Jump to content


Photo

ZTE Blade II released

- - - - -

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#21
jrgv

jrgv

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Devices:San Francisco
  • Twitter:@MeJRGV
Oh I found the phone as well last week on the base site and thought it was interesting until I saw what kind of interface zte really uses :unsure:
It's been available from february I think. Whenever I'm looking for info about it I always end up on pages for the SF2 which got quite annoying so I lost interest.
ZTE really has made a mess of the names.

  • 0

#22
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Oh I found the phone as well last week on the base site and thought it was interesting until I saw what kind of interface zte really uses :unsure:
It's been available from february I think. Whenever I'm looking for info about it I always end up on pages for the SF2 which got quite annoying so I lost interest.
ZTE really has made a mess of the names.



Well anyway theres no rooting method for it so no point in buying it.

Am going to sell mine soon.

Edited by sui785, 18 July 2012 - 09:03 PM.

  • 0

#23
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,157 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez

Well anyway theres no rooting method for it so no point in buying it.

Am going to sell mine soon.


Is there not?

We can root it, would take next to no time at all

  • 0

#24
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Is there not?

We can root it, would take next to no time at all


Thanks, I(and others) with this phone would appreciate it. :)

I tried SuperOneClick and UnlockRoot and they didn't work. Maybe the bootloader is locked?

  • 0

#25
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Thanks, I(and others) with this phone would appreciate it. :)

I tried SuperOneClick and UnlockRoot and they didn't work. Maybe the bootloader is locked?


Do you know how to use fastboot? and can you get the device into bootloader ?

it should not be to hard to get you a working root if so,

  • 0

#26
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Do you know how to use fastboot? and can you get the device into bootloader ?

it should not be to hard to get you a working root if so,


I can get into bootloader and know how to use fastboot(almost flashed ur recovery for the crescent).

  • 0

#27
hecatae

hecatae

    Hardcore

  • Moderator Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,157 posts
  • Gender:Male
  • Location:northampton
  • Devices:Samsung i9305
  • Twitter:@meritez
./split_bootimg.pl boot.img
Page size: 2048 (0x00000800)
Kernel size: 7372636 (0x00707f5c)
Ramdisk size: 270172 (0x00041f5c)
Second size: 0 (0x00000000)
Board name: 
Command line: androidboot.hardware=blade2
Writing boot.img-kernel ... complete.
Writing boot.img-ramdisk.gz ... complete.

that's quite large,

  • 0

#28
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785
Seems like the stock data partition is only 153mb

  • 0

#29
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

Seems like the stock data partition is only 153mb


Data is 152mb, and system is 234mb... nice

  • 0

#30
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Data is 152mb, and system is 234mb... nice


Aha ICS with gapps out of the box :D

  • 0

#31
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
Can you use ADB? if so can you do a 'mount' and post the results here... I might be being thick but I cant work out if its a MTD device or EMMC

  • 0

#32
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Can you use ADB? if so can you do a 'mount' and post the results here... I might be being thick but I cant work out if its a MTD device or EMMC


Can't seem to be able to mount but it's a MTD device judging by cat. Wow that sounds weird :P

Attached Files

  • Attached File  adb.PNG   16.16KB   57 downloads
  • Attached File  adb2.PNG   9.66KB   52 downloads
  • Attached File  adb3.PNG   10.58KB   27 downloads

Edited by sui785, 21 July 2012 - 09:49 AM.

  • 0

#33
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404
Give this a go..

http://goo.gl/nARWg

Flash it in the usual way, let me know if it boots, and if it does can you try to do a backup? and anything else you'd like to try...

  • 0

#34
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Give this a go..

http://goo.gl/nARWg

Flash it in the usual way, let me know if it boots, and if it does can you try to do a backup? and anything else you'd like to try...


Thanks, it worked! The recovery works and the phone boots up normal. I just made a nandroid backup of the stock rom, if you want I can upload it.

EDIT: Flashed SuperUser and the phone is now officially rooted.

Attached Files


Edited by sui785, 21 July 2012 - 05:59 PM.

  • 0

#35
damnat

damnat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liege belgium
  • Devices:zte blade 1&2 xperia sola
Hello,
we can hope a custom rom?

  • 0

#36
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Hello,
we can hope a custom rom?


Actually it shouldn't be too hard to port a Huawei g300 rom to the Blade II (same cpu, chipset, gpu, resolution)

  • 0

#37
lxrable

lxrable

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade II

Give this a go..

http://goo.gl/nARWg

Flash it in the usual way, let me know if it boots, and if it does can you try to do a backup? and anything else you'd like to try...


When you say flash it the usual way do you mean by adb?

  • 0

#38
Sebastian404

Sebastian404

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somwhere Near Mountain View, California
  • Devices:lots of them
  • Twitter:@sebastian404

When you say flash it the usual way do you mean by adb?


using fastboot

  • 0

#39
fiskbulle

fiskbulle

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:ZTE Blade II
deleted.

Edited by fiskbulle, 20 August 2012 - 02:02 PM.

  • 0

#40
horSmaFIN

horSmaFIN

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:ZTE Blade II
Can some1 post step by step instructions how to root Zte blade II from the beginning to the end?
Or atleast how to get to the bootloader.

Edited by horSmaFIN, 22 August 2012 - 08:38 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users