Jump to content


Photo

ZTE V9/Light 2.2 Update now available..

* * * * * 2 votes

  • Please log in to reply
291 replies to this topic

#1
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
Ok, guys, I've managed to screw up my V9 using the files as a TPT, but people seem to have had more success with the .EXE that is also linked...

I recommend you proceed with care..


Here are the links to download
It will work with ZTE v9 sold in Asia including Australia ( Optus etc ).
Other countries I am not sure. But try it a your own risk, please.

Kindly do not post these files to another web sharing site. Download from these links.

download 1st file
http://www.filesonic.../file/638267114

download 2nd file
http://www.filesonic.../file/638425224



If any of you have an Optus mytab and are feel like installing it, can you PM me before you run it.. I might be able to fix my tab with your help...

Edited by Sebastian404, 13 April 2011 - 11:01 PM.

  • 0

#2
wsl2011

wsl2011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:ZTE V9

Ok, guys, I've managed to screw up my V9 using the files as a TPT, but people seem to have had more success with the .EXE that is also linked...

I recommend you proceed with care..
If any of you have an Optus mytab and are feel like installing it, can you PM me before you run it.. I might be able to fix my tab with your help...


Hi, Sebastian404.

Is this one a custom ROM for ZTE V9? The 2 are RAR files, should i enpack them first then copy to SD or directly to SD and install them?

Thanks

  • 0

#3
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Hi, Sebastian404.

Is this one a custom ROM for ZTE V9? The 2 are RAR files, should i enpack them first then copy to SD or directly to SD and install them?

Thanks


not this is the 'offical' update, your need to run it on your PC. If you unpack the smaller one, it will give you instructions for what you need to do, apparently you can ignore the part where you have to send your code to ZTE and just carry on..

If you are going to try the upgrade, keep an eye on the directory where the files are, around the 10% stage you should see a file called something like channel1.nvm being created... you *NEED* to keep a back up of that.. make sure you copy to your desktop (or other) before the progress gets any futher..

  • 0

#4
wsl2011

wsl2011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:ZTE V9
Hi.
Thanks for the tipps. I will try later. But is there any normal Custom ROM for V9? I have one from '3' in Austria. After i rooted and installed ClockWork, everytime i start it, it plays a error message, and i can't download from 'Markt'. Any idea?
I sent it back to service hope can get it back soon!

Thanks

  • 0

#5
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Hi.
Thanks for the tipps. I will try later. But is there any normal Custom ROM for V9? I have one from '3' in Austria. After i rooted and installed ClockWork, everytime i start it, it plays a error message, and i can't download from 'Markt'. Any idea?
I sent it back to service hope can get it back soon!

Thanks


As far as I know there is only the custom 2.1 rom I made, its linked on the other post in this forum...

When you do get the device back, PLEASE PLEASE PLEASE make sure you run rom dump on it, http://android.podtwo.com/romdump/ and share the resulting dump with us..

  • 0

#6
wsl2011

wsl2011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:ZTE V9
As far as I know there is only the custom 2.1 rom I made, its linked on the other post in this forum...

Could you post the link again?
Thanks

  • 0

#7
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

As far as I know there is only the custom 2.1 rom I made, its linked on the other post in this forum...

Could you post the link again?
Thanks


I'm going to create a new version of the ROM and a new thread later today...

  • 0

#8
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
NOTE: Anyone feeling brave, when you install the update, when it gets to around about 10% a file called something like 'channel1.nvm' should appear in the program directory.

you should take a copy of that, and keep it for safe keeping, I have a feeling it get deleted once the update process is over, so make sure to be looking for it...

  • 0

#9
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
A Couple of People have asked me now so here are some more involved instuctions:

1) download the two files from the first post
2) unrar both files to a temporary directory
3) install the Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01 program
4) download this PATCHED exe (thanks to mrradmir) and place it into the directory you installed MultiDL_MSM7227_V1.00.01
5) run Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01 program and at the bottom left point it at the location you unrared the larger file
6) remove the usb cable and the battery from your device, wait 10 seconds, put it the battery back in.
7) holding down VOL UP + VOL DOWN press the power button, you will see the power LED flash once
8) now connect the USB cable to your PC
9) using hardware manager find the port for your device and set it in Sales_MultiDL_MSM7227_V1.00.01's setting (read the DOC file for more info)
10) at the bottom of the application under 'File Information' press SW Directory and browse to the 'V9_GENERICV1.0.0B03(offical)' directory
11) in Action Mode tick the 'Backup NV' box and then Press 'Start All'
12) you should find a file called 'Channel1.nvm' in the program directory, take a copy of that
13) back in Action Mode tick the 'Download' box and Press 'Start All' again
14) wait
15) pray


I should mention that using this method, I've managed to get my v9 working again, even tho I screwed it first time around :)


EDIT:

Some people have reported better results from re-installing a STOCK ROM and then rebooting the device into FTM mode, rather than the method mentioed in step 7... you might want to give that go

Edited by Sebastian404, 16 April 2011 - 09:16 PM.

  • 0

#10
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
I think I am the only one keeping this thread going, but.

Once you have installed the 2.2 update, androot no longer works, but z4root seems to work fine..

Also I've made a gen2 version of clockworkmod recovery..


ClockworkMod Recovery v3.0.2.4

Edited by Sebastian404, 14 April 2011 - 08:08 PM.

  • 0

#11
maxamillion

maxamillion

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:HTC Touch Dual

I think I am the only one keeping this thread going, but.


But there are probably lots of people watching.

  • 0

#12
slapnuts

slapnuts

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane
  • Devices:htc desire zte v9, galaxy tab

Ok, guys, I've managed to screw up my V9 using the files as a TPT, but people seem to have had more success with the .EXE that is also linked...

I recommend you proceed with care..
If any of you have an Optus mytab and are feel like installing it, can you PM me before you run it.. I might be able to fix my tab with your help...



got it running, damn near scared me to death when it wouldn't come out of ftm mode, but works well now.

let me know if you need that file sebastian.

  • 0
No.

#13
sane?

sane?

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Gender:Male
  • Devices:LG Optimus 2X, Pulse, ZTE v9

I think I am the only one keeping this thread going, but.

You might find an influx soon, Optus have dropped the price to $149 today in Oz.

Of course, what we really want in Honeycomb......

  • 0

#14
Pegaxs

Pegaxs

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Melbourne
  • Devices:ZTE V9 Light

Of course, what we really want in Honeycomb......


It doesn't have the grunt to run flash or even XviD/DivX files without having to be recoded to a lower bitrate... holding out for 3.0 is a pipe dream and a half.


Anyway, thanks for the info Sebastian... Will give it an install later and try out your clockwork recovery... Just means im going to have to boot back into windows... something im not always fond of :)

  • 0

#15
kitch

kitch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Galaxy S & ZTE V9
Hi,

Does anyone knows if this update works on a V9 from Vodafone PT?



Regards

  • 0

#16
jimmyjack72

jimmyjack72

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Devices:ZTE V9, Samsung Galaxy S
  • Twitter:@jimmyjack72
Filesonic won't let me download the files.

Are they sitting anywhere else?

  • 0

#17
wahliow

wahliow

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:v9
hey mate Sebastian404


thank you for the tips to use the foryo update. And get it to work.

No shame to ZTE for the slow release of the 2.2 firmware if ever.

cheers.


I think I am the only one keeping this thread going, but.

Once you have installed the 2.2 update, androot no longer works, but z4root seems to work fine..

Also I've made a gen2 version of clockworkmod recovery..
ClockworkMod Recovery v3.0.2.4


  • 0

#18
casabonka

casabonka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Been watching this for a few days, and tried both ways, but not luck at all.

When i run the patch it comes up saying "xcsp_eclib.dll' is missing

Where should I be saving the patch? Also, Im not able to press the super user button as it keeps giving me a key ID to send in?

Any advise will be greatly appreciated.

Cheers
Chris

*EDIT* OK, so was having a slow moment - upgrading now. wish me luck

Edited by casabonka, 15 April 2011 - 12:36 PM.

  • 0

#19
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,234 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez
can someone test this modified z4root which gives permanent root on the zte blade

http://android.modac...for-2-2-blades/

as both devices are based on the same kernel it may be a solution

  • 0

#20
casabonka

casabonka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Been watching this for a few days, and tried both ways, but not luck at all.

When i run the patch it comes up saying "xcsp_eclib.dll' is missing

Where should I be saving the patch? Also, Im not able to press the super user button as it keeps giving me a key ID to send in?

Any advise will be greatly appreciated.

Cheers
Chris

*EDIT* OK, so was having a slow moment - upgrading now. wish me luck


EDIT NUMBER 2
All done and updated - really simple with the patch. Thanks heaps for the input!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users