Jump to content


Photo

[ROM] Gingerounay 3.0.1 (05/11/2011)

* * * * * 9 votes

  • Please log in to reply
663 replies to this topic

#41
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

I like how absolutely everyone is ignoring my question. Thanks guys. After installig recovery, clicking on adb or fastboot does absolutely nothing.


Search on the forum, you can find all you need to flash a custom ROM.

  • 0

#42
davidevinavil

davidevinavil

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:Crevoladossola (VB)
  • Devices:Acer Liquid Metal

http://en.wikipedia..../Noop_scheduler
http://en.wikipedia.org/wiki/CFQ

They are both I/O scheduler and avalaible in Acer kenel.


Thanks :)

  • 0
If you like my work, offer me a beer

#43
Slurpy2k11

Slurpy2k11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Acer S120

Search on the forum, you can find all you need to flash a custom ROM.


I searched dozens of threads, but each has a different method and doesnt provide enough detail. All I need to know is how to boot into recovery, I dont see why someone cant give a quick answer. The physical button combo doesnt work. I did all the other steps. I also asked if I needed to be rooted to flash this rom, and noone answered.

Edited by Slurpy2k11, 23 June 2011 - 07:50 AM.

  • 0

#44
grayfoxpt

grayfoxpt

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
so do i meke titanium backup of everithing, flash, ad2sd on and then restore? or should i format ext2 partition before restore?

  • 0

#45
Nesli

Nesli

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC Sensation, Liquid MT, A1
  • Twitter:@nesliva
Hmm, strange problem with ad2sd..

During restoring and downloading my apps back to phone , after I clicked one app, phone rebooted and was in bootloop, I had to take battery out, when it booted OK, but it broke widgets, set default keyboard ) I let it go, but now, after installing app from market (many apps installed ok), it happenned again ?? What is causing this? :)

  • 0

#46
davidevinavil

davidevinavil

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:Crevoladossola (VB)
  • Devices:Acer Liquid Metal

I searched dozens of threads, but each has a different method and doesnt provide enough detail. All I need to know is how to boot into recovery, I dont see why someone cant give a quick answer. The physical button combo doesnt work. I did all the other steps. I also asked if I needed to be rooted to flash this rom, and noone answered.


Button combo works.
Push camera focus, vol +, vol -, power until you enter into recovery.
Note that camera has two step: camera focus and take photo....
Pay attention at camera button...

And give a good look at this
http://android.modac...liquid-mt-s120/
Even if is an old version, instruction are the same

And you haven't to have root to flash any custom rom..
You must have amonra recovery
In this case rom has root so when you flash it you will have root

Edited by davidevinavil, 23 June 2011 - 08:03 AM.

  • 0
If you like my work, offer me a beer

#47
Slurpy2k11

Slurpy2k11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Acer S120

Button combo works.
Push camera focus, vol +, vol -, power until you enter into recovery.
Note that camera has two step: camera focus and take photo....
Pay attention at camera button...

And give a good look at this
http://android.modac...liquid-mt-s120/
Even if is an old version, instruction are the same


I appreciate your reply. And yes, I've gone through that whole thread more than once.
Button combo does not work. After 15 seconds, I get 3 quick vibrations and then nothing happens. I've held them down for more than 45 seconds. And yes, I'm pushing the camera only 1 click to focus, not all the way. The other ways described to boot into recovery (quickboot from market) need the device to be rooted. I've ran the recovery installer several times, and it tells me its successful and reboots.

Edited by Slurpy2k11, 23 June 2011 - 08:07 AM.

  • 0

#48
davidevinavil

davidevinavil

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,005 posts
  • Gender:Male
  • Location:Crevoladossola (VB)
  • Devices:Acer Liquid Metal
Button combo works as always..
Are you sure your button works?
You have to press vol +, vol-, camera at the same time and last power button keeping the other tree pressed..
This must work..
Anyway you must root original rom and use quickboot but I don't know how to root original rom whitout recovery or a custo rom..

  • 0
If you like my work, offer me a beer

#49
Slurpy2k11

Slurpy2k11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Acer S120

Button combo works as always..
Are you sure your button works?
You have to press vol +, vol-, camera at the same time and last power button keeping the other tree pressed..
This must work..
Anyway you must root original rom and use quickboot but I don't know how to root original rom whitout recovery or a custo rom..


How long should the phone take to enter recovery? Yes, all the buttons work. I've tried it 15+ times so far.. weird. I'm sure Im pressing them all.
Thanks again for your follow-up.

Edited by Slurpy2k11, 23 June 2011 - 08:19 AM.

  • 0

#50
astuermer

astuermer

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:Acer Liquid Metal S120
  • Twitter:@AndreasBloggt

Wrong, doing a full wipe is ok, but wiping dalvik-cache only will also do a full wipe. I'll look at this issue.

Removing system app will not give you more memory if you not remove corresponding data too.


hmm, thanks for your reply!
usually - when using a stock rom - i flash recovery, root, install titanium and then uninstall every crap app :) with titanium. then i do a full wipe (vol + and vol - with power) and xx mb or more are added to the previously free memory.

with android froyo on acer liquid mt for example there are 125 mb free mem after flashing.
after uninstalling and wiping i have 142 mb free memory.

so how can that be managed with installed gingerounay and uninstalling a few apps?

  • 0
--
Acer Liquid MT | Android 2.3.6 (Stock Build 4.000.13 + Root)
Samsung Galaxy Tab | CyanogenMod9 (HumberOSv4 + Root)
Viewsonic Viewpad 7 | Android 2.2.2 (Stock Build 4027.3.620 + Root)

More on Tablets and Tech @ AndreasBloggt

#51
Slurpy2k11

Slurpy2k11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Acer S120

Button combo works as always..
Are you sure your button works?
You have to press vol +, vol-, camera at the same time and last power button keeping the other tree pressed..
This must work..
Anyway you must root original rom and use quickboot but I don't know how to root original rom whitout recovery or a custo rom..


How long should the phone take to enter recovery? Yes, all the buttons work. I've tried it 10+ times so far.. weird. I'm sure Im pressing them all.
Also, I tried rooting with superoneclick and z4.. but nothing worked.

  • 0

#52
deepfabry

deepfabry

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts
  • Location:naples
great firmware but i have problem
i active apps2sd then restore all backup app with titanium but when i reboot phone
it freeze on green droid boot. i solve only if reinstall gingerounay with wipe nothing
what is my problem?

  • 0

#53
redshift13

redshift13

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Devices:Acer Liquid Metal
dont hard press the camera button...soft press it...(like operating autofocus)...
It should work..
first hold the 2 vol buttons...then the focus(soft press camera) an then the power button and hold till vibrate...then release and press focus button again and hold(with all the other buttons pressed)
it will take a few tries...but u'll get it eventually...its Finger Breaking exercise..lol.. :)

  • 0

#54
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

hmm, thanks for your reply!
usually - when using a stock rom - i flash recovery, root, install titanium and then uninstall every crap app :) with titanium. then i do a full wipe (vol + and vol - with power) and xx mb or more are added to the previously free memory.

with android froyo on acer liquid mt for example there are 125 mb free mem after flashing.
after uninstalling and wiping i have 142 mb free memory.

so how can that be managed with installed gingerounay and uninstalling a few apps?


Maybe there's an option in Titanium to remove data too ?

Or wait for the recovery to be fix.

  • 0

#55
Slurpy2k11

Slurpy2k11

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Devices:Acer S120

dont hard press the camera button...soft press it...(like operating autofocus)...
It should work..
first hold the 2 vol buttons...then the focus(soft press camera) an then the power button and hold till vibrate...then release and press focus button again and hold(with all the other buttons pressed)
it will take a few tries...but u'll get it eventually...its Finger Breaking exercise..lol.. :)


I FINALLY got it to work- by ACCIDENT- and not the way anyone described. Basically, after I pushed the buttons, I went and told it to reset all data in the menu.. it then automatically reset to recovery mode. So weird. I did it twice, same way. I just booted into the new ROM- so happy. Thanks again everyone!

  • 0

#56
astuermer

astuermer

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:Acer Liquid Metal S120
  • Twitter:@AndreasBloggt

Maybe there's an option in Titanium to remove data too ?

Or wait for the recovery to be fix.


I only use the free version of Titanium... perhaps in the paid version there is such an option?!

I will wait, thanks a lot!
Can you say how long it will take? :)

  • 0
--
Acer Liquid MT | Android 2.3.6 (Stock Build 4.000.13 + Root)
Samsung Galaxy Tab | CyanogenMod9 (HumberOSv4 + Root)
Viewsonic Viewpad 7 | Android 2.2.2 (Stock Build 4027.3.620 + Root)

More on Tablets and Tech @ AndreasBloggt

#57
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

I only use the free version of Titanium... perhaps in the paid version there is such an option?!

I will wait, thanks a lot!
Can you say how long it will take? :)


No.

  • 0

#58
deepfabry

deepfabry

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 107 posts
  • Location:naples
UP please
why firmware freeze :)

  • 0

#59
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

great firmware but i have problem
i active apps2sd then restore all backup app with titanium but when i reboot phone
it freeze on green droid boot. i solve only if reinstall gingerounay with wipe nothing
what is my problem?


Providing a logcat could be helpfull when you have issues.
I need more infos.

  • 0

#60
vache

vache

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,038 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Acer CloudMobile
  • Twitter:@vachounet

UP please
why firmware freeze :)


Wow wow guys, calm down.
I'm not a magician, i can't answer such question without, a least, some logs cause i can't reproduce the issue.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users