Jump to content


Photo

[ROM] CyanogenMod 7.2 | Kernel 2.6.32 | Camera works

* * * * * 14 votes

  • Please log in to reply
810 replies to this topic

#81
Dante2070

Dante2070

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G6-L11

Dear Pier11

Thank you for this excellent rom. I have a little problem with some application installation and I hope you can guide me to its solution. My problem is when I try to install some application I get this message " error can't install the application on USB storage or SD "


best regards :)


I had the same problem. It appeared after I installed a2sdgui from market (I'm not sure tho if it's related to the problem) I had also set all apps to install to external storage in cyanogen options. Try changing that option to automatic. That solved the problem for me.
Another issue might be that you did not format the sd-card partition where apps have been stored in your previous rom.

  • 0

#82
dr.flo

dr.flo

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 429 posts

Pier, one more thing. I haven't yet installed the rom for testing, but I noticed a few things while I was modifying it. ;)

May I suggest that in future versions you consider doing whatever you can to put the Launcher and Filemanager into /system instead of /data. Otherwise the rom is extremely difficult for the average person to work with if one needs to do a full wipe some time after installation.


That would be easy. Just pick another CM7 rom as base. It doesn't have anything inside /data per default. That's a result of dtox125 mods. He might well have had a reason for doing this, but he did not yet comment on the modifications included in his rom...

Edited by dr.flo, 25 January 2012 - 09:55 AM.

  • 0

#83
riartem

riartem

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
pier11, I install your patch and all works!!! Yeah!!! Thank you very mutch!!!
Will you include this patch for release??

  • 1

#84
desalesouche

desalesouche

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Devices:u8230/u8860
i managed to reinstall recovery thx to recovery clockwork 2.5.0.4 -pulse...with the originals android drivers 1.0 from pc suite .so it is easy to do manually to fix it :lol:but recovery just can be lauche manually

Edited by desalesouche, 25 January 2012 - 11:16 AM.

  • 0

#85
desalesouche

desalesouche

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Devices:u8230/u8860

I had the same problem. It appeared after I installed a2sdgui from market (I'm not sure tho if it's related to the problem) I had also set all apps to install to external storage in cyanogen options. Try changing that option to automatic. That solved the problem for me.
Another issue might be that you did not format the sd-card partition where apps have been stored in your previous rom.



thx for the advice...it works for me...:Ddid you manage to use a2sd gui to transfer apps on sd etc...

Edited by desalesouche, 25 January 2012 - 11:56 AM.

  • 0

#86
twrock

twrock

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,683 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taiwan
  • Devices:Jiayu G2S & Huawei G300

That would be easy. Just pick another CM7 rom as base. It doesn't have anything inside /data per default. That's a result of dtox125 mods. He might well have had a reason for doing this, but he did not yet comment on the modifications included in his rom...

No need too pick any other rom as a base. That is an overly complicated solution. It is very easy just to put ADWLauncher.apk and Filemanager.apk into /system/app. I have already done that for my own modification of this rom, and it is working just fine that way.

The only issue will be whether or not there is enough space in /system to do this. Things like the boot animation, some sound files, other "non-essential" apps can be removed or moved to /data instead, if more space it actually needed. Of course starting with the Tre update is yet another possible solution to creating enough /system space.

On another note, I'm experiencing some kind of wifi reconnect issues, similar to what we saw in CM6.1. I'm testing the Blade Wifi Fix at the moment to see if it solves things.

On yet another note, yes, DT Apps2SD is installed and working fine. For some reason cachesd was not working initially after installation, even though that feature is apparently set in the rom. However, reissuing "a2sd cachesd" got it working. Obviously swap won't work until the kernel enables it.

I'm enjoying testing. Gingerbread on the U8220. This is really cool! B)

Edit: Hmm, looks like Blade Wifi Fix is not solving the problem. If wifi is on and connected, then the screen goes off, when the phone resumes, the wifi icon shows connection, but there is none. Manually disconnecting and reconnecting gets things reconnected.

Edit2: Playing around. Installing some apps. Periodic unexplained "freezing", but it responds eventually. But I just got a completely random reboot. That was a little weird.

Edited by twrock, 25 January 2012 - 01:38 PM.

  • 2

#87
lloco73

lloco73

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade (sapo a5)

No need too pick any other rom as a base. That is an overly complicated solution. It is very easy just to put ADWLauncher.apk and Filemanager.apk into /system/app. I have already done that for my own modification of this rom, and it is working just fine that way.


Done your suggestion and it worked well. the 2 widgets previously not showing are now showed.
This afternoon i'll test wireless.

  • 0

#88
Dante2070

Dante2070

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G6-L11

thx for the advice...it works for me...:Ddid you manage to use a2sd gui to transfer apps on sd etc...


Yes, I also transferred the dalvik cache to sd card

  • 0

#89
desalesouche

desalesouche

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Devices:u8230/u8860

Yes, I also transferred the dalvik cache to sd card



did you install dtapps2sd 2.7.5.2 ?when you install that rom o another version ?

  • 0

#90
twrock

twrock

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,683 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taiwan
  • Devices:Jiayu G2S & Huawei G300

did you install dtapps2sd 2.7.5.2 ?when you install that rom o another version ?

It is already in the rom. You do not have to install it separately.

  • 0

#91
lloco73

lloco73

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade (sapo a5)
more tests. here are the results

  • luminosity not working
  • gps not working
  • as twrock, freezing sometimes, responding occurs but it take some moments
  • wifi after resume not working, must disconnect and connect again to get signal again
  • recovery not working, i flashed with u8220/u8230 recovery but no result



  • 0

#92
desalesouche

desalesouche

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Devices:u8230/u8860

more tests. here are the results

  • luminosity not working
  • gps not working
  • as twrock, freezing sometimes, responding occurs but it take some moments
  • wifi after resume not working, must disconnect and connect again to get signal again
  • recovery not working, i flashed with u8220/u8230 recovery but no result




hi; you can reinstall the recovery and use it in manually way...i.ve been installing pc suite for drivers and using recovery clokwork 2.5.0.4-pulse ...so rcw is on phone again...but i have to launch it manually...:lol:

  • 0

#93
lloco73

lloco73

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade (sapo a5)

hi; you can reinstall the recovery and use it in manually way...i.ve been installing pc suite for drivers and using recovery clokwork 2.5.0.4-pulse ...so rcw is on phone again...but i have to launch it manually...:lol:


Yes i know i can start recovery manually but the point is to restart it in an automatic way, just like you do with other roms.
You say you install PCSUITE but with what drivers? mine needs different drivers from the usual T-mobile pulse. I use Qualcomm USB drivers.

  • 0

#94
rulerofkaos

rulerofkaos

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
I have no lockscreen, does anyone have this problem, too?

  • 0

#95
desalesouche

desalesouche

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts
  • Gender:Male
  • Devices:u8230/u8860

Yes i know i can start recovery manually but the point is to restart it in an automatic way, just like you do with other roms.
You say you install PCSUITE but with what drivers? mine needs different drivers from the usual T-mobile pulse. I use Qualcomm USB drivers.



i am using the drivers whom are in HOST-U8230V100R001COOB002(normal)
which contain pc suite and dialup...this is for windows 4 64 bits

you can download them here...hope it works for you :rolleyes:
http://forum.frandro...__1#entry754211

Edited by desalesouche, 25 January 2012 - 04:52 PM.

  • 0

#96
welly123

welly123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

I had the same problem. It appeared after I installed a2sdgui from market (I'm not sure tho if it's related to the problem) I had also set all apps to install to external storage in cyanogen options. Try changing that option to automatic. That solved the problem for me.
Another issue might be that you did not format the sd-card partition where apps have been stored in your previous rom.



Thanx Dante, unfortunately these didn't fix the problem, Any suggestions??

  • 0

#97
peelie

peelie

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 218 posts

take it from the rom, it's just an app.
data/app/in.introkun.setmacaddress-mod.apk


okay extracted that but it does not want to install? strange.

  • 0

#98
Domica

Domica

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 123 posts

okay extracted that but it does not want to install? strange.


Tried pushing to /system/app?

  • 0
"Carpe diem"

Check out:

CyanMod6.1 UltraFast Rom
JoyOS 1.2.2 CM7.2 based ROM
JoyOS 1.2.4 CM7.2 based ROM

Would you like to donate for a new MTK GSM for developing ROMs? Please do... :)

Posted Image

#99
FunYeg

FunYeg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
First, thanks for all your work!
finally our pulse get .32 kernel!

I flashed this ROM, the camera is work!(this is most important for me)
But I had a problem is I cannot sign in my google account.
I don't know why.

Is anyone have the same problem like me?

  • 0

#100
pier11

pier11

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 883 posts
  • Gender:Male
  • Location:New York, USA
  • Devices:T-Mobile Pulse U8220

okay extracted that but it does not want to install? strange.

just but it back to /data/app (with root explorer for example or similar) and restart... Should work I think...

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users