Jump to content


Photo

[23/07/2013][ICS] Eco CM9 - aiming for stability and battery efficiency

* * * * * 14 votes

714 replies to this topic

#121
sanpesan

sanpesan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:ZTE Blade

Great rom! so happy with it. but can you help me?do you use App2SD?i was using swedish snow before and it has Darktremor`s a2sd script added in rom so you can use ext partition to install apps. Please can you add this script to your rom?Or any advice? :) I have 500mb ext2 partition

Sorry for my "great" english :P


As KonstaT said:

No need to flash anything. Just install S2E from the play shop. If the options are greyed out on the first time, go to S2E settings and tick 'Mount as ext4' and reboot. Tick the Applications and Private apps boxes, reboot and never worry about it again. ;)


Edited by sanpesan, 27 December 2012 - 10:50 AM.

  • 0

#122
unmesh.ghodke

unmesh.ghodke

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell xcd35
I really appreciate u, u are looking ahead for stability of this rom...i really like this thing...konsta also should do this....keep it up, by the way rom is good...great work..........

  • 0

#123
survietamine

survietamine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:near Paris, FRANCE
  • Interests:systems admin, mobile devices
  • Devices:Atrix/Nexus 7/Blade/Archos70it

You will need the TPT to make /system with 160MB..


Hello, thank you, I did TPT to GEN2 with 220 MB for /system.
It's OK now, but i find that the launcher is a bit slow.
I like Lightning launcher the most on my smartphones.
But I think it'll be too complicated for lambda user for whom I'll give this Blade.
As I'm looking for the fastest/stable ROM for the Blade, maybe I'll try Eco CM7.

  • 0

#124
probals

probals

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, Nexus 7
  • Twitter:@probals
Liking the ROM till now! Came back from Konsta's CM10 because I wanted faster multi-tasking.

One question - I want to remove the Eco Wallpapers using the File Manager with root to get some more space on /system. Where can I find the folder/files?

Can you suggest some more deletions in /system to get more space?

Thanks,
P

Edited by probals, 29 December 2012 - 04:42 PM.

  • 0
OSF user living in India
ROM: Eco CM9; SD Card: 16 GB San Disk Class 10; Network: Airtel (India) 3G/2G; Using since: Dec '10
Other devices: Nexus 7 (Stock, Rooted)

#125
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

One question - I want to remove the Eco Wallpapers using the File Manager with root to get some more space on /system. Where can I find the folder/files?
Can you suggest some more deletions in /system to get more space?


EcoWallpapers is /system/app/EcoWallpapers.apk
You must choose yourself what to delete more, like Term.apk (Terminal) if you don't use it, etc. You can also try to trim unused dictionaries inside LatinIME.apk..

  • 0

#126
probals

probals

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, Nexus 7
  • Twitter:@probals

EcoWallpapers is /system/app/EcoWallpapers.apk
You must choose yourself what to delete more, like Term.apk (Terminal) if you don't use it, etc. You can also try to trim unused dictionaries inside LatinIME.apk..


Thanks. Answers my question.
Been using for 2 days now. No complaints as yet. Good job jventura. Most appreciated. Hope you keep updating as necessary.
Cheers! :)

  • 0
OSF user living in India
ROM: Eco CM9; SD Card: 16 GB San Disk Class 10; Network: Airtel (India) 3G/2G; Using since: Dec '10
Other devices: Nexus 7 (Stock, Rooted)

#127
dhoomktoo1

dhoomktoo1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Devices:OMCSkate,SFBlade
Jventura...how can i trim latin.ime whats a easier way to trim for someone who is not a developer ?

  • 0

#128
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Jventura...how can i trim latin.ime whats a easier way to trim for someone who is not a developer ?


Open LatinIME with a zip tool, go to /res/raw-xx and delete the main.dict file for the xx languages you don't want.. Then zip the file again to .apk and push it to /system/app.
I don't know if it will work ok, but you have always the original LatinIME.apk to push, if it does not work! :)

  • 0

#129
Butcher55

Butcher55

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Devices:ZTE Blade
Btw. I'm using this rom about week and im having as good battery life as i had on swedish snow! Thanks

One more question: how can i fix voice search?i cant get it work..yes i have copied voicesearch.apk to system/app and changed its permissions but still fc's :/

  • 0

#130
kram23

kram23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Devices:San francisco
Hi, I dont seem to be able to find anywhere to download the Gapps package, all the links on multiupload are dead and one page even has a virus on it.

It also took a while to find somewhere to download the ROM aswell.

  • 0

#131
Baxxxx

Baxxxx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Hi, I dont seem to be able to find anywhere to download the Gapps package, all the links on multiupload are dead and one page even has a virus on it.

It also took a while to find somewhere to download the ROM aswell.


Hello, gapps mirror http://www48.zippysh...77782/file.html

  • 0

#132
kram23

kram23

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Devices:San francisco
Thanks Baxxxx, will be trying this rom tomorrow.

  • 0

#133
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Hi, I dont seem to be able to find anywhere to download the Gapps package, all the links on multiupload are dead and one page even has a virus on it.

It also took a while to find somewhere to download the ROM aswell.


The first link of the ROM worked for me! But the gapps link is not working anymore..

Use Baxxxx's mirror for now (should be working, I guess..), I'll fix it next year! :)

Happy new year to everyone, btw.. :)

Edited by jventura, 31 December 2012 - 05:55 PM.

  • 0

#134
lucazade

lucazade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:zte blade
What a great ROM.. thanks jventura!
Lately I've tried the cm10 by Konsta but the battery unfortunately lasted just half a day (usually with cm7 I got 1/2 days).
Now with your EcoBlade i'm really satisfied .. it doesn't drain anything. Great job!

I had just to install Pico TTS via .apk to get Voice guide in Google Map/Navigator.. Also Simple2Ext works great on this rom.

BTW... Happy new year to everybody from Rome ;)

  • 0

#135
hydram

hydram

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Does it work with FM radio?

  • 0

#136
ntopas

ntopas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:blade zte

Open the terminal application and do "df". Search for the System partition.. Does it have 160MB or more?
If not, you have to do a TPT do get at least 160MB in the system partition. Else, consider Eco CM7 which fits in a 128 MB system partition!


my df output is
Filesystem		   1K-blocks	  Used Available Use% Mounted on
tmpfs				   215084	    32    215052   0% /dev
tmpfs					 4096		 0	  4096   0% /sqlite_stmt_journals
tmpfs				   215084		 0    215084   0% /mnt/asec
tmpfs				   215084		 0    215084   0% /mnt/obb
/dev/block/mtdblock5    225280    126108	 99172  56% /system
/dev/block/mtdblock6    166400    149696	 16704  90% /data
/dev/block/mtdblock4	 38400	  1164	 37236   3% /cache
/dev/block/mmcblk0p2    468331	  8238    435108   2% /system/sd
/dev/block/vold/179:1
					   1453196    736180    717016  51% /mnt/sdcard
/dev/block/vold/179:1
					   1453196    736180    717016  51% /mnt/secure/asec

so i can try this rom, (i think that system is about 220mb?)
I do not run windows, so tpt is not an option for me..
My current version of clockworkmod is 5 may i keep this version or i must update it?
How can use the ext3 partition for storing apps using this rom?

thx for your patience and efffort!!

  • 0

#137
jventura

jventura

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 454 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:ZTE Blade

Does it work with FM radio?


No FM radio here.. If you need FM radio, try Eco CM7.

so i can try this rom, (i think that system is about 220mb?)
I do not run windows, so tpt is not an option for me..
My current version of clockworkmod is 5 may i keep this version or i must update it?
How can use the ext3 partition for storing apps using this rom?

thx for your patience and efffort!!


It seems that your /system partition is 220MB.. If you do "df -h" it may appear in MB.
For TPT you don't need Windows (unless your phone is Gen 3, which I don't know nothing about it). Check the TPT Helper on Google Market, which helps you download a TPT and checks if it is secure to install.
Also, no problems with CMW 5, it is my current CMW!

  • 1

#138
ntopas

ntopas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:blade zte

It seems that your /system partition is 220MB.. If you do "df -h" it may appear in MB.
For TPT you don't need Windows (unless your phone is Gen 3, which I don't know nothing about it). Check the TPT Helper on Google Market, which helps you download a TPT and checks if it is secure to install.
Also, no problems with CMW 5, it is my current CMW!


thx jventura

so i must just follow these steps
Boot into CWM Recovery
Optionally, but HIGHLY RECOMMENDED: BACKUP YOUR CURRENT ROM
Wipe Data/Factory Reset (Mandatory if you're coming from any other ROM!)
Wipe Cache
Mounts/Storage > Format System (Mandatory if you're coming from any other ROM!)
Advanced > Wipe Dalvik Cache
Install from zip > Select downloaded ROM
Install from zip > Select download GAPPS
Reboot (might take a while,pls be patient!)

which apps are included in your link for Mini Gapps?
and in order to move apps in sd i should install Link2sd?


  • 0

#139
lucazade

lucazade

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:zte blade

which apps are included in your link for Mini Gapps?
and in order to move apps in sd i should install Link2sd?


instead of link2sd use S2E from market.. it is a better solution ihmo.
after installation enable 'mount as ext4' in s2e options then reboot... open again s2e and enable the 4 checkbox in main page, reboot again and from now all your apps will be installed to sdcard (obviously sdext should be already partitioned)

  • 1

#140
ntopas

ntopas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Devices:blade zte

instead of link2sd use S2E from market.. it is a better solution ihmo.
after installation enable 'mount as ext4' in s2e options then reboot... open again s2e and enable the 4 checkbox in main page, reboot again and from now all your apps will be installed to sdcard (obviously sdext should be already partitioned)


my partition is in ext3 is this a problem, and how could i fix this?
the procedure that i mentioned is the right one for this rom?

thx in advance!!

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users