Jump to content


Photo

[23/07/2013][ICS] Eco CM9 - aiming for stability and battery efficiency

* * * * * 14 votes

709 replies to this topic

#241
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

@peta809: as jventura said, FM Radio is NOT working.

@jventura: I upgraded from the previous version and now my gmail account dissapeared and when I tried to add a new contact it asked me to add a new Exchange account. I'm trying to add my gmail account there but it can't connect to the server... Then I added it as an email account (in System Settings > Accounts & synchronization) but I still don't get any email notifications... Gmail app (which I was using until the update) shuts as I open it, but Mail app seems to work well.

Can anyone confirm this behavior? I may just need to do some wipes, because I installed the update without wiping anything.

Edit: I have just noticed that Google Play doesn't work either. Which wipes should I perform?


Strange, I installed over the previous version and didn't had any troubles.. Maybe you forgot to reinstall the gapps again!
If you can't fix only with the gapps package, you should do a full wipe, format /system, and reinstall everything from scratch..

  • 0

#242
Surgat

Surgat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:ZTE Blade
Ok, I didn't know that I had to flash the gapps again! Everything is working now :)

  • 0

#243
probals

probals

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, Nexus 7
  • Twitter:@probals
Hi Joao - Great job as always! Did a quick flash with reduced LatinIME. Seems all is good. Scrolling is a lot smoother. :)

Just one piece of noob advice I wanted from you - I want to add GenieWidget and Talk to the gapps zip. I added them to your minimal gapps from another CM9 gapps package using 7zip by unzipping - copy+pasting - zipping, but this new zip shows an error when flashing in CWM. My guess is this maybe a signature or a MD5 problem, but I don't really know.

I know the workaround is to push to system/app after install but just wanted to know how the gapps package can be modified. Can you please suggest?

Much obliged & many thanks for your continued efforts.
P

  • 0
OSF user living in India
ROM: Eco CM9; SD Card: 16 GB San Disk Class 10; Network: Airtel (India) 3G/2G; Using since: Dec '10
Other devices: Nexus 7 (Stock, Rooted)

#244
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Just one piece of noob advice I wanted from you - I want to add GenieWidget and Talk to the gapps zip. I added them to your minimal gapps from another CM9 gapps package using 7zip by unzipping - copy+pasting - zipping, but this new zip shows an error when flashing in CWM. My guess is this maybe a signature or a MD5 problem, but I don't really know.

I know the workaround is to push to system/app after install but just wanted to know how the gapps package can be modified. Can you please suggest?


Hum, make sure that when you zip the gapps package back, you don't put the files inside a new folder. I mean, when you double-click the zip file to see its contents, you should directly see two folders (META-INF and system).. Double check if you are doing this correctly!

  • 0

#245
elrond_bs

elrond_bs

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 374 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade
@probals: to add apps to the gapps zip, do not unzip it. Just go to the folder system/apps in the gapps.zip and drag and drop the new apk files you want to add.

I am Czech and English can not, so I have to use Google translator. So no laugh! ;)

That is no excuse, you didn't read the first page to see FM radio is not working. And if you want someone to answer you, show some respect and learn at least a little English. Otherwise ask in Czech forums for help. Also, you can't expect the developers to test your apps for you, that is not their problem! :huh:

  • 0

ZTE Blade with CyanogenMod 11 (Android 4.4.4 KitKat)


#246
peta809

peta809

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Google Nexus S
So do not answer if it's a problem for you! :P

  • 0

#247
fileek

fileek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Female
  • Devices:ZTE Blade
Hi, just started using this rom because I was getting tired of random reboots and unstability on CM10, and I have a little question, are you able to make this working?

"backported USB gadget driver from msm-3.0 kernel (thanks to WaylandACE)
  • fixed native USB tethering
  • fixed issues with apps failing because of borked usb0 interface (e.g. network speedtest apps)"

  • 0

#248
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Hi, just started using this rom because I was getting tired of random reboots and unstability on CM10, and I have a little question, are you able to make this working?

"backported USB gadget driver from msm-3.0 kernel (thanks to WaylandACE)

  • fixed native USB tethering
  • fixed issues with apps failing because of borked usb0 interface (e.g. network speedtest apps)"


Isn't there any application for this in the Google Play?

  • 0

#249
fileek

fileek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Female
  • Devices:ZTE Blade
To be clear, I meant the USB driver to make the speedtest (and some more) apps work. Just wanted to know if it's that difficult to port it from CM10 (not sure if Konstat made a patch for it)

  • 0

#250
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

To be clear, I meant the USB driver to make the speedtest (and some more) apps work. Just wanted to know if it's that difficult to port it from CM10 (not sure if Konstat made a patch for it)


Well, I don't know which patches made that work, so I don't know the difficulty.. But most of the patches that have been made for CM10 and CM10.1 I did had to manually port them to CM9, because most of the CM10.x files are different from CM9..

  • 0

#251
slumslayer

slumslayer

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Devices:San Francisco
If I remember well, usb tethering is already working in CM9 without this patch. Don't know about speedtest thought.

  • 0

#252
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade
Hi there,

made a new build (http://www.multiupload.nl/GM8DDIMP24). It implements the new 16bpp patch by Daemond which should improve memory consumption and speed in some applications..

I have been using it for about 2 hours at most, and I haven't noticed any problems, besides one or two glitches in some applications, nothing terrible noticeable. But it seems that some applications benefit from this. I play a lot of a Sudoku game, and the game seems snappier to me, almost the same as it is in Gingerbread..

No need to wipe data or caches for those who have been using recent previous builds. I only recommend to format "/system", install the ROM and then the gapps package..

As I haven't tested it a lot, if any problems arise from these build, you can report it here. If your ROM stops working (I don't see why it should, but..), reinstall the previous version. In the changelog you have the links for the previous versions..

Edited by jventura, 30 January 2013 - 11:37 PM.

  • 3

#253
ziyan

ziyan

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hungary
  • Devices:ZTE Blade
I think I found a bug in this version: autobrightness always shows -1 for me, so it's not changing.

Apart from that, everything seems to be fine, nice work ;)

If you have time, can you consider including patch 7, and maybe 2 from here? It'd be nice, both is changeable from settings :)

I'd also welcome I/O settings (1, 2), but it's not too important, as 3rd-party apps can do this, and maybe this (1, 2) :D

Edited by ziyan, 31 January 2013 - 08:57 AM.

  • 0

#254
jpblade

jpblade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
Impressions' Report after 6 days of use (27/01/2012 Built)

Doesn't drain battery while phone is idle. Drains a lot of battery while phone calls. In general it is a nice ROM and stable enough, much more "economical" than CM10 that i used to charge twice a day. My only concern is the big battery drain while phone calls but at least my battery lasts much more than 24 hours.
Thanx jventura keep going.

ps. I have screenshot from battery usage but I don't know how to upload :/

  • 0

#255
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Impressions' Report after 6 days of use (27/01/2012 Built)

Doesn't drain battery while phone is idle. Drains a lot of battery while phone calls. In general it is a nice ROM and stable enough, much more "economical" than CM10 that i used to charge twice a day. My only concern is the big battery drain while phone calls but at least my battery lasts much more than 24 hours.
Thanx jventura keep going.

ps. I have screenshot from battery usage but I don't know how to upload :/


In phone calls, it always drains a lot of battery. It is inevitable, since your phone has to communicate with a cell tower which can be 1.0 Km away, so it needs a lot of power to do that!
But do you have the feeling that this ROM drains more battery than other ROMs? Is your screen always on when on phone call? If yes, you should calibrate the proximity sensor in Settings > Advanced..

To upload a picture, you should use "More reply options", and then you will be able to attach files..

  • 0

#256
jpblade

jpblade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
One major problem is that after 1 minute of GPS navigation the phone reboots. I tried it 5 times, same result every time :( I use GPS a lot so unfortunately I'm probably gonna change ROM soon.

  • 0

#257
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

One major problem is that after 1 minute of GPS navigation the phone reboots. I tried it 5 times, same result every time :( I use GPS a lot so unfortunately I'm probably gonna change ROM soon.


What apps are you using which cause reboots? I don't have any problem with GPS Status and NDrive..

  • 0

#258
jpblade

jpblade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
I use Sygic...

  • 0

#259
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

I use Sygic...


Could you try to install GPS Status (which is a free app from the Market - just shows the satellites and your position) to see if the problem persists. If not, it must be something with Sygic..
Else, you could try to reinstall the ROM again: format /system, install Eco CM9, install Gapps..

  • 0

#260
jpblade

jpblade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Could you try to install GPS Status (which is a free app from the Market - just shows the satellites and your position) to see if the problem persists. If not, it must be something with Sygic..
Else, you could try to reinstall the ROM again: format /system, install Eco CM9, install Gapps..


I will give a try to GPS Status... Tomorrow I will have the results!

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users