Jump to content


Photo

[STOPPED] CyanogenMod Beta2 Omnia 2 (updated: 04.05.2012)


  • Please log in to reply
5246 replies to this topic

#5181
Antoxa1998

Antoxa1998

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

A SIMPLE GUIDE TO AUTO-INSTALL CM_BETA2 TO i8000 INTERNAL STORAGE


12) Sadly the SD card parameters are still messed up and to get the camera or apps to work u need a SD CARD partition mounted.
We can mount the partition we made named "sdcard" but you need to boot using Linux!
Use a Ubuntu live CD, or any other Linux distro and connect your Omnia to it.
-Open file vold.fstab from system/etc and change the following line:
Edit "ev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/s3c-sdhci.0/mmc_host/mmc0"
to show
"ev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/s3c-sdhci.1/mmc_host/mmc1"
Now reboot your phone.


Not Linux only! After installation finished, stard your Android, open "Root explorer", find this file and make changes with text editor, reboot your Droid again.

Enjoy!

Edited by Antoxa1998, 27 June 2012 - 11:50 AM.

  • 0

#5182
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2
Hello guys i'm in a touble! 5 days since i bought Omnia 2! I wanted android CM beta 2 on it! I've installed android in the guide line of this website! But when i first time ran my android! it didn't even ask me for email account setup and bla bla! Android was runnning perfectly! But market didn't wok because there was already an email attached to market whose password was unknown! I only know that we can't change email account untill device gets restart! Even i was shocked to see the already installed FRING app! When i opened it it was already logged in and i recieved an offline message! I saw couple of mesages in inbox too!!

Anyway that was the problem! I installed CM beta 3update from same website! While installing CM3 update it was the installation was ended on swap partition already exists! (I'm telling because i don't know if its normal or what) After installation device was a bit slow! it seemed that touch screen sensitivity was out! like a little bit disturebed ..It bothered me when i was typing texts! Texting in CM beta 2 was awesome! After installation my problem remained same! I couldn't get into market due to that email!

Then i decided to format my storage and storage both! I did and downloaded Cm beta 2 from here and put the files in my storage! installation was perfect but again! i didn't see anything new! My previous android loaded with same email account!

Then i decided to reset the device from android port when i did after that I'm unable to start my android port! after pattern lock it says force close or wait! whn i do tap on wait , Screen goes black except from signal battery and wifi notifiers!

Please tell me how to Clean install o2droid :( Its pissing me off :(

  • 0

#5183
TRoN_1

TRoN_1

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Devices:i8000
It was a good run, but it's time for me to give up on my Omnia 2. I live in Montreal, so if anyone locally wants it, let me know...it's yours cheap( $0.01) :)

  • 0

#5184
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts

Hello guys i'm in a touble! 5 days since i bought Omnia 2! I wanted android CM beta 2 on it! I've installed android in the guide line of this website! But when i first time ran my android! it didn't even ask me for email account setup and bla bla! Android was runnning perfectly! But market didn't wok because there was already an email attached to market whose password was unknown! I only know that we can't change email account untill device gets restart! Even i was shocked to see the already installed FRING app! When i opened it it was already logged in and i recieved an offline message! I saw couple of mesages in inbox too!!

Anyway that was the problem! I installed CM beta 3update from same website! While installing CM3 update it was the installation was ended on swap partition already exists! (I'm telling because i don't know if its normal or what) After installation device was a bit slow! it seemed that touch screen sensitivity was out! like a little bit disturebed ..It bothered me when i was typing texts! Texting in CM beta 2 was awesome! After installation my problem remained same! I couldn't get into market due to that email!

Then i decided to format my storage and storage both! I did and downloaded Cm beta 2 from hereand put the files in my storage! installation was perfect but again! i didn't see anything new! My previous android loaded with same email account!

Then i decided to reset the device from android port when i did after that I'm unable to start my android port! after pattern lock it says force close or wait! whn i do tap on wait , Screen goes black except from signal battery and wifi notifiers!

Please tell me how to Clean install o2droid :( Its pissing me off :(

download minitool partiton
delete all partition of your sd card
then directly install the cmb2

  • 0

#5185
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2
GOD! I re partitioned it using minitool ! Now I tried to install android in My storage! After successfull installation ! IT gets stuck on Andorid is loading screen :(

Then I tried to install it on SD CARD :( It stucks on a place where it asks me to create an ext 4 partion and options are yes/no? and there is no way to enter my option there!

I tried manual partitioning ! I created 730 mb fat 32 and 1024 mb ext 4 and linux swap of 128 mb! Since I've 2 gb sd card when i started installation ! It says unable to mount ext 4 partition restarting in 10 secs!! :( Its freaking me out :( Please help

  • 0

#5186
aafi-rocks

aafi-rocks

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Samsung Omnia 2
  • Twitter:@Aafi_Rocks
Why don't you try this video tutorial

http://www.modaco.co...y-using-ubuntu/


  • 0

#5187
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2
I don't have Ubuntu :( Is there anyway to do that in windwos?

  • 1

#5188
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2
I don't have Ubuntu :( Is there anyway to do that in windwos?

  • 0

#5189
nikkotsoi

nikkotsoi

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 posts

GOD! I re partitioned it using minitool ! Now I tried to install android in My storage! After successfull installation ! IT gets stuck on Andorid is loading screen :(

Then I tried to install it on SD CARD :( It stucks on a place where it asks me to create an ext 4 partion and options are yes/no? and there is no way to enter my option there!

I tried manual partitioning ! I created 730 mb fat 32 and 1024 mb ext 4 and linux swap of 128 mb! Since I've 2 gb sd card when i started installation ! It says unable to mount ext 4 partition restarting in 10 secs!! :( Its freaking me out :( Please help

no partitioning please
use minpartition tools
directly delete all partition
leave the space unallocated
the phone will ask you to format
ignore it , start installation directly

  • 0

#5190
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2

no partitioning please
use minpartition tools
directly delete all partition
leave the space unallocated
the phone will ask you to format
ignore it , start installation directly


Oh your guide worked :D thank you very much :) Yuhu ...Its installed :) Awesome I'm really happy!! THank you dude once again

  • 0

#5191
Hussy_plus

Hussy_plus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:omnia 2
I got another problem :( My Battery died after 4-5 hours or 6 hours maximum on android! I think I should check beta 3 :( Please provide me a better link for it

  • 0

#5192
Nitroking

Nitroking

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:HTC Sensation 4G, Omnia II
Hello,

I tried to install the cm beta 2 android on my omnia II.. I downloaded the file from here:
http://o2droid.phj.hu/index_en.php

And followed the instructions of the readme file. Unzipped and copied the 2 folders on My Storage and run Installandroid.exe. After the installation finished I ran Haret.exe from My Storage/cm_beta2 but it was asking for a default file. I copied the startup.txt found on the other folder, o2beta, and it then asked for a sd.cpio.gz file which was as well in the o2beta folder. I finally copied all the contents of the o2beta folder in the cm_beta2 folder and ran it. It started loading Android but while on the booting android on Omnia II screen it made a small but loud sound and rebooted the phone under windows. Tried that twice!

Also I didn't see anywhere a dual boot option.

Can you please help me?

Thank you!

  • 0

#5193
life128

life128

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
259

  • 0

#5194
diuqil

diuqil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi all!!
I have an i8000L model and installed CMB2 about 100 times on my storage and sdcard. Everything in Android works smooth and perfect except camera! I've never managed to get it working on android. On WM camera works without problems. Flashed several ROMs (all parts - PDA, CSC, Phone, Eboot) - doesn't help. I've updated camera firmware with FirmwareUpdate.exe - it doesn't help.
Dialing *#2470# shows:
ISP FW[71,03] PRA[71,1A], AF[NONE];
BIN FW[71,03] PRA[71,1A], AF[NONE];
Phone FW Ver Check [ OPCF18]

FirmwareUpdate.exe shows:
ISP Ver Check [ NEC CE131F]

Anyone has any ideas what can be wrong?

  • 0

#5195
life128

life128

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
thanks

  • 0

#5196
Nitroking

Nitroking

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:HTC Sensation 4G, Omnia II

I installed android through automatic install on sd. I can get to the "Now loading android on omnia 2" message but after that I should get the o2droid animation but instead I get blackscreen and it just stays like that. Why is that?


That is my problem as well, what would the solution be? Anyone?

Thanks!!

  • 0

#5197
life128

life128

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
ding

  • 0

#5198
diuqil

diuqil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

That is my problem as well, what would the solution be? Anyone?

Thanks!!


Maybe you've done this but if not.. try to copy all files from cm_beta2.zip archive directly on My storage. I mean do not create any directories on My storage, such that o2beta directory is in the root directory of My storage. Then run "androidinstall.exe" from o2beta folder.

  • 0

#5199
lilfarhad94

lilfarhad94

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
hey all :)
i just want to know if there is a beta 3 of cyanogenmod in developing.

good work guys thx ;)

Edited by lilfarhad94, 25 July 2012 - 02:51 PM.

  • 0

#5200
aafi-rocks

aafi-rocks

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 141 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Samsung Omnia 2
  • Twitter:@Aafi_Rocks
Development has stopped.. so there are no chances for Beta 3.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users