Jump to content


Photo

Tried resetting now blank (lit up) screen


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g
OK, need some serious help here. Tried to reset the Advent (using Modaco custom rom) by going into settings then selecting delete settings and data.

Now the screen turns on (lights up) but nothing.

Tried resetting according to the instructions but nothing.

HELP

  • 0

#2
simonta

simonta

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,298 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Devices:Vega. HTC Desire

Tried resetting according to the instructions but nothing.


Which instructions?

Try holding power for at least 6 seconds, to ensure that the Vega is powered off, then press power again until the backlight comes on and release. Does it boot now?

  • 0
If I've helped you, you want to say "thanks" and you do not use Dropbox (it's enormously useful, especially with mobile devices), please consider signing up for it using my reference. You'll get 2GB of disk space for files available anywhere, any time on any device. They give us both an extra 250MB if you do sign up!

Sign up for Dropbox

Apple? I'd rather eat my own kidneys!

#3
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g

Which instructions?

Try holding power for at least 6 seconds, to ensure that the Vega is powered off, then press power again until the backlight comes on and release. Does it boot now?

The screen lights up and that is all. It used to say 'booting.....' then come on.

Now it doesn't.

  • 0

#4
simonta

simonta

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,298 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Devices:Vega. HTC Desire
Please help us to help you! Which instructions are you following? You said you tried resetting according to the instructions.

Cheers

  • 0
If I've helped you, you want to say "thanks" and you do not use Dropbox (it's enormously useful, especially with mobile devices), please consider signing up for it using my reference. You'll get 2GB of disk space for files available anywhere, any time on any device. They give us both an extra 250MB if you do sign up!

Sign up for Dropbox

Apple? I'd rather eat my own kidneys!

#5
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g

Please help us to help you! Which instructions are you following? You said you tried resetting according to the instructions.

Cheers


Sorry. Yes I tried resetting according to the advent vega pdf system restore settings (hold back button down, then power for 2 secs then released then back button released).

It looks to me like there is no boot image (does that make sense). My PC no longer recognises it when plugged in either.

  • 0

#6
simonta

simonta

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,298 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Devices:Vega. HTC Desire
OK, then you're not getting it into recovery. If you see ANYTHING, including the backlight, on your Vega, then you are not in recovery.

Try this guide:

http://android.modac...-driver-guides/

  • 0
If I've helped you, you want to say "thanks" and you do not use Dropbox (it's enormously useful, especially with mobile devices), please consider signing up for it using my reference. You'll get 2GB of disk space for files available anywhere, any time on any device. They give us both an extra 250MB if you do sign up!

Sign up for Dropbox

Apple? I'd rather eat my own kidneys!

#7
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g

OK, then you're not getting it into recovery. If you see ANYTHING, including the backlight, on your Vega, then you are not in recovery.

Try this guide:

http://android.modac...-driver-guides/


I keep getting the backlight. Tried now about 20 times, is there a knack I am missing?

Am following your guide (many thanks).

  • 0

#8
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g

I keep getting the backlight. Tried now about 20 times, is there a knack I am missing?

Am following your guide (many thanks).



OK it took a bit of doing but now in recovery mode (PC went ding dong :-) )

  • 0

#9
beegee1962

beegee1962

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tokyo
  • Interests:HTC phones, Android, Japan, Softbank, Android tablets
  • Devices:HTC Desire, Galaxy Tab 10.1 3G

I keep getting the backlight. Tried now about 20 times, is there a knack I am missing?

Am following your guide (many thanks).


You write you used the instructions to reset with hold back button, power button 2 sec, ....

That doesn't reset your Vega, it brings your Vega into the NVFlash recovery mode. You need this to flash a new stock ROM.

Try to hold your power button for 30sec to 1 min. Then try again to switch the tablet on. If it does not boot, get BSODFixer.

If it still doesn't boot after that, use the "instructions" hold back button, power button, ... to get your device into NVFlash recovery and flash a stock ROM.

Make sure you have the correct USB drivers installed. Simonta thread will help you if you have USB problems.

  • 0

#10
MistahG

MistahG

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@Mistah_g

You write you used the instructions to reset with hold back button, power button 2 sec, ....

That doesn't reset your Vega, it brings your Vega into the NVFlash recovery mode. You need this to flash a new stock ROM.

Try to hold your power button for 30sec to 1 min. Then try again to switch the tablet on. If it does not boot, get BSODFixer.

If it still doesn't boot after that, use the "instructions" hold back button, power button, ... to get your device into NVFlash recovery and flash a stock ROM.

Make sure you have the correct USB drivers installed. Simonta thread will help you if you have USB problems.


All sorted now. Many thanks for the assistance.

  • 0

#11
unclebob31

unclebob31

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S

All sorted now. Many thanks for the assistance.


How did you sort it?

  • 0

#12
DeeLon

DeeLon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

OK, need some serious help here. Tried to reset the Advent (using Modaco custom rom) by going into settings then selecting delete settings and data.

Now the screen turns on (lights up) but nothing.

Tried resetting according to the instructions but nothing.

HELP


I'm getting the same problem.

I used my Windows 7 PC and USB Cable to upgrade my Advent Vega to ModdeStockV2 by putting it into recovery mode.

All seemed well - The Vega started up fine the first time and I was able to go into Recovery Mode and also make a backup of the unit.


I managed to reboot from recovery with no problems.

All I did next was power down the device from the Android operating system in the normal way an a few minutes later tried to power it back on and all I get now is a backlit screen that is all Black.

I have tried holding down power button for 1 minute as suggested - How did the original person fix their problem?


What do you guys suggest doing next?


Edited by DeeLon, 13 October 2011 - 12:32 AM.

  • 0

#13
Egroeg

Egroeg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Vega Vegacomb 9n update3
I have been using the Vegacomb 3.2 build 9 with the ver 3 update for a while, I decided to install HoneyIce 3.2.7 and proceeded to do the usual,

Boot into recovery
Select install from Zip and allow it to do its thing
Select re-boot from the recovery menu


That is where everything went wrong, now I only get the backlight when I power on

When I try the Back/Power/Back button combination to get into recovery it just doesn't work, the backlight comes on even after 1 second into the recovery attempt.

Both my XP and Vista computers do not acknowledge the vega when plugged in so what I have is

I can't get into recovery on the Vega and it does not boot only the backlight.

I cant use Vegatools or Audi as none of my computers recognise that the vega has been plugged in.

I desparately need help to get the Vega up and running again


Thanks in anticipation to anyone who can help


egroeG


SORTED!!!!!


I searched the forum and found a reference to holding the power button for up to a minute so I tried the back/power/back buttons routine but kept the back and power buttons pressed after the backlight came on, after about 35 seconds the backlight went off, I then connected the vega to my pc and it was recognised, after that it was a case of install modded stock rom with VegaTools and then reinstall the veacomb 3.2 build 9 and update 3 as normal.

Still not sure whether to try the HoneyIce 3.2.7 again


Thanks again


egroeG


AAAAAAHHHHHHGGGG!!!!!!!


Spoke too soon, used the Vega for a couple of hours in the evening including adding a few apps from the market and moving some apps to the SD using Apps2SD, then powered down suing the menu option from the power buton, this afternoon when I switched on... backligfht only.

Tried the back/power/back combo with no luck and also holding the power button as I did previously, still no luck.

I'll keep trying and post what I do and the results in case it helps anyone else


Thank


egroeG

Edited by Egroeg, 19 December 2011 - 01:29 PM.

  • 0

#14
Reggie G

Reggie G

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I have been using the Vegacomb 3.2 build 9 with the ver 3 update for a while, I decided to install HoneyIce 3.2.7 and proceeded to do the usual,

Boot into recovery
Select install from Zip and allow it to do its thing
Select re-boot from the recovery menu


That is where everything went wrong, now I only get the backlight when I power on

When I try the Back/Power/Back button combination to get into recovery it just doesn't work, the backlight comes on even after 1 second into the recovery attempt.

Both my XP and Vista computers do not acknowledge the vega when plugged in so what I have is

I can't get into recovery on the Vega and it does not boot only the backlight.

I cant use Vegatools or Audi as none of my computers recognise that the vega has been plugged in.

I desparately need help to get the Vega up and running again


Thanks in anticipation to anyone who can help


egroeG


SORTED!!!!!


I searched the forum and found a reference to holding the power button for up to a minute so I tried the back/power/back buttons routine but kept the back and power buttons pressed after the backlight came on, after about 35 seconds the backlight went off, I then connected the vega to my pc and it was recognised, after that it was a case of install modded stock rom with VegaTools and then reinstall the veacomb 3.2 build 9 and update 3 as normal.

Still not sure whether to try the HoneyIce 3.2.7 again


Thanks again


egroeG


AAAAAAHHHHHHGGGG!!!!!!!


Spoke too soon, used the Vega for a couple of hours in the evening including adding a few apps from the market and moving some apps to the SD using Apps2SD, then powered down suing the menu option from the power buton, this afternoon when I switched on... backligfht only.

Tried the back/power/back combo with no luck and also holding the power button as I did previously, still no luck.

I'll keep trying and post what I do and the results in case it helps anyone else


Thank


egroeG



egroeG,

Did you have any luck with this issue of backlight only on Vega.

Im stuck with the same problem at moment. Installed Honey Ice 3.2.7 and got backlit only. Installed it again and kept getting wifi error. reinstalled Vegacomb 3.2 build 9 with update 3. It worked fine last night and when I finished I powered off. This morning, on power-up, backlit screen only...

Any tips would be great,

Reggie G

  • 0

#15
Bazabaza

Bazabaza

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • Location:Stoke on Trent
  • Devices:Advent Vega, Dell Streak
You are all doing factory reset, etc aren't you?

  • 0
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

#16
skinnyprop1

skinnyprop1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Advent Vega
I'm having the exact same problem. I tried updating the software through the settings menu and then everything just went blank!!

I've tried holding power down for 6 second and trying to turn it back on but i just get blank backlight.

I've tried holding power down for 1 minute and turning it back on and I still get blank!

When I try to enter recovery mode using back/power/back the screen light up with blank when I hit the power button. Can someone please help!?

  • 0

#17
dazza112233

dazza112233

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:advent vega
i have deleted everything on my vega, will only switch on/off thats it, with blank screen not really good at this can someone please help?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users