Jump to content


Photo

<< LINK2SD GUIDE >> (UPDATED PLEASE READ)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#41
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150

What's a Tom?

Rom. Autocorrect sorry :)

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#42
Navie

Navie

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 484 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Note GT-N7000

Rom. Autocorrect sorry :)



Ok thanks.

  • 0

#43
Navie

Navie

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 484 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Note GT-N7000
I have fixed it now, thanks tilal :)

  • 0

#44
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )

I also have similar problems with Link2SD using my ext3 partition. I link some apps to sd partition and after that if I reboot the phone all the apps that I had linked have dissapeared magically from the phone.


Hello everybody

I'm using Link2SD on my ZTE Skate ( Android 2.3.5 ) since a week now.
I was quite happy with all this until I did shutdown and restart of my smartphone

After that , the second partition ( Ext4 of about 1gb ) is not mounted anymore , and of course all apps that were linked to it are unusable !
When I check in Link2SD , it says that the second partition in not mounted , it asks again for the kind of partition it is as the first time I started link2sd.... but this time with an error message saying it can't mount the partition.

I checked and the partition is still there , and the content as well ( via a windows application that can mount and browse ext4 partitions )

Why is the mount not ok after a reboot ?
Does someone already had the case ?
What must I do to mount it properly ... and ensure it will be ok after any reboot of the phone ?

Kind regards

  • 0

#45
Navie

Navie

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 484 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Note GT-N7000

Hello everybody

I'm using Link2SD on my ZTE Skate ( Android 2.3.5 ) since a week now.
I was quite happy with all this until I did shutdown and restart of my smartphone

After that , the second partition ( Ext4 of about 1gb ) is not mounted anymore , and of course all apps that were linked to it are unusable !
When I check in Link2SD , it says that the second partition in not mounted , it asks again for the kind of partition it is as the first time I started link2sd.... but this time with an error message saying it can't mount the partition.

I checked and the partition is still there , and the content as well ( via a windows application that can mount and browse ext4 partitions )

Why is the mount not ok after a reboot ?
Does someone already had the case ?
What must I do to mount it properly ... and ensure it will be ok after any reboot of the phone ?

Kind regards


I think I may know the answer, did you follow all the steps in Tillaz's guide on the first page in this thread?...if you never please tell me which steps you never completed.

  • 0

#46
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
Hello Navie

Thanks for the answer ... I re-read again the full "procedure" .. and I think I've not missed anything..

However here are the differences :

1) 507.54 MB --> for me , my second partition is a bit less than 1Gb

2) change file system to: fat32 --> In my case , I used ext4 and not fat32

3) last remark : SD card format "operations" done using a microsd usb device ( not via the cable )

Edited by cryoglobe, 13 November 2011 - 08:52 PM.

  • 0

#47
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Z3 Compact

2) change file system to: fat32 --> In my case , I used ext4 and not fat32


not all roms support EXT4 that's way i say use FAT32 as all roms support it

  • 0

#48
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )

not all roms support EXT4 that's way i say use FAT32 as all roms support it


Hello

But , if it was not supported ... I would never be able to create the mount point and link about 25 apps ? right ?
My problem only appears after a shutdow / restart of the phone.

  • 0

#49
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Z3 Compact

Hello

But , if it was not supported ... I would never be able to create the mount point and link about 25 apps ? right ?
My problem only appears after a shutdow / restart of the phone.


wot rom are you using

  • 0

#50
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
it's the original rom of my Skate ( from Medion , bought to a shop "Aldi" in Belgium ) ... it's 2.3.5

  • 0

#51
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Z3 Compact

it's the original rom of my Skate ( from Medion , bought to a shop "Aldi" in Belgium ) ... it's 2.3.5


could try a custom rom

  • 0

#52
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
There is not a lot of choice for the skate ( I think or unless it changed in the two past weeks ) ....

I've currently did quite some manipulation with mini tool to work on the partitions, create a new one ( fat32 this time ) and copy back the info of the ext4 partition to it ...
and could finally restart the phone with my stuffs ..

I'll try that partition for a week and see if a reboot gives troubles with the second partition ( or not )
If there is still issue , I'll maybe try another rom

However I would be happy to know Navie's remak / answer

  • 0

#53
Unchange

Unchange

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • Devices:Orange Monte Carlo
I've got like 300mb of unused space on my applications partition after installing basically all the apps I will need. Is there any way to get this back into the main storage partition without deleting anything?

  • 0

#54
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Z3 Compact

I've got like 300mb of unused space on my applications partition after installing basically all the apps I will need. Is there any way to get this back into the main storage partition without deleting anything?


just unlink your apps by opening them in link2sd and selecting remove link

  • 0

#55
hvis1608

hvis1608

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Medion life P4310 / Zte Skate

just unlink your apps by opening them in link2sd and selecting remove link

Similar things happened to me as well on MEdion 2.3.5 rooted ROM. I therefore moved a few applications back to the phone and did the quick reboot option in Link2SD and everything worked again. My advice, if after a while (loading takes a while) the apps don't show up, do a quick reboot in link2SD.

NB: also make sure you have the latest version of superuser, think that this may also be of influence, don't you think?

  • 0

#56
dadashi

dadashi

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,157 posts
  • Gender:Male
  • Devices:MonteCarlo + HTC EVO 3D
DarkTremors App2SD with the Gui interface is very stabil and reliable, doesnt have any of the link2sd hitches...maybe this could used in our skate mods instead of link2sd

  • 0
MonteCarlo + HTC EVO 3D

#57
mike williams

mike williams

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:blade, skate
Have a problem maybe someone can advise me on.
Link2SD has been working for a few days (bluemonte 1.8D)
But now when I try to create a link I get this error message

"Create Link Failure
cannot create /data/sdext2/someapp.apk:
read-only file system"

I've tried rebooting but no luck.
All the apps seem to be working but the links aren't showing up and its a bit of a mess.

If I want to start again should I:
return all apps back to the phone and unlink where linked.
Then reformat the ext partition.?

Also I am a bit confused as to the difference between choosing the "Move to SD" option and the creating links option.
Have read through oodles of posts and googled but my head is spinning.
Which is the best to do?
TIA

  • 0

#58
0mniknightz

0mniknightz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
i followed all the steps but ends up link2sd stated 'could not find sd card' and in storage info shows that sd card is removed, and 2nd partition unmounted.. any help?

ok i solved that. jz need to set to primary partition for both..that all..

Edited by 0mniknightz, 21 November 2011 - 09:59 PM.

  • 0

#59
Nozz

Nozz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
Just managed to get Clockwork Mod loaded to my brand new OMC, which I unlocked at the weekend. I've swapped out the SD card for a new empty 32GB Sandisk Micro SDHC card. I've got no apps, no music or no photos loaded anywhere and just wondering whether I need to go through this Link2SD procedure as well before I attempt to load a custom ROM?

Edited to ask - should I be doing something like backing up the stock Orange ROM in case anything goes wrong with loading a custom ROM?

Edited by Nozz, 07 December 2011 - 06:16 PM.

  • 0

#60
PedroVader

PedroVader

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 518 posts
I'd do it first, that way you're ready to roll, when the rom is installed, setup the mount script then reboot, and you're good to go.

As far as your stock rom goes, there are plenty to go at in the stock rom thread/sticky, so no need really if its a fresh handset.

  • 0
<a href="http://giffgaff.com/...ate/anakin1138" target="_blank"><img src="http://giffgaff.com/.../07_468x60.png" width="468" height="60" alt="Get a free giffgaff Sim" /></a>




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users