Jump to content


Photo

screen response problem with root

* - - - - 1 votes

  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#1
angelo50

angelo50

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:zte skate starradict
  • Twitter:@.
Hi Guys


I have a ZTE Skate (SFR starradict from France)
I was happy with it but as I suppost most of us unsatisfied with the small memory available
So, I have decided to root the mobile and then install Link2ds to move application to the SD


So, my mobile is under gingerbread 2.3.5 then I have applied the Android2.3.5_root patch

Everything has worked without problem and now I can move as I want programs to the SD (except some small bugs for some of the programs that doesn't like to be moved to the SD but that's not the actual issue)


The issue is that, since the root procedure, the touchscreen is not working properly.
The 1cm left border does not respond anymore then, I can't type some letter as A or Q (french keyboard).
First, I thought it was an hardware issue but then, I applied back the original rom to find back the original mobile and then, the screen worked back correctly...finally, I have reinstall the 2.3.5_root patch and the the screen problem is back

if some of you could help...


thanks a lot

Angelo


ps: sorry for my poor English but i'm french and since I did not find any solution in our french forum, I'm now here :-)

  • 0

#2
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
me too, I have the same problems with atomic mod , cm9 or cm7 on Staraddict of SFR.

Sorry for english

Edited by spide, 11 June 2012 - 07:29 PM.

  • 0

#3
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
@angelo
After doing root just flash back the original boot.img from non-rooted stock rom. This will maintain root and probably solve your screen issues.

Edited by C3C0, 11 June 2012 - 09:10 PM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#4
angelo50

angelo50

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:zte skate starradict
  • Twitter:@.
Thanks for your time C3C0

what do you mean by "the original boot.img" ?
I did a backup of the original rom with ClockworkMod...is this what you mean ? just restoring this rom via ClockworkMod menu ?

Angelo

Edited by angelo50, 12 June 2012 - 08:42 AM.

  • 0

#5
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Don't restore the whole rom. Just boot.img. This means... while in clockworkmod, go for: Backup & restore / Advanced Restore / Restore boot

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#6
angelo50

angelo50

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:zte skate starradict
  • Twitter:@.
Wonderfull, you are are GREAT!!!!

I effectively restored the boot rom my non flashed backup and it works
The keaboard is ok and the mobile is still rooted...then I can use link2sd


Thanks you very very much

I will now communicate this solution to severals user in France who have the same issue

Thanks again

Angelo.

  • 0

#7
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
and for an custom roms? please

Edited by spide, 13 June 2012 - 01:10 PM.

  • 0

#8
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
You can use the same method for custom roms. But be aware that by using the stock boot you loose overclocking feature because
stock boot.img is not overclockable.

Yes and I forgot. CM7 and CM9 won't boot with stock boot at all.
This method can be applied to 2.3.4/2.3.5 stock based custom roms (e.g. Atomic)

It would be nice to have the stock boot.img for SFR. The one where screen works OK so I can take a look at it
what't under the hood that makes it different to those that we normally use with custom roms.

Edited by C3C0, 13 June 2012 - 01:15 PM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#9
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
thanks I use Atomic r13 with your method : keyboard : OK but WIFI : NO

  • 0

#10
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Taking the files from /system/lib/modules of stock rom and placing them into same location on atomic should fix it.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#11
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Where are the files of stocks roms?

  • 0

#12
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Inside system.img of your backup.
If you could upload the complete backup I could make a flashable zip containing boot.img and all the necessary files.

Edited by C3C0, 13 June 2012 - 05:52 PM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#13
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
ok and what do you want ?
sorry for english

backup origins roms with clockworkmod?

Edited by spide, 13 June 2012 - 06:56 PM.

  • 0

#14
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Yes. Backup stock rom, zip it and upload it somewhere so I can download it. I'll take a look at it tomorrow possibly. Boot.img and system.img is all I need

Edited by C3C0, 13 June 2012 - 08:52 PM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#15
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Edited by spide, 18 June 2012 - 10:38 PM.

  • 0

#16
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
Thanks. Will look into it. And possibly make an overclockable kernel without touchscreen issues (at least I hope)

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#17
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
OK. So I extracted kernel config from stock boot.img and it looks like your model of Skate uses newer touchscreen (TOUCHSCREEN_MXT224_P743F)
So I updated drivers in my S2 kernel to support this kind of touchscreen and compiled new boot.img.

Please note, I couldn't test it myself since I don't have this model. So backup before applying this update because might happen it wont't even boot...

This one is for non-Cyanogenmod ROMs (Atomic, Skatie, H3, ......).

If it works as expected then I will also make the S3 version for CM7 and CM9.

Download: http://tinyw.in/InZc
MD5 sum: d35e4953d1bae8dc355f3116f34f8160

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#18
spide

spide

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Keyboard OK but WIFI : NO (Error) with Atomic 13

Edited by spide, 14 June 2012 - 11:36 AM.

  • 0

#19
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5
@ angelo
Can you try new kernel posted in my previous post with stock rom?

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.

#20
C3C0

C3C0

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia (Bratislava)
  • Devices:Nexus 5

Keyboard OK but WIFI : NO (Error) with Atomic 13


Did you flash the whole ZIP via clockworkmod?

Send me the boot.img from Atomic13 so I can take a look at it.
Also logcat would be helpful

Edited by C3C0, 14 June 2012 - 11:44 AM.

  • 0
Links to my stuff: SlimBean (Android 4.2.2), RootBox (CM/AOKP/PA mix 4.2.2), ParanoidJelly2 (AOSPA 4.2.2), ParanoidJelly (JB), ParanoidAndroid (ICS), MokeeOS (GB), CM7.2 (GB), SKatie (GB), SwedishSnow (GB), Kernels
If you like my contribution to Android community, click donate button on my page at: http://ceco.sk.eu.org
Please, do not use personal conversation to solve your problems. Use forum - its power is often underestimated. If I can't help somebody else will certainly try to. Thanks.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users