Jump to content


Photo

[CM9] Cyanogenmod 9 for LiquidA1/LiquidE

* * * * * 21 votes

  • Please log in to reply
1515 replies to this topic

#1261
biboy25

biboy25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:acer liquid a1
hello and sorry guys leds notifications works just with missing calls, how fix this problem please

  • 0

#1262
Hansie00

Hansie00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Acer Liquid
Hi Guys,

Great work on cm9 but unfortunately I have some problems. I've reïnstalled several times, but problems remain.
BT is not working for me, neither does Wifi work. Led notifications for sms don't work and connecting through usb isn't working.

Any help would be great to get this working, or debugging.

I've got kernel 2.6.29.6

Edited by Hansie00, 11 October 2012 - 05:38 PM.

  • 0

#1263
rere16

rere16

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:Acer liquid E

Yes, it's a liquid hardware related problem. Same for original acer rom.



Ok, thank you for your answer.

  • 0

#1264
alboz83

alboz83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
I discovered that swappiness in liquidparts app don't works, I'm trying to change value but i see that the value in sysctl.conf file is 30 always. I change it here

  • 0

#1265
titus95

titus95

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid E
It's good I found the problem for my freezes and wake-up.
This is the SetCPU parameter, smartassV2 not appropriate. With ondemand everything is ok.
Thanks again thepasto.

  • 0

#1266
Hansie00

Hansie00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Acer Liquid
Any

Hi Guys,

Great work on cm9 but unfortunately I have some problems. I've reïnstalled several times, but problems remain.
BT is not working for me, neither does Wifi work. Led notifications for sms don't work and connecting through usb isn't working.

Any help would be great to get this working, or debugging.

I've got kernel 2.6.29.6

Anyone?

  • 0

#1267
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 277 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Any
Hi Guys,

Great work on cm9 but unfortunately I have some problems. I've reïnstalled several times, but problems remain.
BT is not working for me, neither does Wifi work. Led notifications for sms don't work and connecting through usb isn't working.

Any help would be great to get this working, or debugging.

I've got kernel 2.6.29.6

Anyone?

Hello wifi in my modem is all out, so can't use/test Wifi, but my Bluetooth is working perfectly.
For USB storage its working for me on Win 7(you need new drivers from first post, but note you need to find all previous drivers and uninstall them otherwise the new drivers won't work), thePasto uses Linux and it works for Linux also.
Which OS/version are you running on your PC.
Alternatively you can reboot into recovery and the USB storage will work.
LED i can't check i am not famous so nobody calls me or even missed call me, and for messages i forgot to check LED.

----
On my usage i found a fix or say error on laggy 3D rendering in certain cases and apps, i will report that in my next post in some hours.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1268
Master_T

Master_T

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 posts
Guys, is the patch on page one the only one available or are there other fixes floating around? I'm too lazy to re-read all the pages :D

  • 0

#1269
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 277 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Guys, is the patch on page one the only one available or are there other fixes floating around? I'm too lazy to re-read all the pages :D

Yes Master_T the only patch available is on the first post(no other patches are there).
But some settings in system are miss behaving KSM in memory management gives freezes and non-touch response.
And also 3d performance is a bit missbehaving because of settings will report in next post.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1270
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 277 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1
ERROR/FIX 3D Performance
please read thePasto/pravata and other devs.
All users can skip the boring part and read the blue texts.
---
So here is my report, its nothing but strange behavior of rom under certain circumstances.
first about opengl applications, opengl surfaces uses a surface view to render scenes some apps initialize all the opengl surface content(GL,EGL) and some applications use the in build GLSurfaceView Class.
• the applicatons which initialize the surfaceview GL EGL objects manually are rendering at maximum frame rate(currently around 41fps)
• the applications using the GLSurfaceView(which uses default libraries) class are rendering at a 25fps approx(this is the main problem).

----
Please test it with attached application(i have attached a simple opengl application displaying fps at top left, wait for it to appear, its a rough test app)

• set the governer to ondemand(overclock or not your choice) and open the attached application.
see the fps at top for a while, its around 25fps and then touch the screen and move the finger to and fro, at this time the fps increases to maximum around 41(strange i also noticed this in previous version and the test rom after beta4 from thePasto), this problem remains with the interactiveX governer too.(the fps is increasing as long as i am interacting i.e. i am touching and drops after the touch is over)

• but when i use smartassV2 or performance as governer the attached application renders at max fps 41(so every thing is rendering smooth at max fps whei use governer smartassv2). i haven't tested other governers.

----
in the test rom from thePasto and beta4 the maximum fps was 59 but not consistent, but in the RC1 max fps is 41 but is consistent.

One more thing:
when i compile my application i get following errors in the opengl commands which never gave errors in other roms(the errors may point devs to the problems, i got them from eclipse Logcat)

10-13 03:59:58.915: E/Adreno200-ES11(10064): <qglDrvAPI_glHint:380>: GL_INVALID_ENUM
10-13 03:59:58.935: E/Adreno200-ES11(10064): <qglDrvAPI_glTexImage2D:1913>: GL_INVALID_ENUM
10-13 03:59:59.255: E/Adreno200-ES11(10064): <qglDrvAPI_glTexImage2D:1913>: GL_INVALID_ENUM

gl.glHint(GL11.GL_GENERATE_MIPMAP,GL10.GL_NICEST); gl.glTexParameterf(GL10.GL_TEXTURE_2D,GL11.GL_GENERATE_MIPMAP,GL10.GL_TRUE);
GLUtils.texImage2D(GL10.GL_TEXTURE_2D, 0, tempImage, 0);

these are the commands which give these errors(and i am preety much sure that i didn't left any errors in my program), so the libraries GL11 or EGL11 may be giving the errors.

I hope this helps you the thePasto or pravata or whoever is working on the 3d rendering stuff.

Best of LuckPosted Image

Attached Files


  • 1
@Developers: Thanks for your hard work

#1271
Hansie00

Hansie00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Acer Liquid

Hello wifi in my modem is all out, so can't use/test Wifi, but my Bluetooth is working perfectly.
For USB storage its working for me on Win 7(you need new drivers from first post, but note you need to find all previous drivers and uninstall them otherwise the new drivers won't work), thePasto uses Linux and it works for Linux also.
Which OS/version are you running on your PC.
Alternatively you can reboot into recovery and the USB storage will work.
LED i can't check i am not famous so nobody calls me or even missed call me, and for messages i forgot to check LED.

----
On my usage i found a fix or say error on laggy 3D rendering in certain cases and apps, i will report that in my next post in some hours.


I'm on Windows 8. I know usb works in recovery, but don't want to boot in recovery every time i want a file... Don't know why BT is not working for me, neither wifi. :(

  • 0

#1272
Ma7moud

Ma7moud

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 558 posts
  • Gender:Male
  • Location:Egypt
  • Devices:Acer Liquid A1
  • Twitter:@9_CanZ

I'm on Windows 8. I know usb works in recovery, but don't want to boot in recovery every time i want a file... Don't know why BT is not working for me, neither wifi. data:image/png;base64,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


Windows 8 has some problems with android drivers, i'm sure someone posted a fix for it in this thread, but too lazy right now to look for it

  • 0
Phone : Acer Liquid A1 (Color: Red)
BIN : 4.002.14.EMEA.GEN1

Recovery: TWRP
ROM : CM 7.2 (Ainillia version) (128MHz ~ 960MHz - Smartass V2) (Thanks lupohirp, Thepasto, Ainillia and the team)

#1273
thearchitect197

thearchitect197

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Liquid A1

Windows 8 has some problems with android drivers, i'm sure someone posted a fix for it in this thread, but too lazy right now to look for it


Try this it works in win7

Hi All

I just flashed cm9 to my Liquid S100 and it's perfect and quicker than cm7.2. The only issue was the USB Mass Storage not working.

I tried uninstalling the ACER drivers as suggested but still no joy so after hunting around I found a short guide for an optimus one (thanks mastershefis), which forces windows to reload its drivers and it worked instantly (for me).

Just make a backup of these 2 files then delete them

C:/Windows/INF/
- wpdmtp.inf
- wpdmtp.pnf

Enable USB Mass storage the normal way

After deleting those files windows automatically installs the correct drivers and you can use Mass Storage

thanks go out to thepasto and all others involved in the development of CM9.


  • 0

#1274
alboz83

alboz83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
Guys, we all know that with 256mb of ram ics will be slow in any case, because we need to use swap. I have Sandisk Mobile Ultra CL6 (should be faster than CL10), but i have seen that there are the Sandisk Extreme Pro which are much faster. For you ics would be faster with this sd card?

  • 0

#1275
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 277 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

I'm on Windows 8. I know usb works in recovery, but don't want to boot in recovery every time i want a file... Don't know why BT is not working for me, neither wifi. :(

most probably this will solve bluetooth issue temporarily, enable the bluetooth an then reboot the device with bluetooth enabled, i had a problem today and did this and it worked again.(try this with wifi too)

Edited by Diljeet, 14 October 2012 - 05:23 PM.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1276
titus95

titus95

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid E

most probably this will solve bluetooth issue temporarily, enable the bluetooth an then reboot the device with bluetooth enabled, i had a problem today and did this and it worked again.(try this with wifi too)

Yes I find this solution also, but the reboot is automatically for Wifi and sometime indefinitely.

  • 0

#1277
Kilvador

Kilvador

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sony ZR 5502
Hello to all!

Thanks for the great job!

I've installed today CM9, everything is fine for my Acer Liquid 256, but sms-led is not flashing. All notifications are shown like "Missed call". Instructions from 2 post are done. Could you help me please?

  • 0

#1278
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 277 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1
Yes LEDs are not fixed yet they will be fixed in next release.
I think LEDs are not such a important part, many people complain for them, ok LEDs are helpful but not a really necessary part, most phone don't have LED notifications like ours.
They will be fixed soon what is the rush, till then enjoy so many other features of the rom.

This issue has been reported many times, so developers will consider this in the next release.

----

Alboz83 i will also try setting messaging app

Edited by Diljeet, 15 October 2012 - 12:22 PM.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1279
alboz83

alboz83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus

Hello to all!

Thanks for the great job!

I've installed today CM9, everything is fine for my Acer Liquid 256, but sms-led is not flashing. All notifications are shown like "Missed call". Instructions from 2 post are done. Could you help me please?

You must set message application with white color. Click + in led notifications menu and select Messaging.

  • 0

#1280
Kilvador

Kilvador

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sony ZR 5502

You must set message application with white color. Click + in led notifications menu and select Messaging.


It's now WORKING! Really Thank You!

Yes LEDs are not fixed yet they will be fixed in next release.
I think LEDs are not such a important part, many people complain for them, ok LEDs are helpful but not a really necessary part, most phone don't have LED notifications like ours.
They will be fixed soon what is the rush, till then enjoy so many other features of the rom.

This issue has been reported many times, so developers will consider this in the next release.

----

Alboz83 i will also try setting messaging app


I understand, thank you for explanation.

In other ways, I've used CM9 a short time, but it's really hard for this device to carry it on ((( It means, that CM9 is really slow with bottom limit of 128MHz on CPU. Only when I've setted it up to 576 bottom limit and 883 top limit ICS speeds up.

And, I noticed battery drain: around 12% in 1 and a half of an hour.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users