Jump to content


Photo

Colonel Zap - Stock Rom Dump

- - - - -

  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#21
gregorv

gregorv

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
i agree with you, we better leave this thread for rom dump, unlock.... things

we can disscuss in

http://android.modac...ate-in-germany/

  • 0

#22
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,368 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Doesn't tell ME anything ;)

Posted Image

That looks as normal, so that's not the issue.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#23
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X
any ideas wot to do next....Posted Image


EDIT: another user is also stuck at the same part (clockworkmod not booting)
http://android.modac...18#entry1816418


also i run the same process on my OMC and have the same outcome, pics in the above thread Posted Image

Edited by tillaz, 03 October 2011 - 04:51 PM.

  • 0

#24
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
have you tried using fastboot to boot pauls's superboot image?

  • 0

#25
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X
IGNORE THIS

Edited by tillaz, 03 October 2011 - 09:18 PM.

  • 0

#26
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

have you tried using fastboot to boot pauls's superboot image?


just tried and got the same outcome..

Posted Image

Edited by tillaz, 03 October 2011 - 09:17 PM.

  • 0

#27
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X
can i just check paul or Sebastian, are we are doing this right or is there more to it ???

Once you have the drivers installed you should be able to use ADB, you can enable this this by going into options/applications and turning on remote debugging..

grab a copy of ClockworkMod recovery from this forum, and unzip it somehwere

it should come with a copy of fastboot-windows.exe and adb-windows.exe

now you should be able to type 'adb-windows.exe reboot bootloader'

and your phone should reboot and stay at the android/SFR logo/other, once that happens you should type 'fastboot-windows.exe boot clockworkmod.img' and clockwork mod will boot...

once there you can use clockwork mod to do a full nadroid backup, make sure you only share your boot.img, recovery.img and system.img files, the other ones will contain your personal information..

Edited by tillaz, 03 October 2011 - 10:28 PM.

  • 0

#28
acidsnake

acidsnake

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Devices:ZTE SKATE
So can we use zap's rom dump and install it on our phones???

  • 0

#29
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X
for colonel,

try this for your back up, this is the method the user on 2.3.5 had success with. Posted Image

from Win7 64bit it was pretty straightforward with GUI.

Process followed if anyone is interested was as follows:

1. Loaded and booted adb-windows.exe via adb from "r4-4.0.14-skate-clockworkmod"
2. Rebooted to Android
3. Loaded and booted GUI via adb with "update photom_cwm_update_skate.zip" as per Final Clockwork GUI post
4. Selected backup and waited for it to complete
5. Rebooted to Android and copied the files from SD card

Edited by tillaz, 04 October 2011 - 02:28 PM.

  • 0

#30
ColonelZap

ColonelZap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

for colonel,

try this for your back up, this is the method the user on 2.3.5 had success with. Posted Image


Sorry, I can't follow this, this is too much for me :blink:

I need a step by step instruction, not having to jump through at least 3 Threads with references to different posts throughout these threads.

Do we actually NEED my backup? Now that we have 2.3.5 backup? I doubt my rom will be any better ;)

  • 0

#31
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

Do we actually NEED my backup? Now that we have 2.3.5 backup? I doubt my rom will be any better ;)


no, this is just for your benefit and other zte branded skate users with versions 2.3.4,

should anything go wrong when rooting, flashing a custom rom, or a warranty return its a good idea you guys have access to a 100% stock rom Posted Image

EDIT: i think all he done different woz use the clockworkmod image from here

http://android.modac...ockworkmod-gui/

Edited by tillaz, 04 October 2011 - 02:24 PM.

  • 0

#32
ColonelZap

ColonelZap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

EDIT: i think all he done different woz use the clockworkmod image from here


You are SO right and THAT'S a language I can understand, LOL :lol:

Posted Image


Nandroid Backup Skate Stockrom V2.3.4

Edited by ColonelZap, 04 October 2011 - 06:33 PM.

  • 0

#33
spigot

spigot

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:HTC EVO 3D
Can you please post step by step what you did? Thanks.

  • 0
There's no place like 127.0.0.1
FSC Loox N560 -> HTC Diamond 2 -> ZTE Skate -> HTC EVO 3D

#34
ColonelZap

ColonelZap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
I did that:

DONT DO THIS!! (Root using superboot. The topic is pinned )

there currently is no root exploit that works with 2.3.4 (that I know of at least) so you need to do the following..

plug the phone into your pc and let it install the drivers, the phone should show up as a CD drive the first time you hook it up...

Once you have the drivers installed you should be able to use ADB, you can enable this this by going into options/applications and turning on remote debugging..

grab a copy of ClockworkMod recovery from this forum, and unzip it somehwere

it should come with a copy of fastboot-windows.exe and adb-windows.exe

now you should be able to type 'adb-windows.exe reboot bootloader'

and your phone should reboot and stay at the android/SFR logo/other, once that happens you should type 'fastboot-windows.exe boot clockworkmod.img' and clockwork mod will boot...

once there you can use clockwork mod to do a full nadroid backup, make sure you only share your boot.img, recovery.img and system.img files, the other ones will contain your personal information..


The only thing I did different was that I used the recovery mode image from this thread:

My link

Edit: Bottom Line:

1. Install the drivers
2. type adb-windows.exe reboot bootloader
3. type fastboot-windows.exe boot recovery.img
4. phone will boot into the recovery mode
5. select backup and wait for it to finish.

You will then find a nandroid folder on your SD-card with the backup inside.

Edited by ColonelZap, 04 October 2011 - 06:49 PM.

  • 0

#35
spigot

spigot

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:HTC EVO 3D
So instead of "fastboot-windows.exe boot clockworkmod.img" you did "fastboot-windows.exe boot recovery.img"?

  • 0
There's no place like 127.0.0.1
FSC Loox N560 -> HTC Diamond 2 -> ZTE Skate -> HTC EVO 3D

#36
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,877 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

Can you please post step by step what you did? Thanks.


we already have a 100% stock 2.3.5 rom, its exactly the same as wot you will produce
download it here > http://android.modac...not-unlock-omc/

if you just want to back up just flash clockworkmod with the guide, and take it from there

but remember DO NOT USE THE ROOTING GUIDE ON VERSION 2.3.5 (pauls superboot ) Posted Image

Edited by tillaz, 04 October 2011 - 06:48 PM.

  • 0

#37
spigot

spigot

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:HTC EVO 3D

we already have a 100% stock 2.3.5 rom, its exactly the same as wot you will produce
download it here > http://android.modac...not-unlock-omc/

if you just want to back up just flash clockworkmod with the guide, and take it from there

but remember DO NOT USE THE ROOTING GUIDE ON VERSION 2.3.5 (pauls superboot ) Posted Image


Ok. I know, I only want to learn new things about Android as I did WM. That's all. :)
And how do I do rooting with Android 2.3.5?

  • 0
There's no place like 127.0.0.1
FSC Loox N560 -> HTC Diamond 2 -> ZTE Skate -> HTC EVO 3D

#38
ColonelZap

ColonelZap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

So instead of "fastboot-windows.exe boot clockworkmod.img" you did "fastboot-windows.exe boot recovery.img"?


Yes, I believe the name of the recovery image from that recovery mode is called "recovery.img"

P.S.: I just flashed your Bluemonte V1.6, I love it, GREAT job!!!!

Edited by ColonelZap, 04 October 2011 - 07:27 PM.

  • 0

#39
PedroVader

PedroVader

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 518 posts

we already have a 100% stock 2.3.5 rom, its exactly the same as wot you will produce
download it here > http://android.modac...not-unlock-omc/

if you just want to back up just flash clockworkmod with the guide, and take it from there

but remember DO NOT USE THE ROOTING GUIDE ON VERSION 2.3.5 (pauls superboot ) Posted Image


Probably a bit late to check this, as the colonel has installed bluemonte, but didn't he get his Skate from China, I'm guessing 2.3.4, or am I still brain addled from being awake till 4am playing with the new rom?Posted Image

EDIT: Ignore me..I am brain addledPosted Image

Edited by PedroVader, 04 October 2011 - 07:42 PM.

  • 0
<a href="http://giffgaff.com/...ate/anakin1138" target="_blank"><img src="http://giffgaff.com/.../07_468x60.png" width="468" height="60" alt="Get a free giffgaff Sim" /></a>

#40
ColonelZap

ColonelZap

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

EDIT: Ignore me..I am brain addledPosted Image


That's o.k. :lol:

Let's just collect all the different roms. Pretty soon Aldi will be selling the Skate and as far as I know, China Unicom will also be selling these babys, soon :-)

Edit: BTW, maybe somebody can collect all the needed files, throw them together and write a little script?

Maybe that'll help people who want to dump their roms as well?

Edited by ColonelZap, 04 October 2011 - 07:53 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users