Jump to content


Photo

[Update] Save ur Bricked V880 and also the IMEI

* * * * - 5 votes

  • Please log in to reply
135 replies to this topic

#61
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,251 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Moto E

Step3:
I edit your "Channel1" file and i replace fake IMEI by mine.
I "RestorNV",it works.


backup your own channel1.nvm and hex edit, dont use the attached one

  • 0

#62
j0se

j0se

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi ..

I upgraded my ZTE V9 to Froyo 2.2 in the process i lost my IMEI so I tried modifying the channel1.nvm file and restoring on line 1215.

This is what i am getting

Correct IMEI is 355912040558572

In the HEX Code I put in 3A 55 19 02 04 55 58 27

But when i restore the channel1.nmv file i get the IMEI 355912040555872 so i get one section of the IMEI incorrect.
When i load it i double check the channel1.nmv I loaded and it shows correct 3A 55 19 02 04 55 58 27
and when i create a backup HEX of it on the phone I get 3A 55 19 02 04 55 85 27

When I load 3A 55 19 02 04 55 85 27 on the hex it still stays the same it doesnt change to 58

Seems like when it loads into the phone the 1210 changes from 58 to 85 from my understanding 58 is correct.

Is there anything I am doing wrong?


Thanks

  • 0

#63
burstlam

burstlam

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 283 posts

Hi ..

I upgraded my ZTE V9 to Froyo 2.2 in the process i lost my IMEI so I tried modifying the channel1.nvm file and restoring on line 1215.

This is what i am getting

Correct IMEI is 355912040558572

In the HEX Code I put in 3A 55 19 02 04 55 58 27

But when i restore the channel1.nmv file i get the IMEI 355912040555872 so i get one section of the IMEI incorrect.
When i load it i double check the channel1.nmv I loaded and it shows correct 3A 55 19 02 04 55 58 27
and when i create a backup HEX of it on the phone I get 3A 55 19 02 04 55 85 27

When I load 3A 55 19 02 04 55 85 27 on the hex it still stays the same it doesnt change to 58

Seems like when it loads into the phone the 1210 changes from 58 to 85 from my understanding 58 is correct.

Is there anything I am doing wrong?
Thanks


um ... I am not sure that the nvm files of V880 and V9 are identical.
did u reboot ur machine and check whether it leads to a change with the nvm edited?

  • 0

#64
Jetba

Jetba

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei U8800 Ideos X5
Okay, i have no idea what version my blade is. It came with 2.1, and is gen 1 atm. But the problem is that my imei was 0003324... something, but now it is 1516. i didn't have back up, and the 1 is here gave me that imei when i modified it. Can someone give me some support?

  • 0

#65
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,251 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Moto E
gives up

Edited by hecatae, 30 June 2011 - 03:19 PM.

  • 0

#66
V5er

V5er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Ok here goes:

Earlier today my Blade was Gen1, rooted and running Swedish Spring RLS5. I've never had any problems flashing ROMS up to this point.

Then I decided to upgrade to CM07.0.2 Stable by curl66.

The phone was wiped as instructed and reflashed.

After this the phone booted into Clockworkmod Recovery (CWM) and wouldn't move.

I tried using Windows and the Blade Diagnostic solution, successfully flashed Gen2 and Gen1 ROMS (at this point I had no idea what Gen my phone still was) but got nowhere. I restored the NVM file values to the original IMEI and still no progress.

I tried the Blade Custom Generic firmware method using download.exe and although flashing was successful, the phone refused to move past the FTM screen. NVM values were checked, changed and I still got nowhere.

Finally I found this thread and was able to get back to CWM.

The phone refuses to accept any ROMS that I flash. The Ginger Stir Fry flash aborts soon after I "install zip from SD".
I did put Swedish Spring back on but after successful flashing and removing the IMG file, the phone just goes back into CWM.

Have I missed something somewhere or is there something else that I can try? Any help appreciated!

Thanks

V5er



@v5er

Booting into recovery mode (FTM mode and clockworkmod are just two different things that might be in recovery) and not into anything else is usually a symptom of corrupt NV memory, but TPTs should not be able to do any damage to it, so I don't know why it would have happened to you.

Links: what is windows and the blade diagnostics solution? Did you make a nvm backup yourself and then restore it, or did you download one and modify it with your IMEI?



Hi thanks for the reply.

I made back ups of my phone using both Titanium and Clockworkmod. I also tried to restore from the latter but i get errors regarding device cache space for log files. So it doesn't work for me.

I modified any NVM file in the ROMS that I was going to flash or if unavailable I d/l one. In both cases I changed the values to my IMEI using a hexeditor. I did try and backup/restore the NVM file but I wasn't sure which NVM file was being used. In any case it didn't seem to work for me.

Blade diagnostic solution:

http://android.modac...-also-the-imei/

Windows diagnostic solution:

http://android.modac...ded-gen2-blade/



Ok.

If you hadn't corrupted your NV memory before, you have now. you need to follow the instructions in this thread to restore your IMEI. Its probably appropriate to post further queries on that thread than here. If you do that properly you should be ok



Alright, thank you :)



Apologies for all the quotes but its the recent support history that brings me to this thread.

I just flashed to the Gen2 stock ROM using the software from the first post in this thread.

The "software" text field is now showing FRY_SFIN_P729BV1.0.0BO5

But I can't boot into FTM mode to restore the IMEI.

First question: how do I get into FTM mode?
I've tried power and volume - on reboot. It just sends an android on my screen and then Clockworkmod 3.0.1.4

Second question: Which folder do I put the edited NVM file into to restore it?

  • 0

#67
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)

Apologies for all the quotes but its the recent support history that brings me to this thread.

I just flashed to the Gen2 stock ROM using the software from the first post in this thread.

The "software" text field is now showing FRY_SFIN_P729BV1.0.0BO5

But I can't boot into FTM mode to restore the IMEI.

First question: how do I get into FTM mode?
I've tried power and volume - on reboot. It just sends an android on my screen and then Clockworkmod 3.0.1.4

Second question: Which folder do I put the edited NVM file into to restore it?


1. you need to restore stock recovery. Flash this file in closkworkmod. Now when you turn on with volume down held it should go into FTM mode.

2. after you have modified channel1.nvm so that it contains your IMEI (use offset 0x1215 with the base file in the OP), put it in the same folder as the flasher and use the NV restore function.

  • 0

#68
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)
So you know if it worked:

After you flashed the Gen2 firmware, your phone had clockworkmod in the boot partition (where the ROM usually loads from) and the recovery partition (booted when volume down is held).
After you restore stock recovery, the recovery partition will contain a stock image and your phone will boot into FTM when volume down is held.
After restoring the NV memory, if your phone boots into clockworkmod with no buttons pressed then it worked. You then need to follow my guide from step 8 in order to get clockworkmod in recovery again and a ROM installed. Since you now have stock Gen2 firmware, you will not be able to do a TPT unless you follow my guide and flash TPT compatible firmware (just incase you feel the need)

  • 0

#69
dmeireles

dmeireles

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Location:localhost.localdomain
  • Devices:San Francisco
THANK YOU!!!!

This has saved my phone after an official ROM screwed with the bootloader (check my warning about it at http://android.modac...-roms/page/340/ - page 18).

Running Cyanogenmod7 back and happy about it :)

  • 0

#70
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)

THANK YOU!!!!

This has saved my phone after an official ROM screwed with the bootloader (check my warning about it at http://android.modac...-roms/page/340/ - page 18).

Running Cyanogenmod7 back and happy about it :)

...
look in the pinned section first. nothing was screwed, your phone was upgraded to stock Gen2. it is perfectly possible to install other ROMs on stock Gen2, and perfectly possible to flash back to Gen1/modified Gen2 in that link. this thread should be a last resort.

I hope you backed up your IMEI, because otherwise you will have a corrupt one.

  • 0

#71
digibeetle

digibeetle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE Blade
After repeated tries i have failed to restore an emtpy (0) imei on my blade. I have no backup of Channel1.nvm so i have tried reading the file from the phone and changing that. I have also tried to use the Channel1.nvm attached to the topic start. It still isn't working and i was wondering if someone could confirm if it should be possible to set a IMEI which has been set to 0 without having an orignal Channel1.nvm from the phone itself?

Thanks!

  • 0

#72
V5er

V5er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

So you know if it worked:

After you flashed the Gen2 firmware, your phone had clockworkmod in the boot partition (where the ROM usually loads from) and the recovery partition (booted when volume down is held).
After you restore stock recovery, the recovery partition will contain a stock image and your phone will boot into FTM when volume down is held.
After restoring the NV memory, if your phone boots into clockworkmod with no buttons pressed then it worked. You then need to follow my guide from step 8 in order to get clockworkmod in recovery again and a ROM installed. Since you now have stock Gen2 firmware, you will not be able to do a TPT unless you follow my guide and flash TPT compatible firmware (just incase you feel the need)


Thanks mate I'll owe you a few beers if this works! I'm now at the final stage and reflashing a ROM. Fingers crossed I won't be seeing another Blackberry trackball again.

Edit: Flashing my backup of SwedSpring5 didnt work again. I got "Error no space in E:recovery/logs") Perhaps the backup was too big?
So I wiped the phone via Clockworkmod and then tried flashing:

Custom Gen2 v7b

This aborted after "installing update" text appeared on the screen...

Flashing a fresh Swedish Spring 5 download worked! Hurrah!!

But the phone is now stuck in airplane mode :) I know something's gone wrong somewhere. How do I fix it?

Edited by V5er, 04 July 2011 - 06:58 PM.

  • 0

#73
Jetba

Jetba

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei U8800 Ideos X5

Okay, i have no idea what version my blade is. It came with 2.1, and is gen 1 atm. But the problem is that my imei was 0003324... something, but now it is 1516. i didn't have back up, and the 1 is here gave me that imei when i modified it. Can someone give me some support?

Fixed this by taking phone to warranty :)

  • 0

#74
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)

Thanks mate I'll owe you a few beers if this works! I'm now at the final stage and reflashing a ROM. Fingers crossed I won't be seeing another Blackberry trackball again.

Edit: Flashing my backup of SwedSpring5 didnt work again. I got "Error no space in E:recovery/logs") Perhaps the backup was too big?
So I wiped the phone via Clockworkmod and then tried flashing:

Custom Gen2 v7b

This aborted after "installing update" text appeared on the screen...

Flashing a fresh Swedish Spring 5 download worked! Hurrah!!

But the phone is now stuck in airplane mode :) I know something's gone wrong somewhere. How do I fix it?


good, that's progress.

assuming your phone is in fact a european GSM one, then I think the problem is the NV memory again (perhaps it was something else before). The flasher backs it up and the beginning and restores it at the end, so if it aborted then it probably didn't restore it at the end. The flaher for the custom Gen2 v7b will have made a channel1.nvm in its folder. restore that with the tool form this thread and see if it works.

If that doesn't work then its posssible that the flasher aborted before it could flash amss.mbn (the modem firmware). In that case I would try doing the Gen2 TPT again.

  • 1

#75
V5er

V5er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

good, that's progress.

assuming your phone is in fact a european GSM one, then I think the problem is the NV memory again (perhaps it was something else before). The flasher backs it up and the beginning and restores it at the end, so if it aborted then it probably didn't restore it at the end. The flaher for the custom Gen2 v7b will have made a channel1.nvm in its folder. restore that with the tool form this thread and see if it works.

If that doesn't work then its posssible that the flasher aborted before it could flash amss.mbn (the modem firmware). In that case I would try doing the Gen2 TPT again.


Thanks again.

Would the NV memory be the issue if my IMEI reading on the phone corresponds to the NVM that I restored?

Also is there a way to check if the amss.mbn file is on my phone or indeed a way to insert the file into the appropriate place?

  • 0

#76
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)

Thanks again.

Would the NV memory be the issue if my IMEI reading on the phone corresponds to the NVM that I restored?

Also is there a way to check if the amss.mbn file is on my phone or indeed a way to insert the file into the appropriate place?


just to check - when you flashed custom v7b the flasher did get past about 90% didn't it? where exactly did it stop?

If your IMEI hasn't been reset then its strong evidence that you NV memory is fine, but not proof.

there is no way to read or check anything about amss.mbn apart form flashing it again along with the rest of the firmware.

  • 0

#77
V5er

V5er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

just to check - when you flashed custom v7b the flasher did get past about 90% didn't it? where exactly did it stop?

If your IMEI hasn't been reset then its strong evidence that you NV memory is fine, but not proof.

there is no way to read or check anything about amss.mbn apart form flashing it again along with the rest of the firmware.


No it aborted just after it started and I think I've just realised why. I didn't unzip the image file to my SD card and just tried to install from the ZIP.

Edited by V5er, 05 July 2011 - 06:57 PM.

  • 0

#78
galorin

galorin

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
Um, help?


Gen1 TFT ZTE Blade
Green man freeze w/ other avenues failing
Used DFU to flash Gen1 as in download
Used installed clockwork to flash OUK_P729BV1.0.0B08-update_signed.zip - my stock firmware
Phone stays in airplane mode


I lost my IMEI without a backup (Yeah, stupid me, I know), what, exactly, do I need to do to convert from my IMEI to the hex format expected? Is it any more complex than just taking the string, breaking it up in to the first number, then running each following pair through a decimal to hex conversion?

Can I use the Channel1.nvm from the first post, or is there another one that I need to use, since my IMEI is 0?

EDIT: Oh,I see... Well, how do I get it back on? The instructions in the OP were very scant.

Edited by galorin, 06 July 2011 - 09:17 AM.

  • 0

#79
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)
@galorin:

put channel1.nvm in the folder with the exe, run it in restore NV mode with IMEI/BT/Unlock info selected

@V5er:

make sure you follow those instructions in the guide carefully and try to get it to work

  • 0

#80
galorin

galorin

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts

@galorin:

put channel1.nvm in the folder with the exe, run it in restore NV mode with IMEI/BT/Unlock info selected

@V5er:

make sure you follow those instructions in the guide carefully and try to get it to work


So far, not so good. trying a TPT stock image (gen1) with a restore to gen1, and the .nvm file edited at offset 1215 to my IMEI

EDIT: No dice. It has not worked.

Edited by galorin, 06 July 2011 - 01:40 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users