Jump to content


Photo

No need to sim unlock?

- - - - -

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
samjam

samjam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 557 posts
My new phone came today, I put 926 firmware on it and it works with my orange SIM.

Maybe the new china 2030 baseband is not network locked?

  • 1

#2
EviL FazZ

EviL FazZ

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:East London, UK
  • Interests:Currently using:

    Huawei G300
    HannSpree GTab10
    FlyTouch III
    A dying HTC HD2
  • Devices:Huawei 8815 G300
  • Twitter:@EviLFazZ
Thanks for letting us know... will be getting a third one these great value phones next week and will try it then :)

  • 0

Huawei (8815) G300 | Android 4.0.3 | the FazZ project ROM | TWRP 2.1.2 | 32Gb Class 10 | Sony LiveView MN800

HTC (LEO) HD2 | Android 2.3.7 | Typhoon v3.8.5 (CM7) | CWM 3.0.2.5 | Sony MBW 150

HTC Touch HD | Android 2.3.6 | IceBread v.02 | 8Gb Class 4
Hannspree SN10T Gtab
| Android 4.0.1 | CM9 | CWM 5.5 | 16GB Class 10

SuperPad FlyTouch III | Android 2.3.7 | Hybrid Tim ROM 6a | 32Gb Class 6

To ALL UK mobile device users: £10 GBP, 250mins, Unlimited SMS's & Data, earn money back & NO contract
http://giffgaff.com/...iliate/evilfazz
My direct referral URL will give you a £5'er free into your active giffgaff account


#3
Davidoff59

Davidoff59

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,317 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Orange San Francisco, G300
Some phones aren't locked.

  • 1

#4
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts
was it locked before you flashed B926 onto it?

  • 1

#5
samjam

samjam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 557 posts

was it locked before you flashed B926 onto it?


I don't know :-)

I bought it from tesco, marked vodaphone and with a vodaphone sim - I never put the sim in it.
I upgraded first and then ready to unlock, paid my 4.99 for an unlock credit and then found it worked anyway!

  • 0

#6
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts

I don't know :-)

I bought it from tesco, marked vodaphone and with a vodaphone sim - I never put the sim in it.
I upgraded first and then ready to unlock, paid my 4.99 for an unlock credit and then found it worked anyway!

well its been know that a few are unlock...which are on contract have seemingly slipped thru the net.

Personally I wouldnt say B927 defo unlock the sim unless you'd tried it before you update it.

  • 1

#7
MickJack

MickJack

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei G300 & Moto G 16gig

I don't know :-)

I bought it from tesco, marked vodaphone and with a vodaphone sim - I never put the sim in it.
I upgraded first and then ready to unlock, paid my 4.99 for an unlock credit and then found it worked anyway!


Same here, from voda, paid for unlock on eBay, put sim in and confused myself for a while expecting a prompt for the unlock code that never came, convinced I was doing something wrong, thing was unlocked out of the box !!

  • 1

#8
dantoe12

dantoe12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
same here as well. cant boot load though to start the upgrading :(

  • 0

#9
FrankieADZ

FrankieADZ

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,255 posts

same here as well. cant boot load though to start the upgrading :(

if you've upgraded to ICS you have to use the UnlockBootloader.exe to unlock the bootloader, as in ICS update the bootloader is locked and you can just flash CMW on like you did with Gingerbread

  • 0

#10
alwyn

alwyn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Devices:Huawei Ascend G300
I bought mine from tesco as well, installed the B926, B927, B934 and recently the B934 Infusion, and had to unlock it by getting the unlock code from ebay. You were just lucky enough to get an unlocked phone,
EDIT: ANd yes I unlocked it only after installing the last ROM.

Edited by alwyn, 15 August 2012 - 07:56 AM.

  • 1

#11
Skip Tracer

Skip Tracer

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bristol UK
  • Devices:Nexus 7+G300+Moto G
  • Twitter:@3plus5
Mine is a Tesco brought phone with the Vodafone PAYG sticker on the box and was unlocked.

  • 1

#12
HuaweiAscend

HuaweiAscend

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Mine was also from Tesco with a Vodafone PAYG sticker, but locked.

  • 0

#13
dantoe12

dantoe12

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

if you've upgraded to ICS you have to use the UnlockBootloader.exe to unlock the bootloader, as in ICS update the bootloader is locked and you can just flash CMW on like you did with Gingerbread


i cant install ICS without boot loading lol :(

  • 0

#14
WackoJackoUK

WackoJackoUK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:iPhone 3GS
Not sure if there is a connection but my OH has one which was locked which came from Tesco Direct (Stock 885). My mum wanted a basic smart phone and as Tesco have their double up promo she got it instore for £50 (she is on T-Mobile).- This has stock 882 I think.

Anyway I told her to check it was unlocked by putting her \T-mobile sim in and it was unlocked and worked straight away.

Could it be that Store ones are Unlocked but others not?

Edited by WackoJackoUK, 15 August 2012 - 07:38 PM.

  • 0

#15
samjam

samjam

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 557 posts

Not sure if there is a connection but my OH has one which was locked which came from Tesco Direct (Stock 885). My mum wanted a basic smart phone and as Tesco have their double up promo she got it instore for £50 (she is on T-Mobile).- This has stock 882 I think.

Anyway I told her to check it was unlocked by putting her \T-mobile sim in and it was unlocked and worked straight away.

Could it be that Store ones are Unlocked but others not?


Tell us more about this double up promo... http://www.moneysavi...bcard-promotion

Edited by samjam, 15 August 2012 - 08:44 PM.

  • 0

#16
WackoJackoUK

WackoJackoUK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:iPhone 3GS
Clubcard Exchange Information Here:-

http://www.tesco.com...bigexchange.asp

In-Store Phone Exchange Information

http://www.tesco.com...hange_depts.asp

Obviously if you do it instore - check the phone is in stock first before exchanging your vouchers at the customer service desk (don't want to be stuck with £100 of vouchers).

You can also do it online for Tesco Direct too but again check stock first. I'd probably do it in-store if I had to again.

Edited by WackoJackoUK, 15 August 2012 - 10:22 PM.

  • 0

#17
Fluoroscopic

Fluoroscopic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S, Huawei g300
Probably a stupid noob question:
Is there no way to unlock the phone just by installing another ROM?
My Samsung Galaxy S was locked (to Spanish "Yoigo") and I unlocked it just by installing a unlocked-unbranded stock ROM. No need for IMEI unlock. But well, It was 18 months ago and another manufacturer.

Still can someone answer if that is possible with this phone and if not, why not?

Thanks in advance :)

  • 0

#18
HuaweiAscend

HuaweiAscend

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Devices:Huawei Ascend G300
Not possible, yet.

Not sure why.

  • 0

#19
Smiff2

Smiff2

    Diehard

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 426 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Devices:Blade, U8510, G300
it's locked at a lower level than the ROM

wackojacko, my vodaphone store one was unlocked and one from isme online was locked, so that backs up what you guessed..

  • 0

#20
Fluoroscopic

Fluoroscopic

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:Samsung Galaxy S, Huawei g300
well, that explains why installing a new ROM doesn't change it. Thank you.
(anyone knows what "lower level" that is and how it works? just curious).

After wasting an afternoon researching possibilities, I finally decided to buy an unlock code from ebay for 5 pounds (I'm not in the UK, so going to a Vodafone UK store is not an option), I guess I will have it unlocked by tomorrow :)

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users