Jump to content


Photo

What hardware do you have?

- - - - -

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
admanirv

admanirv

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Galaxy S3
If you go to the dialer and dial *983*24474636# what does it say under LCD, WIFI, Camera and flash?

Just collating info to see what h/ware folk have as it appears ZTE are mixing parts :D

You will get info like this, this is not from a osf2 or tmv just gives you an idea.

Posted Image

Edited by admanirv, 05 December 2011 - 06:52 PM.

  • 0

#2
fr0do

fr0do

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,156 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300
TMV
Posted Image

  • 0

Posted Image


#3
flibblesan

flibblesan

    Token Northern bloke

  • Assistant Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,640 posts
T-Mobile Vivacity

Attached File  device-2011-12-05-225657.png   34.11KB   45 downloads

  • 0

#4
Snaku

Snaku

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
Really appreciate those screens. I find the camera module in TMV really interesting, was expecting it to have the same 5MP camera sensor OV5642 as my Blade but it is not, TMV has OV5640. Looking in the released source code I think the supplier of this camera module is none other than Global Optics Limited, Dong Guan Lite Array Co. Ltd http://www.globaloptics.cn/en/

Can anyone shed some light on the following? From this thread I assume it does not have 480p capturing http://android.modac...v-rom-wishlist/ What are the supported capturing resolution and framerate.

  • 0

#5
Enimaxi

Enimaxi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Nokia N95, ZTE Crescent (SFII)
  • Twitter:@N/A
I'm afraid I don't know how to make a screenshot so I just typed it:

SFII

LCD Information:
TRULYorYS(Himax8369+HYDIS)_480*800_3.5Inch

TouchScreen Information:
touchscreen module
name: synaptics
i2c address: 0x22
IC type: 3000 series
module: synaptics + TPK

WIFI Information
Device manufacturing: Broadcom
Model Number: BCM_4330

Camera Information:
ID:0x5640
Name:OV5640-5.0Mp-AF

Flash Information:
SAMSUNG 4G NAND

Edited by Enimaxi, 06 December 2011 - 05:59 PM.

  • 0

#6
admanirv

admanirv

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Galaxy S3

Really appreciate those screens. I find the camera module in TMV really interesting, was expecting it to have the same 5MP camera sensor OV5642 as my Blade but it is not, TMV has OV5640. Looking in the released source code I think the supplier of this camera module is none other than Global Optics Limited, Dong Guan Lite Array Co. Ltd http://www.globaloptics.cn/en/

Can anyone shed some light on the following? From this thread I assume it does not have 480p capturing http://android.modac...v-rom-wishlist/ What are the supported capturing resolution and framerate.


Interesting, i wonder if we could squeeze 720p ? I think we would probably need to overclock the cpu to support it smoothly.

IIRC are the resolutions stored in the build.prop and we should alter settings in there, i think its a simple as extracting (root access) and then editing and placed back in the folder and restarting using LGcamera app etc.

  • 0

#7
admanirv

admanirv

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Galaxy S3
Looks like build.prop does not contain camera settings??? :(

  • 0

#8
Snaku

Snaku

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade

Interesting, i wonder if we could squeeze 720p ? I think we would probably need to overclock the cpu to support it smoothly.

IIRC are the resolutions stored in the build.prop and we should alter settings in there, i think its a simple as extracting (root access) and then editing and placed back in the folder and restarting using LGcamera app etc.


The Armv6 MSM7227(T) SoC in Blade/TMV is limited to capture a max resolution of WVGA (480x800) @ 30fps, so any resolution above is impossible. Nexus One was the first android hacked to capture at 720p, however the Nexus One has a much more powerful Armv7 QSD8250. For more information look at the slides on this link, you should look for the feature qcamcorder http://wenku.baidu.c...360b4c6583.html

You should be more concerned about the really bad framerate I've been facing on my Blade, averaging at about 14 fps in perfect light condition and halved to 7fps in night mode. I might have find a solution, but I first need to know how the camcorder in TMV performs, equally bad or much better ;)

  • 0

#9
admanirv

admanirv

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Galaxy S3
Okay, sorry for my naivety.

Is the framerate on a blade or you mean blade2?

  • 0

#10
Snaku

Snaku

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
My phone is the Blade1, hence I was hinting my camera module being different from the TMV/OSF2. Mine was OV5642, TMV/OSF2 OV5640.

look into msm7627_blade2_p736v_defconfig seems there is only 1 camera module used
# Camera Sensor Selection
#
# CONFIG_MT9T013 is not set
# CONFIG_MT9D112 is not set
# CONFIG_MT9P012 is not set
# CONFIG_MT9V113 is not set
# CONFIG_MT9P111 is not set
# CONFIG_MT9T11X is not set
# CONFIG_OV5642 is not set
CONFIG_OV5640=y
CONFIG_OV5640_GLOBALOPTICS=y
# CONFIG_HI704 is not set
# CONFIG_MT9D115 is not set
# CONFIG_MT9D113 is not set
# CONFIG_S5K5CAGX is not set
# CONFIG_S5K5CAGX_MCNEX_QTECH is not set
# CONFIG_MT9P012_KM is not set
# CONFIG_S5K3E2FX is not set
# CONFIG_VB6801 is not set
# CONFIG_SENSOR_ADAPTER is not set
CONFIG_SENSOR_INFO=y
CONFIG_MSM_CAMERA_FLASH=y
CONFIG_QUP_EXCLUSIVE_TO_CAMERA=y
# CONFIG_CAMERA_N880 is not set
# CONFIG_V4L_MEM2MEM_DRIVERS is not set
# CONFIG_RADIO_ADAPTERS is not set
CONFIG_DAB=y

  • 0

#11
sjoyce666

sjoyce666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
I have a TMV with the same hardware as the users in post #2 and post #11

Edited by sjoyce666, 10 December 2011 - 09:19 PM.

  • 0

#12
BrideOfTheAtom

BrideOfTheAtom

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Interests:Physics, Nanotechnology, Hacking, Gaming
  • Devices:T-mobile Vivacity
Mine is the same as fr0d0's, also a T-Mobile Vivacity although I have a different touchscreen module:

name: synaptics
IC type: 3000 series
module: synaptics+TPK

Surprised me as I thought they were all Atmel on the TMV from reports so far.

  • 0

#13
admanirv

admanirv

    Diehard

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 417 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Galaxy S3
As said previously i have a synpatics the same spec as yours, we are lucky as apparently its better than the less responsive amtel.

  • 0

#14
BrideOfTheAtom

BrideOfTheAtom

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Interests:Physics, Nanotechnology, Hacking, Gaming
  • Devices:T-mobile Vivacity

As said previously i have a synpatics the same spec as yours, we are lucky as apparently its better than the less responsive amtel.


Yeah I think we are lucky although we paid the price with the fear of being stuck in clockworkmod with the inability to select anything :P

  • 0

#15
snowbord

snowbord

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Devices:ZTE Blade
Ok just received my OSF2 and TMV. The TMV is atmel, the OSF2 is synaptics. I will post screenshots when time permits.

  • 0

#16
texarkana

texarkana

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Crescent San Fran II
OSF2

Attached Files


Edited by texarkana, 30 December 2011 - 10:07 AM.

  • 0

#17
texarkana

texarkana

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Crescent San Fran II
Other half's OSF2. (Ordered same time as mine, but different LCD + touchscreeen module!)

Attached Files


  • 0

#18
snowbord

snowbord

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Devices:ZTE Blade
Just got another TMV. Same as fr0do's specs. Touchscreen is atmel.

  • 0

#19
surfungus

surfungus

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cornwall
  • Interests:Tech, Seeing a cheap as chips phone run some amazing software, xbox (call of duty), beer...
  • Devices:Moto G
Hi all , noobie here, great work your all doing.




Seems my SF2 is the same as texarkana's other half!

Cheers surfungus








  • 0
Like the custom ROM on your phone? Why not buy the dev a beer!!

#20
NinjehKitteh

NinjehKitteh

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 posts
  • Gender:Male
  • Location:England, United Kingdom
  • Devices:ZTE Crescent / P736E
  • Twitter:@xNinjehKitteh
Does anyone know how to find the exact specs for the Vivacity? I mean like the processor model and everything else on the phone?

-Ninjeh.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users