Jump to content


Photo

[DEV][ROM][8.1.] CyanogenMod 10 (Android 4.1.2)

* * * * * 69 votes

  • Please log in to reply
3134 replies to this topic

#661
jpsfs

jpsfs

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade

Works fine. Much better than any of the previous cm bootanimations imo. Might even include it in my builds (at least once ;)).


Waiting to see the next release then :)
Thank you again for the incredible work!

  • 0

#662
JobSup

JobSup

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 74 posts
  • Devices:ZTE-1001 (German ZTE Blade)

Don't waste your time on testing different camera apps. It needs a compile time flag to work. I have those ICS camera apps working now. Even jelly bean camera app works sometimes (without a preview though). :)


What I meant was, that the Navigon ReaityView was working in the July build, without any changes. It uses the camera preview only to show the surrounding, it does not take pictures or anything.

ZTE Skate seems to have a working camera in JellyBean now, and there also is some progress for LG Phones.

Edited by JobSup, 21 August 2012 - 11:35 AM.

  • 0

#663
andr0idbeliev3r

andr0idbeliev3r

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Sapo a5 (Portugal's ZTE Blade)

Somebody @ xda seems to have fixed camera for lg optimus



http://forum.xda-dev...2&postcount=704


Panorama fixed? Nah they must be bluffing even in CM9 it wasnt working...

  • 0
Thanks to all developers for developing such beautifull and stable ROMS and thanks to Google for developing android aaaaand thanks to the original creators of android.

My devices:

ZTE Blade- MegaDrive 4.0.4

#664
sej7278

sej7278

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,647 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade

ZTE Skate seems to have a working camera in JellyBean now, and there also is some progress for LG Phones.


no, skate has working camera in some 3rd party apps, not the native camera app, barcode scanner etc; so its no better off than the blade.

the LG guys were the ones who got the cm9 camera working, so hopefully something will come from that.

  • 0

#665
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,725 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
New build. There's been plenty of changes in the cm upstream since the last build, too many to mention anything in particular.

Camera works now with apps that don't require gpu acceleration (e.g. ICS Camera, lgCamera, etc). I added a LegacyCamera to the build (it's actually camera from 4.0.4 included in jelly bean aosp sources for sdk/emulator). There's now two similar icons titled Camera in the app drawer. First one is the legacy camera app (at least it is for me :P). Stock jelly bean camera app also works from time to time. You can use it to take pictures/enter gallery/etc but preview is not working. Camcorder still doesn't work, panorama probably never.

I made a feature where you can use volume keys to control cursor in text fields (Settings -> Language & input -> Volume key cursor control). I moved this to framework this time, so it also works with third party keyboards. Please report if you have issues using it with an external app (tested it with few keyboards and it works fine). All the functionality is there but the annoying part of cleaning up the code is yet to be done. :P I'll probably upload this to the gerrit when I'm finished with it.

And before someone asks, system size with gapps from the first post seems to be just little over 160mb. Do some trimming if you want to fit that.

cm-10-20120821-KonstaKANG-blade.zip
http://www.mediafire...g212ao42b898i53
md5:9da96a360612ce60804497c08009473e

-camera works with apps that don't require gpu acceleration. Legacy camera app included.
-added option to control cursor in text fields using volume keys. Works also with third party keyboards. (Settings -> Language & input -> Volume key cursor control)
-plenty of stuff from cm10 upstream
-cm10 bootanimation (1)
-Option to enable gfx effects (1,2)
-NavigationBar : Customization (1,2)

  • 7

#666
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150
Well barcode scanning works and video recording partitially works but it doesn't acutally save the file. Yes it is with an external app but it works.

Got it working on the Blade as well with CFX compiled for it.

  • 2
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#667
KonstaT

KonstaT

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,725 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Devices:Moto G, ZTE Open C
  • Twitter:@konstatuomio
Barcode scanner, google goggles, etc works with the above build.

Camcorder fails on initializing encoder. I wouldn't call it partially working if it doesn't save the file. ;)

  • 4

#668
tilal6991

tilal6991

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,781 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Skate, Huawei U8150

Barcode scanner, google goggles, etc works with the above build.

Camcorder fails on initializing encoder. I wouldn't call it partially working if it doesn't save the file. ;)


Ah right. BTW I've put up the fixes for streaming with the EGL hack.

  • 2
If you like my work or if I helped, click the Plus button.

#669
vNa5h

vNa5h

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 774 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Devices:Dell XCD35 (ZTE Blade)

Panorama fixed? Nah they must be bluffing even in CM9 it wasnt working...


hmmm.....seems like it

right now they are busy discussing their age.. :D

  • 0

Dell XCD35 a.k.a ZTE Blade a.k.a Orange San Fransisco

Powered by

CM10.1 KonstaKANG, Soundmagic PL11 earphones, Samsung class 6 16GB



Apps installed

TV Shows / Movies .....I have watched....


#670
Loren82

Loren82

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bilbao
  • Devices:ZTE Blade - Xperia U - Moto G
I to compile, I return the same error always XD, but I applied the patch "0001-graphics-Add-directives-for-compatibility-with-older.patch"

external/v8/Android.mk:22: WARNING: Building on ARM with non-ARMv7 variant. On ARM, V8 is well tested only on ARMv7.
build/core/static_library.mk:18: *** frameworks/av/media/libstagefright/codecs/aacdec: Can not set module stem for a library.  Alto.

  • 0

#671
entz61

entz61

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:ZTE Blade
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh god dat new boot animation :wub: :wub: :wub: :wub:

  • 0

#672
liamdunn

liamdunn

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 120 posts
  • Gender:Male
  • Location:sheffield
  • Devices:ZTE BLADE

I made a feature where you can use volume keys to control cursor in text fields


My god you don't know how much i've missed that from SS7! it's only a small thing but helps a lot, yeah i could of used something like keyboard pro to get it but i actually like JB keyboard not to change it for a 3rd party one.

  • 0
Posted Image

#673
x3qt

x3qt

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:ZTE Blade
  • Twitter:@x3qt
Konstat, thanks alot for your work but what about TPT for optimised partition layout?

Edited by x3qt, 21 August 2012 - 04:00 PM.

  • 0

#674
sej7278

sej7278

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,647 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade

I to compile, I return the same error always XD, but I applied the patch "0001-graphics-Add-directives-for-compatibility-with-older.patch"

external/v8/Android.mk:22: WARNING: Building on ARM with non-ARMv7 variant. On ARM, V8 is well tested only on ARMv7.
build/core/static_library.mk:18: *** frameworks/av/media/libstagefright/codecs/aacdec: Can not set module stem for a library.  Alto.


its an environment thing - doesn't build on fedora14/gcc 4.5, moved to debian7/gcc 4.7 and it works fine.

interestingly cm9 doesn't have the problem, builds fine on f14, so its either something specific to cm10 that requires newer features than gcc 4.5 gives, or the fix hasn't been ported from cm9 yet.

what os/gcc are you using?
$ gcc --version
gcc (Debian 4.7.1-7) 4.7.1

  • 0

#675
unmukt

unmukt

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Devices:San Francisco
  • Twitter:@NONE
Good god, that boot animation is beautiful.

  • 0

#676
dkkerry

dkkerry

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
"symlink: some symlinks failed" during installation, pls help! :huh:

  • 0

#677
HDuser

HDuser

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 268 posts
  • Devices:Zte blade

Hi, Can I flash this ROM to 136MB /system layout? Thanks.

no chance laddie just need at least 160mb or 180 or 200 mb is best.

  • 0

#678
wookie16081965

wookie16081965

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male
  • Devices:orange san francisco

no chance laddie just need at least 160mb or 180 or 200 mb is best.

noob question can i flash with system 138 data 315 and cache 2 please, if not how can i change it.

Edited by wookie16081965, 21 August 2012 - 06:49 PM.

  • 0

#679
TehStalker

TehStalker

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Devices:ZTE Blade

noob question can i flash with system 138 data 315 and cache 2 please, if not how can i change it.

As said, you can't. Download blade checker from market. If it says you phone is a GEN1 or GEN2, proceed with the app TPT helper and partition with 180 mb system (to be on the safe side) and the rest for data. However be very careful when doing a TPT as it may brick the phone if you screw up. Do your research and check everything twice before you commit.

Edited by TehStalker, 21 August 2012 - 07:39 PM.

  • 0

#680
Loren82

Loren82

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bilbao
  • Devices:ZTE Blade - Xperia U - Moto G

its an environment thing - doesn't build on fedora14/gcc 4.5, moved to debian7/gcc 4.7 and it works fine.

interestingly cm9 doesn't have the problem, builds fine on f14, so its either something specific to cm10 that requires newer features than gcc 4.5 gives, or the fix hasn't been ported from cm9 yet.

what os/gcc are you using?

$ gcc --version
gcc (Debian 4.7.1-7) 4.7.1


This is my version:

gcc (Ubuntu/Linaro 4.6.1-9ubuntu3) 4.6.1
Copyright © 2011 Free Software Foundation, Inc.

Could directly upgrade to 4.7.1?. If someone has a simple guide (or some sequence of code) I would appreciate, I'm looking at some but not give me great confidence.

Edited by Loren82, 21 August 2012 - 07:53 PM.

  • 0




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users