Jump to content


Photo

Icecream Sandwitch for ZTE Blade?

* - - - - 1 votes

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
Vivek S Panicker

Vivek S Panicker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trivandrum, India
  • Devices:Idea Blade (ZTE Blade)
  • Twitter:@vivekspanicker
Is there any custom ROM available for Icecream in ZTE Blade/Idea Blade? I heard 4.0 is a major change in android and many old device hardware do not support icecream.Since CM9 is based upon 4.0, is there any hope for Blade users?

Edited by Vivek S Panicker, 16 March 2012 - 04:03 AM.

  • 0
- Never obey any commands unless it come from you also

@vivekspanicker

Read my blogs @ Tech Areena

#2
Simono

Simono

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Samsung Galaxy S3

  • 0
Phone: Samsung Galaxy S3, ROM: CM10.2, 32GB Micro SD Card
ZTE Blade, ROM: CM10.1

#3
The Stkfigure

The Stkfigure

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:ZTE Blade
Yes,there's the cold fusion build,the burstlams build, and tomG's build. I'm running coldfusion atm,amazingly smooth,and almost everything works

  • 0

#4
Vivek S Panicker

Vivek S Panicker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trivandrum, India
  • Devices:Idea Blade (ZTE Blade)
  • Twitter:@vivekspanicker

Yes in this forum [ICS] [CM9] ColdFusion for the ZTE Blade


I have checked out this link. But unfortunately, Idea Blade has only a free space of 160 MB and 4.0 requires installation space of 192 MB.

  • 0
- Never obey any commands unless it come from you also

@vivekspanicker

Read my blogs @ Tech Areena

#5
jeddy1

jeddy1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 943 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Many
  • Devices:Blade-Lg e720-SE x8

I have checked out this link. But unfortunately, Idea Blade has only a free space of 160 MB and 4.0 requires installation space of 192 MB.


well you dont get it dont you ?? that free space you are talking about is the internal space and if u are talking about partition size (which i dont think so ) Just repartition your phone via tpt!!
instructions you will find if u search .

  • 0
Click + if i´ve helped u :P

#6
brookergray

brookergray

    Diehard

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 458 posts

well you dont get it dont you ?? that free space you are talking about is the internal space and if u are talking about partition size (which i dont think so ) Just repartition your phone via tpt!!
instructions you will find if u search .


Wouldn't that brick it? He said that he has an idea/chinese blade!

  • 0

#7
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150

Wouldn't that brick it? He said that he has an idea/chinese blade!

He needs a tpt for Chinese blades.

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#8
sm4tik

sm4tik

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Jyväskylä
  • Devices:Blade

He needs a tpt for Chinese blades.

Wasn't there one somewhere in the gen2/3 tpt ZTE Blade TPTs thread (not from Amphoras)? Maybe the same guy can make another one with a /system partition size that meets current ColdFusion requirements.
@op read the gen2/3 thread, maybe you can get some help there if you actually need to repartition your blade?

Edited by sm4tik, 18 March 2012 - 11:05 AM.

  • 0

#9
Amphoras

Amphoras

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 766 posts
Gen 2 Chinese/Idea blades should have 220mb system by default. You shouldn't have to use any TPT unless you already used one, in which case you should know how to undo it.

  • 0

TPT Helper lets you easily repartition your ZTE phone, install a new ROM and for the Blade, convert to/from Gen 2. Available for Orange San Francisco/ZTE Blade, Orange Monte Carlo/ZTE Skate and Orange San Francisco II/T-Mobile Vivacity. https://market.andro...horas.tpthelper

TPTs and other apps


#10
saransh9

saransh9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 posts
  • Devices:dell xcd 35(aka zte blade)

Gen 2 Chinese/Idea blades should have 220mb system by default. You shouldn't have to use any TPT unless you already used one, in which case you should know how to undo it.

I think he is telling the wrong partition size

  • 0

#11
Vivek S Panicker

Vivek S Panicker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trivandrum, India
  • Devices:Idea Blade (ZTE Blade)
  • Twitter:@vivekspanicker

I think he is telling the wrong partition size


Idea Blade is Chinese ZTE gen 2 device. Following are the memory details.

RAM : 166.29 MB (total memory)

ROM : 162.5 MB (total memory)

Mine is a rooted phone with SS RLS6.

  • 0
- Never obey any commands unless it come from you also

@vivekspanicker

Read my blogs @ Tech Areena

#12
saransh9

saransh9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 posts
  • Devices:dell xcd 35(aka zte blade)

Idea Blade is Chinese ZTE gen 2 device. Following are the memory details.

RAM : 166.29 MB (total memory)

ROM : 162.5 MB (total memory)

Mine is a rooted phone with SS RLS6.

Download user space from market and check system partition not data partition.
Or wrote df -h in terminal emulator

  • 0

#13
brookergray

brookergray

    Diehard

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 458 posts

Idea Blade is Chinese ZTE gen 2 device. Following are the memory details.

RAM : 166.29 MB (total memory)

ROM : 162.5 MB (total memory)

Mine is a rooted phone with SS RLS6.



Type df into a shell and come back with the output.

  • 0

#14
saransh9

saransh9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 posts
  • Devices:dell xcd 35(aka zte blade)
ahhh whatever do any of the above it will give u system partition

  • 0

#15
Amphoras

Amphoras

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 766 posts

Idea Blade is Chinese ZTE gen 2 device. Following are the memory details.

RAM : 166.29 MB (total memory)

ROM : 162.5 MB (total memory)

Mine is a rooted phone with SS RLS6.


162.5MB is the data partition size on the stock Gen 2 layout. Your system partition should be 220MB which is big enough for ICS.

  • 0

TPT Helper lets you easily repartition your ZTE phone, install a new ROM and for the Blade, convert to/from Gen 2. Available for Orange San Francisco/ZTE Blade, Orange Monte Carlo/ZTE Skate and Orange San Francisco II/T-Mobile Vivacity. https://market.andro...horas.tpthelper

TPTs and other apps


#16
saransh9

saransh9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 posts
  • Devices:dell xcd 35(aka zte blade)

162.5MB is the data partition size on the stock Gen 2 layout. Your system partition should be 220MB which is big enough for ICS.


but he gas 256mb ram so it might not boot

  • 0

#17
brookergray

brookergray

    Diehard

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 458 posts
For the nth time: RAM != ROM

  • 1

#18
razzmataz1478

razzmataz1478

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,215 posts
  • Gender:Male
  • Location:HULL
  • Interests:Flashing ROMs, Being distracted by my skate
  • Devices:ZTE Skate

but he gas 256mb ram so it might not boot


Yep CM9 needs 512mb of ram

Edit: Or does it run with 256mb ram?

Edited by razzmataz1478, 18 March 2012 - 06:02 PM.

  • 0

Posted Image

Current Phone:

Xperia T


Previous Phones:

Orange Monte Carlo

Nokia 5530 XpressMusic (Nokia C6-00 CFW)

Sony Ericsson v640i

Nokia 3120

Various other Nokia phones.

Not the best history of phones Posted Image


#19
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150

Yep CM9 needs 512mb of ram

Edit: Or does it run with 256mb ram?


Runs with 128MB even. Only official CM has dropped support for >512MB devices.

  • 1
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#20
saransh9

saransh9

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 posts
  • Devices:dell xcd 35(aka zte blade)

For the nth time: RAM != ROM

then how is it possible he has a Chinese blade with 220 mb system 162.5 data etc and 256 mb memory

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users