Jump to content


Photo

The G300 is SIM locked

- - - - -

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Predictably the G300 is SIM locked.

I'll have a look at unlock options...

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#2
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150
Disappointing... But expected I suppose.

Huawei phones thus far have been cheaply and easily unlocked Let's hope this is the same.

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#3
Matchstick

Matchstick

    Enthusiast

  • MoDaCo Gold
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northamptonshire
  • Devices:SGS3, Note, Transformer
DC-Unlockers seem to have quite a bit of experience with unlocking Huawei phones so I wouldn't be surprised to see a solution from them very soon.

  • 0

#4
chaosfoevr

chaosfoevr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE BLADE-SWDISH SNOW RLS-7
  • Twitter:@rajatshrestha
hope u guys r rite... went to check it out in vodafone store n it feel really good in hand...
Definitely gonna go for it, just waitin fo u guys.:P

  • 0

#5
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,253 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Moto E
here's a suggestion:

Download and install dc-unlocker
Download and install PSAS 
Put in different network SIM into the modem, turn it on and connect to to the PC via USB
Run DC Unlocker as Administrator, then scan and make sure you can see the device. It will say locked at the bottom next to SIM status.
Run PSAS v1.15 as Administrator
In PSAS click Hardware Forensics tab, choose "Use Mobile ports"
You will be taken to the Setup tab. Set Serial Com Port to COM# - \Device\QCUSB_COM#_1 and Baud rate to 115200 (decrease it to 9600 if PSAS crashes)
Now go to PSAS DIAG tab, press the Send button and make sure that text is returned in the white box below.
Change Save Memory To File to Read EFS, change Max Page to 5000 and click Alternate Method
Click lets go. Save the file to the desktop, and once PSAS is done open it in Notepad.

I have no issue in hunting through the above file produced, if someone wants to follow these steps, to see if we can grab the unlock code via the diagnostics port.

  • 0

#6
caballeropl

caballeropl

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
Somebody here said that they got an unlock code from vodafone over the phone free of charge. Anyone can confirm this?
http://www.hotukdeal...-1191391?page=2

  • 0

#7
buneech

buneech

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovenia
  • Devices:ZTE Blade, SE Xperia Mini
  • Twitter:@buneech
Tempted to order one to Slovenia if it can be unlocked. :)

  • 0
Posted Image

#8
unrandomsam

unrandomsam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 916 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:Xperia Play / Xoom / ZTE Blade

here's a suggestion:

Download and install dc-unlocker
Download and install PSAS 
Put in different network SIM into the modem, turn it on and connect to to the PC via USB
Run DC Unlocker as Administrator, then scan and make sure you can see the device. It will say locked at the bottom next to SIM status.
Run PSAS v1.15 as Administrator
In PSAS click Hardware Forensics tab, choose "Use Mobile ports"
You will be taken to the Setup tab. Set Serial Com Port to COM# - \Device\QCUSB_COM#_1 and Baud rate to 115200 (decrease it to 9600 if PSAS crashes)
Now go to PSAS DIAG tab, press the Send button and make sure that text is returned in the white box below.
Change Save Memory To File to Read EFS, change Max Page to 5000 and click Alternate Method
Click lets go. Save the file to the desktop, and once PSAS is done open it in Notepad.

I have no issue in hunting through the above file produced, if someone wants to follow these steps, to see if we can grab the unlock code via the diagnostics port.


I think it is fairly likely it will say EFS read not supported.

  • 0

#9
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,253 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Moto E

I think it is fairly likely it will say EFS read not supported.


only one way to find out...

it's either that or QPST

  • 0

#10
trueno2k

trueno2k

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 495 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:SGS3 I9300 + OMC/ZTE Skate

only one way to find out...

it's either that or QPST

Is anyone gonna try one of these tools to see if the methods used for the ZTE devices works with this device?... I haven't got a G300 yet, but very well tempt me if there is a method of unlocking without paying Vodaphone or any other unlocking services (just like Frankish, I'm a cheapskate :P)... I'm guessing we're gonnahave to wait for Huawei to release the original stock rom to help this method work properly?!... Look forward to seeing some progress in the next month or so :D

Edited by trueno2k, 16 April 2012 - 10:14 AM.

  • 0
main-logo.pngSamba_hi_res_normal.jpg02_96x31.png14.gifreferral-ad-120x60.pnglogo-colors1-vflhO4gIp.png
Current devices [ ROM ]: Samsung Galaxy SIII [ CM11 Nightly ], Motorola Moto G [ Stock JB ], & Google/Asus Nexus 7 2013 [ Stock KK ]
Previous devices: Sony Ericsson Xperia ARC ( Anzu ), Orange Monte Carlo ( ZTE Skate ), Orange San Francisco ( ZTE Blade ), & HTC Wildfire ( Buzz )

#11
roundajr2579

roundajr2579

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300, Cube U9GT2

Hi All.

I purchased my new Huawei Ascend G300 only yesterday and applied for a unlock code as I am on the 3 network.

I received my unlock code this morning via email and now I have an unlocked handset.

The code cost me around £16 from the address below.

No messing - it just works.
http://unlockphonenetwork.com/

Some others are reporting getting working unlock codes from Ebay too?

Edited by roundajr2579, 16 April 2012 - 10:36 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users