK
http://forum.xda-dev...ad.php?t=943469

Edited by rebski, 10 April 2011 - 10:20 PM.

  • 0

#33
gypsydigi

gypsydigi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Dell STreak
My main question is can I pop in a 32gb class 10 into the internal card and have it initializeas it did with the 4gb I put in without the need to edit the boot.img file? Even a 8gb would be interesting to try.

  • 0

#34
Gopu

Gopu

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 posts
  • Devices:Dell streak

My main question is can I pop in a 32gb class 10 into the internal card and have it initializeas it did with the 4gb I put in without the need to edit the boot.img file? Even a 8gb would be interesting to try.


I ordered lexar 32gb Class 10 a few days ago. ( still shows processing though)

My plan is to use it as external.

I flash roms very often and having a bigger internal card is of no use to me.

However once my warranty runs out ( i hope i still have this phone then ) i will upgrade my internal card to get better performance (

  • 0

#35
gypsydigi

gypsydigi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Dell STreak

I ordered lexar 32gb Class 10 a few days ago. ( still shows processing though)

My plan is to use it as external.

I flash roms very often and having a bigger internal card is of no use to me.

However once my warranty runs out ( i hope i still have this phone then ) i will upgrade my internal card to get better performance (



Doesnt work... i just cut my case so i could insert the card easily. i formated my 16gb class2.. put it in as the internal card. and it only shows 2GB... doesn't even show 4GB... which i find weird because i could put the 4GB in and it sees all 4GB.

anyways... atleast a 4GB is able to be put in without the need to edit tthe boot.img file everytime we do an update.

  • 0

#36
rebski

rebski

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 posts
  • Devices:Dell Streak

Doesnt work... i just cut my case so i could insert the card easily. i formated my 16gb class2.. put it in as the internal card. and it only shows 2GB... doesn't even show 4GB... which i find weird because i could put the 4GB in and it sees all 4GB.

anyways... atleast a 4GB is able to be put in without the need to edit tthe boot.img file everytime we do an update.


Does this Thread help?

This thread will be invaluable for getting it recognised and usable
http://android.modac...is-puppy-input/


  • 0

#37
gypsydigi

gypsydigi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:Dell STreak

Does this Thread help?


Ive read that thread... And I found contradicting info. For instance it tells you it cant be a sdhc card... This is not true...

It also says that any card over 2gb requires a modified boot.img file... This is not true either...my 4gb worked prefect without a modified boot.img

  • 0

#38
Seacare

It seems that you are right in the sense if there is no increase, it is senseless. I think the key difference is the class microsd card used. The first person who listed this used a class 10 which is considerably quicker than a class 6. I have a class 6 in now and it seems quicker but am going to pick up a class 10 today at fry's and see what the difference. with class 6 8gb sdhc card Benchmark = 1533


OK update time.

I got a 4 gb class 10 chip from fry's and put it in and did the install, quadrant is showing it as a 2 gb and it seems quicker -- but it also seems that by battery life has diminished considerably. So much so that I put the 2GB back in and am doing a new install. I do think I'm going to go through all of the updates and find the quickest update and stay with that one even if it's not the latest because all of them have seemed quiet stable.

Jack

  • 0

#39
jonnybruce

jonnybruce

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:Dell Streak

OK update time.

I got a 4 gb class 10 chip from fry's and put it in and did the install, quadrant is showing it as a 2 gb and it seems quicker -- but it also seems that by battery life has diminished considerably. So much so that I put the 2GB back in and am doing a new install. I do think I'm going to go through all of the updates and find the quickest update and stay with that one even if it's not the latest because all of them have seemed quiet stable.

Jack

Yeah, now you mention it my battery drains ridiculously fast now.
How could a change of internal card affect this?
Or is it more that I'm running 1.9 now?
Was on latest stock O2 before and battery lasted more than a day.

  • 0

#40
Seacare

Yeah, now you mention it my battery drains ridiculously fast now.
How could a change of internal card affect this?
Or is it more that I'm running 1.9 now?
Was on latest stock O2 before and battery lasted more than a day.


I think the higher transfer rates use more juice, but could be mistaken. I talked with DJ Steve yesterday and he recommended not to make that mod. In hindsight I don't think it has much if any value. He did say that the "perfmod" option increases quadrant score (and performance) but it causes my streak to be glitchy and I'd rather have a reliable streak than a fast and furious when I want to be Streak. Oh and sense changing back to the stock 2gb card my battery life seems to be what is was prior to changing it.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users