Jump to content


Photo

[Tool][Linux] ZTE Porting Tool [Update: v5.0 - 29.07.12]

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#41
sacat

sacat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:sfr staraddict (=zte skate)
thx i'll test it

just an other thing : some rom are well ported (fish and chips, freerom ..) but other (miui, or joyos) not. It's because the structure of these rom are not like skatie rom structure. If you look at miui rom which have atheros driver, 1 - you have to correct the updater-script in meta-inf (assert failed : getprop(ro.product device..,) I did it by replacing the file updater-script by the file of skatie rom.

2 - after correcting this, an other problem : an error while flashing. I think it's because this rom have driver for atheros wifi in a directory /system/wifi which isn't present in skatie rom.

3 - the rom P771FV1.0.0B05-update_signed which is the stock rom of my french isp (zte blade S) doesn't works with zte tool but i don't know why

  • 0

#42
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
@sacat

Yes, its different for MIUI and JOYOS, because these ROMs are very deepseated in the framework...
There are plenty of Tutorials on xda, it's a different way to port these ROMs.

1) Alright, I'll have a look...but there should be no error...

2) That has nothing to do with the WiFi Drivers. Have a look into the Port.zip. You should see the META-INF Folder, the system folder and the boot.img...
Which error does CWM show you?

3) Have a look if the structure in the zip is correct. If it's a normal update-zip, it should work with no problems.

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#43
sacat

sacat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:sfr staraddict (=zte skate)
what you have to add to portingtool for next version lol : in miui rom and p771fv1 rom you have to replace meta-inf wich is not ported. For miui rom in directory etc/wifi it's necessary to delete all atheros drivers (but not wpa-supplicant file) cause it's not possible to flash with this files


miui-blade after flash i see boot image then "skatie custom rom" image but the phone reboot always on recovery.

p771fv1.0.0B05 : error message in the cwm : assert failed : package_extract_file ("recovery.img", "/tmp/recovery.img") (status 7) installation aborted. i replace it by skate's meta-inf so it's ok but wifi doesn't work

  • 0

#44
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
New Version coming today.

Features:
-> More friendly UI
-> Improved Porting Process (thx to sacat)
-> Add ZTE Crescent Support
-> Two methods (read previous page)

Screen:
Posted ImagePosted Image

Edited by XMasterNinni, 17 May 2012 - 08:33 AM.

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#45
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
New version (3.0) now up!

Happy Porting! ;)

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#46
razzmataz1478

razzmataz1478

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,215 posts
  • Gender:Male
  • Location:HULL
  • Interests:Flashing ROMs, Being distracted by my skate
  • Devices:ZTE Skate
Anyone willing to test a port of Fish'N'Chips?

  • 0

Posted Image

Current Phone:

Xperia T


Previous Phones:

Orange Monte Carlo

Nokia 5530 XpressMusic (Nokia C6-00 CFW)

Sony Ericsson v640i

Nokia 3120

Various other Nokia phones.

Not the best history of phones Posted Image


#47
utternoob

utternoob

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,660 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chatham
  • Interests:Laughing at chavs, Formula 1, Football and general technology
  • Devices:Skate, OSD, GT-P1010
  • Twitter:@terrymalyon2

Anyone willing to test a port of Fish'N'Chips?


Why not? I shall make a backup and test. Just need the file

Edited by utternoob, 17 May 2012 - 04:49 PM.

  • 0
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

I may not know a lot, but there are others that do. If you have a problem, just ask

Sent with magic :)

#48
sacat

sacat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:sfr staraddict (=zte skate)
hi thx for new version i'll test it

with portingtool i had ported fnc rls3, fnc rls6 and fnc rls 7 : all was ok
it was before i saw that fnc rls7 exists for skate lol

  • 0

#49
creedence

creedence

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 576 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria,Graz
  • Devices:LG OPTIMUS 4XHD
Hi
XMasterNinni
Great work. I'll try. I am about to install ubuntu. <_<
I'm curious. Ubuntu and I? That is funny. :D

Thanks man

Gruß aus Graz

  • 1
Each problem is simple, if is already solved.

#50
razzmataz1478

razzmataz1478

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,215 posts
  • Gender:Male
  • Location:HULL
  • Interests:Flashing ROMs, Being distracted by my skate
  • Devices:ZTE Skate
Mehhh.....i can't get Fish'N'Chips booting...

  • 0

Posted Image

Current Phone:

Xperia T


Previous Phones:

Orange Monte Carlo

Nokia 5530 XpressMusic (Nokia C6-00 CFW)

Sony Ericsson v640i

Nokia 3120

Various other Nokia phones.

Not the best history of phones Posted Image


#51
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade

Mehhh.....i can't get Fish'N'Chips booting...


There must be a way, because sacat did it succesfully...

Could you please have a look in your Port.zip?
Look if there is anything right in the structure...

I hope that doesn't depend on the new version. :/

Edit: Just figured out the error...there's a download error on the Skatie ROM.
You can choose Method B and obtain a 2.3.5 ROM yourself...

Edited by XMasterNinni, 17 May 2012 - 06:06 PM.

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#52
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade

Hi
XMasterNinni
Great work. I'll try. I am about to install ubuntu. <_<
I'm curious. Ubuntu and I? That is funny. :D

Thanks man

Gruß aus Graz


Des kriagsch scho hin!

Gruß aus Innsbruck
-------------------------------
I'm currently uploading all ROMs to my own server to avoid DL Errors!

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#53
sacat

sacat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:sfr staraddict (=zte skate)
yes i port fnc_rls7_sf2 with no problem. My skate is a staraddict.

after porting you'll have meta-inf, system and boot.img( size file = 3 725 312 B)

It's depend on rom you port, you can replace the new system/lib/dhd.ko by the skatie's one directly in your zip file

  • 0

#54
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
Fixed version up, same link!

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#55
razzmataz1478

razzmataz1478

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,215 posts
  • Gender:Male
  • Location:HULL
  • Interests:Flashing ROMs, Being distracted by my skate
  • Devices:ZTE Skate
The fnc i dl'ed had a data folder and another file in the original zip, so i included them as well as the system,meta-inf, and kernel

I used method b

  • 0

Posted Image

Current Phone:

Xperia T


Previous Phones:

Orange Monte Carlo

Nokia 5530 XpressMusic (Nokia C6-00 CFW)

Sony Ericsson v640i

Nokia 3120

Various other Nokia phones.

Not the best history of phones Posted Image


#56
sacat

sacat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Devices:sfr staraddict (=zte skate)
i included them too with method b. And i use skatie rom for base rom.

  • 0

#57
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo
Hello, I need help.

I have ported blade-lg-mode (2.3.5) to skate. All very well, but Wi-Fi and Bluetooth do not work. I have reviewed the files in /system/wifi, libs, etc, but I do not know which copy ...

Any help?

I used PortingTool v3 and skatie 1.0 base rom (Method A)


See log attach [in method B]

Thx!

Attached Files


Edited by Viento del Sur, 20 May 2012 - 10:14 AM.

  • 0

#58
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
Do you have the Android SDK installed?

If yes, open ddms (or adb logcat) and filter out the errors while pressing the WiFi Button on your mobile...
It should show you, what libs/bins you're missing.

You could also ask sacat or muhahahaah, they both fixed WiFi on their ported ROMs.

Bluetooth will be more tricky...I think you have to change things in the frameworks to get it working.

Look here:
http://rootzwiki.com...t-you-just-did/

Edited by XMasterNinni, 20 May 2012 - 11:22 AM.

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone


#59
Viento del Sur

Viento del Sur

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:spain
  • Devices:ZTE Montecarlo

Do you have the Android SDK installed?

If yes, open ddms (or adb logcat) and filter out the errors while pressing the WiFi Button on your mobile...
It should show you, what libs/bins you're missing.

You could also ask sacat or muhahahaah, they both fixed WiFi on their ported ROMs.

Bluetooth will be more tricky...I think you have to change things in the frameworks to get it working.

Look here:
http://rootzwiki.com...t-you-just-did/



Don't know how to use sdk ...

I looked at the link and I've done some tests but does not work....

This is more difficult than I thought ... although it is a shame because the rom works.

Thanks anyway

  • 0

#60
XMasterNinni

XMasterNinni

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 427 posts
  • Gender:Male
  • Location:Austria
  • Devices:ZTE Blade
Well,
without the SDK you might be never able to fix these stuff...

It really isn't that hard. Download the SDK Installer, run it, install the Drivers and doubleclick on /tools/ddms.

Edited by XMasterNinni, 21 May 2012 - 08:40 AM.

  • 0

ZTE Porting Tool



Ever wondered how to Port ROMs from one Phone to another? Well it isn't that easy if you do it manually. But, luckily, there is a simple tool, which makes it easy for you to port ROMs. Curious?


Easy ROM Porting for Everyone





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users