Jump to content


Photo

How to root your Huawei Ascend G300 (for Windows, Mac and Linux)


  • Please log in to reply
328 replies to this topic

#261
ezpc98

ezpc98

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade, Huawei G300

I have G300 on stock rom rooted and working fine with this method. Main reason was to remove Vodafone crap.

However, I'm having trouble getting Barclays mobile banking app to work. Have tried various tricks of trade to hide root by reading number of posts but no luck as Barclays app still able to find phone as rooted. Need help to rescue.

How do I now un-root phone or is there fool proof way to hide root / unroot temporarily?


Out of frustration to find a way out, I stumbled upon following steps and it magically resolved the problem.

1. Start SuperSU app
2. Settings -> Reinstall (Cleanup for reinstallation from Google Play)
3. Wait for few seconds and app should close automatically. I believe it still retains root but just remove SuperSU app.
4. Reboot the phone
5. Reinstall SuperSU app from Google Play.

After that, started Barclays app and it launched without root warning!! I still have root access, did not have to disable /hide superuser. I have no clue what went behind the scene but certainly works in my case. If anyone stuck in this situation, give it a go and report here for everyone to know.

  • 0

#262
Rzor

Rzor

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I wasn't successful unfortunately, could someone please make a video? It would be so much of a relief !

  • 0

#263
Wombleuk

Wombleuk

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 posts
  • Devices:V1415
Hi,
I've just taken the Vodafone upgrade to ICS and lost root.
I tried re-rooting with super recovery, but get

sending 'recovery' (5074 KB)... OKAY
writing 'recovery'... FAILED (remote: Command not allowed)

Cheers.

  • 0

#264
hd-in-nb

hd-in-nb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:u8815
just updated my phone to ICS with official ota update from vodafone. if I root my phone now can I get rid of vodafone graphics which appear on reboot?

thanks

Edited by hd-in-nb, 03 November 2012 - 01:54 PM.

  • 0

#265
williamssr1

williamssr1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:zte blade
I've just taken the the official OTA update too and hit the same problem - ie. I've lost root and I the super recovery method no longer works. Dilemma is that I prefer ICS to GB, but want to remove the VF apps from the stock firmware - which was quite easy with the GB ROM.

Any suggestions?

  • 0

#266
b4da55

b4da55

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 919 posts
You dont use that method to root ics. Look on the forum how to unlock bootloader and root. There both one click tools

  • 0

#267
BadarChaudhry

BadarChaudhry

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
What is the best way to root g300 with B952 update?....just want to remove vodafone apps.

  • 0

#268
spanjam

spanjam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Huawei G300
Hi all, I just upgraded my G300 to ICS following the istructions from my provider Yoigo (http://www.yoiggers....-ya-disponible/), all worked fine and now I am in version 4.0.3.
I have read in this forum that I can root it so I can eliminate the anoying phone question (when I change from wifi to data) if I want to continue to switch to data mode.
My questions are:
FYI, My phone is not unlocked yet.
Since the post was from the time I had the old Android version, can I still apply the Posted 16 April 2012 method from PaulOBrien??
Perhaps this is a silly question... Can the phone be unrooted and returned to the prior state?
Thanks in advance!
Span

  • 0

#269
cp1

cp1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
HI guys! I've also upgradeed my ROM to ICS 4.0.3 and now have build B944. I followed Paul's steps and can get into superrecovery but my phone has neither SU nor is rooted which seems strange to me as I already have the recovery. Besides, I installed ES file explorer and it can't see my 8gb SD card which I formated before putting it into the device. What do I need to root root my g300 on WinXP. Thnx in advance!

Edited by cp1, 16 December 2012 - 06:52 PM.

  • 0

#270
hustlerose

hustlerose

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hey! i cant access my bootloader screen - when i turn it off it automatically turns on when USB cable is connected! Help?

  • 0

#271
Fukoh

Fukoh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:Huawei G300

Hi,
I've just taken the Vodafone upgrade to ICS and lost root.
I tried re-rooting with super recovery, but get

sending 'recovery' (5074 KB)... OKAY
writing 'recovery'... FAILED (remote: Command not allowed)

Cheers.


same s*** here, did you solve it?

  • 0

#272
moochermick

moochermick

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei g300, g510
Thank you so much, done in 5 mins. I rooted then swapped superrecovery.img with clockwork.img ran it again and rooted with clockwork :)
Im on stock gingerbread but now have options thanks to this great forum.

  • 0

#273
saw2k

saw2k

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:华为U8818

same s*** here, did you solve it?


Anyone have an answer for this? I'll pitch in and third this question.

  • 0

#274
vhristenco

vhristenco

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Devices:G300, G630
you must unlock the bootloader first.

  • 0

#275
Bulldog38

Bulldog38

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:G300
Hi,


I've just taken the Huawei Global upgrade to ICS 4.0.3 B952 and lost root.
I tried re-rooting with super recovery, root and unlock but nothing happens there is no root. I tried several times.

Sorry English is not my native language


Edited by Bulldog38, 18 January 2013 - 10:33 AM.

  • 0

#276
psyhound

psyhound

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Alcatel One Touch 997D
  • Twitter:@psyhound
I have the same problem with getting the root on ICS 4.0.3 B952... Tried everything I could find but with no luck... :(

  • 0

#277
pepdavies

pepdavies

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Devices:Huawei G300
I rooted mine from stock b952 a couple of days ago. Just follow the instructions in the 'explained like you're 5' thread.

  • 1

#278
psyhound

psyhound

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Alcatel One Touch 997D
  • Twitter:@psyhound
Thanks pepdavies, that did the job! :)

  • 0

#279
dazo

dazo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:huawei g300
hi, new to all this. I am going to attempt to root phone, I am still on vodaphone locked with ics up to date. will rooting be ok to do

  • 0

#280
dalyer

dalyer

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,275 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin, Ireland
  • Devices:Haier W910, Coolpad F1 8297W
Should be fine. You might also want to read the guides here:

http://www.modaco.co...date-root-more/

But also double check that you use the latest of any tools mentioned.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users