Jump to content


Photo

Ascend G300- My IMEI is NULL

- - - - -

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
emyjojo

emyjojo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei 8815, Google Nexus 7
Hello!

I unfortunetly managed to make my IMEI NULL. I flashed the B926 china ROM to have a taste of the ICS. I backed up my IMEI using 5irom. I couldn't downgrade, so i rooted the phone, then installed CWM and I finally installed the unbranded ROM of Sebastian404.
My IMEI was NULL, i tried to restore it with the app, restared the phone and nothing was changed. Only the splash screen was changed from the spash screen on the custom rom to the one of the chinease ICS ROM.
I tried to restore the IMEI manually as shown on http://www.modaco.co...t-5irom-folder/, but when I get to step 3, the background opening failes after entering the password.

Is there another solution for me? Can I get it fix via Vodafone?

Thanks in advance.

Emanuel

  • 0

#2
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
As I understand it, a IMEI backup from ICS is not compatible with GB. If you reinstall an ICS rom your IMEI is likely to return to normal.

  • 0

#3
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP

Hello!

I unfortunetly managed to make my IMEI NULL. I flashed the B926 china ROM to have a taste of the ICS. I backed up my IMEI using 5irom. I couldn't downgrade, so i rooted the phone, then installed CWM and I finally installed the unbranded ROM of Sebastian404.
My IMEI was NULL, i tried to restore it with the app, restared the phone and nothing was changed. Only the splash screen was changed from the spash screen on the custom rom to the one of the chinease ICS ROM.
I tried to restore the IMEI manually as shown on http://www.modaco.co...t-5irom-folder/, but when I get to step 3, the background opening failes after entering the password.

Is there another solution for me? Can I get it fix via Vodafone?

Thanks in advance.

Emanuel

First thing is first make sure fastboot is turned off.
and keep trying like it took me about 10 go's to get mine back..so dont get worried yet
and if that doesn't work you will have to use the hack method using the secret menu and stuff (this is a last resort though and don't try it unless you're really sure you cant do i t via the phone)

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#4
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
Rereading this... you cannot restore a GB CWM backup over ICS as they have differing basebands. Only an install via Update.app would overwrite your baseband.

  • 1

#5
mack_

mack_

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 897 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Interests:Im a techy who tests phones to the max!!
  • Devices:Xperia SP

Rereading this... you cannot restore a GB CWM backup over ICS as they have differing basebands. Only an install via Update.app would overwrite your baseband.

and make sure you have done all the wipes..maybe twice to be extra sure.

  • 0
I was once a noob like you.... until i bricked my G300. ^_^
If i helped you or you just like my topic/post ,give me some rep with the green button

#6
emyjojo

emyjojo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei 8815, Google Nexus 7
Thanks a lot for the replies. I already tried to flash ICS via update.app but i only get the pink line, without the steps and so forth, and it stalls at about 1/3 of the progress. Any suggestions?

  • 0

#7
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
Ensure the path to the Update is /dload/Update.app other than that I ain't sure. GL :)

  • 0

#8
droiddruid

droiddruid

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newcastle, UK
www.modaco.com/topic/355873-guidepossibly-a-new-rom-downgrade-upgrade-tool-found/

Try this. May help.

  • 0

#9
cddt

cddt

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

  • 0

#10
Hogweed

Hogweed

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Don't Panic! As others have said you have a simple baseband (radio) mismatch problem - you're IMEI is not really blanked. This is fixable either by convincing the phone to accept a full downgrade with one (or both) of the two known methods mentioned above or simply CWM installing an ICS based ROM you are happy with. Maybe have a look at http://www.modaco.co...7-beta-page-35/

Edited by Hogweed, 05 August 2012 - 10:35 PM.

  • 0

#11
Dazzozo

Dazzozo

    Hardcore

  • Developer Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,309 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shropshire, UK
  • Devices:Crescent, G300, Y300, Nexus 5
  • Twitter:@Dazzozo
I feel I should write a FAQ. People are teaching incorrect facts in here and it's pretty concerning.

  • 0
Like my work? Give me rep!

Like my work a lot? Donate! Remember to leave your forum name if you want to be credited!

#12
b4da55

b4da55

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 919 posts
Good idea:-)

  • 0

#13
emyjojo

emyjojo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei 8815, Google Nexus 7
[SOLVED] I finally managed to flash the B926 official chinease version via update.app, and the IMEI was back. Now I'm running Tillaz Infusion. Many thanks to all that replied.

Edited by emyjojo, 07 August 2012 - 09:23 AM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users