Jump to content


Photo

Most touchscreen issue’s explained and the reason some touchscreens are dying on P10AN01’s (Advent Vega, Viewsonic 10s, Point Of View Mobii, ect)


  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#21
Tjelfe

Tjelfe

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Try to do what I did. Repeat all the process trying a diferent FW.

PD: Sorry for my poor English... I'm still learning :D


Thanks for your hint. What kind of tablet do you own? Mine is a POV mobii.

Don't apologize for your english. Many people here aren't native speakers (me too). As long as we understand each other everthing's fine. ;)

Edited by Tjelfe, 05 July 2012 - 06:40 AM.

  • 0

#22
sinashan

sinashan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:viewpad 10s
hey
I didn't get part 3 what does it really need and does frimware update need any internet connection

  • 0

#23
Jisu

Jisu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:HTC DHD + Advent Vega

Thanks for your hint. What kind of tablet do you own? Mine is a POV mobii.

Don't apologize for your english. Many people here aren't native speakers (me too). As long as we understand each other everthing's fine. ;)


I have an Advent Vega :unsure:

hey
I didn't get part 3 what does it really need and does frimware update need any internet connection


You have to put both files (config & FW) into the root of the SD, not in a folder. Then run the TPutility firmware upgrade, The application takes these two files and flashes them. You don't need interenet connection.

  • 0

#24
JHAres

JHAres

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hi Richard,

I have an oversensitive screen (not all the time) with almost any version, except the original 2.2, even with VegaCream 4.1 wich is the version I use (testing) now.

a ) Can this firmware solve this annoting oversensitive issue ? or al least in part ?

b ) How I can know wich FW I must use (101H, A19) ? Only opening the tablet (still on warranty) ?

c ) Edit: How I can know which FW I have now ?

Thanks a lot for your great work, info and findings...!!! Amazing... ;-)
Javier.


P.D.: I have a Viewpad 10S WiFi only... how much will cost you can get me (and send me to Buenos Aires) the 3G/GPS module ? Thanks again !

Edited by JHAres, 05 July 2012 - 06:17 PM.

  • 0

#25
minisergium

minisergium

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:P.O.V. Mobii
It worked!! Thanks thanks thanks!! :)

  • 0

#26
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea

Hi Richard,

I have an oversensitive screen (not all the time) with almost any version, except the original 2.2, even with VegaCream 4.1 wich is the version I use (testing) now.

a ) Can this firmware solve this annoting oversensitive issue ? or al least in part ?

b ) How I can know wich FW I must use (101H, A19) ? Only opening the tablet (still on warranty) ?

c ) Edit: How I can know which FW I have now ?

Thanks a lot for your great work, info and findings...!!! Amazing... ;-)
Javier.


P.D.: I have a Viewpad 10S WiFi only... how much will cost you can get me (and send me to Buenos Aires) the 3G/GPS module ? Thanks again !


Hola Javier,

I will answer you questions in order.
a ) Maybe but I would try the original shuttle test rom and the Viewsonic 1.0.1 rom first as one of them will probably fix your problem.
http://ap.viewsonic....icle.php?id=474 This is the viewsonic 10s rom, it has a firmware update at first boot. Try this first.
If that fails to work try,
https://dl.dropbox.c...0.4_std_dev.exe this is the first test rom, it will calibrate your screen properly after first boot. You will then need to flash moddedstock and boot to recovery, wipe everything and then flash the rom of your choice. If that doesn't work try flashing one of the firmwares in this thread.
b ) This doesn't seem to matter now. If you do flash the wrong firmware and lose some functionality then you can just keep trying different firmwares until you find one that works. It may take some time to get it right but you should win in the end.
c ) You can find out your current firmware with any android 2.2 rom and the TPutility.apk. This is included with corvus5 and other custom roms or can be installed on the stock rom (it is even on some stock roms ). Open the TPutility (called calibration tool on some roms) and select get firmware version (or something like that).
Postage to Argentina for a 3G/GPS kit is only £8.50 recorded delivery. Direct selling is not allowed so I will PM you a price shortly.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#27
JHAres

JHAres

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hi Richard,

I did flash the "P10_image_20110728_v1.10.10_VIE_ww_n3g_s" several times in the past, starting from scratch when I had oversensitive screens in other ROMs.
I tried the "P10_image_20110411_v1.10.4_std_dev" too.
Every time, the TP works like a charm in 2.2, but not in customs ROMS... sometimes after several boots the TP seems to work better, but sometimes needs a recalibration again.... Weird, I can't find a pattern.
I will check the FW version after reinstall a 2.2 stock, and try a FW upgrade or reflash... who knows...

Do you know how to start USB in host mode for mouse ? just in case.... ;-)

Regards mate,
Javier

  • 0

#28
Jisu

Jisu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:HTC DHD + Advent Vega

....
Jisu amablemente ha traducido esta guía al español y la ha publicado en un popular site de habla española sobre Android. Aquí tenéis un enlace a su traducción: http://www.htcmania....269#post5096269
...


Thanks richardmlea for adding the link to my translation in original post :D

  • 0

#29
JHAres

JHAres

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Thanks richardmlea for adding the link to my translation in original post :D


Hola Jisu... I can follow English guides fine, but thanks a lot for the "detail"... a guide in Spanish, "de luxe"... !!! ;-)

Abrazo,
Javier.

  • 0

#30
JHAres

JHAres

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hi Richard, Jisu,

Tried several FW for the TP.... as usual, in stock or test ROMs everything went fine (except in one Mildex tested)... but when in Vegacream again, the oversensitive screen strikes back... geez...

Something I believe I noticed: when I connected the power suppy, the oversensitive issue almost dissapear (sometimes), but after disconnected, eventually returns, sometimes very notorious, sometimes very lightly.

Obviously I want this issue dissapear, but I think I cant live with that (sigh), doing several recalibrations diminishes the problem.

Thanks and regards !
Javier.

Edited by JHAres, 07 July 2012 - 09:07 PM.

  • 0

#31
Jisu

Jisu

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:HTC DHD + Advent Vega
Hi Javier!

Today my Advent has started to be oversensitive (VegaCream Beta3). I have tried the START CALLIBRATION option from the program SHUTTLE TOOLS (preinstalled in the rom) and it has fixed. Try it !

Greetings from Spain! :ph34r:

  • 0

#32
JHAres

JHAres

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Hi Javier!

Today my Advent has started to be oversensitive (VegaCream Beta3). I have tried the START CALLIBRATION option from the program SHUTTLE TOOLS (preinstalled in the rom) and it has fixed. Try it !

Greetings from Spain! :ph34r:


Hi Jisu,

Thanks for your preocupation.... I use the Shuttle Tools every time my screen start to acting... but this "solution" is not definitive... eventually backs (hope not in your case)... I even use the original "Module AP" included in the Stock ROM for calibration...
Is a really annoying issue, but I love Vegacream and there is no no way to be back in Android 2.2... ;-)

Kind regards from Buenos Aires,
Javier.

Edited by JHAres, 10 July 2012 - 01:35 AM.

  • 0

#33
tulloch2003

tulloch2003

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Thanks my vega is alive again. What's the best all round rom now please.

Regards Tulloch2003

  • 0

#34
reddragon105

reddragon105

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Thanks for doing a write up and hosting the files. I've since managed to get another two non-responsive touchscreens fully working, so it seems to be a consistent fix for me.

However I did find that after initially flashing the firmware the touchscreens come back to life, but were unresponsive or reversed at the bottom of the screen. They are now fully working, but it required flashing firmware and config files, then reconfiguration ROMs, several times before they worked. At this point I'm not sure whether they started working because I'd reflashed several times, or because I finally happened upon the correct firmware.

And some of the FWs are identical, but come with different config files. I got one tablet working by flashing with the highest firmware version (1.7.20.21 - 101H/mildex) and the highest config version (1.7.10.5 - mutto) but that hasn't worked on others.

At the moment I've just got a few things I'd like to check:

The files are mostly called it7260_FW and it7260_Config, but some have an extension - i.e. it7260_Config_MIL. Does that matter? It seems TPUtility still manages to find and flash those files, but I just wondered if it made any difference.

If the different versions of firmware are for different touchscreens, is there any way to check which touchscreen you have without opening the tablet? If not, would it be possible for someone to write a small program to do that? (I'm no Android programmer, so I don't know how difficult it would be.)

What's the difference between the A19 and the P10 firmware you've posted? Because the files look identical to me (I compared them in a hex editor).

  • 0

#35
richardmlea

richardmlea

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester, England
  • Interests:Technology, science, movies, motorcycles, classic volkswagons, paintball, skiing to name a few of my interests.
  • Devices:P10AN01, TF201, HTC Sensation
  • Twitter:@richard lea
Hi reddragon,
about the fw and extentions, I honestly dont know. It dosent appear to make any difference. I gathered the firmware from various sources at different times so it is likely that there are dupicate versions of the same file. I just posted everything I have. Maybe the config file is the only part that is changing in some of the files.
There is no way to tell your touchscreen version without taking the back off (but this can be done without leaving any evidence of opening as there is no security seal). There is little point though as with the tools and firmware you can just keep trying until you get the correct one.

  • 0
Richard Lea
[email protected]
Replacement Tablet Screens UK
I offer a friendly, UK Advent Vega repair service for hardware problems. Just PM or email me your requirements.
Replacement Touchscreens, LCD's and repair service for most Tablets.

#36
sinashan

sinashan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:viewpad 10s
hey i have a question
i wanna fix my viewpad 10s touch but i wanna use a wireless mouse,i was wondering,will it work or should i use one with wire.and would this line(http://ap.viewsonic....icle.php?id=474)solve the problem completely or should i use the first post
thanx

  • 0

#37
sinashan

sinashan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:viewpad 10s
hi
i tried all the firmwares but no result,when selecting fw/firmware upgrade in tputility2 it says:compare error ,upgrade fail.please help me i don't know what to do.

  • 0

#38
arya farjand

arya farjand

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Middle East
  • Interests:Sciences
  • Devices:Viewpad 10s
hello
i want to download A19 fw but i cant , dropbbox error "
Error (509)

This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!"

please upload it in mediafire or other place . thank you . i really need to fix my tablet . My device is Viewpad 10s

  • 0

#39
Entwined

Entwined

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:POV Tegra 2
Thanks for sharing this information. I am currently trying to revive my PoV Tegra 2 device. Following the instructions I have flashed the rom and installed TP Utility 2. Afther that I wanted to flash the firmware's with the utility and I have placed the two files in the root of the sdcard but I get the error that the utilty cannot load the firmware and config file. Any ideas on this? Thanks in advance!

  • 0

#40
cpuschreder

cpuschreder

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
hi i ran into the problem only parts of my display are touchable after using the tablet a while.
my controller ist the 101 and i tried to flash the 101 firmware.

atm. i restore my system and i will report about the success.


thanks so far

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users