Jump to content


Photo

USB Host mode driver


  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#21
vukodav

vukodav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Racer 4pda 2.3.5 v179

and the voltage only usb Hub should do, or on the phone too??


USB standard requires 5V and 500mA per port. Iknow Racer charger doesn't have 5V and has 700mA power but it all worked. Phone was charging and USB hub working

  • 0

#22
Dengem

Dengem

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:Zte Racer
just at this the same cable and connect the mouse or do nothing except chargeproishidit, I installed the library. The reason?

  • 0

#23
rpetya

rpetya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

First, sorry for late answer. I used common 4 port USB hub, and Y type USB cable. Y USB cable I used has two A male and one mini B plug. I plugged one A plug to phone charger (it provides power to phone and hub) and the other in OTG cable, mini B plug is for connecting hub.

As for your other question, you can't use Sven's kernel modules. Kernel modules have to be compiled along with kernel with which they are used. I didn't compile modules for USB VGA adapters because I don't have hardware to test them with


Thank you, I managed to connect and play with the mouse, but none of my flash drives is recognized. Since I do not have a proper hub, I drew power from the wall charger using a Y cable... This kernel is great!

  • 0

#24
vukodav

vukodav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Racer 4pda 2.3.5 v179

Thank you, I managed to connect and play with the mouse, but none of my flash drives is recognized. Since I do not have a proper hub, I drew power from the wall charger using a Y cable... This kernel is great!


thank you. I don't know why your flash drives don't work. Did you loaded kernel modules first?

  • 0

#25
vukodav

vukodav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Racer 4pda 2.3.5 v179

just at this the same cable and connect the mouse or do nothing except chargeproishidit, I installed the library. The reason?


I don't understand your question. Can you explain more about your problem?

  • 0

#26
Dengem

Dengem

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Devices:Zte Racer

My firmware is # 224 on this board made ​​Ratserboy, your kernel.
I did otg cable (micro usb connector has closed the black wire and the mass) has connected the whole thing to a usb hub (power applied to the hub). But the mouse does not work only blinking LED on it, usb drives, too, did not give me any data. I beg to lay out a schematic diagram of the cable link to it! Thanks in advance, waiting for your answer ...

  • 0

#27
rpetya

rpetya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

thank you. I don't know why your flash drives don't work. Did you loaded kernel modules first?


yes, i did - without error messages... i tried to format the drive, but when i plug it in, its led flashes once and nothing gets mounted in /mnt...

  • 0

#28
vukodav

vukodav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Racer 4pda 2.3.5 v179

yes, i did - without error messages... i tried to format the drive, but when i plug it in, its led flashes once and nothing gets mounted in /mnt...


I don't know what seems to be the problem. I have only one flash drive, so I can't test kernel and modules more. And my phone ison repair sevice now, it had some hardware problems. When I get it back I'll test more and post results

  • 0

#29
TigTex

TigTex

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:ZTE Racer and ZTE Blade
Nothing gets mounted on /mnt... that doesn't mean that the device is not recognized.

see if there is any /dev/hdx or /dev/sdx device before and after you plugin your flash drive.

(use "ls /dev | grep hd" and "ls /dev | grep sd")

dmesg log after you plug the flash drive can also be helpful (dmesg > /sdcard/dmesg.log)



Edited by TigTex, 13 November 2011 - 02:24 AM.

  • 0
.::. TigTex .::.

#30
kman12041

kman12041

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte racer
What if uve got 2.3.7 nightlies and deadlinks dual touch kernal will that work.

Edited by kman12041, 13 November 2011 - 09:41 PM.

  • 0

#31
rpetya

rpetya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Nothing gets mounted on /mnt... that doesn't mean that the device is not recognized.
see if there is any /dev/hdx or /dev/sdx device before and after you plugin your flash drive.
(use "ls /dev | grep hd" and "ls /dev | grep sd")
dmesg log after you plug the flash drive can also be helpful (dmesg > /sdcard/dmesg.log)

You are right, it gets recognized - at least that's what i decoded from dmesg output. However no hd or sd in /dev. Does it work for you TigTex?

Attached Files


  • 0

#32
TigTex

TigTex

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lisbon, Portugal
  • Devices:ZTE Racer and ZTE Blade
Never tried it :unsure: Do you have all the modules in your phone? for example sd_mod.ko ... I have no idea what has been done on this kernel  

  • 0
.::. TigTex .::.

#33
euricoalex

euricoalex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sintra - Portugal
  • Interests:Electronics
  • Devices:ZTC Racer
i need to type the commands again , if i switch off the phone or reboot ?

  • 0

#34
euricoalex

euricoalex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sintra - Portugal
  • Interests:Electronics
  • Devices:ZTC Racer
for me don't work with ICS lookalike from racerboy . i make the cable (its easy to me i'm a Electronics Technician ) but d'ont detects anything . i need more information before change rom . can you help me . tanks

  • 0

#35
kman12041

kman12041

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte racer
It says not found should i worry or not

  • 0

#36
kman12041

kman12041

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte racer
Looks like theres a better usb host out.
Anyone got any ideas if itl work on our device.
http://forum.xda-dev...ad.php?t=480899

  • 0

#37
kman12041

kman12041

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte racer
I cant test it because it says you need active sync and for some reason it wont let me install it.
Can someone test it pleasePosted Image

  • 0

#38
euricoalex

euricoalex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sintra - Portugal
  • Interests:Electronics
  • Devices:ZTC Racer

I cant test it because it says you need active sync and for some reason it wont let me install it.
Can someone test it pleasePosted Image


It's for windows mobile . Do not work on android

  • 0

#39
kman12041

kman12041

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Devices:zte racer
Yh i saw that when u said it but it said android so i got confused.
Says here
http://www.google.co...sb host android
First non ad result.

  • 0

#40
rpetya

rpetya

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Managed to get flash drive working, it had to be mounted manually:
#mount -t vfat /dev/block/sda1 /mnt/sdcard/usb-storage

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users