Jump to content


Photo

[Guide] FastBoot Recovery For Racer


  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#21
plegdroid

plegdroid

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,339 posts
  • Gender:Male
  • Location:manchester
  • Interests:house music, science, technology ,history
  • Devices:LG Nexus 4 . PA. 4.4

after 16th try got it.
mm muaah to racerboy.
Hugs n kisses & hands up to plegdroid, racer boy n all others who help me.
pRiñ¢€$$

glad you got it sorted :)

Edited by plegdroid, 18 September 2011 - 09:01 AM.

  • 0
ⓐⓝⓓⓡⓞⓢⓘⓓⓔ ⓘⓢ ⓝⓞⓣ ⓐ ⓢⓘⓝ
4.2.2 -Test monkey.

#22
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

after 16th try got it.
mm muaah to racerboy.
Hugs n kisses & hands up to plegdroid, racer boy n all others who help me.
pRiñ¢€$


at last its done ;) now you can have fun with more custom ROMS

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#23
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
Hello, Fast boot is not working on my racer. when i hold vol+ and press power button the mobile gets hang. what is the problem?

  • 0

#24
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

Hello, Fast boot is not working on my racer. when i hold vol+ and press power button the mobile gets hang. what is the problem?


hangs? do you mean the green droid stays on the screen and the red light stays on?

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#25
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
No. The green droid does not show up. Mobile continuously gets rebooted with out getting on to green droid.

  • 0

#26
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

No. The green droid does not show up. Mobile continuously gets rebooted with out getting on to green droid.


what rom/recovery did you have on your phone prior to this happening?also can you still access the phone other words does it load to desktop and functions ok?

Edited by Racerboy, 27 September 2011 - 08:07 AM.

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#27
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
After the official 2.1 stock rom, I've installed 2.3.4 v1.111 and then i've installed 4pda 2.3.5. Now i am having recover 4.0.1.5 Gen1. But i've never used fastboot before. Just checked it now and not working.

Yes, the mobile is working fine with recovery and boots to desktop.

Edited by wicky feat, 27 September 2011 - 08:11 AM.

  • 0

#28
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

After the official 2.1 stock rom, I've installed 2.3.4 v1.111 and then i've installed 4pda 2.3.5. Now i am having recover 4.0.1.5 Gen1. But i've never used fastboot before. Just checked it now and not working.



let me get this straight so your phone works fine, loads to desktop and functions ok and the recovery CWM works fine, but fastboot mode does not and you want to know why?

need this info to make sense of things here

EDIT: just seen your edit :)

Edited by Racerboy, 27 September 2011 - 08:14 AM.

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#29
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer
which model of racer you have ie racer uk / x850 / MTS 916

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#30
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
I wanted to flash 2.2 gen2 official rom. so it should be done through fastboot. I am having DELL XCD28

Edited by wicky feat, 27 September 2011 - 08:20 AM.

  • 0

#31
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

I wanted to flash 2.2 gen2 official rom. so it should be done through fastboot. I am having DELL XCD28


hmm, having fastboot is kinda essential for that, have you taken the battery out for 10 secs then tried with vol+ and power button?

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#32
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

hmm, having fastboot is kinda essential for that, have you taken the battery out for 10 secs then tried with vol+ and power button?


yes, i've tried that and same result.

  • 0

#33
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer
ok tried download THIS its cwm 4.0.0.8 .update file, copy to sdcard and reboot into cwm, goto "install zip from sdcard" then choose zip from sdcard and install clockwork-4.0.0.8-mooncake-gen1.....i think it may correct an error on recovery somewhere......tell us what happens :)

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#34
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

ok tried download THIS its cwm 4.0.0.8 .update file, copy to sdcard and reboot into cwm, goto "install zip from sdcard" then choose zip from sdcard and install clockwork-4.0.0.8-mooncake-gen1.....i think it may correct an error on recovery somewhere......tell us what happens :)


Now the droid shows up correctly, but when i type adb devices it wont show any devices..

No, i've never tried Fast boot before.

Edited by wicky feat, 27 September 2011 - 09:43 AM.

  • 0

#35
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer
it probably wont work as bootloader i think is a seperate hidden partition from the recovery and space for your OS but still its worth a try, if this fails then my knowledge on this has ended, hopefully someone else can shed more light on your problem, it could be the fact that if its brand new zte could have change partitions on it to prevent this maybe..............have you had it working before?

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#36
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

Now the droid shows up correctly, but when i type adb devices it wont show any devices..



oh great :) just need to install the correct drivers on your computer which are in the download on 1st post of this thread, if your using win7 just check for updates manually on control panel with the phone connected in fastboot mode

also your need android sdk

Edited by Racerboy, 27 September 2011 - 09:45 AM.

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#37
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer
Once you`ve successfully installed the drivers you can check this by going on device manager on your computer, your phone should be listed as "Fastboot Interface" under "ADB Interfaces".

when you have the above shown, try this

put phone into fastboot mode and connect usb to computer, wait a couple of seconds until you hear the usb connection sound from comp

open cmd

adb reboot recovery

or

adb reboot

both should work

Edited by Racerboy, 27 September 2011 - 09:58 AM.

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#38
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
Installed drivers and sdk, ADB Interface is showing up on device manager.
But "adb devices" shows nothing.
List of devices attached as empty.

Even tried "fastboot devices" it shows "? fastboot"

Edited by wicky feat, 27 September 2011 - 10:11 AM.

  • 0

#39
Racerboy

Racerboy

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,463 posts
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Devices:hTC Explorer / Donated Racer

Installed drivers and sdk, but still adb devices not working


when you type adb devices does it show list of devices "error no devices" or is it blank ?

and do these commands work

adb reboot

adb reboot recovery

  • 0

Find ALL my 2.3.7 cm7 ROMS HERE and ICSv5-MOD-ROM HERE @ raceroms

Latest LeWa ported ROM HERE

PM`s for help WONT be answered


#40
wicky feat

wicky feat

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

when you type adb devices does it show list of devices "error no devices" or is it blank ?

and do these commands work

adb reboot

adb reboot recovery


It is blank. when i tried with "adb reboot" it says " error: device not found"

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users