Jump to content


Photo

<< LINK2SD GUIDE >> (UPDATED PLEASE READ)

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#141
Flo 1809

Flo 1809

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:ZTE Skate
But i dont mean the programm.
I mean my SD-Card. Now i cant use the other partition with ca. 3,6 GB

  • 0

#142
Mrkyone

Mrkyone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade - Serbia
  • Devices:ZTE Skate
Can anyone tell me, I need to hack my phone soo I can use this app?
It says I need root permission?

  • 0

#143
utternoob

utternoob

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,660 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chatham
  • Interests:Laughing at chavs, Formula 1, Football and general technology
  • Devices:Skate, OSD, GT-P1010
  • Twitter:@terrymalyon2
Yes

  • 0
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

I may not know a lot, but there are others that do. If you have a problem, just ask

Sent with magic :)

#144
Mrkyone

Mrkyone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade - Serbia
  • Devices:ZTE Skate
Thx for quick answer can you tell me what is the easiest way to do it, I see here it has few different ways?

  • 0

#145
razzmataz1478

razzmataz1478

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,215 posts
  • Gender:Male
  • Location:HULL
  • Interests:Flashing ROMs, Being distracted by my skate
  • Devices:ZTE Skate

Thx for quick answer can you tell me what is the easiest way to do it, I see here it has few different ways?


Flash clockwork mod and then install a custom rom

  • 0

Posted Image

Current Phone:

Xperia T


Previous Phones:

Orange Monte Carlo

Nokia 5530 XpressMusic (Nokia C6-00 CFW)

Sony Ericsson v640i

Nokia 3120

Various other Nokia phones.

Not the best history of phones Posted Image


#146
Mrkyone

Mrkyone

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade - Serbia
  • Devices:ZTE Skate
Thank you, I will try it tomorrow :)

  • 0

#147
utternoob

utternoob

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,660 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chatham
  • Interests:Laughing at chavs, Formula 1, Football and general technology
  • Devices:Skate, OSD, GT-P1010
  • Twitter:@terrymalyon2
Quick question. Why does moving the app to sd card break the scripts and how did you get so many apps to be on device memory. Using AOSPFusionX with 210 system 5 cache and 225 data. Method posted didn't work so used CWM and then did everything that way. Could that be the problem?

  • 0
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

I may not know a lot, but there are others that do. If you have a problem, just ask

Sent with magic :)

#148
hso

hso

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Devices:zte skate
worked fine for me thank one again tillaz u are a god amongst roms haha

Edited by hso, 08 June 2012 - 09:53 AM.

  • 0

#149
pkst

pkst

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hiya,

If you open link2sd, bring up the settings menu, and select "more" there's an option to "recreate mount scripts" I had to try every option in there (fat32, ext2, ext3 and ext4) before I finally got it going, (mine is ext3 btw).

I'm running version 1.9.8, but I think its in the lower versions too.

Try them all, you don't need to power off, as there is a quick reboot option at the bottom of the same menu.

Hope this helps/makes sense ;-)


digging up an old post but wanted to say THANK YOU to PedroVader!!

I was going insane with this stupid error. I was searching all the forums to try to solve the problem and they were giving me all sorts of complicated answers that didn't solve the problem at all.

Thank you!

  • 0

#150
mrvlhs

mrvlhs

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
I'm having problems with this software. No matter what I do, when I install apps, A LOT of space is still taken up,

For example, Adobre Reader:

Total: 8.75MB
Apk: 3.49MB
Dex: 410KB
Lib: 4.86MB
Data: 0.00B
Cache: 0.00B

When I install it, my free internal memory is going from 114MB to 111MB. The app is correctly Linked to SD card, not moved (it was automatically linked with application dalvik-cache and library files). If I remove the links it goes from 111MB to 102MB (so 9MB change wich is the app size but I still have 3MB occupied magically from the installation). If I relink, it goes up from 102MB to 111MB again. So, if the app is completely linked, my question is what is taking those 3MB up when I install Adobe Reader (and oher apps)? Because if I uninstall it, no matter what, I'm going to win back those 3MB from nowhere...

I hope I made myself clear and that someone will be able to help me with this. I'm sure I'm not the only one having this problem, but it's something you may only realize when you install a couple of apps and find yourself without any internal space.

  • 0

#151
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Z3 Compact

I'm having problems with this software. No matter what I do, when I install apps, A LOT of space is still taken up,

For example, Adobre Reader:

Total: 8.75MB
Apk: 3.49MB
Dex: 410KB
Lib: 4.86MB
Data: 0.00B
Cache: 0.00B

When I install it, my free internal memory is going from 114MB to 111MB. The app is correctly Linked to SD card, not moved (it was automatically linked with application dalvik-cache and library files). If I remove the links it goes from 111MB to 102MB (so 9MB change wich is the app size but I still have 3MB occupied magically from the installation). If I relink, it goes up from 102MB to 111MB again. So, if the app is completely linked, my question is what is taking those 3MB up when I install Adobe Reader (and oher apps)? Because if I uninstall it, no matter what, I'm going to win back those 3MB from nowhere...

I hope I made myself clear and that someone will be able to help me with this. I'm sure I'm not the only one having this problem, but it's something you may only realize when you install a couple of apps and find yourself without any internal space.


after linking, try moving the apk to the sdcard

  • 0

#152
mrvlhs

mrvlhs

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
Hum... free internal space remains the same

  • 0

#153
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

after linking, try moving the apk to the sdcard


Am having the same issue, I've installed 45 applications(a total of 350 mb), if I install more then I won't have any internal storage anymore.
My second partition is 1,75GB.

Edited by sui785, 04 July 2012 - 03:09 PM.

  • 0

#154
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

I hope I made myself clear and that someone will be able to help me with this. I'm sure I'm not the only one having this problem, but it's something you may only realize when you install a couple of apps and find yourself without any internal space.


I've found a fix, you just need to move the folder(for the apps with big data) under data/data to data/sd-ext and then long hold on the folder and press link folder and then choose data/data. You will need root browser or another root explorer to do this.

  • 0

#155
kronos1

kronos1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia

I've found a fix, you just need to move the folder(for the apps with big data) under data/data to data/sd-ext and then long hold on the folder and press link folder and then choose data/data. You will need root browser or another root explorer to do this.


Please explain where to do "press link folder and then chose data/data"
What explorer do you use? ES or Astro?
I have the same issue whe installing apk, as every apk I install small amount of internal mem goes,and soon after a while and dozen of apks l have no internal space.

Edited by kronos1, 03 October 2012 - 08:36 AM.

  • 1

#156
Navios

Navios

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE Skate
So I did all the steps and linked apps to SD card but still they're eating the internal memory!

  • 0

#157
De@n

De@n

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Xperia S & Blade

So I did all the steps and linked apps to SD card but still they're eating the internal memory!

Not everything gets moved to your ext partition.

  • 0

#158
Salvadorfreeman

Salvadorfreeman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:ZTE Skate
When you copy the SDbackup folder from the PC back to the card, should it be to the 507 MB partition or the second one, which in my case is about 3.1 GB ?

Where does this 507 MB figure come from, by the way?
Where does user date, such as photos or MP3s, get stored?

  • 0

#159
utternoob

utternoob

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,660 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chatham
  • Interests:Laughing at chavs, Formula 1, Football and general technology
  • Devices:Skate, OSD, GT-P1010
  • Twitter:@terrymalyon2
3.1 GB partition to restore on

  • 0
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

I may not know a lot, but there are others that do. If you have a problem, just ask

Sent with magic :)

#160
MadeInMachines

MadeInMachines

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange Monte Carlo / ZTE Skate
Last time I followed this guide it worked fine - my sd card died so i got an new one - this time i followed it and repeated a few times but kept coming up with the same problem - the large partition isn't being recognised at all - it shows up when I connect my phone to my laptop but my phone won't recognise it so I am left with 1GB of storage on a 32 GB SD card. My music on the large partition can't be found.

What letter should the large partition have if the small one has a letter F? Should both be Fat32 as they are. Whenever I put in the freshly formatted SD link to SD doesn't ask me to select fat 32 or reboot - it remembers all my old information. I tried to uninstall and delete all its data and reinstall but doesn't help. Any ideas?

Using the factory ROM and want to keep it

Edited by MadeInMachines, 09 February 2013 - 05:00 PM.

  • 0




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users