Jump to content


Photo

Strange problem after OTA update

- - - - -

  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie

With the sim card...the error returns...


Ahh ok,

When you flashed via fastboot did you flash the image first or the radio?

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#22
EddyOS

EddyOS

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,536 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool, Merseyside
  • Devices:Google Nexus 5
  • Twitter:@dj_e1d
Shouldn't make a difference should it? I reckon a new SIM card is in order

  • 0
Google Nexus 4 (LG-E960)
ROM: Android 4.3 (JWR66V)
Bootloader: MAKOZ20i
Recovery: Stock
Radio: 2.0.1700.84
Kernel: Stock

#23
inf

inf

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sensation, Galaxy Nexus
  • Twitter:@infz
I first fastbooted the bootloader, then radio and after that, just the image.

It sounds pretty strange that it would be in the sim card. It has worked with custom roms without an error. And it works with ITL41F (official firmware) fine without errors.

Does Paul have something what could make it behave like this.

  • 0

#24
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie

I first fastbooted the bootloader, then radio and after that, just the image.

It sounds pretty strange that it would be in the sim card. It has worked with custom roms without an error. And it works with ITL41F (official firmware) fine without errors.

Does Paul have something what could make it behave like this.


Not sure but I remember this happening before and the cur was img first then radio. Not sur where I read this now , was a while back .Ill give it a google .

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#25
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie

I first fastbooted the bootloader, then radio and after that, just the image.

It sounds pretty strange that it would be in the sim card. It has worked with custom roms without an error. And it works with ITL41F (official firmware) fine without errors.

Does Paul have something what could make it behave like this.


Not sure but I remember this happening before and the cur was img first then radio. Not sur where I read this now , was a while back .Ill give it a google .

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#26
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,227 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
The problem is here...

E/AndroidRuntime(  412): FATAL EXCEPTION: main
E/AndroidRuntime(  412): java.lang.ClassCastException: java.lang.String cannot be cast to com.android.internal.telephony.cat.CommandParams
E/AndroidRuntime(  412): 	at com.android.internal.telephony.cat.CatService.handleRilMsg(CatService.java:215)
...in the handleRilMsg function.

It should be possible to see what changed in that function between 4.0.1 and 4.0.2 by looking at the code in AOSP, seeing what commits were made etc.

I'm on my laptop atm, on the sofa, with a glass of wine and I don't have the Android source on this machine... but when I'm in the office tomorrow if I get a chance i'll try and take a look for you.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#27
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,227 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
It could well be radio related also (or even in a RIL library)... when you switch between the two I assume you're changing radios? I wonder if flashing back to the previous baseband would work?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#28
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,227 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Here's the offending file (forgot about the GitHub mirror!)...

https://github.com/a...CatService.java

and here's the commits...

https://github.com/a...CatService.java

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#29
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,227 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
inf, i'll ping you something to test tomorrow. I'll forward-port the handleRilMessage function from ITL41F into the current build and if that fixes the issue, we at least know where to look for the specific problem.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#30
inf

inf

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sensation, Galaxy Nexus
  • Twitter:@infz

It could well be radio related also (or even in a RIL library)... when you switch between the two I assume you're changing radios? I wonder if flashing back to the previous baseband would work?

P


I flashed the files according the instructions in the flash-all.sh script:

fastboot flash boot <bootloader file>

fastboot reboot-bootloader

fastboot flash radio <radio file>

fastboot reboot-bootloader

fastboot -w update <factory image zip


  • 0

#31
inf

inf

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sensation, Galaxy Nexus
  • Twitter:@infz

Shouldn't make a difference should it? I reckon a new SIM card is in order


It seems that the problem is indeed in my sim card. I tested with a another SIM, and no errors...have to order a new sim card from my company.

  • 0

#32
inf

inf

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sensation, Galaxy Nexus
  • Twitter:@infz
Seems that even the new SIM card didn't resolve the problem.

What the hell is this....i tested with another sim card (another virtual operator, using the same network) and with that sim, no errors.

  • 0

#33
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie

Seems that even the new SIM card didn't resolve the problem.

What the hell is this....i tested with another sim card (another virtual operator, using the same network) and with that sim, no errors.


Have you tried to flash the img and then the radio ?

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#34
inf

inf

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sensation, Galaxy Nexus
  • Twitter:@infz

Have you tried to flash the img and then the radio ?


You mean that first fastboot the rom zip and after that the radio and bootloader?

I think I read somewhere that the factory image checks the bootloader and the radio version, and if they don't match to what is needed it won't flash....

EDIT: Tested, but no effect.

Edited by inf, 22 December 2011 - 06:25 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users