Jump to content


Photo

[ROM] [ICS] [B952] INFUSION [CM FEATURES] [B06]


6350 replies to this topic

#3721
Higgy69

Higgy69

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Devices:Huawei G300
If the developers that write mapping software want people to buy their software then I am sure they factor in that a lot of people don't have massive Internal memory.

I use 'Viewranger' a mapping program. The App is small so that stays on the Internal 780MB (for now) and the maps +1.5GB goes onto the SD card. The programmers know (or should) and let you 'map' the file locations to the SD card.

  • 0

#3722
Ludak021

Ludak021

    Regular

  • Banned
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

i already have,

but to be exact i just formatted the scard with partition wizard from here LINK

using the full format option (set all to sectors to 0) and the fat32 option

after i did this it never reverted to internal anymore... or had an issue with it since

this is why im sure its the SDcard's


I will give it a try now. I was more interested in what other "ext partitions" did you delete? Are there partions within the phone that I need to delete?
Thank You.

  • 0

#3723
BillBong

BillBong

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 144 posts
I'm going to try a completely clean install via CWM rather than the OTA after formatting the SD card. Where can I find the RIL for the 927 ROM? (I did do a search but I couldn't see it)

  • 0

#3724
Redflake

Redflake

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
tillaz
Think you'd be better to leave the storage as stock ICS version and provide a patch to set the default to sd card.
You might get more peace that way as some people seem to be getting confused on the issue.

  • 0

#3725
Redflake

Redflake

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 414 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300

I'm going to try a completely clean install via CWM rather than the OTA after formatting the SD card. Where can I find the RIL for the 927 ROM? (I did do a search but I couldn't see it)


You didn't search very well!

http://www.modaco.co...based-ics-roms/

Allthough the search function on madaco is about as good as a chocolate fireguard. :)

Edited by Redflake, 09 October 2012 - 09:13 PM.

  • 0

#3726
shpibrazz

shpibrazz

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HUAWEI Ascend g300, MediaPad

it tries to put it into phone memory not on SD card althou SD card is selected as default, I don't know how to explain it differently. SD storage does not work as inteded on my phone, that's the whole point, I cant choose to put maps on SD, they try to go to that small internal storage :S



2 reasons:
1. I don't have a card reader on my computer and I have no clue how to partion the SD card to use link2sd, or how to use it.
2. If I manage to make partions, I will be throwing 1GB of SD class 10 card into trash and I am not a wasteful person, I don't won't 1GB to go to waste on my 8GB card. I am also poor jobless person and even 8GB card was expensive for me T_T

I'd just like to it to work as it should, as intended. It seems I will have to:
a) Stick to GB 2.3.6 (everything works fine there)
data:image/png;base64,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 Trade my phone for some other cheap bug infested device until I get more money for samsung or HTC.


Hahaha brate i can't stop laughing! :D :D :D :D :D

  • 0

#3727
2_Step

2_Step

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:Huawei G300
I must tell my experience about storage.
I wipe everything (format system, wipe cache, etc..), then I reboot the phone, and after I flashed the ROM. (I usually dont reboot between these processes but I followed a suggestion from someone here who made that, and it works).
Afterwards, ROM was installed normally and when I saw my Storage seetings, in fact, the storage was fixed in SDCard. Then I needed to reboot the phone for installing an app, and after that, I checked my storage settings and the storage was no longer on SD Card but on Internal.
I installed the second patch that Tillaz uploaded, and now I'm able to choose SD card as default storage.
Must say, thought that internal memory are not beeing used by Android. Dunno it is good or not thought.

Sorry, about my bad english and once again I'd like to congratulate Tillaz for this excelent ROM. I hope you continue :)

By the way, I don't give a damn about the storage if it don't compromise the performance of the phone by saving more data in phone memory.

Edited by 2_Step, 09 October 2012 - 09:56 PM.

  • 0

#3728
Ludak021

Ludak021

    Regular

  • Banned
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
@2_step:

that second patch resets after reboot. Try it, it will go back to internal SD again and you have to go and set it to exteranl SD again (and every time after reboot).

on a side note: I noticed that when I connect my phone to PC I get 2 drives. One is SD card, other is "Mobile Partner CDFS". Is that normal?

  • 0

#3729
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,875 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

@2_step:

that second patch resets after reboot. Try it, it will go back to internal SD again and you have to go and set it to exteranl SD again (and every time after reboot).


and it dose that on stock roms as well... that's why i say to format the sdcard properly as this can fully resolve the problem

i'm not looking into this any more, the second patch its the stock sd set up

in fact im close to abandoning this rom and just leaving it as it is... because no matter if i fix problems on my phone,
someone always still seems to have it

or people have problems i don't have etc... feels like im going round in a circle :(

  • 0

#3730
krishang3

krishang3

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 581 posts
  • Gender:Male
  • Location:Auckland
  • Interests:lots
  • Devices:Huawei Ascend G300

and it dose that on stock roms as well... that's why i say to format the sdcard properly as this can fully resolve the problem

i'm not looking into this any more, the second patch its the stock sd set up

in fact im close to abandoning this rom and just leaving it as it is... because no matter if i fix problems on my phone,
someone always still seems to have it

or people have problems i don't have etc... feels like im going round in a circle :(


Looks like your being blown away with bug fixes. They ask too much in my opinion.

Just chill out guys... its not that big if a deal.

If your too concerned try compiling something yourselfs. XD

PS : I've got my Ubuntu running so it'll be much easier dealing with android.

  • 0
Thanks, If I helped in anyway don't forget to rep me :)

#3731
wso277

wso277

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts
  • Devices:Ideos x3, ascend g300

Looks like your being blown away with bug fixes. They ask too much in my opinion.

Just chill out guys... its not that big if a deal.

If your too concerned try compiling something yourselfs. XD

PS : I've got my Ubuntu running so it'll be much easier dealing with android.


After a day of use rom feels really good. Memory management seems good, and haven't noticed any bug whatsoever.

  • 0

#3732
The White Sock

The White Sock

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Devices:Huawei Ascend G300

and it dose that on stock roms as well... that's why i say to format the sdcard properly as this can fully resolve the problem

i'm not looking into this any more, the second patch its the stock sd set up

in fact im close to abandoning this rom and just leaving it as it is... because no matter if i fix problems on my phone,
someone always still seems to have it

or people have problems i don't have etc... feels like im going round in a circle :(

Poor little tillaz :(.
It's not your fault. You did the best that you could, it's just that some people don't know what they are talking about and only blame you for things they did wrong.

Do not give up, you worth much more than that :)

  • 0

#3733
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,875 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X

Looks like your being blown away with bug fixes. They ask too much in my opinion.

Just chill out guys... its not that big if a deal.

If your too concerned try compiling something yourselfs. XD

PS : I've got my Ubuntu running so it'll be much easier dealing with android.



it just the sdcard some people have trouble with, and i know that is not rom related or we would all have the same problem

infact im going to attach a poll on this thread to see just how many people have the sdcard problem

  • 0

#3734
tillaz

tillaz

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,875 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rockstar North
  • Interests:Time & Space
  • Devices:Moto X
only thing i think could be improved it changing the launcher

  • 0

#3735
krishang3

krishang3

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 581 posts
  • Gender:Male
  • Location:Auckland
  • Interests:lots
  • Devices:Huawei Ascend G300

it just the sdcard some people have trouble with, and i know that is not rom related or we would all have the same problem

infact im going to attach a poll on this thread to see just how many people have the sdcard problem


That should be a good idea. Also have they tried a full data wipe before installing? That usually fixes previous bugs

  • 0
Thanks, If I helped in anyway don't forget to rep me :)

#3736
b4da55

b4da55

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 919 posts
Including sd card

  • 0

#3737
Ludak021

Ludak021

    Regular

  • Banned
  • PipPip
  • 139 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300

and it dose that on stock roms as well... that's why i say to format the sdcard properly as this can fully resolve the problem

i'm not looking into this any more, the second patch its the stock sd set up

in fact im close to abandoning this rom and just leaving it as it is... because no matter if i fix problems on my phone,
someone always still seems to have it

or people have problems i don't have etc... feels like im going round in a circle


atm, I am formating and zeroing my SD for the second time. So full SD wipe + format to fat32 afterwards. First time - no change. I am doing the second time now just to make sure it is not the SD card. This is the second fully formated fat32 SD card I am doing this on but this time with the app of your choice instead of standard windows 7 full format (not quick format) that I did a few days before.
I am just wondering if having 3 phone partions in windows when I connect the phone has anything to do with this whole thing? (1 is 2gb internal SD, 2 one is my SD 8gb, 3rd one is some CDFS with driver and some crap)

edit: once again I will say (and I just went back from AtomicMod to B07) I have no SD issues in 2.3.6 GB stock or your AtomicMod, I can choose to prefer SD card over internal SD card or Internal storage.
My SD is PAtriot class 10 8GB, previous one was SanDisk 2GB class 10. Totally different SD cards. I somehow doubt it's the problem with SD card. and btw. I have the same problem in huawei's stock ICS rom, so it is not your fault anyway. I guess I was just hopeing for some "magic" solution...That second patch works, if only it would keep settings after reboot. Can that be done? That would solve all problems, at least for me. Everything works with that patch, until reboot :)

edit1:

Also have they tried a full data wipe before installing? That usually fixes previous bugs


wiped my whole phone, downgraded to 2.3.6 GB, installed AtomicMod, wiped the whole phone again, formatted EVERYTHING, installed B07 on a perfectly clean phone (rooted thou) through CWM. How cleaner can it be? ;)

edit2:

Do I perhaps need to install some RIL?! If I do (I don't have any bugs on my phone, didn;t have them on B06, only problem was/is this SD annoyance) MAybe noobish question, idk, just asking if that is needed. 8815, 2030 baseband here. What version of "B" is this based upon? (it is a bit confusing bcs instead of Bxxx info says B07 since it's custom rom, so what RIL should I flash? :S sorry )

Edited by Ludak021, 09 October 2012 - 11:13 PM.

  • 0

#3738
alexslane

alexslane

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cardiff
  • Devices:huawei g300 ascend (u8815)
  • Twitter:@alexslane

i dont know why everyone have sd problems. my works

Yep mines works a treat now, went to cmw wiped all reinstalled b06, wiped again, updated OTA to bo7, back to wipe including dalvik and now working sweet as a nut.

  • 0

#3739
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP
I can well and truly say that I had a perfect install and I even restored all my back up from all back up and few apps from TB and I have had no issues whatsoever<br />I did the OTA and selected the wipe cache and wipe data option,it rebooted and it was all fine. I didnt even have the chrome sync problem any more.<br /><br />Great job tillaz....* thumbs up * <br />

Edited by mack_, 09 October 2012 - 11:03 PM.

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#3740
alexslane

alexslane

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cardiff
  • Devices:huawei g300 ascend (u8815)
  • Twitter:@alexslane
OK well I think that did the job, seems to be very smooth now, funny thing is that I just realised that I have not installed omegamoons Oc kernal and I don't seem to have any problems.
Who is using it I need some feedback on it if possible.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    Bing (1)