Jump to content


Photo

[The Help Thread]

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#1
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982

Iv Made This Thread For Eveyone That Has A question Or Needs Help


* If we all ask are questions or need help here. it will keep the thread clean

* you will get help faster

thanks

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#2
pandra

pandra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Acer LM, Huawei Sonic

Iv Made This Thread For Eveyone That Has A question Or Needs Help


* If we all ask are questions or need help here. it will keep the thread clean

* you will get help faster

thanks


I'm quite sure the answer I need could be buried in that other thread, but its too long, not formatted in a way that a human can easily read it (closing the quoted sections would be a start and might help to separate each question from the next), and I just found it really hard to wade through.

So here is my question (or rather...questions)

1) Almost all references to recovery, booting, flashing, etc require the use of a PC. I use a Mac, and I don't want to use a PC if it can be avoided. This leads to my next question.
2) Given that I can't use any of the existing pc programs to get stuff onto the SD card, is there some reason I cant just dump everything on the SD card and run it from there? This leads to my next question..

3) If this is possible, what apps/roms/recovery apps do I need to dump on the card, and what order do I need to "do things" in, and by what method (sorry, three in one...) I have NO idea how to flash anything from the card itself without the intervention of the recovery program.

I became quite used to using ROM Manager on the Desire, so the Racer is defeating me, as there does not seem to be a similar app for the racer. I use z4root for a temp root.

I'd really appreciate any and all assistance.

Edited by rickywyatt, 22 April 2011 - 02:19 PM.

  • 0

#3
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982
youll need terminal put recovery.img on sdcard
then go to it and type this

su

flash_image recovery sdcard/recovery.img

hope this helps

ill sort out the other thread later

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#4
pandra

pandra

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Female
  • Devices:Acer LM, Huawei Sonic

youll need terminal put recovery.img on sdcard
then go to it and type this

su

flash_image recovery sdcard/recovery.img

hope this helps

ill sort out the other thread later


Thanks for your response :)

OK, thats something, good to know the commands, but I'm not sure what "recovery.img" actually contains. I tried putting recovery manager on the card which was easy enough. However I got an error saying that the file couldnt be parsed when I tried to install it. Recovery manager is a zip, do you just change the extension to .apk? The file manager I use (File Expert) understood that there was an .apk and seemed to try to use that... but failed. I was going to use one of those "mooncake" updates as well but obviously got stopped in my tracks.

Edited by pandra, 22 April 2011 - 12:49 PM.

  • 0

#5
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982
go here and download recovery-clockwork-3.0.2.4-mooncake-gen1.img rename it to recovery.img and put it on your sdcard then with terminal type

su
flash_image recovery sdcard/recovery.img

one you have done that make a backup of your default rom then go here

and pick a rom you like download it and the reboot into recovery and flash the new rom

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#6
tanner9

tanner9

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:ZTE Blade
Just a couple of questions from this noob:

1 Under notifications it always says 'SD card mounted (SD card already mounted!)' - Why do I always get this message? Even when I haven't plugged in the USB?

2 Is it possible to get rid of the 3 (Three UK) bloatware on my device? If so how?

Thanks in advance

Tanner

  • 0

#7
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982

Just a couple of questions from this noob:

1 Under notifications it always says 'SD card mounted (SD card already mounted!)' - Why do I always get this message? Even when I haven't plugged in the USB?

2 Is it possible to get rid of the 3 (Three UK) bloatware on my device? If so how?

Thanks in advance

Tanner


(1) if you flash a froyo rom or a 2.3 rom it will remove the SD card already mounted

(2) go here

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#8
redeyez

redeyez

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300
Hi folks.

I've recently purchased a ZTE racer of ebay and the person who sold it has left a (very, very funny) video of his kid on it, I've contacted him and he needs this as it wasn't backed up. Problem is I haven't a clue how to send it, the mobile is on 3 and the video is in a video folder that doesn't seem to be on SD card. The video player gives no sending options and long hold on file name does nowt. Please can anyone help?

thanks

Sorry admins thought I'd posted this in the Help section, please move/

Edited by redeyez, 01 May 2011 - 05:54 PM.

  • 0

#9
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982

Hi folks.

I've recently purchased a ZTE racer of ebay and the person who sold it has left a (very, very funny) video of his kid on it, I've contacted him and he needs this as it wasn't backed up. Problem is I haven't a clue how to send it, the mobile is on 3 and the video is in a video folder that doesn't seem to be on SD card. The video player gives no sending options and long hold on file name does nowt. Please can anyone help?

thanks

Sorry admins thought I'd posted this in the Help section, please move/


do you have root exloprer installed ? if you do browse to /data/local then copy to sdcard connect to pc and then send it to the mans email

hope this helps

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#10
xavia

xavia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Female
  • Location:Aveiro@PT
  • Interests:Big bang theory; WOW; Geocaching; Japanese food; Salty popcorn.
  • Devices:Optimus San Francisco white
Hey guys!

I was wonderng if any of you had a link to USB drivers of ZTE Racer.
Are them the same as the ones for ZTE Blade? I'm a bit confused :unsure:

ty,
xavia.

  • 0

#11
AlexG1990

AlexG1990

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE X850
Hey Everyone

I currently have a ZTE RACER TELSTRA AUSTRALIA Model: T3020
I have previously updated from stock rom to V2.3
last night using Clockworks Recovery Menu (hold Vol - and power) i updated to ECLR_P726CUV1.0.0B10-update_signed.zip
my phone now gets to chineise boot logo and is stuck in loop
will not enter bootloader (vol+ and power)
now will it enter recovery only FTM mode
i have tried using ftm in device manager it comes up with DFU mode
and in boot logo loop it says Composite ABD Interface, it will not allow flashing in either mode
can someone help me out i think i have succsefully bricked my phone..
Thanks all

Edit1:
sorry i have tried using rickywyatt ABD.exe and fastboot and it says on both waiting for device
i also tried a dfu tool v880_conversion_recovery.zip and this finds phone but will not update or change my recovery.img on phone.

  • 0

#12
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982

Hey guys!

I was wonderng if any of you had a link to USB drivers of ZTE Racer.
Are them the same as the ones for ZTE Blade? I'm a bit confused :unsure:

ty,
xavia.


yes you can use the blades usb drivers

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#13
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982

Hey Everyone

I currently have a ZTE RACER TELSTRA AUSTRALIA Model: T3020
I have previously updated from stock rom to V2.3
last night using Clockworks Recovery Menu (hold Vol - and power) i updated to ECLR_P726CUV1.0.0B10-update_signed.zip
my phone now gets to chineise boot logo and is stuck in loop
will not enter bootloader (vol+ and power)
now will it enter recovery only FTM mode
i have tried using ftm in device manager it comes up with DFU mode
and in boot logo loop it says Composite ABD Interface, it will not allow flashing in either mode
can someone help me out i think i have succsefully bricked my phone..
Thanks all

Edit1:
sorry i have tried using rickywyatt ABD.exe and fastboot and it says on both waiting for device
i also tried a dfu tool v880_conversion_recovery.zip and this finds phone but will not update or change my recovery.img on phone.


have you got the right drives ?

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#14
maniaco84

maniaco84

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Acer liquid A1

have you got the right drives ?


hi all, thanks for great work for this terminal :unsure: but i want know if possible increase the sensitivity of touch screen! is possible? many thanks sorry for bad english :)

  • 0

#15
AndroidKid98

AndroidKid98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Why does my ZTE Racer crash/restart randomly? Does this happen to everyone or is it just my phone?

  • 0

#16
AlexG1990

AlexG1990

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE X850
hey guys i still need help, i have double checked i have right drivers installed, i have gotten to a bootloader it comes up in windows but phone screen is not on. in device manager phone is sooner single adb interface, i am trying to flash original telstra rom but i need to know how to make a system.img or were to get one, and i need a tpt image be it chinese or whatever

  • 0

#17
Shishir S M

Shishir S M

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
Hi Ricky,

I'm from india.... i have dell xcd28 which is the debranded version of zte racer released in india by dell.... I'm in this forum from quite awhile & tried so many racer roms by you & rexchun... i Greatly admire your work.... Just was wondering that weather my dell xcd28 rom dump will be of any use to you guys??? If so i will be happy to help by uploading my romdump file to you to make a dell xcd28 rom... I dont know weather its going to help or not... but was just curious... its android 2.1 update1 only... just let me know.... :P

  • 0

#18
caloski

caloski

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:ZTE Racer
Guys I need help. This morning the touch screen on the racer decided to stop responding! Everything was fine the previous evening. Even the alarm clock rang in the morning. I remember turning it off and continuing with my morning routine. Half an hour later I received a phone call. When I wanted to hang up on the touch screen I couldn't. Then I noticed that the touch screen was not responding. First it seemed that its calibration had gone south but later there was no response. I don't think its a broken screen, I think if it can be reset somehow everything will be fine. Feel free to share some ideas. Thanks ahead

  • 0

#19
rickywyatt

rickywyatt

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:London UK
  • Interests:Android
    Rom Modding &
    MoDaCo moderator
  • Devices:OneX Samsung S3 LTE Nexus 7
  • Twitter:@rickywyatt1982
@caloski do you have default rom or custem rom?

  • 0
Remember to read the fourm rules<br /><br />Maker of the AIO tool for Orange San Diego here<br />and the maker of the Motorola Razr I AIO tools here

#20
caloski

caloski

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:ZTE Racer

@caloski do you have default rom or custem rom?

Its all by default. I was too lazy to even unlock the sim

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users