Jump to content


Photo

[ROMs] [gen1/gen2] Various 2.3.x roms for ZTE Racer


  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#121
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

Output from logcat when running the camera app from the hybrid rom made by inserting the boot.img from cm7_2.3.7_Racer_full-257v2.zip into the cm-7-20120819-NIGHTLY-mooncake.zip rom. As you can notice, the sensor is enlisted as mtd9d113. The source tree I am using doesnt have that option of camera device.

Where can I get that driver? How do I integrate it with the existing source tree?

Thanks in advance...

can you please try one rom before going into this? just for my curiosity tho, sorry, could you download and try my zte-wbs rom, im not sure what i used to build it but people said they had a working camera on it..

as for mtd9d113 driver, best choice is google and github i guess, if you can find the driver, you can integrate it with ease in your tree, edit few files to load it and thats pretty much that

  • 1
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#122
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Equiliym I want to deodex latest lewa rom for blade which is impossible with ultimatex..& Equiliym I also it in Ubuntu 10.10 but it is the problem of Java which is not available for 10.10 version...& can u give me download link for windows version of kitchen..thanks..

  • 0

#123
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

Equiliym I want to deodex latest lewa rom for blade which is impossible with ultimatex..& Equiliym I also it in Ubuntu 10.10 but it is the problem of Java which is not available for 10.10 version...& can u give me download link for windows version of kitchen..thanks..

you need to add repo for java on ubuntu.. lemme just.. here, from android aosp site, they say you install java on ubuntu like this:
$ sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ lucid partner"
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install sun-java6-jdk
i dont have a windows kitchen, i just packed tools randomly in one folder and use them via cmd xD

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#124
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Thank u ....can u upload that folder

  • 0

#125
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym

Thank u ....can u upload that folder

just download android sdk and you have it all, you might need smali/baksmali for stuff, you can download that via google codes and also apktool, those are pretty much all things i use

  • 1
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#126
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Thank you!!!

  • 0

#127
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28

can someone port lewa os for racer

Google it ....it's already there....

  • 0

#128
Mizahnyx

Mizahnyx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

can you please try one rom before going into this? just for my curiosity tho, sorry, could you download and try my zte-wbs rom, im not sure what i used to build it but people said they had a working camera on it..

as for mtd9d113 driver, best choice is google and github i guess, if you can find the driver, you can integrate it with ease in your tree, edit few files to load it and thats pretty much that


You rock!!!

I did a system backup, flashed your rom, and then started up the phone. Everything that was problematic now is working. Accelerometer, camera, both working. And the wifi, that had a problem just before, now its working. Unlocking works like a charm too, no more fiddling 3-4 times until the unlocking widget becomes responsive.

But i have a hacker soul, and part of me wants to continue fiddling with the kernel and system apps... What if i put the boot.img of zte-wbs into the mokee zip?
What if later i pull the /proc/config.gz from zte-wbs to compile a new zImage? I have just complied one with the flags CONFIG_MT9D113=y and CONFIG_MT9D113_QTECH_SUNNY_SOCKET=y, those supposedly refer to my camera sensor....

Thanks to all you for the help!!! the zte-wbs boot.img will be my standard boot.img for a long time...

  • 0

#129
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym
zte-wbs is an older project, i totally forgot what i did with that rom lol but yeah, you can try that boot.img on mokee.. it should work properly i think but you can also try moving some libs around too that are camera/codecs related

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#130
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Equiliym can we use 4g on our phone because on day I saw 4g symbol near the network bars & our phone is 3.5 g which is early stage of 4g ...so can we use 4g on our phone..

  • 0

#131
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym
racer doesnt have 4g afaik.. unless a modded or themed framework, there shouldnt be any 4g icons.. tho i think cm7 have 4g/wimax or whatever icons but none of those options are available for racer.. i might be wrong tho but i aint no tech so dunno

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#132
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Equiliym can u port latest lewa for racer which will be released tomorrow for blade..I have difficulty changing anything in those roms because they are odexed

  • 0

#133
equiliym

equiliym

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Sad
  • Devices:ZTE Racer
  • Twitter:@equiliym
odexed are easier to edit?

  • 0
Suffering-oriented programming.. "First make it possible. Then make it beautiful. Then make it fast."
if i helped please press the vote up button :3

#134
zecinikolaz

zecinikolaz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:zte racer
equlium can you port new lewa?

  • 0

#135
Rahulsingh190

Rahulsingh190

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 131 posts
  • Devices:dell xcd28
Equiliym plz forget About all gb rom ..but atleast can u make the network work on hc rom because in the post its written network is working for Gen 2 so why not Gen 1 plz can u make network work on Gen 1 honeycomb will really be good..

  • 0

#136
Mizahnyx

Mizahnyx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Hi all!

I haven't been able to compile a kernel suitable to make my camera work. I'm actually using zte-wbs kernel inside cm-7-20120819-NIGHTLY-mooncake ROM. Everything works pretty well, but OpenGL apps. I'm using the example from https://code.google.com/p/android-native-egl-example/ as OpenGL testbed. Strangely, the 2 3D TRON clones from the app market are working fairly well, but neither the example nor any example from the RIM GamePlay library is working. Any hint?

Thanks in advance.

  • 0

#137
mikeioannina

mikeioannina

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ioannina, Greece
  • Devices:ZTE Carl

Hi all!

I haven't been able to compile a kernel suitable to make my camera work. I'm actually using zte-wbs kernel inside cm-7-20120819-NIGHTLY-mooncake ROM. Everything works pretty well, but OpenGL apps. I'm using the example from https://code.google.com/p/android-native-egl-example/ as OpenGL testbed. Strangely, the 2 3D TRON clones from the app market are working fairly well, but neither the example nor any example from the RIM GamePlay library is working. Any hint?

Thanks in advance.


Have you tried my RacerMod rom? http://www.modaco.co...45-rom-racermod

  • 1

If you like my work, don't forget to press the vote up button!
Current phones:
SE Xperia x10 mini - MiniCM10 & nAa-jb kernel
Using custom built roms by me:
SE Xperia mini - CyanogenMod 10 & FXP kernel

ZTE Carl - CyanogenMod 7 & 2.6.35.7 kernel


#138
Mizahnyx

Mizahnyx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Have you tried my RacerMod rom? http://www.modaco.co...45-rom-racermod


Thank you very much. Sorry for the delay...

Tried it, but it detected wrongly my phone as gen2. Didn't booted, so i entered recovery and installed my previous /boot image from backup. It booted this time, but nothing was displayed on screen. Plugging it to the cable and firing up adb logcat it showed a lot of egl errors. My current hypothesis is that egl 1.0 programas run without any incident but egl 2.0 programs have issues because there is probably no official egl 2.0 adreno driver for ZTE Racer...

Any hint on how can i get/compile the Adreno EGL drivers to make egl 2.0 apps run in my phone?

Thanks in advance.

  • 0

#139
mikeioannina

mikeioannina

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ioannina, Greece
  • Devices:ZTE Carl

Thank you very much. Sorry for the delay...

Tried it, but it detected wrongly my phone as gen2. Didn't booted, so i entered recovery and installed my previous /boot image from backup. It booted this time, but nothing was displayed on screen. Plugging it to the cable and firing up adb logcat it showed a lot of egl errors. My current hypothesis is that egl 1.0 programas run without any incident but egl 2.0 programs have issues because there is probably no official egl 2.0 adreno driver for ZTE Racer...

Any hint on how can i get/compile the Adreno EGL drivers to make egl 2.0 apps run in my phone?

Thanks in advance.


The egl errors probably appear because you use another kernel... you can try manually installing the gen1_boot.img which you will find inside the boot folder in the update.zip

  • 1

If you like my work, don't forget to press the vote up button!
Current phones:
SE Xperia x10 mini - MiniCM10 & nAa-jb kernel
Using custom built roms by me:
SE Xperia mini - CyanogenMod 10 & FXP kernel

ZTE Carl - CyanogenMod 7 & 2.6.35.7 kernel


#140
Mizahnyx

Mizahnyx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

The egl errors probably appear because you use another kernel... you can try manually installing the gen1_boot.img which you will find inside the boot folder in the update.zip


It works! It works! I modified the install script in the zipfile, making it install only the gen1 kernel. Camera, OpenGL ES 2.0 and accelerometer are working. I tested it with the Native EGL demo, and it worked flawlessly. Thank you very much to the efforts of all developers here. You helped me to have a better ZTE Racer. Keep the good work! Now I can do some 3D development, finally.

P.S.: There is any way to calibrate the touchscreen's sensitivity? Its very difficult to type with the fingers alone now, I have to use the stylus...

Edited by Mizahnyx, 19 December 2012 - 08:34 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users