Jump to content


Photo

[CM9] Cyanogenmod 9 for LiquidA1/LiquidE

* * * * * 21 votes

  • Please log in to reply
1515 replies to this topic

#1421
ccorasaaa

ccorasaaa

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:LiquidE
Guys how can i change partition size?

  • 0

#1422
titus95

titus95

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid E
I used MiniTool Partition Wizard (Windows)

  • 0

#1423
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Guys how can i change partition size?

I also used Minitool Partition Wizard to change partition sizes without loosing any data from SD Card

--
Edit: ccorasaaa what do you mean, do you want to setup the internal memory partitions for rom or do you want to change sdcard partitions

Edited by Diljeet, 12 November 2012 - 02:13 PM.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1424
alboz83

alboz83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus

I'm trying to port CM10 for our Liquid. Wait ;)

Great ;)

  • 0

#1425
ccorasaaa

ccorasaaa

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:LiquidE

I also used Minitool Partition Wizard to change partition sizes without loosing any data from SD Card

--
Edit: ccorasaaa what do you mean, do you want to setup the internal memory partitions for rom or do you want to change sdcard partitions

Internal Memory for the ROM!
I've talked with Thepasto, he told me that i've to modificate the kernel and i can't do this, sorry guys...

Edited by ccorasaaa, 12 November 2012 - 02:55 PM.

  • 0

#1426
parvata

parvata

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Devices:liquid E

Internal Memory for the ROM!
I've talked with Thepasto, he told me that i've to modificate the kernel and i can't do this, sorry guys...

May I know what you want to achieve from repartitioning the internal memory? If you want to repartition the size of kernel, system, userdata images you can set these in one of the salsa device's board config file. Here are what they are:
BoardConfig.mk:BOARD_BOOTIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x00500000
BoardConfig.mk:BOARD_RECOVERYIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x00500000
BoardConfig.mk:#BOARD_SYSTEMIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0c800000
BoardConfig.mk:BOARD_SYSTEMIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0cf00000
BoardConfig.mk:BOARD_USERDATAIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0c800000
BoardConfig.mk:#BOARD_HAS_NO_MISC_PARTITION := true

  • 1
Keeping the Acer development alive takes a lot of time and effort. Kindly consider supporting my contributions towards Acer development now and into the future.
Posted Image

#1427
ccorasaaa

ccorasaaa

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:LiquidE

May I know what you want to achieve from repartitioning the internal memory? If you want to repartition the size of kernel, system, userdata images you can set these in one of the salsa device's board config file. Here are what they are:
BoardConfig.mk:BOARD_BOOTIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x00500000
BoardConfig.mk:BOARD_RECOVERYIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x00500000
BoardConfig.mk:#BOARD_SYSTEMIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0c800000
BoardConfig.mk:BOARD_SYSTEMIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0cf00000
BoardConfig.mk:BOARD_USERDATAIMAGE_PARTITION_SIZE := 0x0c800000
BoardConfig.mk:#BOARD_HAS_NO_MISC_PARTITION := true

I want resize System (250mb), Cache(10mb) and Userdata. Can u say me how do it?
Have u a G+ or twitter account?

Edited by ccorasaaa, 12 November 2012 - 06:04 PM.

  • 0

#1428
parvata

parvata

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Devices:liquid E

I want resize System (250mb), Cache(10mb) and Userdata. Can u say me how do it?
Have u a G+ or twitter account?


Upon further digging I found that these are defined in ./kernel/acer/salsa/arch/arm/mach-msm/nand_partitions.c file. take a look at that file. Although I have not tried it. When you change the values in the BoardConfig.mk file ensure that those corresponding values are reflected in this nand_partitions.c file. Be careful not to brick your device. But I guess as long as your recovery bootloader is intact you should be fine.

I am not sure how much I can help you but I am also in the learning phase as I read this forum. So, don't take me as a really experienced guy. Good luck.

  • 0
Keeping the Acer development alive takes a lot of time and effort. Kindly consider supporting my contributions towards Acer development now and into the future.
Posted Image

#1429
ccorasaaa

ccorasaaa

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:LiquidE

Upon further digging I found that these are defined in ./kernel/acer/salsa/arch/arm/mach-msm/nand_partitions.c file. take a look at that file. Although I have not tried it. When you change the values in the BoardConfig.mk file ensure that those corresponding values are reflected in this nand_partitions.c file. Be careful not to brick your device. But I guess as long as your recovery bootloader is intact you should be fine.

I am not sure how much I can help you but I am also in the learning phase as I read this forum. So, don't take me as a really experienced guy. Good luck.

I've opened a thread, see in the home.

  • 0

#1430
rere16

rere16

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:Acer liquid E
Hi,

I have more and more shutdown with the ROM of ThePasto. Any idea ?

Thx

  • 0

#1431
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Hi,

I have more and more shutdown with the ROM of ThePasto. Any idea ?

Thx

Check in memory management, is KSM same page merging enabled? I enabled it and had many reboots FCs and crazy flicker. Check it once and disable it if its enabled.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1432
rere16

rere16

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:Acer liquid E
Thanks for you reply. The KSM is not enabled. But I just have the dithering which is enabled.

  • 0

#1433
alboz83

alboz83

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy Nexus
I read in 4pda forum (if I have translated well) this:

"Yes, the usual applications open a little long and a little place (but this can be fixed creating xdata)".

Where is xdata? There is in LiquidParts but i don't know what is.

  • 0

#1434
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Thanks for you reply. The KSM is not enabled. But I just have the dithering which is enabled.

dithering - i don't think this will create any reboots or freezes.
Check if swap is enabled type "free" in terminal emulator
Check free Ram from running services tab in Settings-Apps.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1435
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

I read in 4pda forum (if I have translated well) this:

"Yes, the usual applications open a little long and a little place (but this can be fixed creating xdata)".

Where is xdata? There is in LiquidParts but i don't know what is.

Please report back if xData or performance increase works, i will try enabling xdata later, this may erase sd-ext.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1436
rere16

rere16

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:Acer liquid E

dithering - i don't think this will create any reboots or freezes.
Check if swap is enabled type "free" in terminal emulator
Check free Ram from running services tab in Settings-Apps.


Hi,

Swap is disabled and I have 223 Mo free RAM.

Thx

  • 0

#1437
Diljeet

Diljeet

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Location:Acer Liquid Modaco Forum
  • Interests:CM7.2 - CM9 - CM10
  • Devices:Acer Liquid A1

Hi,

Swap is disabled and I have 223 Mo free RAM.

Thx

O sorry i didn't notice you have a Liquid E, swap is not needed on your device, you don't have RAM problem, but i don't know why you are having freezes and reboots(those were common on Liquid A1 not E).
Sorry can't help more, nobody had reboots problem on Liquid E.
You can try a fresh install, with full wipe, i have a Liquid A1 with 60 max-22 min Ram free and still i never had reboots.

  • 0
@Developers: Thanks for your hard work

#1438
Reapman

Reapman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Just wanted to say thanks for this ROM, even tho it looks like development has (just recently) ceased. I moved on from the Acer Liquid E about a year ago, but when my GF's phone died I gave her mine with the intent of getting a nexus 4 - that didn't go so well yet :D So now I'm back to the Acer for now.. which I was heavily dreading at first. But after reading these surprisingly active forums, and giving this ROM a chance, I must say I actually enjoy using the Acer again. I've never had a 4.x ROM on a phone before, and although it's not perfect, for what I need this ROM is excellent.

Thanks for making my return to the Acer an enjoyable experience.

  • 0

#1439
chamma88

chamma88

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:acer liquid s100
hi guys the phone does`t really go to sleep. the light only goes off but lcd remains on. thats why its draining so much power. get a flash light or led light and direct it on the screen u will see the lock ring and the clock digits

  • 0

#1440
chamma88

chamma88

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:acer liquid s100
i cant enable a2sd in liquid parts i hav formated the sc-ext it asked for a reboot it did it then again on a2sd tab i swlwcted a2sd and again it required reboot which i did after reboot it is again unselected/off/ a2sd does`t go enable. i tried it several time but no success
i m using A1.
help me plz.

  • 0




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users