Jump to content


Photo

[GEN2/European] AOSP GB 2.3.7 / t0mm13bROM

* * * * * 11 votes

  • Please log in to reply
535 replies to this topic

#461
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b
Can somebody try this out - this is the fix for the autobrightness (In Settings > Display, in which someone reported it did not work properly)

The kernel driver for the light sensor is what's causing the issue, an old TAOS module plus it uses two other modules as well taken from the source here on github, only the light sensor drivers.

The download is available here.

Un-tar/un-gzip the file called autobrightness_fix.tar.gz (
tar xvfz autobrightness_fix.tar.gz
); there will be a file called t0mm13bROM_autobrightness_fix_boot.img and do the following:

sudo fastboot flash boot t0mm13bROM_autobrightness_fix_boot.img

Report back the results :)

Cheers

Edited by t0mm13b, 10 September 2012 - 04:56 PM.

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#462
gustavo104

gustavo104

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Devices:ZTE Blade
The addons from Swedish snow RLS7 work in this rom? (zte dialer, etc.)

Edited by gustavo104, 10 September 2012 - 12:38 PM.

  • 0

#463
gustavo104

gustavo104

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Devices:ZTE Blade
An easier way of working proximity sensor and light too!

http://goo.gl/weNgW (Flash in Recovery)

Running well here, both the proximity sensor and the light sensor.

Ai test and tell if it worked or not :)

(If not, calibrate the proximity sensor in Zte Blade Settings.)

Edited by gustavo104, 10 September 2012 - 12:44 PM.

  • 0

#464
luciano_boy12

luciano_boy12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Racer

Can somebody try this out - this is the fix for the autobrightness (In Settings > Display, in which someone reported it did not work properly)

The kernel driver for the light sensor is what's causing the issue, an old TAOS module plus it uses two other modules as well taken from the source here on github, only the light sensor drivers.

The download is available here.

Un-tar/un-gzip the file called autobrightness_fix.tar.gz (

tar xvfz autobrightness_fix.tar.gz
); there will be a file called t0mm13bROM_autobrightness_fix_boot.img and do the following:

sudo fastboot flash boot t0mm13bROM_autobrightness_fix_boot.img

Report back the results :)

Cheers


this archive bricked my blade = infinity loop in android logo green.
reinstalling ROM retry....

  • 0

#465
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b

this archive bricked my blade = infinity loop in android logo green.
reinstalling ROM retry....


bricked != broken! FYI!

Please refrain from using 'bricked' as if that was the case it would not even start up! ;)

What model is the blade you have?

It works fine with Gen2 European (UK) blade :)

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#466
luciano_boy12

luciano_boy12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Racer

bricked != broken! FYI!

Please refrain from using 'bricked' as if that was the case it would not even start up! ;)

What model is the blade you have?

It works fine with Gen2 European (UK) blade :)


My blade is Brazilian model, with 256mb RAM, ROM that was very good in that cell, but this problem only light sensor lenses.

  • 0

#467
d_borghi

d_borghi

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
hi t0mm13b,
i've installed "widgetsoid" and by that app bluetooth start approximately one out of three.
only for information

bye
db

  • 0

#468
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b

hi t0mm13b,
i've installed "widgetsoid" and by that app bluetooth start approximately one out of three.
only for information

bye
db


Three what? widgets, Explain more clearly?

Have you wigetsoid correctly configured?

  • 0
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#469
d_borghi

d_borghi

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
hi,
this rom, for my chinese blade, has always the same problem: bluetooth doesn't start to work, when i turn on bt.
but this rom is the best in performance and stability, then, after testing and retesting, i come back to your rom.

then i try to install some widget to control faster all settings. I find "widgetsoid", download, install, configure it.
now i find that turning on the bluetooth through widgetsoid, bluetooth starts working regularly once every three attempts, and this is acceptable.

sorry for my poor english.

bye
db

  • 0

#470
luciano_boy12

luciano_boy12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:ZTE Racer

hi,
this rom, for my chinese blade, has always the same problem: bluetooth doesn't start to work, when i turn on bt.
but this rom is the best in performance and stability, then, after testing and retesting, i come back to your rom.

then i try to install some widget to control faster all settings. I find "widgetsoid", download, install, configure it.
now i find that turning on the bluetooth through widgetsoid, bluetooth starts working regularly once every three attempts, and this is acceptable.

sorry for my poor english.

bye
db


same problem here on my blade Brazilian :/

then are two problems so far, bluetooth and brightness sensor.

  • 0

#471
SlyXo

SlyXo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
  • Devices:Orange San Francisco

Right, can you include the logcat from that latest ROM you've tried out.. and I'll keep investigating - am stumped admittedly... :|

Hi Tomm, you can find attached my logcat (using blade_signed_071212_190638.zip ROM) after full wipe, reflash and reboot. Hope this helps to fix the issue, because I want this rom! :) Many thanks.

Attached Files


Edited by SlyXo, 11 September 2012 - 04:55 PM.

  • 0

#472
bill48er

bill48er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Moto G

An easier way of working proximity sensor and light too!

http://goo.gl/weNgW (Flash in Recovery)

Running well here, both the proximity sensor and the light sensor.

Ai test and tell if it worked or not :)

(If not, calibrate the proximity sensor in Zte Blade Settings.)


Hi - took the easy route to install this one - thanks gustavo104.
"Brightness" seems to work OK in my GEN 1 - GEN 2 osf - but like the original I've never been happy with the default brightness settings - it usually sets the screen too dark for me.
In a room with daylight or artificial light I find brightness set at about 30% about right for me.
I've just come across an app in the Playstore "brighteriffic" which allows two settings, min and max brightness, (auto brightness in settings must be set to off) and the widget just switches between the 2 settings - and only 47k. Great!

Bill

  • 0
Posted Image

#473
d_borghi

d_borghi

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts

same problem here on my blade Brazilian :/

then are two problems so far, bluetooth and brightness sensor.

brightness sensor is not a problem for me. i don't like automatic brightness.
for the bluetooth, i think that by "widgetsoid" (free app on the market) it works quite well.

bye
db

  • 0

#474
d_borghi

d_borghi

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
t0mm13b, do you know why swype it doesn't work on this rom?
i would like to try this keyboard for my first time, but it goes on error.

tnx
db

  • 0

#475
t0mm13b

t0mm13b

    Hardcore

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,784 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ireland
  • Devices:GT-S8500,Zte Blade,SE ST15i
  • Twitter:@t0mm13b
Right everyone,

Have published an updated ROM, #22. :-)

As usual, the changes are on the 2nd post on the first page of this thread.

This is the final version of the ROM and bowing out of the community, final curtain call for me anyway :)

A big heart-felt thanks to everyone in this community - you rock, and thanks to everyone on this thread for their feedback! :-)

  • 1
try{ not_laugh; }catch{ FAIL; }finally{ laugh; }

#476
matt4321

matt4321

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 130 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Android (clearly)
  • Devices:Xperia T, Xoom (MZ604)
  • Twitter:@mattturnbull3

Right everyone,

Have published an updated ROM, #22. :-)

As usual, the changes are on the 2nd post on the first page of this thread.

This is the final version of the ROM and bowing out of the community, final curtain call for me anyway data:image/png;base64,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

A big heart-felt thanks to everyone in this community - you rock, and thanks to everyone on this thread for their feedback! :-)


You're leaving!?

I cried

  • 0

Xperia T

 

Motorola Xoom - MZ604

ZTE Blade (Retired)


Follow Me


#477
d_borghi

d_borghi

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
honor and glory to you, t0mm13b

tnx for all your work
bye
db

  • 0

#478
bill48er

bill48er

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Moto G
A big big thank you T0mm13b
You leave behind a great ROM for our beloved Blades/OSF.
Good luck with your future projects.
It wasn't something I said was it :D

Cheers
Bill

Edited by bill48er, 20 September 2012 - 01:48 PM.

  • 0
Posted Image

#479
the_duyet

the_duyet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE LIBRA
Thanks for ROM. but when I connect to 3g, normal is 3,5g(HSPDA) but this Rom only show 3G. so network is slowly. Sorry for my English.

  • 0

#480
the_duyet

the_duyet

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE LIBRA
Thanks for ROM. but when I connect to 3g, normal is 3,5g(HSPDA) but this Rom only show 3G. so network is slowly. Sorry for my English.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users