Jump to content


Photo

MEDION P4310 (ZTE SKATE) Android 2.3.5

- - - - -

  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#81
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
Hello Is this thread dead? :(

  • 0

#82
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )

HERE ARE THE LINKS LINKS FOR THE MEDION P4310

GB_BEL_MEDION_P743V1.0.0B02 (Thanks to v1pEr and me)
This is complete stock, flash trough ADB.
LINK: http://min.us/mTDUBIpFa#1o



Hello

I'm a bit suprise ... the file is a rar , but when I have to use adb .. it's always stating a zip !
I decided to unrar and create a zip with the files , but the flash is failing I have this error :

E:Unknown volume for path [SDCARD:name_of_the_zip_file.zip]
E:Can't mount SDCARD:name_of_the_zip_file.zip
Installation aborted

Do I missed something ?

  • 0

#83
Der_Floo

Der_Floo

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 399 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin / Germany
  • Interests:customize my ZTE Skate, mobile phones, dance in tournaments and play drums :)
  • Devices:ZTE Skate, HTC One X
  • Twitter:@Der_Flooo, F_LOVES_J

Hello

I'm a bit suprise ... the file is a rar , but when I have to use adb .. it's always stating a zip !
I decided to unrar and create a zip with the files , but the flash is failing I have this error :

E:Unknown volume for path [SDCARD:name_of_the_zip_file.zip]
E:Can't mount SDCARD:name_of_the_zip_file.zip
Installation aborted

Do I missed something ?


do you flash it via ClockWorkMod or via adb?

Edited by Der_Floo, 17 May 2012 - 09:50 AM.

  • 0

#84
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
I tried both ... and even via the windows tool "ADB Made easy"

I must miss something ... I should really find a stock rom for the medion , but TPT .. I could install it via the "normal" menu in android

Do you have the adb commands to use ... so I can retry with those commands and be sure It's still not ok , or it is ok :)

Edited by cryoglobe, 17 May 2012 - 11:57 AM.

  • 0

#85
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

I tried both ... and even via the windows tool "ADB Made easy"

I must miss something ... I should really find a stock rom for the medion , but TPT .. I could install it via the "normal" menu in android

Do you have the adb commands to use ... so I can retry with those commands and be sure It's still not ok , or it is ok Posted Image


flash this http://files.podtwo....tock/zte/skate/

its stock medion with stock recovery partition.. flash via recovery like a normal rom

  • 0

#86
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
which one ( there is a long list ) : GB_BEL_MEDION_P743V1.0.0B02-update_signed.zip ?

edit : must be the good one ... yes .. as it's the only one with "Medion" :)

edit 2 :
it's failing because of the "assert failed : write_raw_image("/tmp/recovery.img, "recovery")
E:Error in /sdcard/GB_BEL..........zip
(status 7)
Installation aborted

Someone told me it was because of the partition size .. .Indeed it's not the one as out of the box .. but it's anyway to one with the more space for system out of the 4 tpt available ... but is there a specific partition size for the recovery that is touched when installing the CWM ?

But .. I maybe have another alternative ... My mother in law comes today and she has a Medion not "touched"

What adb command should I run to take a backup of her rom ?
What adb command should I run to re-install it on my phone ( and what other tasks to do .. before if any needed )
What can I do to check the sizing ( on her phone ) of the cache , system , data ... partitions
I'll use TPT Helper to create a Custom tpt to resize my phone with those initial values

Regards

Edited by cryoglobe, 17 May 2012 - 12:34 PM.

  • 0

#87
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

which one ( there is a long list ) : GB_BEL_MEDION_P743V1.0.0B02-update_signed.zip ?

edit : must be the good one ... yes .. as it's the only one with "Medion" Posted Image

edit 2 :
it's failing because of the "assert failed : write_raw_image("/tmp/recovery.img, "recovery")
E:Error in /sdcard/GB_BEL..........zip
(status 7)
Installation aborted

Someone told me it was because of the partition size .. .Indeed it's not the one as out of the box .. but it's anyway to one with the more space for system out of the 4 tpt available ... but is there a specific partition size for the recovery that is touched when installing the CWM ?

But .. I maybe have another alternative ... My mother in law comes today and she has a Medion not "touched"

What adb command should I run to take a backup of her rom ?
What adb command should I run to re-install it on my phone ( and what other tasks to do .. before if any needed )
What can I do to check the sizing ( on her phone ) of the cache , system , data ... partitions
I'll use TPT Helper to create a Custom tpt to resize my phone with those initial values

Regards


yes, some of the TPT's on this http://www.modaco.co...zte-skate-tpts/ page have smaller partitions for boot and recovery
if i remember right option 2 is the only one with stock sizes for boot and recovery (5mb)

so it should work if you use option 2 in the link above

  • 0

#88
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
Hello again

It's the option I used before trying to install the Tom.

So something else must be blocking...

  • 0

#89
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

Hello again

It's the option I used before trying to install the Tom.

So something else must be blocking...


open the rom.zip
delete the recovery.img
go to > META-INF/com/google/android
open updater-script with notepad++ (anything else will brake it)

delete this
ui_print("Writing recovery partition...");
format("MTD", "recovery");
assert(package_extract_file("recovery.img", "/tmp/recovery.img"), write_raw_image("/tmp/recovery.img", "recovery"), delete("/tmp/recovery.img"));

this will let you install the rom, then you can install the stock recovery via the first post on here

you may need to re-install clockwork recovery since trying to flash the rom would have formatted the recovery partition before failing

  • 0

#90
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
When waiting your reply, I tried this .. but with pspad .. and not deleting the recovery img file before recreating the zip archive ... but I got some error ( I do not remember by hard )

I'll try again with notepad++ ( i have to download it somewhere ) ... and without the recovery.img in the new zip

edit:

Same effect ...

Finding update package
Opening update package
Installing update ...
Installation aborted

Edited by cryoglobe, 17 May 2012 - 02:31 PM.

  • 0

#91
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4
or you can just use this one done for you
extract the META-INF folder and replace it with the one in the stock rom, then delete the recovery.img
flash rom..

http://www.solidfile...m/d/9a278beba6/

  • 0

#92
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
Ok ..
I'll try again with the modif you did in the Meta.inf

It's zipping the new archive ... result as edit in 2 minutes

edit .. same "Installation aborted" ... with your Meta.inf

Edited by cryoglobe, 17 May 2012 - 02:48 PM.

  • 1

#93
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
It's really not working, despite several trial ....

I should maybe come back to the option with the phone of my mother in law ...

Do you have some tips / commands ,etc ... to extract the rom as is ... and inject it to my phone ?
( adb , or CWM ... ) ?

Edited by cryoglobe, 17 May 2012 - 04:25 PM.

  • 0

#94
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

Ok ..
I'll try again with the modif you did in the Meta.inf

It's zipping the new archive ... result as edit in 2 minutes

edit .. same "Installation aborted" ... with your Meta.inf


are you unziping the rom?

you should just open the rom.zip then drag and drop the folder into it, unzipping it will brake it

  • 0

#95
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
then .... it's a broken archive ....

I'll try with a direct "touch" of the zip ... (never tought this way could be possible )

  • 0

#96
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
Hello Tillaz

Indeed , it's a bit better that way .. but ... yes it's not yet ok

It's now complaining about the splash.img

Same error ... "assert failed : package_extract_file("splash.img", "/tmp/splash.img ) ...
Should I also remove that splash.img from the zip and from the script as for the recovery ?

  • 0

#97
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

Hello Tillaz

Indeed , it's a bit better that way .. but ... yes it's not yet ok

It's now complaining about the splash.img

Same error ... "assert failed : package_extract_file("splash.img", "/tmp/splash.img ) ...
Should I also remove that splash.img from the zip and from the script as for the recovery ?


yes, remove the code rom updater-scrip and delete the splash.img

  • 0

#98
cryoglobe

cryoglobe

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate ( by Medion )
I have to find a way to edit the script from within the zip ... 7zip seems not to edit the file as this ... unless I extract the file , modify it with notepad++ and copy / paste it directly into the zip ?

  • 0

#99
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

I have to find a way to edit the script from within the zip ... 7zip seems not to edit the file as this ... unless I extract the file , modify it with notepad++ and copy / paste it directly into the zip ?


yeah, 7zip wont let you edit the file inside the archive, thats why i use winrar.
but you can you just drag and drop the script out of the archive, edit it then drag it back inside

  • 0

#100
Redstarr1

Redstarr1

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leuven (Belgium)
  • Devices:Xperia S, ZTE Skate
Yes, you can take stuff out off the zip and back in. But you can't take everything and make a new zip, that wouldn't be flash-able.

Why didn't you just flash the 4 images with adb-made-easy? Did that give error? just following now. Going to send my phone back as well in a few days. Got some sand behind the screen and it's bugging me. Anyone else got sand behind their screen?

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users