Jump to content


Photo

[ROM] X920 Series: ZeroUI-Ooberlite 6.5.5

- - - - -

  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#41
bigbuni

bigbuni

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:USA
  • Devices:Samsung Omnia 2 i920

Hi Bigbunni,

I'm thinking of flashing this ROM and I also use Mobile Shell. What is your experience using MS with this ROM? Thanks.

As noted in a previous post, SPBMS runs awesome with no issues so far. I have currently about 65m program ram free, but I do a lot of experimenting with applications until I find stuff I like, then I go back and reflash and install only what I want. I am also using mskip 3000 droid though i havent tweaked it yet (if it even needs it).

I like the lack of verizon and samsung bloat on this rom. I am going to try to start cooking here soon, once I figure out what I am doing (and deal with my wife and daughter).

  • 0

#42
dgyahn

dgyahn

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Devices:Omnia i920

As noted in a previous post, SPBMS runs awesome with no issues so far. I have currently about 65m program ram free, but I do a lot of experimenting with applications until I find stuff I like, then I go back and reflash and install only what I want. I am also using mskip 3000 droid though i havent tweaked it yet (if it even needs it).

I like the lack of verizon and samsung bloat on this rom. I am going to try to start cooking here soon, once I figure out what I am doing (and deal with my wife and daughter).


Okay, so the 65Mb free RAM you are experiencing is at boot or after you have used the phone for a day?

  • 0
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke

#43
ultralight23

ultralight23

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
X,
Glad to see you used 23569 build for this ROM, was actually in the process of cooking the same but you beat me to it...so thanks much for saving me time. The other tweaks you did i would have never been able to or even think of. One thing about this build is the lockscreen doesn't appear when i use my truck bluetooth like builds 21914 and 21916, gotta love it. After a couple days usage no problems (save one mentioned below), great speed and lots of memory.

The only issue, which i can live with, is similar to graphical distorts as others. However, i was able to remove from the today screen and now only appears such as windows contact screen, bluetooth settings and clock settings. those are the only ones i've noticed so far but only seem to be in windows settings screens. All i did was install m.carrol's PureBlack V2 theme which distorted the today screen, reverted back to default theme then back to PureBlack theme. This cured the today screen at least. Like i said, this i can live with.

Also, one last thing i did was to be able to have evenly spaced soft keys (pictured below). I did this by removing Arto Start Remover in the kitchen then reinstalling it after flashing. I've noticed before in build 23569 that after installing PureBlack theme then installing Arto Start Remover that it moved the soft keys out to the edges. Bad thing is you loose your X button but easily solved with the OK/Close button.

Not sure if this will help others but worked for me. Dialer is DGDialer Black. End of work day is upper 70's RAM with heavy use.

Great ROM again, thanks.

Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by ultralight23, 28 April 2011 - 12:05 AM.

  • 0

#44
bigbuni

bigbuni

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:USA
  • Devices:Samsung Omnia 2 i920

Okay, so the 65Mb free RAM you are experiencing is at boot or after you have used the phone for a day?

after a day or two of use

  • 0

#45
xlightwaverx

xlightwaverx

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Coast
  • Interests:Women, Linux, Computing - In that Order.
  • Devices:Razr Maxx
  • Twitter:@xlightwaverx

Just a quick Q? Can titanium be installed post flash? I have always enjoyed it and kind of miss it in this wonderful ROM (X this is by far the best rom i have ever come across, and I have been flashing since i originally had my i910 about 3 years ago). All the searching I have done says it has to be part of the rom. just curious. I am currently using SPBMS and that is great, so no biggie if i cant.
Thanks,
B

P.S. is cooking a rom for these phones easy? tried with the i910back in the day and was able to produce one that would boot to the splash screen then freeze, so i gave up. I would love to try on the i920, just curious if it is any easier.


I have never tried it, but I do not see why it would not work. I'll see if I can find a Titanium Cab, and if not, I will build one for you.


wicked quick ROM. SPB MS has NO issues. after intalling a boat load of apps, with spb i still have 80+mb RAM available, and it runs smooth. If installing a WP7 or android/sense skin, it till has 65+mb RAM. that is MORE THAN ENOUGH for Ferrari Evo GT or any power/ram hungry apps!
AS FOR THEMES

I just installed m.carroll's Glossblack theme and have no issues with anything whatsoever.
AS FAR AS TEXTING

Some of you may notice that XT9 tries to guess words as well as swype... this is fixable through registry (if you have a reg editor) so that you can stop both sets of word panels from popping up (if it annoys you)

HKEY_CURRENT_USER->Control Panel->SIP->

SuggAutoCorr: change to 0
SuggChars: change to 0
SuggSpell: change to 0
SuggWords: change to 0 (typically it will be 0-4 for how many next words you'd like it to predict)


I have had people complain about this in the past, and I am not sure why this suddenly came out of no where because I did not manually set this to active. It must have surfaced when I was separating the OEMApps RGU into its proper packages. Now that I know the registry entries, it will be easier to lock it out when I cook. Unless of course something is overriding my settings somewhere.

You can also turn it off through Settings > System (Advanced Tab) > Input Method Options > Word Completion and just uncheck "Suggest words when entering text".


I'll run both checks on this and the previous method and figure out which one is enabling these annoyances.

Okay, so the 65Mb free RAM you are experiencing is at boot or after you have used the phone for a day?


Dgyahn. When I developed this version, I developed it for the folks that run other UI's on their Omnia II's. I was actually thinking this would be up your alley considering you utilized my previous "all-in-one" with some success and you run your own Custom UI Setup. This ROM would be ideal for your current project if you were to switch over.

I understand people's hesitance to "switch" ROMs after they get used to one. The X920 Series has numerous similarities that cross over in each ROM so you will have some consistency.

As users post their issues over the first couple days of the release, it allows me to fix the major issues. With the All-In-One, I put out a Service Pack, but with this ROM I just re-release it as a Final Version and post what is fixed so any new users can download and go. For example I got an email today saying someone downloaded my SP1 ROM because it was a CAB file, when in reality it is just a patch and they wanted to know how to get it running. I am trying to keep things user friendly over a period of time so newcomers have it just as easy as the old timers.

X,
Glad to see you used 23569 build for this ROM, was actually in the process of cooking the same but you beat me to it...so thanks much for saving me time. The other tweaks you did i would have never been able to or even think of. One thing about this build is the lockscreen doesn't appear when i use my truck bluetooth like builds 21914 and 21916, gotta love it. After a couple days usage no problems (save one mentioned below), great speed and lots of memory.

The only issue, which i can live with, is similar to graphical distorts as others. However, i was able to remove from the today screen and now only appears such as windows contact screen, bluetooth settings and clock settings. those are the only ones i've noticed so far but only seem to be in windows settings screens. All i did was install m.carrol's PureBlack V2 theme which distorted the today screen, reverted back to default theme then back to PureBlack theme. This cured the today screen at least. Like i said, this i can live with.

Also, one last thing i did was to be able to have evenly spaced soft keys (pictured below). I did this by removing Arto Start Remover in the kitchen then reinstalling it after flashing. I've noticed before in build 23569 that after installing PureBlack theme then installing Arto Start Remover that it moved the soft keys out to the edges. Bad thing is you loose your X button but easily solved with the OK/Close button.

Not sure if this will help others but worked for me. Dialer is DGDialer Black. End of work day is upper 70's RAM with heavy use.

Great ROM again, thanks.


Attached File  pngout.png   14.12KB   13 downloads


No problem. Certain color types (RGB, Pal, Alpha, etc) options differ among the numerous PNG files in this ROM. One of the 5 have issues with the compression, sometimes on and off. I may have to leave those specific color output types uncompressed as I can manually compress only specific types, ie., RGB and leave the, ie., PAL, alone. Once I pinpoint the files responsible that are being distorted, PNGOUT will tell me what color type the file is, and then I can leave that specific type out in the next compression run. If anyone knows the file names of the specific distorted graphics in ultralight23's screen shot, please post as that will save me previewing 702 required PNG files as I do everything in Batch :mellow:.

As for the Arto setup, the Start.dll file responsible for manipulating WinMo 6.5.0 Start Menu mapping to the XMenu was not functioning at the time I released this. I just assumed the Start.dll that shipped with our 6.5.0 phones will not work in 6.5.5, and I did not want to leave a Start Menu Button for a Start Menu that didn't exist, and would not map properly to the XMenu. If you are doing the Arto manually, and you want the X Button back, use the posted file.

Attached File  X_Button_Enabler_2.cab   2.23KB   5 downloads

If there is a 6.5.3 or a 6.5.5 i8000 stock ROM with a mapped Start Menu button to a Samsung Main Menu, that will more than likely work for proper mapping, and I will bring the Start Menu icon back once I have a newer Start.dll. Only if that exists, of course...

As always, keep me posted.

X

  • 0

GTalk/Email: xlightwaverx[@]gmail.com | Android Development | CrackFlasher Downloads
Posted Image


#46
dgyahn

dgyahn

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Devices:Omnia i920

Dgyahn. When I developed this version, I developed it for the folks that run other UI's on their Omnia II's. I was actually thinking this would be up your alley considering you utilized my previous "all-in-one" with some success and you run your own Custom UI Setup. This ROM would be ideal for your current project if you were to switch over.

I understand people's hesitance to "switch" ROMs after they get used to one. The X920 Series has numerous similarities that cross over in each ROM so you will have some consistency.

As users post their issues over the first couple days of the release, it allows me to fix the major issues. With the All-In-One, I put out a Service Pack, but with this ROM I just re-release it as a Final Version and post what is fixed so any new users can download and go. For example I got an email today saying someone downloaded my SP1 ROM because it was a CAB file, when in reality it is just a patch and they wanted to know how to get it running. I am trying to keep things user friendly over a period of time so newcomers have it just as easy as the old timers.


Thanks X,

The previous ROM's of yours that I have tried have all been excellent. My only concern with any 6.5.x ROM is a alignment issue I have with a couple of programs I use on a daily basis. They just don't fit the screen correctly. With that being said, once you have the final final ROM done for this I'll probably give it a whirl. I'm sure I speak for others when I say that your work is greatly appreciated. You've given my O2 new life and as I've got over a year left on my current Verizon contract I won 't be getting a new phone very soon. Thanks again for your excellent work.

  • 0
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke

#47
nickmo20

nickmo20

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Location:Chicago IL
  • Devices:Omnia i910 & i920

You can also turn it off through Settings > System (Advanced Tab) > Input Method Options > Word Completion and just uncheck "Suggest words when entering text".



These settings were unavailable when I tried to disable it. SO, I just fixed it through registry editor, and that's why I posted it here. I believe in a community wide effort of making the best all-around product! Mainly thanks to X for the time to take on these concerns.




A NOTE FOR NEWER USERS:

PLEASE read all comments enough to know all questions and answers so that you can avoid double posting topics. The reason I say this, is because no ROM is perfect (even OEM fail) so for a ROM to be stripped down and as light as this one, with as few errors as its had is awesome! allow some time for certain concerns to be addressed so that if X decides to make a patch or fix an issue, that everything could be solved in one fell swoop instead of releasing 15 versions!

X thanks for the patience! Glad your ROM is getting some recognition and appreciation!

  • 0

#48
xlightwaverx

xlightwaverx

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Coast
  • Interests:Women, Linux, Computing - In that Order.
  • Devices:Razr Maxx
  • Twitter:@xlightwaverx

Just a quick Q? Can titanium be installed post flash? I have always enjoyed it and kind of miss it in this wonderful ROM (X this is by far the best rom i have ever come across, and I have been flashing since i originally had my i910 about 3 years ago). All the searching I have done says it has to be part of the rom. just curious. I am currently using SPBMS and that is great, so no biggie if i cant.
Thanks,
B

P.S. is cooking a rom for these phones easy? tried with the i910back in the day and was able to produce one that would boot to the splash screen then freeze, so i gave up. I would love to try on the i920, just curious if it is any easier.


You can try this: http://www.multiupload.com/FZE4HJVBRR

  • 0

GTalk/Email: xlightwaverx[@]gmail.com | Android Development | CrackFlasher Downloads
Posted Image


#49
bigbuni

bigbuni

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:USA
  • Devices:Samsung Omnia 2 i920

You can try this: http://www.multiupload.com/FZE4HJVBRR

beautiful. it is working. Thanks a million.

  • 0

#50
tampora

tampora

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Nice ROM, the original boot sequence threw me for a little bit. Thought it wasn't loading correctly but after waiting a bit it came up fine.

Keep up the good work.

Edited by tampora, 30 April 2011 - 04:45 PM.

  • 0

#51
marioa69

marioa69

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:omnia i910
So i installed this Rom and its great, just one thing i cant get to work.
I installed the Samsung dialer and the contacts and call log buttons on the dialer don't respond.
Do i have a defective dialer?

  • 0

#52
nvrmind

nvrmind

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
I had a quick question... When you have a missed call, and you tap notifications and view, it opens the call log viewer. I can't figure out how to get it open without there being a missed call. Do you know what I should create a shortcut to?

Thanks

  • 0

#53
RoyalDrew

RoyalDrew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:Samsung Omnia I910 & I920
Great ROM! I only have one issue..

After flashing it seems that file associations are cut.. the programs for viewing images and videos are there but when I try to open the files it gives me the "The file 'x' cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate, or one of its components cannot be found..." error.

The only media that seems to open is a .divx file

What's the cleanest way to fix this?

  • 0

#54
nickmo20

nickmo20

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Location:Chicago IL
  • Devices:Omnia i910 & i920

Great ROM! I only have one issue..

After flashing it seems that file associations are cut.. the programs for viewing images and videos are there but when I try to open the files it gives me the "The file 'x' cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate, or one of its components cannot be found..." error.

The only media that seems to open is a .divx file

What's the cleanest way to fix this?



The way this ROM is built is for you to use your own apps, instead of all the lame apps loaded by samsung and verizon. the easiest way to fix this is by installing something else.

For example: Windows Media will play something if I open it through WMP. But I use Resco Photo Manager Pro for pictures taken, as well as to edit, or browse my device. OR try to find a free app through marketplace...

See, at Modaco, I can't necessarily post a link to a lesser legal site because it's not allowed, but there are sites to find apps for free, that aren't normally otherwise.....

  • 0

#55
RoyalDrew

RoyalDrew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:Samsung Omnia I910 & I920

The way this ROM is built is for you to use your own apps, instead of all the lame apps loaded by samsung and verizon. the easiest way to fix this is by installing something else.

For example: Windows Media will play something if I open it through WMP. But I use Resco Photo Manager Pro for pictures taken, as well as to edit, or browse my device. OR try to find a free app through marketplace...

See, at Modaco, I can't necessarily post a link to a lesser legal site because it's not allowed, but there are sites to find apps for free, that aren't normally otherwise.....


I understand that this ROM is stripped of almost everything but it also seems that x still wanted it to be fully functional.

I'm guessing that if x did not want the Pictures & Videos app to be on there and functioning he wouldn't have put it on there. The same thing with WMP..

I don't need to view pictures or videos on my phone enough to think about buying or pirating another bit of software.

All I'm asking for is how to map the file associations to these programs that are already on the phone.

Thanks

  • 0

#56
xlightwaverx

xlightwaverx

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Coast
  • Interests:Women, Linux, Computing - In that Order.
  • Devices:Razr Maxx
  • Twitter:@xlightwaverx

I understand that this ROM is stripped of almost everything but it also seems that x still wanted it to be fully functional.

I'm guessing that if x did not want the Pictures & Videos app to be on there and functioning he wouldn't have put it on there. The same thing with WMP..

I don't need to view pictures or videos on my phone enough to think about buying or pirating another bit of software.

All I'm asking for is how to map the file associations to these programs that are already on the phone.

Thanks


Im going to have to release a patch I guess...

X

  • 0

GTalk/Email: xlightwaverx[@]gmail.com | Android Development | CrackFlasher Downloads
Posted Image


#57
RoyalDrew

RoyalDrew

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Devices:Samsung Omnia I910 & I920

Im going to have to release a patch I guess...

X


No need for all that if I'm the only one that cares.. I think I've done all i need to do anyways.

\HKCR\jpegimage\Shell\Open\Command
Default "PhotoAlbum.exe" %1

I'm guessing wherever I see ("PhotoAlbum.exe" %1) associated with images I should change it to (\Windows\pimg.exe %1)

pimg.exe is the executable for Pictures & Videos right?

and may I ask what the difference between CubicWMPlayer.exe and WMPlayer.exe is??

  • 0

#58
nickmo20

nickmo20

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Location:Chicago IL
  • Devices:Omnia i910 & i920

and may I ask what the difference between CubicWMPlayer.exe and WMPlayer.exe is??


The difference is how you get to the application. It's something with the shortcut extension, right? correct me if i'm wrong. You're just using another application to open it.

  • 0

#59
xlightwaverx

xlightwaverx

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:East Coast
  • Interests:Women, Linux, Computing - In that Order.
  • Devices:Razr Maxx
  • Twitter:@xlightwaverx

The difference is how you get to the application. It's something with the shortcut extension, right? correct me if i'm wrong. You're just using another application to open it.


The default Windows Media Player seems to consume about 50-60 megs of RAM if I remember correctly when ran on this device. The cubic version seems to present the same windows media player interface without all the RAM being eaten up, because stock windows media player didn't come with the i920 because it would have never been able to run. This is a Samsung Fix.

X

  • 0

GTalk/Email: xlightwaverx[@]gmail.com | Android Development | CrackFlasher Downloads
Posted Image


#60
nickmo20

nickmo20

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 105 posts
  • Location:Chicago IL
  • Devices:Omnia i910 & i920

The default Windows Media Player seems to consume about 50-60 megs of RAM if I remember correctly when ran on this device. The cubic version seems to present the same windows media player interface without all the RAM being eaten up, because stock windows media player didn't come with the i920 because it would have never been able to run. This is a Samsung Fix.

X



hmm... I guess I'm not sure, because I didn't keep my i920 stock but for maybe a week. I modded it immediately, haha! WMP works fine for me now though, and uses about 5-8mb RAM when playing a movie. not sure how it could have used 50-60mb RAM. If I remember correctly they only had 142MB RAM total, and only 60-70mb free after a soft-reset and little apps installed. We still have the stock i920's for my old job (not even updated DG21 firmware because they're stupid) Maybe I'll take a look at those.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users