Jump to content


Photo

Jr17 (JDQ39 / 4.2.2): MoDaCo Custom ROM for the Galaxy Nexus

* * * * * 6 votes

  • Please log in to reply
1497 replies to this topic

#121
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
My advice is always, backup, try flash non wipe, wipe if things don't work. :)

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#122
Brembo109

Brembo109

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Devices:LG Nexus 4, HTC One X
  • Twitter:@Brembo109
I have signal issues too, no drops but the phone connects to edge and then it takes minimum 30 seconds to connect to hspa. Sometimes it never connects to hspa. Airplane mode doesn't help. I have this with the new BB from the kitchen and the old XXLA2. At first I thought it is an provider issue, but when I switch back to ir14 or cm9 all is fine with my signal

  • 0

#123
Christopher Olekas

Christopher Olekas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterloo, Ontario
  • Interests:Computer Engineering
    Golf
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@cvolekas
I did a wipe and flashed one of your the earliest ROMs from the kitchen (version 28th June 11:00) and noticed that Gallery won't show all my files and when I connect my phone to my machine it only shows a few files.

It looks like it's a media scanner issue, and I've tried downloading a few media scanner apps from the Play marketplace as well as stopping/wiping data of the app but to no avail.

I'll probably have to re-wipe and try again unless some other bright soul has some ideas.

  • 0

#124
Deerhunter48

Deerhunter48

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:RLP, Germany
  • Devices:Desire, Flyer, GNex
Hi,

tried to change LCD Density via:

- adb pull /system/build.prop build.prop
- (change from "ro.sf.lcd_density=320" to "ro.sf.lcd_density=280")
- adb remount
- adb push build.prop /system/build.prop
- adb reboot

But the GNEx doesn´t start again - any idea?


The only way to get it alive again is to reflash the ROM.

Edited by Deerhunter48, 29 June 2012 - 11:31 AM.

  • 0
Bye, Deerhunter

#125
CaspaTheGhost

CaspaTheGhost

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • Gender:Male
  • Location:West London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@Caspa_TheGhost

Confirming SuperSU doesn't work, Superuser doesn't work either

you mean it installs the su binary fine? coz it only shows "installation failed"...Superuser seems to install ok, but fails to gain root access

also, anyone experience programs not being able to access /sdcard? i use launcher pro (because i hate the paginated apps list in the stock launcher) but i can't restore my backup as it asks me to "make sure the SD card is available"

edit : one more problem - the power menu doesn't seem to work normally for me...i only have power off, airplane mode and the three buttons on the bottom, but no "recovery" or "reboot"...now downloading the prebake to try out...fwiw i did wipe before installing my kitchen build

edit 2 : right, prebake installed, rooted. now trying to figure out why i can't root with my kitchen build...

Didn



I didn't had any problems installing Superuser and SuperSU but I wasn't getting any prompts for granting root access, in Titanium and ES File Explorer. Had the phone for one hour or something like that and then when I opened ES File Explorer and Trackball Alert I did got the prompt, but not in Titanium... but Titanium is working good even if I didn't grant root access too that.


For those with SU probs, flash this one:

http://db.tt/lANUFPqA

Paul, I'm having troubles with Wallet. Included it in my custom bake and it shows in \system\app but not in my app list. Downloaded your new patched version and replaced using Root Explorer but still doesn't show?

  • 0

#126
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

For those with SU probs, flash this one:

http://db.tt/lANUFPqA

Paul, I'm having troubles with Wallet. Included it in my custom bake and it shows in \system\app but not in my app list. Downloaded your new patched version and replaced using Root Explorer but still doesn't show?

It seems to be hidden for us UK users.

Try doing 'adb shell pm enable com.google.android.apps.walletnfcrel' or seeing if it is 'diabled' in Settings -> Apps?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#127
CaspaTheGhost

CaspaTheGhost

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • Gender:Male
  • Location:West London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@Caspa_TheGhost

It seems to be hidden for us UK users.

Try doing 'adb shell pm enable com.google.android.apps.walletnfcrel' or seeing if it is 'diabled' in Settings -> Apps?

P


Doesn't show in Settings -> Apps.

In work/training so no adb, but worked perfectly in Terminal so sorted!

Thanks mate!

Edited by CaspaTheGhost, 29 June 2012 - 12:28 PM.

  • 0

#128
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Just a heads up that I investigated the Apex Launcher issue and it needs some re-working by the dev for JB, hence i've removed it from the kitchen for now! Nova is OK tho.

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#129
rubenGN

rubenGN

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Devices:Galaxy Nexus
Just a short question:
Did the kitchen update include the Messenger fix, or did I get this wrong?
Cause Messenger is still not working, after my new bake.

  • 0
Galaxy Nexus / MoDaCo
Nexus 7 / MoDaCo

#130
Handymeister

Handymeister

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
Hi Paul,

is it possible to get a function for "power on with volume keys" in a later build?

Thanks for your great work!

Handymeister

  • 0

#131
asaxby

asaxby

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus
I can't get Google Now to work, I launch it and it opens the app with the little mountain motif, but doesn't show any cards and then just takes me to a plain screen with a search bar.

Has anyone else had this issue and found a solution? I have tried wiping and reflashing, but can't seem to get it to work.

Attached Files


  • 0

#132
siedkins

siedkins

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
  • Devices:Samsung Glaxy Nexus

I can't get Google Now to work, I launch it and it opens the app with the little mountain motif, but doesn't show any cards and then just takes me to a plain screen with a search bar.

Has anyone else had this issue and found a solution? I have tried wiping and reflashing, but can't seem to get it to work.


My Google Now works fine. It picked up my location first time so did you enable Google to access your location etc in the setup? GPS on?

  • 0
Samsung Galaxy Nexus GSM (Orange UK)
ROM - MCR JR 4.2.1 JOP40D (thanks to Paul)
Baseband - XXLH1
Kernel - franco.Kernel (nightly)
Rooted using Superboot r4 (thanks to Paul)

Retired:
HTC Desire - CM7.1 + tweaks

#133
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien

Just a short question:
Did the kitchen update include the Messenger fix, or did I get this wrong?
Cause Messenger is still not working, after my new bake.


I'm investigating this now!

Hi Paul,

is it possible to get a function for "power on with volume keys" in a later build?

Thanks for your great work!

Handymeister


It's no planned currently...

I can't get Google Now to work, I launch it and it opens the app with the little mountain motif, but doesn't show any cards and then just takes me to a plain screen with a search bar.

Has anyone else had this issue and found a solution? I have tried wiping and reflashing, but can't seem to get it to work.


Google Now working as intended here. What did you leave out of the kitchen?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#134
asaxby

asaxby

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus

Google Now working as intended here. What did you leave out of the kitchen?

P


Attached is the options file. My device is picking up my location OK. If I do a search "What is the weather?" it brings up the weather for the correct location.

Attached Files


Edited by asaxby, 29 June 2012 - 01:10 PM.

  • 0

#135
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Google+ Messenger issues is fixed in the kitchen, prebake to be updated later today!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#136
drewstiff

drewstiff

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus
Hmmm.... regardless of whether I install over previous MCR, or whether I wipe first, my phone sticks on the "Google" padlock screen and doesn't even get to the boot animation. If I check ADB logcat I get the following loop:

I/Netd (23292): Netd 1.0 starting
I/Netd (23298): Netd 1.0 starting
E/BandwidthController(23298): runIptablesCmd(): failed /system/bin/iptables -t r
aw -N bw_raw_PREROUTING res=256
E/BandwidthController(23298): runIptablesCmd(): failed /system/bin/ip6tables -t
raw -N bw_raw_PREROUTING res=256
D/MDnsDS (23298): MDnsSdListener::Hander starting up
D/MDnsDS (23298): MDnsSdListener starting to monitor
D/MDnsDS (23298): Going to poll with pollCount 1
I/Netd (23422): Netd 1.0 starting
I/Netd (23428): Netd 1.0 starting
E/BandwidthController(23428): runIptablesCmd(): failed /system/bin/iptables -t r
aw -N bw_raw_PREROUTING res=256
E/BandwidthController(23428): runIptablesCmd(): failed /system/bin/ip6tables -t
raw -N bw_raw_PREROUTING res=256
D/MDnsDS (23428): MDnsSdListener::Hander starting up
D/MDnsDS (23428): MDnsSdListener starting to monitor
D/MDnsDS (23428): Going to poll with pollCount 1

etc. etc.

Any idea what going wrong? Going to re-download but the md5 hash matches up so not sure how that could be the problem. Anyone know what would cause iptables to fail like that?

  • 0

#137
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
And that's the only thing in logcat? Very weird. Permissions maybe, but if the install went through it should be fine. :/

Custom bake? Tried the prebake?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#138
drewstiff

drewstiff

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus

And that's the only thing in logcat? Very weird. Permissions maybe, but if the install went through it should be fine. :/

Custom bake? Tried the prebake?

P


Well that's the point at which it is stuck; there was probably more before that but I thought that would be the relevant bit. Currently re-downloading and if I have problems with that I'll try the pre-bake, thanks.

  • 0

#139
drewstiff

drewstiff

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus
Same thing on 2nd download but got the beginning of the logcat this time:


- waiting for device -
--------- beginning of /dev/log/main
I/busybox ( 115): mount: mounting /dev/block/platform/omap/omap_hsmmc.0/by-name
/userdata on /data failed: Invalid argument
I/busybox ( 115): mount: mounting /dev/block/platform/omap/omap_hsmmc.0/by-name
/system on /system failed: Invalid argument
I/busybox ( 115): run-parts: /system/etc/init.d/98mounts exited with code 255
I/logwrapper( 115): /system/xbin/busybox terminated by exit(1)
I/DEBUG ( 160): debuggerd: Jun 26 2012 01:02:33
--------- beginning of /dev/log/system
I/Vold ( 155): Vold 2.1 (the revenge) firing up
E/Vold ( 155): Error reading configuration (No such file or directory)... co
ntinuing anyways
E/IMGSRV ( 156): :0: SetupuKernel : EDM status value DevVAddr: 0x0F004000 pvLi
nAddrKM: 0xC89B1000
I/Netd ( 159): Netd 1.0 starting
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: START CP BOOT
I/Netd ( 203): Netd 1.0 starting
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: CP POWER ON DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] mipi_xmit_atat: SENT ATAT 0
I/Netd ( 228): Netd 1.0 starting
D/ ( 161): [CP BOOT] mipi_xmit_atat: SENT ATAT 1
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: XIMT PSI DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: XIMT EBL DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: SET EBL DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: REQSECSTART CMD DONE
D/MDnsDS ( 228): MDnsSdListener::Hander starting up
D/MDnsDS ( 228): MDnsSdListener starting to monitor
D/MDnsDS ( 228): Going to poll with pollCount 1
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: XMIT MODEM_MAIN DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: XMIT MODEM_NV DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: READ MPS DATA DONE : XEU
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: SEND MPS DONE : XEU(0x61080000)
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: REQSECEND CMD DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] __boot_6260: REQFORCEHWRESET CMD DONE
D/ ( 161): [CP BOOT] boot_6260_mipi: CP FLASHLESS ALL DONE
I/Netd ( 369): Netd 1.0 starting
I/Netd ( 375): Netd 1.0 starting

...then carries on as before. Seems to be unable to mount data, system etc. for some reason? I tried fix permissions, no difference. Just about to try pre-bake.

It's wierd as I can restore a Nandroid and that'll work fine.

I'm not sure how, but could it be anything to do with me having tried the non-MCR Jelly Bean ROM before this? Wouldn't make much sense but thought it was worth mentioning.

  • 0

#140
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,369 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@paulobrien
Very strange... which bootloader / radio are you on?

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users