Jump to content


Photo

Most touchscreen issue’s explained and the reason some touchscreens are dying on P10AN01’s (Advent Vega, Viewsonic 10s, Point Of View Mobii, ect)


  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#41
adelo

adelo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:advent vega
thanks man but tell me please whats the best firmware for pov mobii please i cant fix it

  • 0

#42
nex1

nex1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:nexus one
Many thanks for this. It worked for me. My screen FW was showing as "0"

  • 0

#43
devurandom

devurandom

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hello,

Thanks for your work but I found some inconsistency...
I try to recover my tablet from the "bottom reverse scrolling problem and I could not get it work yet so I did some tests.
I found something out:
You wrote:
This is the latest fw for the A19 touchscreen and also works on the 101H too. Use this one to if your not sure.
https://dl.dropbox.c...7260_Config_MIL
https://dl.dropbox.c...ginal/it7260_FW

then you wrote:
This is the firmware from a similar tablet (DVC P10). It works (badly) on the P10AN01 but If you have flashed the latest 101H fw to an A19 touchscreen, flashing the correct firmware wont fix it (bottom half of the screen touches are reversed) you will need to flash this firmware first and then the original test rom, calibrate, flash the new test rom, install tputility2, flash correct firmware for your touchscreen and and then flash original test rom to calibrate.
https://dl.dropbox.c...7260_Config_MIL
https://dl.dropbox.c...��DVC/it7260_FW


The files did somehow match too exactly.

so I did a checksum (SHA1) on both Firmwares and detected, that they are identical
Firmware:

badd0751c543810ed450ede421f6df6e890166e2 *it7260_Config_MIL
1138a8e91758abe6704b3711f7f359cf0291004b *it7260_FW


"Revovery-Firmware:"
badd0751c543810ed450ede421f6df6e890166e2 *it7260_Config_MIL
1138a8e91758abe6704b3711f7f359cf0291004b *it7260_FW

So can you please reupload the original recoveryfirmware again?

thanks in advance.

Edited by devurandom, 23 September 2012 - 04:43 PM.

  • 0

#44
pischla

pischla

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Devices:PoV Mobii
Just posting to say THANK YOU! My touchscreen just died and got re-surrected following the guide here...

  • 0

#45
dbaseii

dbaseii

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 posts
  • Gender:Male
  • Devices:POV Mobii 10.1
  • Twitter:@dbase
A huge thanks Richard. The config files you posted worked a treat!

  • 0

#46
dbaseii

dbaseii

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 posts
  • Gender:Male
  • Devices:POV Mobii 10.1
  • Twitter:@dbase
as an update. the touchscreeñ works but is very sensitive

  • 0

#47
cichy80

cichy80

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Advent Vega
Thanks a lot. You're a GREAT!!!

  • 0

#48
Brnfee

Brnfee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Advent Vega
  • Twitter:@na
Richard
Thank you so much for the post it has absolutely restored my touchscreen to full working order took a couple of flashes to achieve this but your instructions for completing this were top notch, once again thank you so very much

  • 0

#49
alexkio

alexkio

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:pov mobii
thanks for frimwares my touchscreen works now but it have a problem in bottom line ((( how else it can be fixed? i have pov mobii .thanks in advance

  • 0

#50
colinbro

colinbro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy S2, Orange Tahiti
Hi Richard
What a ton of work - but unfortunately my Viewpad 10s is now not booting.
I've used NVflash to flash 4 of the images linked to in this thread including the stock 20110411_v1.10.4_std_dev : after each one it starts up to the green Droid showing for ~2secs, then goes blank.
So I tried VGAfixer from http://www.modaco.co...is-will-fix-it/ .
and despite the bootloader.bin file in its folder its batch file readsthat it doesn't find it:

=======================================
Nvflash started
rcm version 0X20001
System Information:
chip name: t20
chip id: 0x20 major: 1 minor: 3
chip sku: 0x8
chip uid: 0x027c108443fff2d7
macrovision: disabled
hdcp: enabled
sbk burned: false
dk burned: false
boot device: nand
operating mode: 3
device config strap: 0
device config fuse: 0
sdram config strap: 0
(edited)
tools\H5PS1G83EFR-S6C_V24_0625.bct sent successfully
(edited)
tools\bootloader.bin sent successfully
(edited)
bootloader downloaded successfully
setting device: 1 0
creating partition: BCT
(edited out lots of success messages between these.....)
Formatting partition 11 UDA please wait.. done!
file not found: bootloader.bin
failed executing command 2147483647 NvError 0x4
command failure: create failed
Press enter to continue:
===================================================

Any clues in the above?
Viewpad screen stuck showing "Entering NVFlash recovery mode / Nv3p Server"

Newbie at this so please excuse if have missed the obvious ;-)

  • 0

#51
themooseofdoom

themooseofdoom

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Signed up just to say thanks for this topic - I'd bought a Vega on ebay back in April last year that I knew from the description simply had a bad ROM flash problem. Got that sorted a few minutes after receiving it but it had an unresponsive stripe in a perfect line about an inch wide from top to bottom right down the middle of the screen in portrait mode/across in landscape. I was convinced it was a physical fault - I'd tried all the ROMs available at the time and got nowhere with the shuttle tools or your other fixes - even tried the iron just in case it was a detachment problem. I was just about to order a bargain basement tablet on Amazon this morning then remembered the Vega sat in the drawer and thought I'd have one last search for repair tips and found this. Oddly, it didn't show any problem with the firmware for the touch screen - when I checked the TPUtility it showed a valid version 1.7.20.21 but after flashing to a different FW the dead stripe moved (ended up with the reversed strip issue). A few more tries with different FW and I ended up back on my original version numbers but everything working. Vega is now happily running VegaCream RC2 with no issues. (Apologies for the formatting, for some reason IE or the forum code isn't liking 'Enter'.

  • 0

#52
piran

piran

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 40 posts
  • Devices:SE X10
The screen on my Vega has just become completely unresponsive, at what point in the steps in the OP would I find if I was going to get any response at all from the screen - in other words after running the tputility do I need to flash the next rom before getting any response or should I be able to get some sort of response even if not calibrated properly before that ?

Sorted :) used the viewpad rom and the screen came back to life, flashed on a new rom and calibrated a few times and now works nicely.

Edited by piran, 15 January 2013 - 08:56 PM.

  • 0

#53
maddog1979

maddog1979

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Advent Vega
I need help.. ready to fleabay this or smash it up.

My 101H touchscreen as been playing up for months. Over sensitive in places, dead in others, double touches, ghost touches etc.... I've tried all the firmwares and whilst sometimes i can get the testrom (1.10.4) to work perfectly, as soon as i flash any other rom including the original advent one it just goes back to playing up..

Any help...

  • 0

#54
gokhank

gokhank

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:İstanbul / Turkey
  • Devices:zte joe (vodafone 945)
  • Twitter:@gkocer_
I tried first one and it worked. You're lifesaver. Thanks a lot!

  • 0

#55
cichy80

cichy80

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Advent Vega
Hi guys

Unfortunately one tablet did not go after the upgrade. I noticed that they are not soldering the pins in ITE. After resoldering ITE, FW works without a problem.

1st photo.

Yellow / Orange pins not soldering.


Posted Image

2nd photo.

Resoldering pins OK.


Posted Image

  • 0

#56
somto

somto

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC One, BlackBerry 9810
thank you- the instructions worked!

  • 0

#57
Alexzandro

Alexzandro

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pescara, Italy
  • Devices:LiquidAE+LGox2+POVMOBII+SGNex
  • Twitter:@alibi1953
Thanks Thanks Thanks, RICHARD !!!!! :) :) :)
Have to say that I also had the reply "cannot load fw, upgrade failed" ( or something like that ) with fw 99, tried again with fw 101 and it worked like a charm !!!! My device is POV MOBII, now resurrected .
Great forum , great people.
Regards again
Alessandro :D :D :D :D :D :D :D

  • 0
LiquidE on CM9 The Pasto, A1 on CM7 JB flavoured, SGNexus on AOSPAL
POV MOBII on VegaCream+LG Ox2 on ICS CM10.1. Thanks to all great devs!

#58
Weliwarmer

Weliwarmer

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi All,

 

I know this is an old post but I'm stuck.

 

I have gone round and round trying all the firmware versions on this thread and after succeeding in getting the touch working, it's now got the lower cm reversed problem.

 

These are the versions I have tried, in many different orders over many many evenings of trying.

 

firmware/config

1.7.0.20/1.7.0.12

1.7.20.20/1.7.10.5

 

Lots of different versions of these from all the links on this thread.

 

Has anyone a link to download the newer 1.7.20.21 firmware and config?

 

Or has anyone any other recommendations?

 

Thanks for your help,

Tim

Attached Files


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users