Jump to content


Photo

[ROM][GEN2/3][31.10.] CyanogenMod 9 - KonstaKANG (Android 4.0.4)

* * * * * 25 votes

  • Please log in to reply
1485 replies to this topic

#61
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Oh that's a pity(( But in order I want to do it myself. Is systemui/layout/status_bar.xml the only file I need to edit??

Yep.

Basketball shot FCs for me

Take a logcat and send it to the Basketball shot developer.

Is there Play-market app included in that ROM? Somehow I didn't find it in apps, nor in ROM-zip. Or does it depend on ZTE Blade version, whether it shows or not?

I didn't find in Settings selection to define, whether caller number shows or not, and some other things that were in Android 3.5 Settings. But maybe I just didn't find them.

Generally that ROM seems to work quite well.

Did you install the gapps? What is your system partition size? Play shop has a separate icon in the up-right corner of the trebuchet launcher's apps view.

Phone (dialer screen) -> MENU -> Settings -> Additional settings -> Caller ID

What about music volume? and ringtone volume? For me they come back to 60 or 50% from 100% after I get a call!

+ I would like the dev to put the brightness slider in the notification area!

Yeah, I've noticed something similar. Like you said it yourself, all ICS ROMs have this issue so it's clearly an upstream CM9 issue.

You can slide your finger on closed status bar to adjust brightness (Settings -> System -> Status bar -> Brightness control).

Hi Konsta!

This ROM looks fantastic! Just one problem, though.When I install S2E and mount SD-EXT as EXT4, the phone won't boot again - it gets stuck on the CM9 splash. Once I do a full wipe it boots again. Any idea what is the problem here? (I have got two Blades and both behave the same).

Hmm, it worked for me. I still have it ticked and looking at 'mount' in terminal shows that it really is mounted as EXT4. Would simply formatting the sd-ext (under mounts & storage) with the latest ClockWorkMod 5.5.0.4 do the trick?

  • 0

#62
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
I'm looking for a volunteer. Someone who knows what do if things go wrong and knows how to check partition sizes. There is some risk involved in this so I really need a truly advanced user this time. ;)

I made a TPT for gen2 devices (image.bin). I'm 99% sure it'll work but I can't test this myself.

TPT for optimised partition layout:
This will only work in european phones that were sold with gen2 layout or if you have used a windows tool to update.

-repartitions internal storage (138mb /system, 301mb /data, 2mb /cache)
-installs ClockWorkMod 5.5.0.4
-installs CM9-Cid splash image

G2-TPT-KonstaKANG.zip
http://www.mediafire...6c8b5dz4l0fn2gu
md5:6b4f47c4c3784d1018a3d4daef0a7f98

  • 1

#63
oia

oia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Devices:ZTE Blade

I'm looking for a volunteer. Someone who knows what do if things go wrong and knows how to check partition sizes. There is some risk involved in this so I really need a truly advanced user this time.

I made a TPT for gen2 devices (image.bin). I'm 99% sure it'll work but I can't test this myself.

TPT for optimised partition layout:
This will only work in european phones that were sold with gen2 layout or if you have used a windows tool to update.

-repartitions internal storage (138mb /system, 301mb /data, 2mb /cache)
-installs ClockWorkMod 5.5.0.4
-installs CM9-Cid splash image

G2-TPT-KonstaKANG.zip
http://www.mediafire...6c8b5dz4l0fn2gu
md5:6b4f47c4c3784d1018a3d4daef0a7f98

I can test it for you. :) Just give me about an hour(I'm going to do a nandroid backup first).

Edit: Spash image and CWM seems to work. Restoring rom now...

Edited by oia, 17 June 2012 - 09:41 AM.

  • 0
Using ZTE Blade that's running KonstaKANG with Samsung Class 6 16Gb SD-Card.

#64
.Xam

.Xam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Sachsen
  • Devices:ZTE Blade
Yes, I will test it, too

I am back in 1-2 hours..

  • 0

#65
oia

oia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Devices:ZTE Blade

I'm looking for a volunteer. Someone who knows what do if things go wrong and knows how to check partition sizes. There is some risk involved in this so I really need a truly advanced user this time.

I made a TPT for gen2 devices (image.bin). I'm 99% sure it'll work but I can't test this myself.

TPT for optimised partition layout:
This will only work in european phones that were sold with gen2 layout or if you have used a windows tool to update.

-repartitions internal storage (138mb /system, 301mb /data, 2mb /cache)
-installs ClockWorkMod 5.5.0.4
-installs CM9-Cid splash image

G2-TPT-KonstaKANG.zip
http://www.mediafire...6c8b5dz4l0fn2gu
md5:6b4f47c4c3784d1018a3d4daef0a7f98

Everyhing seems to be working :) Partition sizes are correct.

Edit: Yep everything works :) Thanks for making this TPT, my data partition feels huge now(I was using the G2-stock TPT) :)

Edited by oia, 17 June 2012 - 09:49 AM.

  • 0
Using ZTE Blade that's running KonstaKANG with Samsung Class 6 16Gb SD-Card.

#66
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Everyhing seems to be working Partition sizes are correct.

Edit: Yep everything works Thanks for making this TPT, my data partition feels huge now(I was using the G2-stock TPT)

Thanks for testing. :) I added this to the second post now. Also a new build coming in a bit.

  • 0

#67
oia

oia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Devices:ZTE Blade

Thanks for testing. data:image/png;base64,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 I added this to the second post now. Also a new build coming in a bit.

Can't wait :D

  • 0
Using ZTE Blade that's running KonstaKANG with Samsung Class 6 16Gb SD-Card.

#68
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
New build up.

cm-9-20120617-KonstaKANG-blade.zip
http://www.mediafire...6g8j395yyb73n39
md5:fd4607f354f3e20d281b4e8afd12f1ef

Nothing much going on in the CM9 upstream at the moment. Linaro patch that broke foursquare, instagram, etc should be fixed now. Repo synced of course.
-added forum link to Settings -> About device
-added partition info under Settings -> Partition info (thanks to Squadzone)
-removed few LatinIME dictionaries (da, hr, iw, ka)
-system size with medium gapps ~131mb

  • 0

#69
oia

oia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Devices:ZTE Blade

New build up.

cm-9-20120617-KonstaKANG-blade.zip
http://www.mediafire...6g8j395yyb73n39
md5:fd4607f354f3e20d281b4e8afd12f1ef

Nothing much going on in the CM9 upstream at the moment. Linaro patch that broke foursquare, instagram, etc should be fixed now. Repo synced of course.
-added forum link to Settings -> About device
-added partition info under Settings -> Partition info (thanks to Squadzone)
-removed few LatinIME dictionaries (da, hr, iw, ka)
-system size with medium gapps ~131mb


Will I be able to install this by only wiping dalvik cache?

  • 0
Using ZTE Blade that's running KonstaKANG with Samsung Class 6 16Gb SD-Card.

#70
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Will I be able to install this by only wiping dalvik cache?

Yes, updating from previous builds works without a wipe.

*pro tip: you don't even need to wipe the dalvik*

  • 0

#71
oia

oia

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Devices:ZTE Blade

Yes, updating from previous builds works without a wipe.

*pro tip: you don't even need to wipe the dalvik*


Okey, thank you! :)

  • 0
Using ZTE Blade that's running KonstaKANG with Samsung Class 6 16Gb SD-Card.

#72
Meckynka

Meckynka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Female
  • Location:Czech Republic
  • Devices:ZTE Blade
I have problem. Bluetooth doesn't turn on. Any ideas ?

  • 0

#73
.Xam

.Xam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Sachsen
  • Devices:ZTE Blade

Yes, I will test it, too

I am back in 1-2 hours..



Yep, for me it is working, too!


Edit:

Thank you KonstaT for your work!

Maybe a changelog would be good.

Attached Files


Edited by .Xam, 17 June 2012 - 10:47 AM.

  • 0

#74
ajjjjjjjjj

ajjjjjjjjj

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

(...) when I make calls (doesn't matter incoming or outgoing), it seems the conversation volume is maxed out and I am unable to change it. I will get the volume overlay, and it reacts to my pressing the + or - button, but the actual volume does not change. Is this a known issue?

Same for me.

  • 0

#75
Josef Prusa

Josef Prusa

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 108 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Crescent, ZTE Blade

Yep.


Take a logcat and send it to the Basketball shot developer.


Did you install the gapps? What is your system partition size? Play shop has a separate icon in the up-right corner of the trebuchet launcher's apps view.

Phone (dialer screen) -> MENU -> Settings -> Additional settings -> Caller ID


Yeah, I've noticed something similar. Like you said it yourself, all ICS ROMs have this issue so it's clearly an upstream CM9 issue.

You can slide your finger on closed status bar to adjust brightness (Settings -> System -> Status bar -> Brightness control).


Hmm, it worked for me. I still have it ticked and looking at 'mount' in terminal shows that it really is mounted as EXT4. Would simply formatting the sd-ext (under mounts & storage) with the latest ClockWorkMod 5.5.0.4 do the trick?


Hmm... that probably did the trick. Works now. Thanks.

  • 0

#76
.Xam

.Xam

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Sachsen
  • Devices:ZTE Blade
Is there a way to enable the microfone at the android keyboard for the google voice input? If I activate it, nothing happen.

Google voice search is installed.


Btw your rom works very well :)

Edited by .Xam, 17 June 2012 - 07:21 PM.

  • 0

#77
Borromini

Borromini

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Orange San Francisco

New build up.

cm-9-20120617-KonstaKANG-blade.zip
http://www.mediafire...6g8j395yyb73n39
md5:fd4607f354f3e20d281b4e8afd12f1ef

Nothing much going on in the CM9 upstream at the moment. Linaro patch that broke foursquare, instagram, etc should be fixed now. [...]

Does this mean this build was made with the GCC 4.7 Linaro toolchain?

  • 0

#78
Hayden3430

Hayden3430

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 posts
  • Devices:ZTE Blade

Does this mean this build was made with the GCC 4.7 Linaro toolchain?


Yes, it does :)

  • 0

#79
Borromini

Borromini

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Orange San Francisco
Cool, thanks. Just flashed the June 14th update. Guess I'll wait a bit :P.

  • 0

#80
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,532 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio

Does this mean this build was made with the GCC 4.7 Linaro toolchain?

No, it's not built using the Linaro toolchain. Few reasons:

1. It breaks our kernel
2. It's not going to make much (if any) good on our device. Linaro did their optimization on Texas Instruments ARMv7 CPU - we have Qualcomm ARMv6 CPU. It's all about CPU optimization and one key part is ARMv7 only.
3. Some of the patches and using the Linaro toolchain have broken various things on different devices. There hasn't been a single report of CM9 performance improvement on any device.

This all still very much work in progress. Even after all the current issues are ironed out, it's probably not going to make much difference on our device.

  • 4




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users