Jump to content


Photo

HELP!! zte blade 2 wont boot into FTM or recovery

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi everyone!

I bought ZTE blade 2, already rooted and my big fault I didnt make a recovery and I make a factory reset... So I finally discovered that there is no recovery img or cyanogenmod for this phone, even on ZTE site. So I cant use it until they release recovery.zip or cyanogen will support zte blade 2. Or anybody have some idea what I can do except waiting for new firmware? Thank You a Lot.

  • 0

#22
sui785

sui785

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Galaxy Nexus, ZTE Blade II, 2x
  • Twitter:@silent785

Hi everyone!

I bought ZTE blade 2, already rooted and my big fault I didnt make a recovery and I make a factory reset... So I finally discovered that there is no recovery img or cyanogenmod for this phone, even on ZTE site. So I cant use it until they release recovery.zip or cyanogen will support zte blade 2. Or anybody have some idea what I can do except waiting for new firmware? Thank You a Lot.


There's a ClockWorkMod Recovery image available for the ZTE Blade II. You can find it on Sebastian404's website.

  • 0

#23
BLu3HaZe

BLu3HaZe

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sri Lanka
  • Devices:ZTE Crescent - SFII (Synaptic)

There's a ClockWorkMod Recovery image available for the ZTE Blade II. You can find it on Sebastian404's website.

Link - http://blog.podtwo.c...E Blade II.html

  • 0

#24
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Thank you so much guys,

already tried it. I went step by step by blog, have installed android sdk and device drivers. Through fastboot method everything goes Okay "recovery", "writing" just the last step "finaly while your device reboots type 'adb reboot recovery' again and your device should reboot into ClockworkMod Recovery" in command prompt get a message " error: device not found". If I tried it though update.zip method in recovery install zip from sd card - zip file "recovery-clockwork-4.0.1.5s-bladeii-update_signed.zip" finding update - opening update package - installing update - clockwork mod recovery v4.0.1.5s foe Huawei U8815 - @sebastian404 - writing recovery partition- All done. - Install from sdcard complete. So it seems instalation was sucessful but if I go to "reboot system now" system is rebooting and again I can see just stucked green android man and nothing more. Or I have to install something more, because I did before factory reset so my mobile is "clean" mean any zte data or files, I cant startup it, just in recovery with start button and vol-.
Thank you for help,response and sorry for my english...

  • 0

#25
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
note: I dont have Zte blade san francisco II or tmobile viva city, but normal ZTE BLade 2 (1000Mhz,512ram) propably eastern europe model, bought in slovakia. If anybody can, please help me. Thank you

  • 0

#26
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
update - now working also last step through fastboot method "finaly while your device reboots type 'adb reboot recovery' again and your device should reboot into ClockworkMod Recovery" so I;m in clockwork recovery and I reboot system, again the stucked green man. :)

  • 0

#27
AmbushReality

AmbushReality

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts
  • Gender:Male
  • Location:Leeds- UK
  • Interests:Enter Shikari, Other Screamo bands?
  • Devices:Orange San Francisco 2

note: I dont have Zte blade san francisco II or tmobile viva city, but normal ZTE BLade 2 (1000Mhz,512ram) propably eastern europe model, bought in slovakia. If anybody can, please help me. Thank you

Our phone is the Blade S, yours is Blade 2, yours is 200MHz faster I'm afraid

  • 0
If you stand for nothing, You will fall for Anything- Rou Reynolds, Enter Shikari
Current Devices- OSFII Running Dazzozo's port of CM9

#28
BLu3HaZe

BLu3HaZe

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sri Lanka
  • Devices:ZTE Crescent - SFII (Synaptic)

Our phone is the Blade S, yours is Blade 2, yours is 200MHz faster I'm afraid

Its hard to differentiate these phones just by the name now as ZTE has messed it up nicely. Best is to say you've a P736E while he has a P7xx (Code for Blade II) something. And more than the 200MHz difference, it's the AMRv7 instruction set and the Adreno 200 (Improved) which is more noticeable.

And the link I posted for the recovery was for his version, as Seb had been kind enough to make CWM for both phones, when I checked today.

  • 0

#29
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Yes recovery working, thanks to sebastian404 for that. But I cant find any rom for this device, so until they doesnt release rom, its useless for me. :(

  • 0

#30
BLu3HaZe

BLu3HaZe

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sri Lanka
  • Devices:ZTE Crescent - SFII (Synaptic)

Yes recovery working, thanks to sebastian404 for that. But I cant find any rom for this device, so until they doesnt release rom, its useless for me. :(

Well done! Maybe you can make a ROM yourself? :)

  • 1

#31
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Well done! Maybe you can make a ROM yourself? data:image/png;base64,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


I can do a backup, but like I said: I did a factory reset like a moron and I didnt did a backup, so now if I doing backup/restore its same. I can enter just recovery clockwork, if I reboot system, see just a stucked green man. So somebody who have a running ZTE Blade 2 1Ghz and chipset Qualcomm MSM7227A Snapdragon Chipset but it doesnt had a Android4.0, only 2.3 gingerbread.
Thank You for help!!!

  • 0

#32
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
so if somebody have good Zte blade 2 and can make a backup and upload it, it would be great, thanks

  • 0

#33
oneone200

oneone200

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi I put some other recovery into my ZTE blade 2 across fastboot, but that was for Zte SF2... Now I cant go into recovery and through usb my pc cant recognize my phone device not found, but I have installed all drivers. If I type to commmand window fastboot erase recovery I get message waiting for device and nothing happens. Is there any other chance to put back my good recovery or I can say GoodBye to my phone and save for new one? Thank You for response.

  • 0

#34
sifri

sifri

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • Devices:zte blade
If someone could upload recovery img for the ftm recovery someone should be able to flash it over the cwm and you should be able to update it but i dont know anyone with ftm recovery img....

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users