Jump to content


Photo

Chinese ICS camera sounds

- - - - -

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7
Anyone know how to turn them off? Focus and shutter sounds are really annoying!

  • 0

#2
Adyx00

Adyx00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterford, Ireland
  • Devices:Ascend G300, VF Smart
I think there might be an option in build.prop to disable it. You might be better off waiting for someone who knows what they're talking about though. I think Paul's rom had an option in the kitchen too actually.

Edited by Adyx00, 07 July 2012 - 03:17 PM.

  • 0

#3
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4
two options

stock ics camera sounds
Attached File  stock_ics_camera_sounds.zip   176.62KB   15 downloads


remove camera sounds
Attached File  remove_camera_sound.zip   161.12KB   46 downloads

  • 0

#4
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
Nice Tillaz but there is still a sound relating to the camera focus which is held in the APK itself. Maybe the apk needs edited and recompiled I dunno. :P

  • 0

#5
Mtman1

Mtman1

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 686 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Liquid MT
I think its illegal to remove the camera shutter noise in some countries. I still don't know why, but I know I've seen it somewhere...

  • 0

#6
gadsah

gadsah

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

I think its illegal to remove the camera shutter noise in some countries. I still don't know why, but I know I've seen it somewhere...

Anti-pervert measure.

  • 0

#7
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7

I think its illegal to remove the camera shutter noise in some countries. I still don't know why, but I know I've seen it somewhere...


Yeah I think it's in ics camera if you try disable sounds.

Thanks tillaz! Will try now. Also will you be adding init.d support for atomic mod ics version.? :-D

Edited by timfimjim, 07 July 2012 - 07:29 PM.

  • 0

#8
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

Yeah I think it's in ics camera if you try disable sounds.

Thanks tillaz! Will try now. Also will you be adding init.d support for atomic mod ics version.? :-D


yeah, here is a boot.img for the ics update with init.d support
http://www.solidfile...m/d/d66ad6f02b/

i will have a look at the camera to disable the remaining sound, should be fairly easy

  • 0

#9
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
i managed to decompile the apk, replace the ogg files with empty versions but kept getting errors when trying to compile again so gave up ^^

  • 0

#10
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

i managed to decompile the apk, replace the ogg files with empty versions but kept getting errors when trying to compile again so gave up ^^


i done the same thing (make a back before trying this)

http://www.solidfile...m/d/02514e4bc4/

  • 0

#11
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Dead easy. Just been looking through build prop.

Ro.camera.forced.sound=1

Change the 1 to 0, save and reboot. Tried and tested. If you dont reboot, sounds are still active.

  • 0

#12
PeaceMaker_H

PeaceMaker_H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Huawei G300

Dead easy. Just been looking through build prop.

Ro.camera.forced.sound=1

Change the 1 to 0, save and reboot. Tried and tested. If you dont reboot, sounds are still active.


Don´t know why but it doesn´t works for me.. and yes, i´ve rebooted

  • 0

#13
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
You sure it saved peacemaker? I use Rom Toolbox so I dont have to mount file systems to RW a its done automatically. I will try again on a fresh install and confirm

  • 0

#14
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.
Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise

  • 0

#15
timfimjim

timfimjim

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 632 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds, UK
  • Devices:Huawei Ascend g300, Nexus 7

Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.
Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise


ok cool i'll try the build.prop thing then. hmm, 'hdr' could that mean high definition recording? just a guess

  • 0

#16
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Thats what I thought

  • 0

#17
PeaceMaker_H

PeaceMaker_H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Devices:Huawei G300

Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.
Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise


Yes, I used Toolbox but the sound is still there...
:blink:

earlier today I have noticed too in the camera hdr, but no result... there is also a line for a SrS equalizer..

Edited by PeaceMaker_H, 08 July 2012 - 11:35 PM.

  • 0

#18
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK

Don´t know why but it doesn´t works for me.. and yes, i´ve rebooted


Just a thought but are you rebooting with 'Fast Boot' enabled in settings? Try again with fast boot set to off :)

  • 1

#19
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,853 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Alien Life
  • Devices:Nexus 4

ok cool i'll try the build.prop thing then. hmm, 'hdr' could that mean high definition recording? just a guess


isn't HDR that feature in a camera that takes loads of pictures then merges them to make a better picture or something?

sure i had it on my iphone 4

edit: yeah, it is http://arstechnica.c...e-4-and-ios-41/

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users