Jump to content


Photo

Flashing error - dead phone

- - - - -

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Hyben

Hyben

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:X10
When i was flashing a new ROM my X10 decided that it was time for a reboot and cancelled the ongoing flash operation (xrec)

Now my phone is not booting up, not charging the way it is supposed to.

When i connect the charger to the phone the led lights up (green) but turns of after about 30 second. When i pull the charger out after the led has turned of and put the plug back in the phone nothing happens. This morning when i tried it again the LED blinked (red) for a minute or two and the switched to green light. And as usual the green light turned of after a couple of seconds (...and nothing happens)

I can get the phone in to flash mode by pulling the battery out and starting it with the back button pressed. It starts flashing trough flashtool but i get an flashing error at "kernel.sin". Loader.sin seems to flash ok but it takes a very long time.

I have tried several generic (SE) versions and SEUS. SEUS tells me that i already have the latest version???

Any ideas?

Edited by Hyben, 16 August 2011 - 12:59 PM.

  • 0

#2
huntleth

huntleth

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:X10i
Can you boot into Xrecovery?

People will advise you not to, but if everything is failing, I have found that going into xrec and formatting EVERYTING (i.e. /system) will allow you to reflash the phone with 2.1 generic, and then you can root and reload xrec. just remember when flashing 2.3 to flash the rom, then pull the battery out and flash the baseband.

edit, just make sure you download the rom + ftf bundle in one and flash all of it if you follow this method

and just to clarify, i don't mean factory reset, i mean format the /system directory :)

Edited by huntleth, 16 August 2011 - 01:05 PM.

  • 0

#3
corei7qm

corei7qm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Did you try it with SEUS or PC Companion???

  • 0

#4
magicyoda

magicyoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

SEUS tells me that i already have the latest version???




When SEUS does so, you can click "Update anyway"... something like that, to force the reset despite this message.

  • 0

#5
Cyberman_NI

Cyberman_NI

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belfast (Ulster) UK
  • Devices:x10i TripNLatesT, SGS2
Try using flashtool to flash the generic Sony Ericsson X10i_2.1.A.435_GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897.ftf rom

This is the version that has gave me the best results. Although I have never stopped a rom installing halfway.
If that doesn't work you could try unpacking the ftf and removing kernel file. So basically it hopefully will flash all but the kernel file. :rolleyes:

  • 0

A proud member of the Joined:
29-May 11
Club


#6
Hyben

Hyben

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:X10

Can you boot into Xrecovery?

People will advise you not to, but if everything is failing, I have found that going into xrec and formatting EVERYTING (i.e. /system) will allow you to reflash the phone with 2.1 generic, and then you can root and reload xrec. just remember when flashing 2.3 to flash the rom, then pull the battery out and flash the baseband.

edit, just make sure you download the rom + ftf bundle in one and flash all of it if you follow this method

and just to clarify, i don't mean factory reset, i mean format the /system directory :)


Sorry, can´t boot at all :(

Did you try it with SEUS or PC Companion???


I can´t use SEUS repair/update because it´s telling me that i already have the latest version.

When SEUS does so, you can click "Update anyway"... something like that, to force the reset despite this message.


No, just gives me the "ok" box and i´m back to the start menu.

Try using flashtool to flash the generic Sony Ericsson X10i_2.1.A.435_GLOBAL-GGL GENERIC 1232-9897.ftf rom

This is the version that has gave me the best results. Although I have never stopped a rom installing halfway.
If that doesn't work you could try unpacking the ftf and removing kernel file. So basically it hopefully will flash all but the kernel file. :rolleyes:



I´ll try the global one and get back to you! :)

Edited by Hyben, 16 August 2011 - 01:59 PM.

  • 0

#7
Oodie

Oodie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kuliyapitiya - SriLanka
  • Devices:Xperia X10
Remove the battery. Connect the charger. Then insert the battery while the charger is connected. Keep it about 2 hours no matter what happens. Then try flashing again.

Good luck !

  • 0

Always Use "+" Button If Anyone Helps You


Posted Image


! You Can DONATE Me - If I've been any help to you !
----------------------------
: Oodie's Goal :
* Develop Most Complete & Stable Custom Ported Roms *
* Developing Them with Minimum Issues *
* Never Brag About what I do *

----------------------------
- MY Miui Rom / MY CM 7 Rom -
----------------------------


#8
fonker2

fonker2

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hi,

i had a similar problem a while back. i used a tool called: XIOFUB.rar but for the life in me cant remember where i got it from. It managed to flash the phone back to android 1.6 and from there it was flashable again.

Hope it helps.

  • 0

#9
mauk

mauk

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Devices:SE x10i
dude.... try charging the battery with a universal charger and not in to the phone for one hour and try booting afterwards.... flash how you like....i belive you have a dead battery.... peace

  • 0

#10
mlneto

mlneto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Xperia X10i

When i was flashing a new ROM my X10 decided that it was time for a reboot and cancelled the ongoing flash operation (xrec)

Now my phone is not booting up, not charging the way it is supposed to.

When i connect the charger to the phone the led lights up (green) but turns of after about 30 second. When i pull the charger out after the led has turned of and put the plug back in the phone nothing happens. This morning when i tried it again the LED blinked (red) for a minute or two and the switched to green light. And as usual the green light turned of after a couple of seconds (...and nothing happens)

I can get the phone in to flash mode by pulling the battery out and starting it with the back button pressed. It starts flashing trough flashtool but i get an flashing error at "kernel.sin". Loader.sin seems to flash ok but it takes a very long time.

I have tried several generic (SE) versions and SEUS. SEUS tells me that i already have the latest version???

Any ideas?



My suggestion is you make a Debranding, which is to literally destroy everything in the unit, and return to factory state, Android 1.6 and everything.<br class=""><br class="">Follow the link I used to do the Debranding. If you can not download, browse theForums X10 Debranding a procedure ...<br class="">
http://alisomelo.blo...alizacao-1.html
<br class="">Sounds scary, but I have done this on my 3 times to flash rom in the procedureand miss!<br class=""><br class="">Unfortunately, the tutorial that I have is in Brazilian Portuguese, but I think it via Google Translator you should be able to read without problems.










  • 0

#11
Hyben

Hyben

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:X10
First of all...THANK YOU for all your inputs...

Remove the battery. Connect the charger. Then insert the battery while the charger is connected. Keep it about 2 hours no matter what happens. Then try flashing again.

Good luck !


I will try this.


Hi,

i had a similar problem a while back. i used a tool called: XIOFUB.rar but for the life in me cant remember where i got it from. It managed to flash the phone back to android 1.6 and from there it was flashable again.

Hope it helps.


I will look for this file, thanks

dude.... try charging the battery with a universal charger and not in to the phone for one hour and try booting afterwards.... flash how you like....i belive you have a dead battery.... peace


I dont have a charger like that sorry :(
But i am also beginning to think that the battery is dead

My suggestion is you make a Debranding, which is to literally destroy everything in the unit, and return to factory state, Android 1.6 and everything.<br class=""><br class="">Follow the link I used to do the Debranding. If you can not download, browse theForums X10 Debranding a procedure ...<br class="">
http://alisomelo.blo...alizacao-1.html
<br class="">Sounds scary, but I have done this on my 3 times to flash rom in the procedureand miss!<br class=""><br class="">Unfortunately, the tutorial that I have is in Brazilian Portuguese, but I think it via Google Translator you should be able to read without problems.


Going to try this guide if i can get the phone to charge.

update:
The phone led blinks red now when i connect the charger and goes to green after a while. The green led turns of after a minute or two after it switched from red to green.

When i try to start the phone it just blinks red from the led.

question?:..
When i connect the charger to the phone, with no battery in the phone, the led turns green is it supposed to do this?

As posted, i´m starting to think my battery is the problem.

  • 0

#12
jpminou

jpminou

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 817 posts
  • Gender:Male
  • Devices:x10a
Maybe ur battery has died but try to put the charger and leave the phone for 1 hour even if there is no led light.hope this help.

  • 0

#13
Hyben

Hyben

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:X10
first off..Thanks all for all the tips.

But i think, as some of you, that my battery died. Seems as if a i can´t charge it at all.

So i ordered a new one from ebay.de (about 13$). I will get back to you all when i receieve it!

  • -1

#14
omnikam

omnikam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:xperia x10
Hey i had the exact same problem, but it was because the battery wasnt charging in offline mode, i was worried because i didnt have enough charge to flash, So then i took the battery out, plugged in the charger and held the back button in then put the battery back in and what do you know? the battery started to charge again, i then left it in for a few hours and was then able to flash a new rom, give it ago :)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users