Jump to content


Photo

ZTE Blade Camera resolution modification CM7

- - - - -

  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
OneB1t

OneB1t

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Y300-0100
Hello after few tries i discovered way to increase resolution of video from ZTE Blade on CM7.

You need hacked phone to do that.

1. Connect your phone to PC and start ADB debugging

2. Use adb connect to connect your phone to debug console

3. adb pull /system/etc/media_profiles.xml

4.edit media_profiles.xml in some text editor and change resolution




<EncoderProfile quality="high" fileFormat="mp4" duration="60">
            <Video codec="h263"
                    bitRate="2000000"
           		width="800"
           		height="480"
           		frameRate="30" />

            <Audio codec="aac"
           		bitRate="48000"
           		sampleRate="16000"
           		channels="1" />




<VideoEncoderCap name="h263" enabled="true"
     	minBitRate="64000" maxBitRate="2000000"
        minFrameWidth="176" maxFrameWidth="800"
        minFrameHeight="144" maxFrameHeight="480"
        minFrameRate="1" maxFrameRate="30" />




5. save it

6. type adb remount

7. type adb push media_profiles.xml /system/etc/media_profiles.xml

8.reboot your phone

9. Try to take video in new resolution :-)

This also allow LG camera application to work properly

Edited by OneB1t, 01 August 2011 - 05:24 PM.

  • 4

#2
flshg

flshg

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • Gender:Male
  • Location:HK
  • Devices:Nexus 4
Are you sure the video bitrates are correct: thats 200kb/s (or whatever the units are) for 800x480 30fps video? I would have though 2Mbit is more in line, but I guess if it works then it doesnt matter.

  • 0
flsh grdn


...................................................................................................................................................................................

ZTE Blade / Orange San Francisco Grey

Running Eco CM9

#3
OneB1t

OneB1t

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Y300-0100
sorry 2000000 is correct :D





  • 0

#4
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,725 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
I tested similar setting back in N90ish when the 640x480 video recording originally came to CM7. I don't even remember if the resolution was any better but the framerate was still the same 11-12fps resulting the same lousy quality of video recording.

  • 0

#5
Kekes

Kekes

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Devices:ZTE Blade
One question, it works fine with the default camera app right? or is only for LG Camera aplication?
There's improvements in camera capture? For example filming with the blade suck because any movement makes the video shaking, and not a steady image, if you understand me. This hack improves that, its the same or make it looks worst?

  • 0

#6
OneB1t

OneB1t

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Y300-0100
there is litlle improvement but its still far from perfect i also overclocked my cpu to 691mhz

video looks similar to this

in low light conditions FPS drops drastically

i just made some tests which shows no difference in fps between 640x480 and 800x480 :-)




Edited by OneB1t, 01 August 2011 - 05:44 PM.

  • 0

#7
Kekes

Kekes

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Devices:ZTE Blade

there is litlle improvement but its still far from perfect i also overclocked my cpu to 691mhz

video looks similar to this

in low light conditions FPS drops drastically

i just made some tests which shows no difference in fps between 640x480 and 800x480 :-)

http://www.youtube.c...h?v=y8mOFarLF_8



Nice, gonna test it later, thank you :D

  • 0

#8
damiensturdy

damiensturdy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I went one further on here.

When you open the file, be careful but just take a look at the available options.

For instance, I have just upped the quality to the above levels and went a step further.

Look at the AAC audio encoding options-

Change the Sample rate to 44100.

Make sure that all further Audio Encoding Cap options allow for 44100 (up from 16000)- these are further down the file.

I also changed all the max FPS settings to 60.

The phone will then record as fast as it can, with very nice quality audio.

This is a MAJOR improvement over stock- thanks for the heads up with regards to this file. :-)

  • 2

#9
shenglong

shenglong

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Gender:Male
  • Devices:advent vega san francisco
  • Twitter:@kadbad
does this work on ginger stir fry b19 ? which nightly of cm7 are you all using ?

  • 0

#10
tboldi

tboldi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade
Can I use root explorer to edit this file? It would be easier for me. :)

  • 0

#11
JudasLucifer

JudasLucifer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,342 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Zte Blade
I am thinking we could try and use this to get the Blade playing 720p videos...

I mean sure it was never supposed to but what with Cm7 and overall speed performance, It might just manage ( obviously not watch-able, but its a bit of fun) :D

I'm not looking for perfect performance, or for it to even work, but I want to see it try before it gives up :P

  • 0

Sig.png


What Font Are You Using? (thats legible of course :P)


 


#12
jackal-sk

jackal-sk

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 311 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
No it wouldn't be possible i think. Maybe over GPU somehow.

  • 0
CURRENT: ZTE Grand X IN
PAST: Palm m500, m505, Zire 71, Zire 72, Mio P500, Samsung Omnia II, HTC Wildfire/Buzz, ZTE Blade

#13
Nahov

Nahov

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
  • Twitter:@nahogabor
I dont have this file on my blade, int that folder. I use GSF b26. Where can i find the file? Btw I was the one who made the video, that was linked in this topic :) but it was on froyo.

  • 0

#14
flshg

flshg

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 552 posts
  • Gender:Male
  • Location:HK
  • Devices:Nexus 4

I dont have this file on my blade, int that folder. I use GSF b26. Where can i find the file? Btw I was the one who made the video, that was linked in this topic :) but it was on froyo.


I've attached a copy, just save this to system/etc/


Attached File  media_profiles.xml   6.36KB   336 downloads



  • 0
flsh grdn


...................................................................................................................................................................................

ZTE Blade / Orange San Francisco Grey

Running Eco CM9

#15
Nahov

Nahov

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
  • Twitter:@nahogabor

I've attached a copy, just save this to system/etc/


Attached File  media_profiles.xml   6.36KB   336 downloads




Thanks!

  • 0

#16
arquillos

arquillos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Madrid
  • Devices:ZTE Blade

Thanks!



Nahov, did you tried it? Does it works on GSF betas?


Thank you in advance!

  • 0

#17
Nahov

Nahov

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
  • Twitter:@nahogabor

Nahov, did you tried it? Does it works on GSF betas?


Thank you in advance!

I tried, but i had a problem with my superuser, so i couldnt get it work. :(

  • 0

#18
arquillos

arquillos

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Madrid
  • Devices:ZTE Blade
I tried it in GSF 27 and didn´t work :(
Opened standard Camera app, choosed max resolution and I got FC.
After that the camera app started showing FCs everytime.
I Had to delete the xml and reboot phone to get it working again.

Thank you anyway.

  • 0

#19
Nahov

Nahov

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
  • Twitter:@nahogabor

I tried it in GSF 27 and didn´t work :(
Opened standard Camera app, choosed max resolution and I got FC.
After that the camera app started showing FCs everytime.
I Had to delete the xml and reboot phone to get it working again.

Thank you anyway.


did you try it with the lgcamera app from the market? it should work with it.

  • 0

#20
sonicandroid

sonicandroid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

did you try it with the lgcamera app from the market? it should work with it.


CM7 215: it does`n work for me with lgcamera
any ideas to get it work?
i downloaded the xml from this topic and overwrited the old xml. then i have rebooted. but it doesn`t work for me.

Edited by sonicandroid, 06 October 2011 - 12:17 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users