Jump to content


Photo

Mod Of Blade/Libra 2.3.5 Official (GEN 3 Only)

* * * - - 5 votes

  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#1
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
This is only for people that have upgraded to GEN 3

I have modified the generic blade 2.3.5 release

Im posting it just incase anyone wants it


Features
Semi Transparent Notification Bar
Green battery circle mod
Modifications to Pull down Notification Bar
Over Scroll Glow Disabled
Volume and such changed to green

Admob disabled
gps.conf modified

Removed
XT9IME
Talk
Email
Alarm

Updated
Gingerbread Launcher
Google Maps 5.10.1
Google Market 3.1.5
Gmail 2.3.5.2
VoiceSearch 2.1.4
YouTube 2.2.16

Added
Desk Clock
Reboot
Superuser
Terminal

Zip Aligned

RLS 2 Changes

HSPA Differentation
Google Maps 5.11.0
Reverted market due to the new market being rammed with adverts & laggy
Removed market updater to stop the market being updated on first boot
build.prop tweaks
Ad Choices Blocked
Settings.apk replaced a corrupt png
burstlam/elitemovil kernel on OC build's

ZTE-Blade 2.3.5 Mod RLS2 Stock Kernel
81.4 MB (85,395,698 bytes)
D3BED1A1C8946502DAEEB99C4F585A14

ZTE-Blade 2.3.5 Mod RLS2 OC Kernel (604mhz Default Speed)
84.4 MB (88,577,186 bytes)
7E155FC914231D4B958ED1E14EF983C7

ZTE-Blade 2.3.5 Mod RLS2 OC Kernel (672mhz Default Speed)
84.4 MB (88,577,185 bytes)
3DA49F3E620CE5A4BCF92D4FA625E127

ZTE-Blade 2.3.5 Mod RLS2 OC Kernel (691mhz Default Speed)
84.4 MB (88,577,186 bytes)
75798672190D6AAA91F18D3FDC2894B8


Add-ons

Default Battery
AD0C4B54FDE35C0F421C0CB309141135

Circle Battery (Already In RLS2)
E570A2F7DC89385682470930EA804FBC


A few images


Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image



Battery Add-ons

Posted Image Posted Image

Edited by Shonk, 20 October 2011 - 11:46 PM.

  • 2

#2
kamykowsky

kamykowsky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
How to upgrade phone to GEN3 and what are differences are between GEN2 and GEN3?

Edited by kamykowsky, 11 October 2011 - 04:46 PM.

  • 0

#3
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
If you have used wbaw's tpt you have to tpt back to gen1 then windows tpt to gen 2

In my case on my oled sanfransisco and lcd sanfransisco

I did the following

1 wbaw Gen 2 - Gen 1 TPT V2
2 OUKB20 TPT
3 Blade Gen 1 - Gen 2 Windows Update
4 Flash Any Gen 2 Rom when it boots into Clockwork mod stir fry b27 for example
5 ZTE Blade Official 2.3.5
6 Flash Clockwork Mod 5.0.2.0
7 Flash My Rom

It worked fine on both of my 512meg UK Blades
I have no idea if it will cause problems for 256 meg users and non euro phones though


How to upgrade phone to GEN3 and what are differences are between GEN2 and GEN3?


Edited by Shonk, 20 October 2011 - 08:56 PM.

  • 2

#4
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
One thing i have noticed on gen 3

OLED idles at 5% cpu time
LCD idles at 8% cpu time

I dont know if it did it on gen 2 i didnt look

Edited by Shonk, 11 October 2011 - 05:49 PM.

  • 1

#5
yadayada

yadayada

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Optimus San Francisco

One thing i have noticed on gen 3

OLED idles at 5% cpu time
LCD idles at 8% cpu time

I dont know if it did it on gen 2 i didnt look


Have you tested the cellular performance?
For example, upload speed and latency in the speedtest app.
I think some one said in another thread that the gen3 ril activated the HSUPA functionality.

  • 0

#6
psidoc

psidoc

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Devices:A White One
So... Am I right in thinking that "Gen 3" is the official windows reflash way that ZTE brought out to update to Gen 2?

If you have used wbaw's tpt you have to tpt back to gen1 then windows tpt to gen 2

In my case on my oled sanfransisco and lcd sanfransisco

I did the following

1 wbaw Gen 2 - Gen 1 TPT V2
2 OUKB20 TPT
3 Blade Gen 1 - Gen 2 Windows Update
4 Flash Any Gen 2 Rom when it boots into Clockwork mod stir fry b27 for example
5 ZTE Blade Official 2.3.5
6 Flash Clockwork Mod 5.0.2.0
7 Flash My Rom

It worked fine on both of my 512meg UK Blades
I have no idea if it will cause problems for 256 meg users and non euro phones though




  • 0


Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. - Albert Einstein (1879-1955)


#7
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
its a sd card flash
there's a pdf in the zip explaining how to

you have to go true windows flash gen 2 before doing it though

  • 0

#8
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
Yes

It was 90-130ms
3.2-4.3 mbit
330-350 upstream

I dont think there's HSUPA here
someone on t-mobile said they had HSUPA going on it earlier

Have you tested the cellular performance?
For example, upload speed and latency in the speedtest app.
I think some one said in another thread that the gen3 ril activated the HSUPA functionality.


  • 0

#9
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,235 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

So... Am I right in thinking that "Gen 3" is the official windows reflash way that ZTE brought out to update to Gen 2?


No. Its a newer baseband than gen2

  • 0

#10
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
I did some more testing today and even did some gaming via xbox live through the blade
the wifi is very stable and usable not a single problem so far

every gingerbread custom kernel i have used is unstable for gaming
and disconnects you all the time from xbox live



Posted Image

Posted Image

Have you tested the cellular performance?
For example, upload speed and latency in the speedtest app.
I think some one said in another thread that the gen3 ril activated the HSUPA functionality.


  • 0

#11
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)
@hecatae - are you going to give us some nice screenshots of your HSUPA?

  • 0

#12
yadayada

yadayada

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Optimus San Francisco

I did some more testing today and even did some gaming via xbox live through the blade
the wifi is very stable and usable not a single problem so far

every gingerbread custom kernel i have used is unstable for gaming
and disconnects you all the time from xbox live



Posted Image

Posted Image



Do you remember what kind of ping values you had before?
Its a very volatil value.. cell load, cell signal power (proximity) but it seam to be a nice value 80-100ms.

Does your operator disclose the maximum access speed for you plan? In Portugal some operators only allow more than ~380kbps upload bandwidth if you have one of the top (expensive) plans.

  • 0

#13
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,235 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

@hecatae - are you going to give us some nice screenshots of your HSUPA?


no longer on o2 uk so it no longer works

  • 0

#14
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)
I have added a Gen3 firmware package on my windows flashing thread. Flashing that package as per the usual instructions will upgrade all blades to Gen3.

  • 0

#15
philly o

philly o

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade
hello im struggling to flash 6 Clockwork Mod 5.0.2.0 to my phone after installing the zte blade official 2.3.5 any tips or advice? thanks in advance phil

If you have used wbaw's tpt you have to tpt back to gen1 then windows tpt to gen 2

In my case on my oled sanfransisco and lcd sanfransisco

I did the following

1 wbaw Gen 2 - Gen 1 TPT V2
2 OUKB20 TPT
3 Blade Gen 1 - Gen 2 Windows Update
4 Flash Any Gen 2 Rom when it boots into Clockwork mod stir fry b27 for example
5 ZTE Blade Official 2.3.5
6 Flash Clockwork Mod 5.0.2.0
7 Flash My Rom

It worked fine on both of my 512meg UK Blades
I have no idea if it will cause problems for 256 meg users and non euro phones though




  • 0

#16
Shonk

Shonk

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • Devices:ZTE Blade
Use adb
and make sure the drivers are installed for fastboot mode
thats why i included the old drivers
so you can manually select the google fastboot driver

adb.exe reboot bootloader
fastboot.exe flash recovery clockworkmod.img
fastboot.exe reboot


hello im struggling to flash 6 Clockwork Mod 5.0.2.0 to my phone after installing the zte blade official 2.3.5 any tips or advice? thanks in advance phil


Edited by Shonk, 15 October 2011 - 10:32 PM.

  • 0

#17
philly o

philly o

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade
got it :D looks good so far thanks for the help

Use adb
and make sure the drivers are installed for fastboot mode
thats why i included the old drivers
so you can manually select the google fastboot driver

adb.exe reboot bootloader
fastboot.exe flash recovery clockworkmod.img
fastboot.exe reboot




  • 0

#18
philly o

philly o

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Devices:ZTE Blade
i have just completed to speed tests with the speedtest.net app at the same time on my two orange san frans here are the results:

CAE 1.3 gen2: ping: 71 download: 2716 upload: 354

this Rom gen 3: ping: 71 download: 7757 upload: 520

quite a difference ran twice with similar results!!

phil

  • 0

#19
hedgepigdaniel

hedgepigdaniel

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 850 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade (OLED)

this Rom gen 3: ping: 71 download: 7757 upload: 520


Is that repeatable? because If it is, it means you have HSUPA working (above 384kbps) and the download result is slightly above the Blade's theoretical limit of 7.2Mbps. Is this on a Blade or Libra?

  • 0

#20
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,235 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez
Upload tops out at 429kbps for me. Think t - mobile uk are capping my download speed. Only hit 1029 download Edit: scrap that. Xtremelabs speedtest app states a 2.5 meg upload. Twice. Going to screen shot but can another gen3 base band user please test

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users