Jump to content


Photo

[ROM][GEN2] Swedish Snow RLS7 (Android 2.3.5)

* * * * * 66 votes

  • Please log in to reply
2369 replies to this topic

#2181
Phantum

Phantum

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade
Wow, thanks for the prompt reply.

I changed it (only needed 50MB I found), but a couple of things I noticed, for if anyone else wants to do this
Editing the file (ES file explorer) I needed to enable write to system, and after saving the file I needed to change the permissions back to executable again.

Reboot and then update from play store worked perfectly.

Thanks again KonstaT

  • 0

#2182
ricolhaw

ricolhaw

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:zte blade
ROM makes my zte slow when i installed more apps...

  • 0

#2183
elrond_bs

elrond_bs

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 397 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
I have more than 150 apps installed and my blade is not slower. ;) If you have slow sd card and move apps to it, this might be the reason.

Edited by elrond_bs, 06 October 2012 - 10:32 AM.

  • 0

ZTE Blade with CyanogenMod 11 (Android 4.4.4 KitKat)


#2184
Cyclothunder

Cyclothunder

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal

I have more than 150 apps installed and my blade is not slower. data:image/png;base64,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 If you have slow sd card and move apps to it, this might be the reason.


Hi,

Did you move either app-data or dalvik-cache to SD ?

Thanks in advance.

  • 0
Sapo A5 (aka Zte Libra)
Rolling SwedishSnow
_____________________________________________

#2185
Snap.IT

Snap.IT

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 861 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm, Sweden
  • Devices:ZTE Blade 3, Alcatel OT995

Hi,

Did you move either app-data or dalvik-cache to SD ?

Thanks in advance.


With that amount of apps he'd have to move both to the SD-card.

I am running my entire ROM and data from the SD card in a separately mounted loop file and i STILL don't get any slow downs.

People don't seem to understand this much but the seek time on the sdcard is real fast with a 2MB cach enabled (and yes since there is no physical space storage it's all about addressing so all files are at all times continuous per the allocation table cache scanning), in some cases faster than on internal.

So don't worry too much about it, it'll be about the same speed except that keeping data on internal and putting the apps on SD will make it faster than either one,l working as a raid 0 setup it can read from both via two interfaces using full speed on both.

So there is that, it's not noticeable though.

  • 0

#2186
mickeystar

mickeystar

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Devices:zte blade
anyway to stop this phone from vibrating after you send a text without putting your phone on silent
i put my phone on vibrate, every time i send a text or call after i get a notification showing my credit but it always vibrates when it does this

any way to stop it???

  • 0

#2187
thewild

thewild

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 posts
I've just had a strange problem.
I realized that Wifi was not working (it was automatically disabled after a few seconds searching for networks), and knowing that there were alternative kernels for the wifi I thought that the problem might come from there.
I flashed the latest moldovan kernel (SS-RLS7-New-Moldovan-Stock-Kernel-Gen2), and after reboot my sd-ext partition was gone.
I opened S2E and saw that everything was greyed out. I tried to go in settings > mount as ext4, but it was already checked. Cheking/unchecking, rebooting, etc... nothing seemed to help.
I then tried to flash the other kernel (SS-RLS7-Stock-Kernel-Gen2), but same problem : I can't remount my ext partition.
I did nandroid backup, and it went through the "backing up sd-ext" process, so I assume that my sd-ext is still here and good.
I checked kernel's updater-script, and can find nothing that could harm my sd-ext partition there.

What else can I try ?

Ah, I forgot to mention that I totally forgot to do a nandroid backup BEFORE flashing the kernel, that would have been too easy ;)

  • 0

#2188
alex2011

alex2011

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Add-ons:
-SS-RLS7-Toggle2G-0.2.4.zip (thanks to TheMasterBaron, full wipe recommended)
http://www.mediafire...4wyxga1wgj1as7d
MD5:AC57C96D0BD3398C3BBF7AA969D80D89


Could someone upload again the 2G-Toggle add-on? It is deleted from Mediafire.

  • 0

#2189
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Could someone upload again the 2G-Toggle add-on? It is deleted from Mediafire.

http://www.mediafire...4wyxga1wgj1as7d

Lol, there's probably been the wrong link in the first post the whole time. :P File was still at my mediafire account though.

  • 0

#2190
thewild

thewild

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 posts
Konstat, no idea about this S2E problem ?
I got back to a previous nandroid backup, but I still have that wifi issue.
Which kernel should I try (I have a French ZTE Blade, GEN1 TPT-ed to GEN2, OLED) ?

Thanks !

  • 0

#2191
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,727 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Konstat, no idea about this S2E problem ?
I got back to a previous nandroid backup, but I still have that wifi issue.
Which kernel should I try (I have a French ZTE Blade, GEN1 TPT-ed to GEN2, OLED) ?

Thanks !

Iirc stock kernels don't have EXT3/4 support (only EXT2). S2E only works with CyanogenMod ROMs. This ROM comes with darktremor a2sd. You should use that instead.

  • 0

#2192
thewild

thewild

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 posts

Iirc stock kernels don't have EXT3/4 support (only EXT2). S2E only works with CyanogenMod ROMs. This ROM comes with darktremor a2sd. You should use that instead.

Ah, OK, thanks for the explanation.
Well, S2E works fine with Swedish-Snow-RLS7.zip, so I guess this one has a different kernel ?

Otherwise, can I just mount my existing sd-ext used by S2E with darktremor a2sd ? I moved applications, data and app-private.

Another option might be to convert my existing ext4 to ext2 ? (EDIT : ah, it seems that Simple2Ext only works with EXT3/4, so this is still not an option)

Edited by thewild, 17 October 2012 - 10:29 AM.

  • 0

#2193
mickeystar

mickeystar

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Devices:zte blade
anyway to stop this phone from vibrating after you send a text without putting your phone on silent
i put my phone on vibrate, every time i send a text or call after i get a notification showing my credit but it always vibrates when it does this

any way to stop it???

  • 0

#2194
SlyXo

SlyXo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
  • Devices:Orange San Francisco
Great ROM. Only issue I have is that I cannot see messages in Facebook and FB Mesenger, refresh - blank page with error message "There was a problem connecting to Facebook. Please check your connection and try again." Can anybody help me with this?

I have tried everything wit FB app, but no success.

Many thanks,
Sly.

  • 0

#2195
fillo

fillo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
having trouble installing this ROM. im reading through the thread trying to find advice, but thought id do a quick post to see if anyone could offer a solution.

heres the scenario...

gen 2
was running fish n chips
downloaded swedish snow and put the .zip file onto sd card.
wiped data,cache
powered off
powered on using vol up & menu key
green writing appeared saying it was installing......went on to boot into clockwork recovery
thats it, stays in recovery, even after reboot.

what am i missing folks?

kind regards,
simon

  • 0

#2196
fillo

fillo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

having trouble installing this ROM. im reading through the thread trying to find advice, but thought id do a quick post to see if anyone could offer a solution.

heres the scenario...

gen 2
was running fish n chips
downloaded swedish snow and put the .zip file onto sd card.
wiped data,cache
powered off
powered on using vol up & menu key
green writing appeared saying it was installing......went on to boot into clockwork recovery
thats it, stays in recovery, even after reboot.

what am i missing folks?

kind regards,
simon


sorted.

  • 0

#2197
fillo

fillo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
so can i get 'swype' on this rom?

  • 0

#2198
azidhaka

azidhaka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:ZTE Blade
There is a growing number of apps which do not work correctly on the RLS7, because certain UI elements do nothing when pressed:

- In Moon+ ebook reader, pressing Options when reading does not produce the Settings menu and fonts, themes, font sizes, etc cannot be set.
- In imo.im beta the bottom Options bar does not show the menu for adding and searching of contacts.
- In Camera FV-5 none of the on-screen elements produce the menus.

They all are a 'floting-above-app' type of menus, which do work correctly on CM7.2.
I've contacted the Moon+ developer with a logcat of me pressing the Options button, he couldn't find a reason for that behavior.

Can someone please test any of the apps and see if they show the same problems i've described?

Thank you.

  • 0

#2199
cnad

cnad

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
thsi is BY FAR the best rom i ever experienced for blade :)

  • 1

#2200
grippi

grippi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
---

Edited by grippi, 28 October 2012 - 03:55 PM.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users


    kr0m