Jump to content


Photo

[STOPPED] CyanogenMod Beta2 Omnia 2 (updated: 04.05.2012)


  • Please log in to reply
5246 replies to this topic

#4081
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

Is not the program's fault, (btw they were twitter app and root file explorer)


dont use root apps.....i am finding problems after using them like set cpu.....try to avoid that....and use some days and see if there is any diff.

  • 0

#4082
MaxiMoruM

MaxiMoruM

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Samsung i8000
If your Android freezes during boot, it's because of the fact that you have at the time the haret.exe in your system which carried outthe process which used a lot of resources. The secret to a successful launch of Android if you use the lite version home in you WM, or completely disable it.

  • 0

#4083
vakaloka

vakaloka

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Devices:Omnia II i8000
  • Twitter:@vakaloka
well a small sidenote: difference between read/write speed:

TEST SPEED. FILE SIZE: 159 MB (167.505.524 bytes)
INTERNAL:
WRITE: 38.81 seg => 4,09 MB/seg
READ : 28.93 seg => 5,49 MB/seg
EXTERNAL SD: (Class 4 microSD card)
WRITE: 36.56 seg => 4.34 MB/seg
READ : 22.68 seg => 7,01 MB/seg



So, as voyteckst said, there's no point in installing android on internal storage... unless you have a class 2 sd card

Edited by vakaloka, 24 December 2011 - 03:07 PM.

  • 0

#4084
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

dont use root apps.....i am finding problems after using them like set cpu.....try to avoid that....and use some days and see if there is any diff.

Are you on VM Beta1 for omnia2 or on the B7610 edition?
Because the one for B7610 is compiled from completely different sources. Therefore it can be that rooting works different.

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#4085
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610

Are you on VM Beta1 for omnia2 or on the B7610 edition?
Because the one for B7610 is compiled from completely different sources. Therefore it can be that rooting works different.


i am on one that you complied and i didnt know sources are different......but these apps are not working fine they work for first time and not on second time (setcpu) and i googled it and they say setcpu like apps conflicts with cyanogen roms

  • 0

#4086
erikcas

erikcas

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,061 posts
  • Location:Castricum, Holland
  • Devices:Samsung B7610
  • Twitter:@castwitz

i am on one that you complied and i didnt know sources are different......but these apps are not working fine they work for first time and not on second time (setcpu) and i googled it and they say setcpu like apps conflicts with cyanogen roms

Setcpu worked fine with me. Just permit root acces and tick remember. But it does not add something usefull.

But that is off-topic here and should be discussed in the B7610 specific forum.

  • 0

=====================================

Samsung Cooper, Fit, Gio & Mini Development

CM9 && CM10.1

AndroidArmv6 // Jellaxy

My Github

=====================================


#4087
gauravv

gauravv

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 350 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia B7610
thanks for reminding :)

  • 0

#4088
ftd01

ftd01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:omnia 2
can you explain me how can i flash android in my storage with windows 7
Thanks

  • 0

#4089
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts

can you explain me how can i flash android in my storage with windows 7
Thanks


There are no "flashing" needed
and it doesn't matter you use windows 7 /xp/vista/2000
ubuntu/ linux!

  • 0

#4090
ftd01

ftd01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:omnia 2

There are no "flashing" needed
and it doesn't matter you use windows 7 /xp/vista/2000
ubuntu/ linux!


i installed to sd, but i want to install in my storage, how can i install?

  • 0

#4091
vakaloka

vakaloka

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Devices:Omnia II i8000
  • Twitter:@vakaloka

i installed to sd, but i want to install in my storage, how can i install?


ufffff... that's almost impossible dude.... but whatever you do DO NOT LOOK AT THE FIRST PAGE OF THE... THREAD, IT COULD KILL YOU, AND DO NOT READ THE FAQ, as I've heard crazy people has died doing so. So please, be careful for the love of god

have a look at http://en.wikipedia.org/wiki/Irony

Edited by vakaloka, 25 December 2011 - 10:58 AM.

  • 0

#4092
Bassvix

Bassvix

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Omnia 2 (i8000L)

If your Android freezes during boot, it's because of the fact that you have at the time the haret.exe in your system which carried outthe process which used a lot of resources. The secret to a successful launch of Android if you use the lite version home in you WM, or completely disable it.


This secret not work for me. :(

  • 0

#4093
vakaloka

vakaloka

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Devices:Omnia II i8000
  • Twitter:@vakaloka
Hello Voyteckst. Yesterday I posted an unexpected restart #4074 . I think this is caused because in CM6\system\framework\services.jar\classes.dex\WindowManagerService$PolicyThread.class (and in general in other com.android.server classes) it imports android.view.WindowManagerPolicy, witch doesn't exists in the android.view package(the framework.jar), and as a result it throws this:

E/AndroidRuntime( 2019): *** FATAL EXCEPTION IN SYSTEM PROCESS: WindowManagerPolicy
E/AndroidRuntime( 2019): java.util.NoSuchElementException: Death link does not exist



could you please confirm this?

  • 0

#4094
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts
i strongly recommend the camera zoom fx
https://market.andro...2FtZXJhWm9vbSJd
it can let us set the buttons manually..
we can set a key (eg.volume up) for changing the focusing mode (macro/auto/infinity)
therefore we can do something like auto focusing in fast :lol::lol:
for me,, my shutter button is damaged, i can't try if it is ok to set the shutter button,
but i can set it as volume key up as focus ,,, volume key down as taking photos,
it is convenient
really a great app!!

Edited by nikkotsoi, 25 December 2011 - 08:08 PM.

  • 0

#4095
voyteckst

voyteckst

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 889 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland
  • Devices:Xperia Neo V/Nexus 7

Hello Voyteckst. Yesterday I posted an unexpected restart #4074 . I think this is caused because in CM6\system\framework\services.jar\classes.dex\WindowManagerService$PolicyThread.class (and in general in other com.android.server classes) it imports android.view.WindowManagerPolicy, witch doesn't exists in the android.view package(the framework.jar), and as a result it throws this:




could you please confirm this?

No, I didn't have this. But now I'm testing some newer version which is compiled with hdpi resources, so just can't back to original one ;-)

  • 1

#4096
ElQuira de Regza

ElQuira de Regza

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Thx... now i have droid on my omnia
but i have something to ask

1. how to connect my phone to pc??? its would not read
2. why my internal storage not shown??? i had use guide in page one...

thx for helping... and sorry..my english not good...

  • 0

#4097
vakaloka

vakaloka

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Devices:Omnia II i8000
  • Twitter:@vakaloka

Thx... now i have droid on my omnia
but i have something to ask

1. how to connect my phone to pc??? its would not read
2. why my internal storage not shown??? i had use guide in page one...

thx for helping... and sorry..my english not good...


The first problem may be because of different reasons (look up information)
The second problem may be solved if you change the partition of storage in init.rc in the partition of the instalation of android. Open init.rc with linux(sudo) and look for "mount vfat /dev/block/mmcblk1p5 /storage" and change "mmcblk1p5" for your patition(the 5 should change) or maybe that's not the problem

Edited by vakaloka, 25 December 2011 - 09:22 PM.

  • 0

#4098
Trasheador

Trasheador

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:Samsung i8000

Thx... now i have droid on my omnia
but i have something to ask

1. how to connect my phone to pc??? its would not read
2. why my internal storage not shown??? i had use guide in page one...

thx for helping... and sorry..my english not good...


for 1:

Your PC will detect your phone once you disable "USB Debug" in "Aplications -> Development" (it may vary in english, I have it in spanish)

  • 0

#4099
Trasheador

Trasheador

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:Samsung i8000

i strongly recommend the camera zoom fx
https://market.andro...2FtZXJhWm9vbSJd
it can let us set the buttons manually..
we can set a key (eg.volume up) for changing the focusing mode (macro/auto/infinity)
therefore we can do something like auto focusing in fast :lol::lol:
for me,, my shutter button is damaged, i can't try if it is ok to set the shutter button,
but i can set it as volume key up as focus ,,, volume key down as taking photos,
it is convenient
really a great app!!


It's a nice app!! Does your flash work in it? To me it only works in the built in camera app. Not even the "flashlight" apps can't seem to turn it on.

  • 0

#4100
ray1234

ray1234

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 posts

well a small sidenote: difference between read/write speed:

So, as voyteckst said, there's no point in installing android on internal storage... unless you have a class 2 sd card


Well, I guess I'll share my experience... I've installed Android on both a class 4 Kingston and a class 10 Transcend, and now I installed it on internal storage. I found that on internal the system is most stable, I haven't got any self reboot since I'm on internal, while on SD it'll reboot by itself sometimes. I've previously played with tabs which can be tweaked with special roms installed on SD as well, I've learned that it is not just the continuous transfer speed of the SD that you look at, because for systems the r/w is numerous while file size is very small, so the random r/w speed is also very important, although few people will actually test the random r/w speed for small files on SD. Now that I'm on internal, as I previously mentioned my system actually feels faster, and Android starting time and time for loading Angry Birds is actually faster. For those on SD, what's the time you take to load Android? on internal, I took 1min40secs from running Haret to displaying the lock screen, on class 10 Transcend I got 2min15secs while on class 4 Kingstons it took more than 3 mins. So I guess the point is, try install on internal anyway, you may be surprised, it's so easy to restore the partition anyway as long as you backed up all files.

Thanks to RonLewis, I've now got the time fixed. Still 2 o/s problem and one request :)

1. Bluetooth - will not discover other devices

2. Recharge - on Android, it'll recharge only to 96-97%. To put it on 100% I have to recharge under WM.


3. Reboot - can it reboot without going through WM? sometimes when it reboot by itself (while I installed on SD), it can reboot Android without going through WM

Edited by ray1234, 26 December 2011 - 12:32 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users