Jump to content


Photo

[FAQ] Rooting for beginners. [UPDATED 24-02-13]

* * * * * 5 votes

  • Please log in to reply
295 replies to this topic

#261
wietstock

wietstock

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE SKATE
Hey,

I successfully rooted my zte skate with this tutorial, thank you!
Now I have the problem with the wifi error and can't use my wifi any more.
I would like to stay on a stock rom for another while, so what are my options?

Installing a stock image? Best trough CWM and install mod and then choose the stock rom image?
Or should I use ADB flashing?
Will my phone still be rooted when I install the stock image?
Or should I consider installing a mod?

Thanks in advance!

  • 0

#262
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
If you backed up your stock rom in CWM the just use CWM to advance restore your stock boot.img
(Backup& Restore / Advanced restore / Restore boot.img)
Root will remain preserved.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#263
wietstock

wietstock

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE SKATE
I made a back-up after I rooted my phone, so I only have the stock rom that is available for my model through this forum.
Was it an option to make a back-up after I installed CWM (and before the install 2.3.5 ...... file)? If so, my fault.

So installing the stock rom through CWM is the best option then for me? (If I want to keep using stock)?

Thanks

  • 0

#264
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Just flash stock boot.img
No need to reflash the whole rom.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#265
wietstock

wietstock

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:ZTE SKATE
Thank you for all the help.
So flashing the boot.img from the stock rom would be sufficient.
I'm pretty new at this, so sorry for al the questions, but wich is the best way to do this?

Can I do this through CMW, and how then?
Or do I use ADB en then select 'flash file/rom to phone' and choose the boot.img from the stock rom?
No need to wipe caches beforte doing this?

Sincerly

  • 0

#266
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
You can do it using fastboot.
You can use the same package that you used to flash CWM - you will find adb.exe and fastboot.exe there.
Then you just use command prompt:
$ adb reboot bootloader
$ fastboot flash boot boot.img (where boot.img is your stock boot.img file)
$ fastboot reboot

no need to do wipes.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#267
zerlgi

zerlgi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Africa
  • Interests:CyanogenMod, MIUI, ROMS, Android, OpenSource, Ubuntu, Linux
  • Devices:ZTE Skate
  • Twitter:@mciverza
FYI. apparently the engineers left a root backdoor in the Skate and Score

http://www.androidau...or-found-85445/

Thanks to an anonymous post to Pastebin, details have now emerged that the device has a setuid-root binary (a program that runs with root privileges) in /system/bin/sync_agent that serves no function other than to provide a root shell backdoor. If you know the hard-coded password (ztex1609523) then you get unlimited root access to the phone


  • 1
ZTE Skate Stock + Root / CM7 / CM10-ColdFusion @ ~840 Mhz
Samsung Galaxy S i9000 CM10 with Semaphore / Devil Kernel @ 1.2Ghz
SonyEricsson Experia Mini E10i Stock + Root
Ubuntu/RedHat/SUSE

#268
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Nice

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#269
joaoBeno

joaoBeno

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Can't download Root_Packge_CWMv5.rar... Someone please mirror it...

  • 0

#270
ilsang06200

ilsang06200

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
Can't download Root_Packge_CWMv5.rar someone can upload the package please

  • 0

#271
almera8

almera8

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands
  • Devices:Orange Monte Carlo
Do you need this file?

http://dl.dropbox.co...date_signed.zip

Hello Ilsang, when you follow the links mentioned by the guy who posted this on youtube, you will get the next file
http://i.minus.com/1...ackge_CWMv5.rar
which downloads fine for me.

Here you go;
http://dl.dropbox.co...ackge_CWMv5.rar

Edited by almera8, 20 November 2012 - 07:18 PM.

  • 1

#272
ilsang06200

ilsang06200

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
excuse me but i want the package in a video () for install clockworkmod recovery and root my zte skate 2.3.5

  • 0

#273
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
You can use mine.
Root packag: http://ceco.sk.eu.or...5-superboot.zip
Clockworkmod package: http://ceco.sk.eu.or...lockworkmod.zip

Edited by C3C0, 21 November 2012 - 06:15 AM.

  • 1
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#274
ilsang06200

ilsang06200

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
thank you now i have clockworkmod but i have need the file (install 2.3.5 root) for use titanium backup

  • 0

#275
ilsang06200

ilsang06200

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
thank youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu almera 8 now i have root !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

#276
MaxtheMoney

MaxtheMoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE Skate
This may be just me but I cannot see the FAQ, when I click on it I just get a post saying nice work as the first post. I am desperately in need of it as I have loaded the TIlal's CM10 ROM but flashing GAPPS does not work. I am sure it is a "schoolboy error" on my part but I need the FAQ to see what I have done wrong. I have flashed several ROMS and GAPPS in the past and never had a problem so seems strange.

Anyway any help that can be offered would be greatly appreciated.

  • 0

#277
DesertF0x

DesertF0x

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:Liquid E
I would guess your system partition is to small. You need another tpt with 230MB system which can be done by tpt helper. Just look through the rom's thread it is described there somewhere.

  • 0

#278
MaxtheMoney

MaxtheMoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE Skate
Thanks for the reply, I guessed it might be that but cant see how I can use TPT helper as I cannot get Play on my phone in order to be able to download it?

  • 0

#279
plegdroid

plegdroid

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,339 posts
  • Gender:Male
  • Location:manchester
  • Interests:house music, science, technology ,history
  • Devices:LG Nexus 4 . PA. 4.4

Thanks for the reply, I guessed it might be that but cant see how I can use TPT helper as I cannot get Play on my phone in order to be able to download it?


morning, before you flashed cfx, what rom did you have on your phone?


try flashing this via cwm, it's playstore and feedback apk

http://db.tt/odZHoClZ

:)

Edited by plegdroid, 24 December 2012 - 10:11 AM.

  • 0
ⓐⓝⓓⓡⓞⓢⓘⓓⓔ ⓘⓢ ⓝⓞⓣ ⓐ ⓢⓘⓝ
4.2.2 -Test monkey.

#280
MaxtheMoney

MaxtheMoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:ZTE Skate
Thanks I took the hint reverted back to old ROM, downloaded TPT helper created correct partition and started again. All working. Thanks for your help.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users