Jump to content


Photo

G300 constant huawei cycle - bricked

- - - - -

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
mike.mango

mike.mango

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:c600
I was just in the final stages of the upgrade to the officail ICS and my phone decided to started the following cycle , i turn the phone on and after 2 seconds it has the huawei splash log which lasts about 1 second and then it turns off for 1 second and then repeats continually.

I have tried to remove the battery , the sim the sd card , power with vol , power with volume down but nothing seems to stop it.

Do i now have a genuine brick for a phone - any help really appreciated !!!

mike

  • 0

#2
Hogweed

Hogweed

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Edit: Sorry you've tried the volume options. Just one thing Are you holding the volume key long enough? That's got me before. Have you tried it with both up and down held along with power?

Edited by Hogweed, 15 July 2012 - 11:34 PM.

  • 0

#3
mike.mango

mike.mango

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:c600
yes , definately holding long enough , if i didnt then it would boot normally ( i think) , it looks completely ruined .

  • 0

#4
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
power on with volume up and down pressed and it should start installing again

  • 0

#5
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Hold both up and down volume buttons together.
A battery pull and 10 second wait before doing it to reset the phone if it doesn't work on first attempt.

So long as you still have update. app in dload folder on SD card, it should work

  • 0

#6
rjvc

rjvc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:Android, Web, Photography...
  • Devices:Huawei Ascend G300 | LG P500
  • Twitter:@rjvcastro
Try to repeat the ICS installation process all over again.

  • 0

#7
mike.mango

mike.mango

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:c600
sadly no way to get anything from it - even when connected to the pc , is there no master reset button !!!!

anyone had anything similar

cheers

  • 0

#8
mike.mango

mike.mango

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:c600
it even does this when there is no battery and then i plug it in via usb , on huawei log for 1 second then off , then log then off , cannot work this out

  • 0

#9
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Can you get into either stock recovery or bootloader mode?

try this
http://blog.podtwo.c...awei U8815.html

  • 0

#10
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Confirm that power on and volume up,
Power on and. volume down
Power on with volume + and -

None of these work?

If none of these work then I think its game over

  • 0

#11
animal666

animal666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HUAWEI G300
Ive got the same problem, But if i press Volume up/down and power on, it will load update.app SD but fails around 30% is this dead?
Was trying to load B927 ICS, think its game over? if i had an image that would fully load,

Even tried to load the 'Middle UPDATE.APP (1Kb) from B927, but that stops loading at around 70%.

Any idea's can post the log file off the SD if that helps!

Sorry if that makes no sense, im a newbie-ish..
Thanks in advance....

  • 0

#12
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Hauwei Ascend G300, bb990
  • Twitter:@Gary_J_Wright

Ive got the same problem, But if i press Volume up/down and power on, it will load update.app SD but fails around 30% is this dead?
Was trying to load B927 ICS, think its game over? if i had an image that would fully load,

Even tried to load the 'Middle UPDATE.APP (1Kb) from B927, but that stops loading at around 70%.

Any idea's can post the log file off the SD if that helps!

Sorry if that makes no sense, im a newbie-ish..
Thanks in advance....


u8815 middle update . zip should be 777K are you sure its not a corrupt download and updata.app shows as 2kb in mine

Edited by Gary_J_Wright, 16 July 2012 - 07:17 PM.

  • 0
Posted Image

#13
animal666

animal666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HUAWEI G300
Yep, its 2K middle file, will try downloading a few other roms see if one doesnt fail to load? otherwise i think its a brick?

  • 0

#14
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Hauwei Ascend G300, bb990
  • Twitter:@Gary_J_Wright

Yep, its 2K middle file, will try downloading a few other roms see if one doesnt fail to load? otherwise i think its a brick?


whats your location?

  • 0
Posted Image

#15
animal666

animal666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HUAWEI G300
Manchester, Have Downloaded B926 ICS chinese version and im past 50% update on screen, fingers crossed.....

  • 0

#16
animal666

animal666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Devices:HUAWEI G300
Downloaded B926 Rom and loaded to SD
Powered up with Vol up/own Pressed,
Update loaded 100%
phone now working!
gotta get to B927 on there now..
or maybe be the nerve racking downgrade?

if anyone has the same problem maybe this'll help?

Thanks,,,

  • 0

#17
mike.mango

mike.mango

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:c600
i think its official = the phone is deceased , i have spoken to tech support from where i bought it and they have confirmed it appears to be manufactures failure , hopefully should be a direct replacement and some very very careful upgrading rooting etc etc , sadly i need to pay for another unlocking code.

result - please be careful out there and follow all those instructions to the letter. good luck

  • 0

#18
Gary_J_Wright

Gary_J_Wright

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich Norfolk UK
  • Devices:Hauwei Ascend G300, bb990
  • Twitter:@Gary_J_Wright
only had failure on unpacking , so hopefully if it says installing it should be ok

you did get text / screen saying unpacking > pink bar > installing text> pink bar

  • 0
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users