Jump to content


Photo

Huawei loudspeaker issue DEFINITELY software related.

- - - - -

  • Please log in to reply
265 replies to this topic

Poll: G300 volume issues (106 member(s) have cast votes)

Does your G300 have lower than expected volume levels?

  1. Yes (93 votes [87.74%])

    Percentage of vote: 87.74%

  2. No (7 votes [6.60%])

    Percentage of vote: 6.60%

  3. Unsure (6 votes [5.66%])

    Percentage of vote: 5.66%

Vote Guests cannot vote

#101
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
BAND2 gain
BAND2 gain does essentially what it says on
the tin, increases the gain/volume.
REMEMBER!!! we're working in hex here, so
the lowest is '0' and the highest is '0F'. I
know in normal Hex 'FFFF' would be the
maximum but with these files '10' loops
round to be '0' again.
for those who don't know much about hex it
goes:
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,0A,0B,0C,0D,0E,0F and
then 10. but 10 loops back to 0's volume so
0F is as loud as you can go, and in
comparison to V3, which is only on 0B, thats
pretty damn loud. I wouldn't suggest doing
this.

  • 0

#102
osrix25

osrix25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Evo 3d, Ascend G300

BAND2 gain
BAND2 gain does essentially what it says on
the tin, increases the gain/volume.
REMEMBER!!! we're working in hex here, so
the lowest is '0' and the highest is '0F'. I
know in normal Hex 'FFFF' would be the
maximum but with these files '10' loops
round to be '0' again.
for those who don't know much about hex it
goes:
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,0A,0B,0C,0D,0E,0F and
then 10. but 10 loops back to 0's volume so
0F is as loud as you can go, and in
comparison to V3, which is only on 0B, thats
pretty damn loud. I wouldn't suggest doing
this.





So which line to edit? Can you explain a little more?

By V3 I'm guessing you are talking about V3_loudest from the xda thread for the G1? Have you tried it?

EDIT

I tried the AudioFilter file from V3 but no change, does this mean its using one of the others? I would've thought there would be some change even no sound if the file is totally wrong. its written differently inside.

so I guess back to my original question which line to edit in orininal .csv ?

Edited by osrix25, 25 April 2012 - 09:25 PM.

  • 0

#103
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
I posted to start discussion on this again.

http://www.google.co...5&ved=0CBUQFjAE

  • 1

#104
osrix25

osrix25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Evo 3d, Ascend G300

I posted to start discussion on this again.

http://www.google.co...5&ved=0CBUQFjAE


Now i'm even more confused, the thread you link to is basically the same as THIS thread, but the G300 AudioFilter file is written differently inside. Do you know which line to change on our file>?

  • 0

#105
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Apologies, typing on phone. I wanted to restart discussion on our sound issue. There appears to be some good information on that link that I posted. While those files probably wont work as its for a different phone, the information itself may help us.

  • 0

#106
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150
Audiofilter files are portable so its worth trying random ones to see if they make a difference. Although knowing huawei I suspect a deeper problem originating in libaudio.so.

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#107
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
In the meantime, there is an app called Equalizer on the market which helps with the external speaker sound. Play a mp3 and adjust the settings.

  • 0

#108
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Audio files will need pushing in adb correct? I pasted one in earlier with no change. Actually, with the file taken out altogether, the external speaker still works with mp3's which is all I tested it with.

  • 0

#109
osrix25

osrix25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Evo 3d, Ascend G300

Audio files will need pushing in adb correct? I pasted one in earlier with no change. Actually, with the file taken out altogether, the external speaker still works with mp3's which is all I tested it with.

You can push or, copy and paste with root and reboot just takes longer. I tried some different files but to no benefit. I think the above poster is probably right in that its deeper in there somewhere

  • 0

#110
osrix25

osrix25

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Evo 3d, Ascend G300
10 chars

Edited by osrix25, 25 April 2012 - 10:56 PM.

  • 0

#111
FlatPackPete

FlatPackPete

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 118 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool
  • Devices:Nexus 7, Nexus 4, Note 2

Audiofilter files are portable so its worth trying random ones to see if they make a difference. Although knowing huawei I suspect a deeper problem originating in libaudio.so.

Does anyone know of another phone that used the MSM7227a chip as we could nick their libaudio.so file and see if that works....
... just a thought.

  • 0

#112
dbaseii

dbaseii

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 posts
  • Gender:Male
  • Devices:POV Mobii 10.1
  • Twitter:@dbase
I Have a Huawei U8160 which seems to have the MSM7227a chip. Not sure how to extract the libaudio.so file though. I could put up the file if some gives me instructions on the extraction

  • 0

#113
Frankish

Frankish

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts
  • Gender:Male
  • Devices:iPhone 4S Xiaocai X9 THL W200
Use root explorer and just browse to the lib folder and copy it. Then browse to sdcard and paste it. Then just upload it here! Not sure it will help but worth a try.

  • 0

#114
dbaseii

dbaseii

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 posts
  • Gender:Male
  • Devices:POV Mobii 10.1
  • Twitter:@dbase
Here is libaudio.so from my Huawei U8160. Maybe someone can use it
cannot seem to attach file to this post
ah here
https://www.dropbox....822/libaudio.so

Edited by dbaseii, 27 April 2012 - 12:55 PM.

  • 0

#115
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150
The U8160 is not a msm7227a. It is a msm7225 and definitely will not work.

Sent from my ZTE Skate using Tapatalk 2 Beta-5

  • 0
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#116
dbaseii

dbaseii

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 posts
  • Gender:Male
  • Devices:POV Mobii 10.1
  • Twitter:@dbase

The U8160 is not a msm7227a. It is a msm7225 and definitely will not work.

Sent from my ZTE Skate using Tapatalk 2 Beta-5


Doh!

  • 0

#117
KasioPC

KasioPC

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@kasiopc

Does anyone know of another phone that used the MSM7227a chip as we could nick their libaudio.so file and see if that works....
... just a thought.


Tried with the libaudio.so file from the Galaxy S Mini 2 - which looks to have the same chipset. Result is a non-booting phone :P

EDIT: After copying back the libaudio.so file I backed up beforehand via CWM adb, it's stuck on the Huawei logo. Can anyone point me in the right direction to get it booting again?

EDIT: Stupid me forgot to reset permissions :)

Edited by KasioPC, 27 April 2012 - 01:57 PM.

  • 0

#118
unrandomsam

unrandomsam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 916 posts
  • Gender:Not Telling
  • Devices:Xperia Play / Xoom / ZTE Blade
Try the Motorola one or just the stock QAEP one from the right build

  • 0

#119
KasioPC

KasioPC

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edinburgh
  • Devices:Huawei Ascend G300
  • Twitter:@kasiopc

Try the Motorola one or just the stock QAEP one from the right build


There are no ROMs I could find for the Motorola (either model), and QAEP does not support it.

  • 0

#120
Modifoid

Modifoid

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Gender:Male
In the Electripig review for this phone, they said that they did not have any problems with the volume levels on the G300. So maybe they got a G300 with the problem fixed..... :)

http://www.electricp...he-bargain-bin/

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users