Jump to content


Photo

My Archos 80 G9 8GB arrived! Any questions?

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#41
DiscoFred78

DiscoFred78

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
Have you seen any problems with the screen? Such as ghosting when holding the device? I have seen a couple of people complain about the battery pressing up against the back of the screen and causing distortion.

Thanks Neil :)

  • 0

#42
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Thanks for the quick reply Paul.

Is the G9 display quality better than the Vega?
The G9 seems almost too good to be true so far - as long as there's no 'nasties' hiding in there, and it can be rooted etc., I think I may need to take the plunge.

Yeah, I think so, it has better viewing angles at least. No root yet...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#43
Stooby

Stooby

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 106 posts
  • Gender:Male
  • Location:Yorkshire
  • Devices:Samsung Galaxy S, ZTE Blade
  • Twitter:@Stooby61

Yeah, I think so, it has better viewing angles at least. No root yet...

P


I won't be getting one for a couple of weeks - I have every confidence in you getting root before then :)

Thanks for your replies.

S

  • 0
Stooby,
Yorkshire UK
-------------------------------------------------------
Orange San Francisco (ZTE Blade) & Advent Vega

Posted Image

#44
Zarch1972

Zarch1972

    Diehard

  • Senior News Team
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sheffield
  • Interests:Husband, Dad, Wednesdayite and Geek!
  • Devices:iPhone 5S, Nexus 7, Chromebook
  • Twitter:@Zarch1972
I too am wondering about how well BBC iPlayer will work, especially the HD feeds.

I have a crazy notion of using the tablet as a media centre and hooking it upto my Plasma via the HDMI connector, especially as it has samba sharing right out of the box..... hopefully can get to my NAS device and stream from there. :blink: (obviously, minus the surround sound feed..... but something has to give eh?)

Can you turn the display off on the tablet whilst connected to a TV via HDMI I wonder?

And just to clarify your tweet from earlier, you can plug in any old USB flash memory and it will come up as usable? ie stream from it? So a nice cheap 16gb stick for £12.99 for example? Although with MicroSD the same price, you might be better with one of those in the available slot?



Looking forward to the review Paul.

Edited by Zarch1972, 30 September 2011 - 11:29 AM.

  • 0

#45
winnipeg

winnipeg

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Vega Wildfire
Any proxy support ?

  • 0

#46
sionyboy

sionyboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cardiff
  • Interests:Xbox 360, Music, Movies, Guitar, Phones, general tech geek stuff
  • Devices:Samsung Galaxy S
Paul: An update for the G9 80 /101 has been released;

http://www.arctablet...-update-3-2-46/

Fix List:

Google applications: Google talk is now part of the firmware
Audio/applications: improved volume control (better volume range, less glitches on notifications) leading to faster gaming experience on some 3rd party applications
Wi-Fi: fix low throughput on some access points when using WPA2/AES encryption
Camera: improve camera quality in high and low light condition
Flash: added acceleration support
Archos applications: many enhancements and fixes on Videoplayer, MediaCenter and Mediascrapper
Media center: new elastic and overshoot effect on cover roll edges
File Browser: better action support on multiple selections
Media Scrapper: better handling and cleaning of data base in case of file removal
Photo Frame: Floating Image 3.1.9 is integrated with fixed Picasa support, better background rendering and better memory management
Music player: better protection of music player to avoid to get it killed under low memory condition
Display: better quality SD video upscaling (e.g. on 1080p display)
Video: improve SMI subtitle support
Internationalization: Arabic and Hebrew translations have been integrated and a new specific “Archos keyboard” application has been included for supporting Hebrew and Arabic
Network shares: shortcuts can be created by long press on a remote video folder in Archos media center
Network shares: more robust streaming in case of IP renewal
Memory: smaller memory footprint
3G key: updated APN list
Power off: make sure to clear all alarms when powering off
Hard drive based unit: enhanced power management
Security: apply security fixes from google about DigiNotar CA certificate


Might be worth checking out, seems to fix a few issues, though nothing that sounds like a game changer (unless it has GTalk Video Chat option)



Looking forward to your upcoming review, have you had a chance to check out the useable/free memory available on your G9 80 yet?

Edited by sionyboy, 02 October 2011 - 08:08 PM.

  • 0

#47
Zarch1972

Zarch1972

    Diehard

  • Senior News Team
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sheffield
  • Interests:Husband, Dad, Wednesdayite and Geek!
  • Devices:iPhone 5S, Nexus 7, Chromebook
  • Twitter:@Zarch1972
I see that the 1.0ghz model is £199, whilst the 1.5ghz model due soon is just £30 dearer.
http://www.themp3com...16gb-501860.php

Is the CPU in the £199 model actually the 1.5ghz underclocked or is it really a 1.0ghz CPU?
I'm wondering if there will be any clever things that could be done when you get the thing rooted Paul if it is underclocked?

Surely a no brainer though to pay the £30 extra if they are separate chips for a decent CPU boost.

  • 0

#48
sionyboy

sionyboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cardiff
  • Interests:Xbox 360, Music, Movies, Guitar, Phones, general tech geek stuff
  • Devices:Samsung Galaxy S
The 1.5ghz has been delayed, the 'turbo' model will be 1.2ghz, last minute change by archos that hasn't been reflected on retail sites yet.

1. 5ghz has been slated for new year, although it will be a die shrunk chip and not just an overclock. (if it comes at all!)

  • 1

#49
Zarch1972

Zarch1972

    Diehard

  • Senior News Team
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sheffield
  • Interests:Husband, Dad, Wednesdayite and Geek!
  • Devices:iPhone 5S, Nexus 7, Chromebook
  • Twitter:@Zarch1972
Thanks Siony for clearing that up.

Well as long as the 1.0ghz does everything you'd want it to (video/flash etc), then it should be fine. Plus, whatever Paul & Co can get out of it once rooted. ;)

  • 0

#50
Zarch1972

Zarch1972

    Diehard

  • Senior News Team
  • PipPipPipPip
  • 405 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sheffield
  • Interests:Husband, Dad, Wednesdayite and Geek!
  • Devices:iPhone 5S, Nexus 7, Chromebook
  • Twitter:@Zarch1972
Paul,

Another question, how does the Archos screen compare to the HP TouchPad?

Wondering if to hold out for the CM TouchPad port or go with the Archos?

Screen same res, but a) HP is IPS, so better? and B) does the 1.7 inches extra make a big difference?

  • 0

#51
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,366 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
TouchPad and Archos hardware are leagues apart... of course the HP is much more premium.

But it doesn't run Honeycomb and it's not widely available. ;-)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#52
sionyboy

sionyboy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cardiff
  • Interests:Xbox 360, Music, Movies, Guitar, Phones, general tech geek stuff
  • Devices:Samsung Galaxy S
Paul: Is the screen defect on your G9 as bad as this one.

http://www.arctablet...-screen-defect/

Seems to be pretty bad in that video, I'm not sure if that is a defective unit, if the person is applying too much pressure to try and make a point, or if that is the norm.

  • 0

#53
fromWinland

fromWinland

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

http://www.archoslou... ... A80G9.html
It's in french ; they say Archos is aware of it and has already fix the problem for the next productions to come. Archos says also that this problem doesn't affect the performances or the longevity of the device. And just a part of the actual tablets have this problem.



http://forum.archosf...=57231&start=60

How's the battery life?

Edited by fromWinland, 08 October 2011 - 02:59 PM.

  • 0

#54
vinesh chauhan

vinesh chauhan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hi,

How does the 4:3 screen compare to a widescreen tablet.

For example when viewing Iplayer, Youtube etc.

I have never used a 4:3 ratio tablet.

  • 0

#55
Homer314

Homer314

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roma
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@homer314
Hi Paul, i tried iconia a100 and i loved it's portability: is the archos 80 a lot bigger then acer? I compared specs sizes, but i prefer a "human" comparation :)

Thank you

  • 0

#56
evad

evad

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:London (UK) / Zielona Góra (PL)
  • Devices:HTC Desire Z
  • Twitter:@adlorenz
USB port in my Archos seems to move in and our out few milimeters beyond its typical sitting point when pulling USB device out of it. Is that a intentional or a sign of manufacturing fault?

  • 0
Dawid 'evad' Lorenz

#57
todoleo

todoleo

    Geek at heart, Tech Support Monkey and feeder of Wobbles (@fatol

  • Moderator Team
  • PipPipPip
  • 225 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus / Lumia 710
  • Twitter:@Todoleo

USB port in my Archos seems to move in and our out few milimeters beyond its typical sitting point when pulling USB device out of it. Is that a intentional or a sign of manufacturing fault?


It's intentional. When using a 3G dongle in the tablet, you can pull it out a bit to get better reception. After the latest firmware update (3.2.56) you can use the USB port on the back to mount external USB storage and devices too. So far I have tested it with my 320GB external HDD and a Mouse. Hope that clears up the worries about the moving USB port.

  • 0
Twitter: @Todoleo
Identi.ca: @Todoleo

Blog: Todoleo.com

#58
evad

evad

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:London (UK) / Zielona Góra (PL)
  • Devices:HTC Desire Z
  • Twitter:@adlorenz

It's intentional. When using a 3G dongle in the tablet, you can pull it out a bit to get better reception. After the latest firmware update (3.2.56) you can use the USB port on the back to mount external USB storage and devices too. So far I have tested it with my 320GB external HDD and a Mouse. Hope that clears up the worries about the moving USB port.


Thanks for clarifying.

  • 0
Dawid 'evad' Lorenz

#59
evad

evad

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:London (UK) / Zielona Góra (PL)
  • Devices:HTC Desire Z
  • Twitter:@adlorenz

It's intentional. When using a 3G dongle in the tablet, you can pull it out a bit to get better reception. After the latest firmware update (3.2.56) you can use the USB port on the back to mount external USB storage and devices too. So far I have tested it with my 320GB external HDD and a Mouse. Hope that clears up the worries about the moving USB port.


Thanks for clarifying.

EDIT: Whoops, sorry for double post. Can someone delete, as I can't find a way to do it myself? Thanks and sorry...

Edited by evad, 18 October 2011 - 09:41 AM.

  • 0
Dawid 'evad' Lorenz

#60
Kihon

Kihon

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:San Francisco, Galaxy Spica
How is the in browser flash video performance? Can it handle HD youtube videos? Is anyone using one connected to an HD tv with BT keyboard etc?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users