Jump to content


Photo

got my racer bricked,help!![Fixed]


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer
Hi all, I just unfortunately bricked my ZTE Racer (3uk version) by flashing an unknown TPT rom , maybe a zte-link one.


So now my phone is totally dead. Tried every keys combo but no luck to make it connect to PC, that means USB connection is no longer available.

I google around and found it may need a Jtag device for resurrection. But with proper Jtag pinouts and software tools , the hardware might not be necessary.

Any suggestion ? Posted Image


Edit: I mailed it to a guy who have the Jtag deviece, and he revive my Racer. cheers!

Edited by Archer_cn, 17 December 2011 - 07:17 AM.

  • 0

#2
Rahulj85

Rahulj85

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • Devices:ZTE Racer
if your phone is being detected under DFU mode then this is what you need to do..

go to this link http://android.modac...-also-the-imei/

use the tpt provided in the link below...follow the procedure step by step...dont forget to backup your channel.nvm file(if you can do it, i certainly couldnt becaue my phone was really messed up)

All credits goes to Shadowtrance because of the tpt backup of Telstra 2.1 update 1 (http://www.megaupload.com/?d=44CYTSAK)

all the best!

  • 0

#3
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

if your phone is being detected under DFU mode then this is what you need to do..

go to this link http://android.modac...-also-the-imei/

use the tpt provided in the link below...follow the procedure step by step...dont forget to backup your channel.nvm file(if you can do it, i certainly couldnt becaue my phone was really messed up)

All credits goes to Shadowtrance because of the tpt backup of Telstra 2.1 update 1 (http://www.megaupload.com/?d=44CYTSAK)

all the best!


Thank you for reply. But I think my phone "is really dead", no DFU detected when connected to pcPosted Image,,So this won't work...

  • 0

#4
Rahulj85

Rahulj85

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • Devices:ZTE Racer

Thank you for reply. But I think my phone "is really dead", no DFU detected when connected to pcPosted Image,,So this won't work...




so no fastboot, adb, dfu? do you have the recent zte usb drivers installed on your machine?

  • 0

#5
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

so no fastboot, adb, dfu? do you have the recent zte usb drivers installed on your machine?



there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).Posted ImagePosted Image

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.

  • 0

#6
Rahulj85

Rahulj85

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • Devices:ZTE Racer

there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).Posted ImagePosted Image

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.


does the phone shows any sign of life when you switch it on? if it does then it is not bricked!

  • 0

#7
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

does the phone shows any sign of life when you switch it on? if it does then it is not bricked!


Nothing shows when switch on or usb plug in. Totally dead...

  • 0

#8
plegdroid

plegdroid

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Gender:Male
  • Location:manchester
  • Interests:house music, science, technology ,history
  • Devices:LG Nexus 4 . PA. 4.4

Nothing shows when switch on or usb plug in. Totally dead...

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..

  • 0
ⓐⓝⓓⓡⓞⓢⓘⓓⓔ ⓘⓢ ⓝⓞⓣ ⓐ ⓢⓘⓝ
4.2.2 -Test monkey.

#9
Rahulj85

Rahulj85

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • Devices:ZTE Racer

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..



and in addition to this, remove the battery, hold + and - buttons together and plug into usb..see if your phone gets detected then

  • 0

#10
gagan313

gagan313

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 208 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE RACER and SAMSUNG GALAXY S
  • Twitter:@gagan313
hey... i made a video......try this it might help
http://www.youtube.c...u/9/m1BYk9XsDT8Posted Image
oh yeh....it will help you get back to the 3...uk version of the handset....

Edited by gagan313, 21 November 2011 - 05:07 PM.

  • 0

#11
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

try taking the battery out plug in the wallwart and chk if you get power then..



Already tried that, no work.,,, no power, no LED flash, no screen on.


  • 0

#12
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

and in addition to this, remove the battery, hold + and - buttons together and plug into usb..see if your phone gets detected then

tried this trick many times, nothing gets detected...Posted Image



  • 0

#13
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

hey... i made a video......try this it might help
http://www.youtube.c...u/9/m1BYk9XsDT8Posted Image
oh yeh....it will help you get back to the 3...uk version of the handset....


" This channel is not available. "

  • 0

#14
Rahulj85

Rahulj85

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 posts
  • Devices:ZTE Racer
wow..looks like the phone could really be bricked..android phones seldom go dead like this..i know its really going after a lost cause, but you can try getting your phone detected on another machine with a different usb cable..you never know..:-(

  • 0

#15
gagan313

gagan313

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 208 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE RACER and SAMSUNG GALAXY S
  • Twitter:@gagan313

" This channel is not available. "


sorry here.......

  • 0

#16
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

sorry here.......http://www.youtube.c...h?v=m1BYk9XsDT8


Thanks, but this won't work for hard bricked phone.

  • 0

#17
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,231 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

there's nothing to do with computer. I have both win7 and XP on my pc, and installed racer usb drivers.

I flashed couple of times on Win7 and xp. All work like charm.

just after I flashed a TPT format ROM named "P726GV1.0.0B11_REL.zip"...it's dead. NO notification sound when usb cable connected(press and hold vol+&vol-).Posted ImagePosted Image

If there's a solution, it must be Jtag. and have to take my phone apart to do it.


Android OS version             : 1.6
 Device                         : P726G
 Model                          : ZTE-LINK
 ROM Name                       : Donut.20100316
 Rooted (Superuser.apk + su)    : NO
 Rooted (unsecured boot.img)    : NO
 BusyBox installed              : YES
 BusyBox run-parts support      : NO
 Apps2SD (Apps to EXT) enabled  : NO
 Wireless tethering installed   : NO
 /data/app enabled              : NO
 Custom boot animation allowed  : NO
 Nano text editor installed     : NO
 Bash shell support             : NO
 /system/framework is deodexed  : YES
 /system/app is deodexed        : YES
 radio.img found                : NO
 ROM will wipe all data         : NO

so you flashed a zte link donut rom to your racer?



  • 0

#18
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer

Android OS version         	: 1.6
 Device                     	: P726G
 Model                          : ZTE-LINK
 ROM Name                   	: Donut.20100316
 Rooted (Superuser.apk + su)    : NO
 Rooted (unsecured boot.img)    : NO
 BusyBox installed              : YES
 BusyBox run-parts support      : NO
 Apps2SD (Apps to EXT) enabled  : NO
 Wireless tethering installed   : NO
 /data/app enabled              : NO
 Custom boot animation allowed  : NO
 Nano text editor installed 	: NO
 Bash shell support         	: NO
 /system/framework is deodexed  : YES
 /system/app is deodexed        : YES
 radio.img found                : NO
 ROM will wipe all data     	: NO

so you flashed a zte link donut rom to your racer?






Yes, I must have .Posted Image

Finally I found Jtag pinouts for ZTE Racer, but don't have the device.
Still I'm planning to give it a try without the jtag device.



  • 0

#19
Archer_cn

Archer_cn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
  • Devices:ZTE Racer
Finally I have my racer back! yeah , have to pay some $. Can't do without the Jtag device.

  • 0

#20
plegdroid

plegdroid

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,338 posts
  • Gender:Male
  • Location:manchester
  • Interests:house music, science, technology ,history
  • Devices:LG Nexus 4 . PA. 4.4

Finally I have my racer back! yeah , have to pay some $. Can't do without the Jtag device.


welcome back mate :)

  • 0
ⓐⓝⓓⓡⓞⓢⓘⓓⓔ ⓘⓢ ⓝⓞⓣ ⓐ ⓢⓘⓝ
4.2.2 -Test monkey.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users